2017 Ve Uzungöl

2017 Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık´ın 2017 Ve Uzungöl İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz.

Artık Geleneksel hale gelen yeni bir Yılbaşı Yazımız ile Sizlerle birlikteyiz Sevgili Çaykara Gündem Dostları.2010 Yılından bu yana devam eden ve de bu sene sekizincisini yayınlayacağımız yazı dizimizde 2017 yılına Uzungöl penceresinden bakmaya çalışacağız.Ve de 2017 yılını Uzungöl açısından değerlendirmeye çalışacağız.

Şunu peşin olarak söyleyerek başlayalım yazımıza.Hem Ülkemizin bir çok yerinde hem de Yurt dışında yaşayan onbinlerce Uzungöllü kardeşimiz var.Elbette ki onların da yaşadıkları ve de haber değeri taşıyan yüzlerce olayı var kuşkusuz./resimler/2017-12/29/1154383402551.jpgAncak sizler de takdir edersiniz ki bu haberlere bizim ulaşmamız oldukça zor.Ben sadece şunu yaptım Sevgili Uzungöl Dostları.Kendi haber arşivimi taradım.Ve de kendi haber arşivimden 2017 ile ilgili haber değeri taşıyan önemli başlıkları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Önce Genel bir değerlendirme yapmaya çalışalım.Sonra da Kronolojik Sıra ile 2017 Yılının Uzungölüne hep birlikte bakmaya çalışalım.

GÖL AYDINLATMASI

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun özel talimatları ve takipleri ile planlaması yapılan ve de Çaykara Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Göl Çevresinin Aydınlatılması Projesi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

İnan Kardeşler Hilmi İnan Tesislerinden başlayan ve İnceli Köprüsü yol ayrımına kadar devam eden Aydınlatma Projesi yaklaşık olarak 2 500 000 TL yatırım ile gerçekleştirildi.Proje kapsamında Uzungöl Merkez Camii de aydınlatıldı.

Ve de 2017 Turizm Sezonunda Uzungöl´ü ziyarete gelen onbinlerce turist göl çevresinde muhteşem bir aydınlatma ile gece geç saatlere kadar gezme imkanına sahip oldular.

2017 TURİZM SEZONU BÜYÜLEDİ

Her sene olduğu gibi 2017 Yılı Turizm sezonu da doluluk oranı açısından esnafımızı mutlu edecek bir şekilde tamamlandı.Ramazan Bayramı sonrası Kurban Bayramının sonuna kadar yaklaşık 3 ay boyunca 10 000 yatak kapasitesi bulunan Uzungöl´de yatak doluluk oranı nerede ise yüzde yüz olarak gerçekleşti.

İMAR PLANI

Senelerdir Uzungöl´ün en büyük kanayan yaralarından bir tanesi olan İmar Planı Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un Israrlı takip ve de kararlı tutumu ve de Uzungöl Muhtarımız Sayın Mustafa Tahan´ın gayretleri  sayesinde nihayet çıktı.

Gölbaşı Mahallesinde 18.Madde Uygulaması tamamlandı.Şu anda Gölbaşı Mahallesinde Yasal Evrak İşlemlerini tamamlayan her işletmeye hem ruhsat verilebiliyor hem de Projesini çıkaran herkes yeni inşaata başlayabiliyor.

Uzungöl´ün diğer Mahalleleri için de İmar Planı ile ilgili altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

GÖL TEMİZLİĞİ

Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi olan Göl Temizliği konusunda 2017 Yılında çok önemli gelişmeler yaşandı.Yine İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun ısrarlı takipleri ve de Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un takipçilikleri ve de Uzungöl Muhtarımız Mustafa Tahan´ın yoğun mesaisi sayesinde 2017 Yılı Mart Ayında Gölde Temizlik çalışması başlatıldı.

Vakumlama sistemi ile göldeki çamurun emilip borular vasıtasaı ile dereye akıtıldığı Göl Temizleme çalışması  yaklaşık olarak 10 ay sürdü ve de 2017 yılını noktalamaya çalıştığımız şu günlerde göl temizleme çalışması başarılı bir şekilde tamamlandı.

MACERA PARKI

Uzungöl´ün Gölbaşı Mahallesinde Haros Komları Girişinde yer alan ve de Trabzon Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çaykara Belediyesi tarafından yapımı ortak olarak gerçekleştirilen  Macera Parkı ile ilgili altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.2018 Yılında Macera Parkı muhteşem  yüzü ile ve de yepyeni tesisleri ile Uzungöl Dostlarını karşılamaya hazır olacak.

SEYİR TERASI

Yaklaşık olarak 2 Milyon TL Yatırım ile  Yaylaönü Yolu Üzerinde Çaykara Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen  Seyir Terasının Yapım çalışmaları tamamlandı.

