19 Eylül Gaziler Günü Çaykara'da Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Çaykara

19 Eylül Gaziler Günü Çaykara İlçesinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili olarak Çaykara İlçesinde evler ve işyerleri bayraklar ile süslendi.

Gaziler Günü ile ilgili Tören Çaykara Hükümet Binası  önünde gerçekleştirildi.Törene Çaykara  Kaymakam Vekili ve Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Can Narin, İlçe Emniyet Amiri Teğmen Alparslan Albayrak, MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, Kıbrıs Gazileri Hüseyin Sakal ve Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, İlçemizde bulunan Resmi, Daire Amirleri, Muhtarlar ve İlçe Merkezinde bulunan okullardan Öğrenci temsilcileri ve öğretmenler katıldılar.

Kaymakamlık Adına Çaykara Kaymakamı Anıl Adıgüzel tarafından Atatürk Büstüne Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı Töreni gerçekleştirildi.

AÇILIŞ KONUŞMASI UZMAN ÇAVUŞ METE’DEN

Çelenk Sunma Töreninin  açılış konuşması Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı personeli Jandarma Uzman Çavuş Metehan Mete tarafından  gerçekleştirildi. 

Çaykara Kaymakamı Anıl Adıgüzel Çelenk Sunma Töreninin ardından Makam odasında protokolün Gaziler Günü ile ilgili tebriklerini kabul etti.

KAYMAKAM ADIGÜZEL-GAZİLERİMİZ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜDÜR

19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili olarak Gazetemize açıklamalarda bulunan Çaykara Kaymakamı Anıl Adıgüzel,vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca tüm zorluklara omuz omuza göğüs geren milletimizin, gerektiğinde bu uğurda canını vermekten çekinmediğini hatırlatarak, “Vatanın bölünmez bütünlüğü, şanlı bayrağımız ve devletimizin ilelebet payidar kalması için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır” dedi.

Kaymakam Adıgüzel konuşmasına şu şekilde devam etti “Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”



Anahtar Kelimeler: Eylül Gaziler Çaykara' Kutlandı

İlginizi Çekebilir