Şimdi ise 2018 Yılı Turizm Sezonunda Seyir Terası Büyüleyen Muhteşem Görünümü ile Uzunhgöl Dostlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Çaykara Belediyesi tarafından Projesi hazırlanan ve de yaklaşık olarak 2 Milyon 500 Bin TL Ödenek talep edilen Uzungöl İçme Suyu,Yağmur Suyu ve Kanalizasyon projesi 2018 Yılının ilk aylarında uygulamaya geçecek.Tüm yasal engellerin aşıldığı ve de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından özel olarak takip edilen Proje kapsamında Uzungöl´ün en önemli sorunu aşılmış olacak./resimler/2017-12/29/1204018882484.jpgMeryemli Mahalle girişinde bulunan arıtma tesisinin aktif hale getirileceği ihale kapsamında Uzungöl´ün Arıtma ve İçme Suyu sorunu tamamen çözülmüş olacak.

PTT´YE  MEMUR ATANDI

Senelerdir Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi olan PTT Konusunda da 2017 Yılında çok önemli adımlar atıldı.

Uzungöl PTT Şubeye çevrildi.Memur ataması gerçekleştirildi.Yeni Atanan Memurların Güvenlik soruşturmalarının tamamlanmasının ardından 2018 Yılının ilk aylarında memurun göreve başlaması bekleniyor.

ELMALI VE ALÇAKKÖPRÜ´YE BETONLAMA VE DUVAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve de Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl´ün Elmalı ve Alçakköprü Mahallelerinde betonlama çalışması gerçekleştirildi.Ayrıca Elmalı Mahallesinde yaklaşık 40 metrelik kısmı genişleme ve taş duvar çalışması gerçekleştirildi.

OKUL KURTULDU

Yönetici Hilmi Kanık´tan kurtulan Uzungöl Ortaokulu Hilmi Kanık´ın okuldan ayrılmasının ardından adeta şaha kalktı.2017 Yılında akademik anlamda rekor üstüne rekor kıran Uzungöl Ortaokulunda 2017 Yılı Ağustos ayından itibaren  ise Profesyonel yeni Yönetici Zennur Sezer Müdür olarak göreve başladı.

Okulumuzun ve de çocuklarımızın yolu bundan sonra daha da aydınlık olacak

GURBETTE TURGAY BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ

Van Özalp Dönerdere Köyümüzde ikamet eden Uzungöllü Hemşerilerimizin Kurdukları Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.Başarılı Çalışmaları ile gurbette gurur kaynağımız olmayı başaran Yönetici Abimiz Sevgili Turgay Özbek Yeniden Başkanlığa seçildi.

/resimler/2017-12/29/1204295601621.jpgSayın Başkanımızı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

UZUNGÖL ESNAFINDAN ÖRNEK UYGULAMA

2017 Yılının en güzel çalışmalarından bir tanesi de Uzungöl Esnafı tarafından gerçekleştirildi.Şehit Aileleri için ilk uygulama  taksicilerden geldi.Taksicilerimiz Uzungöl´e gelen Şehit  Ailelerini mesafe sınırı olmadan ücretsiz olarak taşıma kararı aldılar.

İkinci karar ise Hediyelik Eşya Esnafından geldi.Esnaflarımız dükkanlarına Şehit Ailelerine maliyetine satış ilanları asarak yeni bir uygulamayı daha başlatmış oldular.

ALİ ZEYREK VE MEHMET ALİ AYGÜN BÜYÜLÜYOR

Uzungöllü Gençlerin Örnek Davranışları 2017 Yılına adeta damgasını vurdu.Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Zeyrek ve Şekersu Muhtarımız Mehmet Ali Aygün Yönetiminde Çaykara Belediyesi ile işbirliği yaparak ?Sevgi Eli? Projesi kapsamında  Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan binlerce öğrenciye kitap,kırtasiye ve Giyim yardımlarından oluşan çeşitli yardımlar büyük bir başarı ile ulaştırıldı.

Uzungöl Halkı olarak gençlerimizi tebrik ediyor ve de onlarla gurur duyuyoruz.

İHSAN EŞ VE TÜRKÜ YOLCULUĞU

Uzungöl´ün yetiştirdiği en önelmiş Sanatçılarımızdan Sevgili İhsan Eş her hafta Salı akşamı Türkü Dostları ile buluşuyor. www.turkudiyorumsana.com internet adresinden canlı olarak izlenebilen türkü programımızda Sevgili İhsan Eş hem Uzungöl ve de Karadeniz Kültürünü işliyor hem de Türk Halk Müziğinin birbirinden değerli sanatçılarını Türkü Dostları ile buluşturmayı başarıyor.

AHMET KARACA´NIN  SAHİP ÇIKANI YOK

Tv 8 Ekranlarında yayınlanan ?O Ses Türkiye? Elemelerine katılan Sanatçımız Ahmet Karaca Trabzon ve İstanbul elemelerini aştıktan sonra Stüdyoda ilk turda yarıştı.İlk elemeyi geçti ve Yıldız Tilbe´nin takımına seçildi.Ancak ikinci Turda Jüri üyelerinin Dönmemesi sebebi ile yarışmadan elenmek zorunda kaldı.

BAŞKOMİSER ÖZKAN RİZE´DE

Uzungöl´ün Yetiştirdiği en önemli Bürokratlardan Başkomiser Zeki Özkan Erzurum İlindeki görevini tamamlayarak Rize İline atandı.Rize İlinde Trafik Şube İl Müdürlüğü görevine getirilen Başkomiserimize yeni görevlerinde başarılar diliyoruz./resimler/2017-12/29/1205085602427.jpgCAHİT BABA AĞLATTI

1979 Yılından 2015 Yılına kadar tam 36 sene aralıksız olarak Uzungöl´de Okul Müdürü ve Öğretmen olarak görev yapan ve de Uzungöl´de tabiri caiz ise okutmadığı insan kalmayan  Sevgili Cahit Çelebi 2014 Yılında yakalandığı Mide Kanseri ile sadece 3 sene mücadele edebiliyor ve de amansız hastalık 29 Mart 2017 Tarihinde bizleri göz yaşlarına boğarak Sevgili Cahit Çelebi´yi aramızdan alıp götürüyordu./resimler/2017-12/29/1205335915426.jpgİLKER GENEL BÜYÜLÜYOR

ÇAYKARA´LI  ŞAMPİYON DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Bu yıl 35.ncisi Düzenlenen Uluslar arası Vehbi Emre Hamit Kaplan Uluslarası Güreş Turnuvasında Türkiye Takım  halinde Şampiyon olurken Çaykara´lı Güreşçimiz İlker Genel 98 kiloda Dünya Üçüncüsü olarak Ülkemize Bronz Madalya kazandırmayı başardı.

03-04 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonunda gerçekleştirilen güreş müsabakalarında  Çaykara´lı Sporcumuz İlker Genel Yarı Finale yükselmeyi başardı.Yarı Final müsabakasında bir başka Türk Güreşçi Süleyman Demirci ile eşleşen Sporcumuz İlker Genel bu müsabakada rakibine yenilerek üçüncülük maçı oynadı.Üçüncülük Müsabakasında ise  Ülkemize Bronz Madalya kazandırmayı başardı.

BAŞKAN TOK UZUNGÖL´Ü DİNLEDİ

6 Kasım 2017 Tarihinde Çaykara Belediye Başkanı tarafından Uzungöl´de Halkın Sorunlarını Dinleme Toplantısı gerçekleştirildi.Özellikle İmar Planı,18.Maddenin Uygulanması ve de Kamu Arazilerinin Terki ve buralarda yapılan binaların yıkılmasının konuşulduğu toplantıya Uzungöl Halkı yoğun bir ilgi gösterdi.

ÇAYKARA UZUNGÖL´Ü DİNLEDİ

12 Kasım 2017 tarihinde Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı Başkanlığında Uzungöl´de Halkın Sorunlarının dinlendiği bir toplantı gerçekleştirildi.Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Çaykara İlçemizdeki Resmi Kurumlarda Görev Yapan Tüm Daire Amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda Halkın ve Uzungöl´ün sorunları konuşuldu.Birlikte çözüm yolları arandı.

TURİZM EĞİTİM SEMİNERİ

Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı Önderliğinde Uzungöl´de ?Turizm Girişimciliği ve Yöneticiliği? Semineri gerçekleştirildi.İki Hafta devam eden Seminere Turizmcilerimiz çok büyük bir ilgi gösterdi.Semineri başarı ile tamamlayan Turizmcilerimize Sertifika verildi.

UZUNGÖL´DE KANO HEYECANI

24 Eylül 2017 Pazar Günü Uzungöl´de gerçekleştirilen ve de yaklaşık 150 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen  ?Kano İle Oryantring? yarışmaları yöre halkının da katılımı ile büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

DSİ Trabzon İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve de Beşikdüzü Belediyesi Poyraz Gençlik ve Spor Kulübünün Sponsor olarak destek verdiği yarışmalarda yaklaşık olarak 150 öğrenci madalyalara sahip olabilmek için yoğun bir gayret sarf ettiler.

ADALET BAKANI UZUNGÖL´DE

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Uzungöl´de.Bakanımız Gül beraberinde Eski Bakan ve Milletvekili Kamu Deneticisi Şeref Malkoç ile birlikte Karadenizin en önemli Turizm Merkezi olan Uzungöl´ü ziyaret ettiler.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´ü Uzungöl´de Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

10 Aralık 2017 Pazar Günü sabah saatlerinde Uzungöl´e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Kamu Baş Deneticisi Şeref Malkoç  gün boyunca hem esnafları ziyaret ederek esnaflarımızın sorunlarını dinlediler hem de turizmciler ile sohbet etme imkanına sahip oldular.

Havanın güzel olmasını fırsat bilen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Kamu Baş Deneticisi Şeref Malkoç Kaymakam İhsan Ayrancı , Belediye Başkanı  Hanefi Tok ve Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk ile birlikte Uzungöl çevresinde ve de gölün etrafında tur atarak vatandaşlar ile sohbet ettiler ve de vatandaşların sorunlarını dinlediler.

TAKVİMİN YAPRAKLARINI ÇEVİRELİM

Şimdi de Takvimin yapraklarını çevirmeye başlayalım.Bir bakalım 2017 Yılı Uzungöl´de nasıl geçmiş.Ama önce hoş bir nostalji yapalım isterseniz.1962 Yılının bir fotoğrafını paylaşalım sizlerle.

ESKİ UZUNGÖL´DEN NOSTALJİK BİR FOTOĞRAF

Fotoğraf Uzungöl´ün 1962 yılına damgasını vuran insanlarımızı bir araya getiriyor.

Fotoğraftaki bir ayrıntıya daha dikkatinizi çekmek isteriz.Van İline göç eden hemşerilerimiz 1965 yılında Van´a gittiler.Bu yüzden Van´a göç eden hemşerilerimiz de henüz Uzungöl´de o tarihte.Ve de Fotoğraf karesinde de yer alıyor hemşerilerimiz.

Fotoğraf elimize geçti ama gelin görün ki Fotoğraftaki bir çok ismi hiç kimse tanımıyor.Bu konuda da Almanya´da ikamet eden Sevgili Sait Sezgin Abimiz imdadımıza yetişti.İşte o nostaljik fotoğraf ve de fotoğrafta yer alan Uzungöl Büyükleri./resimler/2017-12/29/1207314980258.jpgÖNDEN BIRINCI SIRADAN

1- FERSAT KARAGÖZ ?

-2--SIFDIL BAMEC-

-3-ISMAIL KALYON-

-4-MEHMET SAHIN GALASDOS ?

-5--AHMET INCE ?

-6-- HÜSEYIN AKYÜZ-

IKINCI SIRA

7- SALDUR MALBETTEN-

-8--DANDA KASTELDEN ?

-9--SAMILOGLU MUSTFA ?

-10--MUSTFA ERDOGAN MALBET-

-11-- MUSTAFA ÖZEN VE GALSDOS ISMAIL SAHIN ?

-12 --NAZIM CAGUS ?

-13--ISMAIL KARAGÖZ GÜLALI ?

--ÜCÜNCÜ SIRA ?

14- GÜLALI ALI KARAGÖZ AGAMIZ ?

-15--CELAL EROGLU BAMEC ?

-16--AHMET HÜLÜSI YAZIKI ESKI KÖY IMAMIMIZ ?

-17--ASKER-

-18--HASAN EROL CAYKARA-

-19--TAYAR ÖZEN ?

-20--RECEP KANIK ESKI POSTACI-

-21--MALBETEN BIRI ISM BILMIYORUM 22-

-ARKA SIRA

MEHMET CAGUS MALBET-

 UZUNGÖL´DE TURİZM ZİRVESİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un katılımları ile Uzungöl Royal Otel´de Turizm ve Sorunlarının konuşulduğu Turizm Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Uzungöl´de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Uzungöl Turizmciler Derneği,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği,Uzungl Birlik A.Ş. ve Uzungöl Hediyelik Eşya Derneklerinin  ortak olarak organize ettikleri toplantı 08 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon Valimiz Yücel Yavuz,Vali Yardımcımız Yüksel Şahin,Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ertan Sonkaya,Uzungöl Muhtarı Mustafa TAHAN,Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çaykara´lı Hemşerimiz Zihni Ağırman,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Zeki Soylu,Uzungöl Birlik A.ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ile Uzungöl´de bulunan Turizm İşletmeleri sahipleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

AVUKATLAR UZUNGÖL´DE YARIŞTI

Her yıl Türkiye Genelinde Geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışması Karadeniz Bölge Elemeleri 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde Uzungöl Kilpa Otel´de gerçekleştirildi.

Karadeniz Bölgesi genelinde 12 barodan toplam 150 Avukatın yarıştığı yarışmalara Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Trabzon Barolar Birliği Başkanı Sibel Suiçmez katıldı.

Karadeniz Bölgesinden 12 Baro Avukatlarının katıldıkları yarışmalara katılan Avukatların Yarışmaya katıldıkları İller:

1-Kastamonu                                                                                       7-Rize

2-Tokat                                                                                                   8-Çorum

3-Sinop                                                                                                   9-Amasya

4-Ordu                                                                                                    10-Düzce

5-Giresun                                                                                              11-Trabzon

6-Samsun                                                                                              12-Karabük

18-19 Şubat 2017 Tarihlerinde Uzungöl´de Kilpa Otel´de gerçekleştirilen Yarışma öncesinde 150 avukat günler öncesinden Uzungöl´e geldi ve Kilpa Otel´e yerleşti.Otelin konforundan ve de hizmet kalitesinden son derece memnun kalan genç avukatlar Uzungöl´de iki gün boyunca hem yarıştılar hem de doğa ile iç içe 2 muhteşem gün yaşadılar.

İLK ACI  FATMA ANNE´DEN

Uzungöl 2017 Yılının İlk Acısını 25 Ocak 20117´de yaşadı.Uzungöl Merkez Camii Emekli İmamlarından ve İlim Adamlarımızdan İsmail Şen Hocamızın Annesi Fatma Şen 25 Ocak 2017 tarihinde 95 yaşında aramızdan ayrıldı.

AHMET AMCA UZUNGÖL´Ü YASA BOĞDU

Uzungöl´ün en sevilen ve de herkes tarafından saygı duyulan isimlerinden Ahmet Hüseyinpaşaoğlu ya da bir diğer ismi ile Nam-ı Değer PAŞA yakalandığı Akciğer Kanserine yenik düşerek ve de Tüm Uzungöl´ü göz yaşlarına boğarak 27 Şubat 2017 tarihinde aramızdan ayrılıyordu.

/resimler/2017-12/29/1208402950268.jpgBURSA´DA UZUNGÖL RÜZGARI

Marmara Bölgesinde bulunan Uzungöl Dernekleri Bursa´da bir araya gelerek hem hasret giderdiler hem de bundan sonra gerçekleştirilebilecek olan ortak aktiviteler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Uzungöl´ün 4 Derneğinin Başkan ve Yönetim Kurulunu bir araya getiren buluşma Uzungöl ve Çevre Köyleri Yaşatma Derneği Bursa Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bursa Derneği Başkanı Ve Uzungöl´ün Yetiştirdiği en önemli İlim Adamlarımızdan Hikmet Yazıcı Hocamız ve Yönetim Kurulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Organizasyona İstanbul´dan İş Adamı Muzaffer Karatay,Uzungöl ve Çevre Köyleri İstanbul Merkez Mecidiyeköy Şubesi  Başkanı Sait Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Uzungöl ve Çevre Köyleri İstanbul Kaynarca Derneği Başkanı Fuat Aygün Başkan Yrd Mehmet Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bursa İnegöl Çaykara ve Uzungöl Derneği Başkan ve de Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

Bir olmak için Birlik olmak için gerçekleştirilen ?Birlik ve Beraberlik Buluşmasında? Dernek Yönetim Kurulları hem birbirleri ile özlem giderdiler hem de bundan sonra birlikte gerçekleştirilebilecek etkinli,kler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

AB BAKAN YARDIMCISI UZUNGÖL´DE

AB Bakan Yardımcısı Ali  Şahin beraberindeki  Yönetim Ekibi ile birlikte Uzungöl ve Çaykara İlçemizde gerçekleştirilebilecek AB Yatırımları ile ilgili olarak Karadeniz Turizminin göz bebeği Uzungöl´de çeşitli incelemelerde bulundu.

26 Şubat 2017 Pazar Günü gerçekleştirilen inceleme ve ziyaret çalışmalarına Ak Parti Trabzon Milletveklilimiz ve MKYK Üyesi Ayşe Sula Köseoğlu,Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Tamel Şimşek ve Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan Katıldı.

Şirin İlçemiz Çaykara´nın ve de Turizm Beldesi Uzungöl´ün Avrupa Birliği Fonlarından daha etkin yararlanabilmesi amacı ile gerçekleştirilen ziyarette karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Uzungöl´de Turizmin Mimarı ve de Turizmi ilk başlatan kişi olan Dursun Ali İnan´ı da ziyaret eden Proje Ekibi Uzungöl´de gerçekleştirilebilecek olan projeler hakkında Dursun Ali İnan ile de karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

10 MAYIS´TA UZUNGÖL´ÜN YÜREĞİ YANDI

Takvimler 10 Mayıs 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl İnan Kardeşler Hilmi İnan Tesislerinde çıkan yangın tabiri caiz ise adeta Uzungöl´ün yüreğini yaktı.

Uzungöl´ün en önemli okulunun yanıp kül olduğu yangında Uzungöl Halkı elinden geleni fazlası ile yaptı ancak ne yazık ki kurtarılamadı.

Uzungöl´ün ilk Turizm Tesisi olma özelliği olan ve de Uzungöl´de Turizmcilik yapan insanların hemen hemen tamanının turizmi burada öğrendiği tarihi bina ne yazık ki yangında kül oldu.

14  MAYIS DİLEK MEHMET ALİBEYOĞLU DÜĞÜNÜ

2017 Yılı Uzungöl´de düğünler bakımından oldukça yoğun bir yıl oldu.Özellikle Sonbahar mevsiminde nerede ise her gün düğünün olduğu Uzungöl´de 2017 yılının ilk düğünü Dilek KAYA ile Mehmet ALİBEYOĞLU arasında oldu.

Uzungöl´ün sevilen esnaflarından Seyfullah Kaya´nın Dünyalar Güzeli Kızı Dilek ile Şeref Alibeyoğlu´nun yakışıklı oğlu Mehmet  14 Mayıs 2017 Tarihinde Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen muhteşem bir düğün ile evlendiler

DENİZ & SEVGİ DURAN´IN BÜYÜK MUTLULUĞU

Uzun seneler Kıbrıs´ta ikamet eden Uzungöl´ün önemli isimlerinden Sevgili Mustafa Soylu Abimizin dünyalar güzeli kızı Sevgi İle Merhum Hilmi Duran Abimizin yakışıklı oğlu Deniz 21 Mayıs 2017 Tarihinde Uzungöl Sezgin Otel´de düzenlenen muhteşem bir düğün ile evlendiler

BİR GÜNDE İKİ CENAZE

12 Haziran 2017 tarihi Uzungöl için adeta yas günü oldu.Uzungöl´ün en sevilen isimlerinden Merhum Hamit Karaca Abimizin Annesi Gülname Karaca bu tarihte Hakka Yürüdü.

Yine Uzungöl´de çok sevilen Merhum Salih Manavoğlu Amcamızın küçük oğlu İsmail Abi de yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak bu tarihte aramızdan ayrıldı. 

FİLAKLILAR BULUŞMASI BÜYÜLEDİ

Her Yıl Ramazan Ayının Son İftar Akşamında gerçekleştirilen Geleneksel Filaklılar Buluşmasının 12. Gerçekleşti bu sene.Mahşeri bir kalabalığın yaşandığı buluşmada her sene olduğu gibi uzun zamandır birbirlerini göremeyen insanlarımız birbirleri ile hasret gidermi,ş oldular.

KAYMAKAMLIK KUPASINDA UZUNGÖL RÜZGARI

2017 Yılı Mayıs ve Haziran Aylarında düzenlenen Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvalarına Uzungöl 4 takım ile katıldı.

Uzungöl Spor,Gölbaşı Spor,Çam Otel Spor  ile Royal Kilpa Spor Kupada Uzungöl´ü temsil ettiler.

Kupada Gölbaşı Spor Çeyrek Finalde  Uzungöl Spor ise Yarı Finalde Şampiyon Eğridere Spor´a kaybetti.

Çam Otel Spor ise Kaymakamlık Kupasında Final oynamayı başaran ilk Uzungöl Takımı olarak Uzungöl tarihine geçmeyi başardı.

DÖNERDERE BEYAZ BAYRAK

GURBETTEN BEYAZ BAYRAK MÜJDESİ

Her sene artan öğrenci sayısı ile 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrenci sayısını 500´e yükselten Yukarı Dönerdere Çok Programlı Lisesi başarılarına bir yenisini daha eklemenin haklı ve özel gururunu yaşıyor.

BEYAZ BAYRAK VE BESLENME DOSTU ÖDÜLÜ

Örnek çalışmaları,hazırlamış olduğu projeler ve de düzenlemiş olduğu sosyal ve de kültürel aktiviteleri ile her sene yüzlerce gencimizin umudu olmayı başaran her sene binlşerce gencimizi geleceğe hazırlayan Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi bu defa da hem öğrencilerimizin beslenmeleri konusundaki, örnek çalışmaları ile hem de okulumuzun hijyenik ve de temizliğine göstermiş oldukları titizlik ile iki ödülü birden almayı başardı.

DÖNERDERE EDEBİYAT SOKAĞI

DÖNERDERE LİSESİNDEN EDEBİYAT SOKAĞI

Van İli Özalp İlçesi Yukarı Dönerdere Köyümüzde yer alan Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesinde bir örnek çalışma daha gerçekleştirildi.Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin talepleri doğrultusunda okulumuzda Edebiyat Sokağı Oluşturuldu.

Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri Hasan Hüseyin DOLMA -Nuray DOLMA tarafından okul idaresine sunulan bilgiler doğrultusunda Edebiyat Sokağı tertip edilmesi kararlaştırıldı.

Okulun ikinci katında ve uygun görülen birimlerde çalışmalar başlatıldı. Edebiyat öğretmenlerimiz , Rehber Öğretmenimiz Feride AKÇA başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimizin teknik desteği ve okul idaresinin maddi katkılarıyla muhteşem bir edebiyat sokağı hazırlandı.

18 AĞUSTOS-KÜBRA ALİ İHSAN ŞAHİN NİŞAN TÖRENİ

Takvimler 18 Ağustos 2017´yi gösterdiğinde ise Uzungöl Glazomat Cafe´de muhteşem bir nişan töreni gerçekleşti.İzmit´te İkamet eden Tevfik Şahin´in Dünyalşar Güzeli Kızı Kübra ile Uzungöl´ün İlim Adamlarından Uzungöl Merkez Camii İmamı Hanefi Şahin Hocamızın yakışıklı Oğlu Ali İhsan Şahin´in nişan merasimi mahşeri bir katılım ile gerçekleştirildi.

1 TEMMUZ´DA FATMA ANNE AĞLATTI

Takvimler 1 Temmuz 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl bir büyük acı daha yaşıyordu.Uzungöl´ün Kültür alanındaki Duayeni Merhum Mustafa AYGÜN(ZURUT)´un eşi Ayşe Teyze yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 1 Temmuz 2017´de ayrılıveriyordu aramızdan.

9 TEMMUZ´DA BİR DÖNERDERE DÜĞÜNÜ

Dönerdere Köyümüzün en önemli İsimlerinden Sevgili Ayhan Özbek Kardeşimizin yeğeni Yusuf Yarar ile Büşra Çalışır bu tarihte Dönerdere´de evleniyorlardı.

GÖZ YAŞLARI MUSTAFA AMCA İÇİN

Takvimler 13 Temmuz 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl bir acı daha yaşıyordu.Uzungöl´ün en sevilen isimlerinden Abdullah ve Bayburt´ta Uzungölümüzü çok büyük bir başarı ile temsil eden Öğretmen Mustafa Aygün´ün Babaları Mustafa Aygün Amcamız bu tarihte Hakka yürüyor ve de Uzungöl´ü göz yaşlarına boğuyordu./resimler/2017-12/29/1211582954150.jpgBÜROKRASİ UZUNGÖL´DE

Takvimler 7 Ağustos 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl Devlet Yönetiminin en üst kademesindeki Yöneticileri ağırlıyordu.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu,Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve de Toki Başkanı Sayın M.Turan Ergün 3 akşam Uzungöl´de kaldılar ve de 3 gün boyunca Uzungöl halkının ve de Uzungöl Esnafının hem sorunlarını dinlediler hem de Esnaflarımızı ziyaret ettiler.

EMİNE ANNE AĞLATTI

Takvimler 08 Ağustos 2017´yi gösterdiğinde acının adresi bu defa Filak Mahallesi oluyordu.Merhum Ahmet Tahan´ın Eşi,Recep Tahan Abimizin Annesi,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan´ın Babaannesi Emine Tahan 95 yaşında ayrılıyordu aramızdan bu tarihte.

ABDİ AMCA AĞLATTI

Takvimler 19 Ağustos 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl Filak Mahallesinden Hacı Abdi Albayrak Hakka Yürüdü.

29 AĞUSTOS´TA ACININ İSMİ FANTA

Uzungöl´ün en renkli ve de özel isimlerinden Uzungöl İnsanı  tarafından çok sevilen ve de saygı duyulan isimlerinden Hikmede Göz(Fanta) 29 Ağustos 2017 tarihinde gözlerini Dünyaya bir daha açmamak üzere kapatıyor ve de Uzungöl´ü göz yaşlarına boğuyordu.

MUHARREM TUĞBA´SINA KAVUŞTU

3 Eylül 2017 Tarihi Uzungöl´de Sonbahar Düğünlerinin başladığı tarih oldu ve de bundan sonra nerede ise her gün düğün oldu.İlk Düğün Uzungölümüzün ilk Baş Katibi Bir Dönemin Uzungölüne damgasını vurmuş olan Namı-ı Değer Felaket Sevgili Mehmet Aygün Abimizin Dünyalar Güzeli Kızı Tuğba ile Merhum Mustafa Aygün´ün Torunu başarılı bir Öğretmen olarak Bayburt´ta Uzungölümüzü büyük bir başarı ile temsil eden Sevgili Mustafa Aygün Abimizin yeğeni,  Sevgili Abdullah Aygün´ün yakışıklı Oğlu Muharrem Yasin arasında gerçekleştirildi.

4 EYLÜL ZEYNEL MERVE YAZICI

Takvimler 4 Eylül 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl´den Abdullah Yazıcı´nın yakışıklı Oğlu Zeynel Abidin Yazıcı ile Of Hayrat´tan Merve Yılmaz bir ömür boyu birlikteliğe el ele yelken açarak evleniyorlardı.

İsmail MEVA ÇAKMAK

Takvimler 9 Eylül 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl Esnaflarından Mehmet Çakmak´ın küçük oğlu İsmail ile Çaykara´dan İrfan Bayraktar´ın Dünyalar güzeli kızları Meva Bir Ömür Boyu mutluluğa birlikte yelken açıyorlardı

AYŞENUR ?İLKER KANIK

10 Eylül bizim için özel bir tarihti.Erzincan Tercan Çadırkaya Nahiyesinden Kıymetli Gönül Dostumuz Menderes Kardeş´in Dünyalar Güzeli Kızları,Uzungöl´de uzun seneler Güvenlik Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve de halen Turizmcilik ile uğraşan Sevgili İsmail Koç Abimizin Torunu  Ayşenur Kızımız ile benim yakışıklı Oğlum Sevgili İlker´in Düğün törenlerini mahşeri bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirdik bu tarihte.

IŞILAY AYTEKİN KUL

11 EYLÜL Tarihi Uzungöl için yine çok güzel bir evliliğin yaşandığı bir tarih oldu.Uzungöl Turizmcilerinden Salih Kul´un öğretmen olan yakışıklı oğlu Aytekin ile Işılay Sezgin Otel´de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler./resimler/2017-12/29/1213308580966.jpgHAMİ ESMA ÇAKIR

Uzungöl´ün En Harbi Delikanlılarından Merhum Ahmet Emice ya da bir diğer ismi ile Nam-ı Değer Topraksız Ahmet´in Dünyalar Güzeli Kızı Esma ile Van Özalpo Dönerdere KJöyümüzde ikamet eden Ali Çakır Kardeşimizin yakışıklı Oğlu Hami 12 Eylül 2017 tarihinde Uzungöl´de bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

ECE SONER ÇİÇEK

Uzungöl´den Orhan Özen´in Dünyalar Güzeli Kızı Ece ile Salih Çiçek´in yakışıklı Oğlu Soner 13 Eylül 2017 tarihinde Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

HATİCE KAYSERİ´YE GELİN GİTTİ

Oğullarımız dışarıdan evleniyorlar.Bu artık Uzungöl´de alışkanlık haline geldi.Durum böyle olunca kızlarımız da boş durmuyor tabi.En güzel Örnek Hatice Menap.İnceli Mahallesinden Erdoğan(Dursun) Menap´ın Dünyalar Güzeli Kızı Hatice Eyüp Baktır ile 16 Eylül 2017´de hayatını birleştirerek Kayseri´ye gelin gitti.

BURSA´DA UZUNGÖL RÜZGARI

Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesinin Organizatörlüğünde Marmara Bölgesinde bulunan Derneklerimiz Bursa´da 24 Eylül 2017 tarihinde düzenledikleri Şenlik İle insanlarımızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşamış ve de bizlere yaşatmış oldular.

Sanatçılarımız Ahmet Karaca,Kavalcı Süleyman Ağırman,Nuray Aksoy ve de Onay Şahin´in sahne aldığı Şenlik Muhteşem bir atmosferde gerçekleşti.

GÖZ YAŞLARI DURSUN GENEL İÇİN

Uzungöl´ün yetiştirdiği en önemli İlim adamlarından ve de en önemli Toplum İnsanlarından Sevgili Dursun Genel amcamız yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 25 Eylül 2017 tarihinde ayrılıveriyordu aramızdan.Hepimizi göz yaşlarına boğarak?

1 EKİM ONUR ŞAHİN MEHTAP ZEREN

Yaklaşık 25 Sene Uzungöl İlköğretim Okulunda Müdür,Müdür Yardımcısı ve de Öğretmen olarak çok önemli hizmetler verdikten sonra 2014 Yılında Emekliye ayrılan Öğretmen Mustafa Zeren´in Dünyalar Güzeli Kızı Mehtap ile Yine yaklaşık 35 senedir Uzungöl´e Zabıta Amiri olarak Hizmet yapan Hüsnü Şahin´in Polis Oğlu Onur 1 Ekim 2017 tarihinde Uzungöl´de Dillere Destan Muhteşem Bir Düğün ile evlendiler./resimler/2017-12/29/1214287019557.jpgMEHMET ZEREN-PINAR ÖZDEMİR

Yaklaşık 25 Sene Uzungöl İlköğretim Okulunda Müdür,Müdür Yardımcısı ve de Öğretmen olarak çok önemli hizmetler verdikten sonra 2014 Yılında Emekliye ayrılan Öğretmen Mustafa Zeren´in herkes tarafından çok sevilen ve de takdir edilen Yakışıklı oğlu Mehmet ile Öğretmen Pınar Özdemir 14 Ekim 2017 tarihinde Uzungöl Sezgin Otel´de gerçeleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

ERİNÇ ÖĞRETMEN UZUNGÖL´DE KALDI

3 Senedir Uzungöl Ortaokulunda Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Öğretmenimiz Erinç Pehlivan Gönlünü de Uzungöl´e bağladı./resimler/2017-12/29/1215138582996.jpgAlçakköprü Mahallemizden İsmail Şen Abimizin yakışıklı Oğlu İbrahim İle hayatını birleştiren Erinç Öğretmenimiz ile İbrahim´in Düğün Töreni 10 Ekim 2017 tarihinde Uzungöl´de gerçekleşti.

ASLI ERZİNCAN´A GELİN GİTTİ

Uzungöl´ün tartışmasız en sevilen isimlerinden Turizmci Sevgili Hüseyin İnan Abimizin Dünyalar Güzeli Turizmci Kızı Aslıhan ile Erzincan´dan Fatih İnan 21 Ekim 2017´de Uzungöl´de ve de 24 Ekim 2017´de Erzincan´da gerçekleştirilen Düğün Töreni ile evlendiler./resimler/2017-12/29/1216005302640.jpgBURHAN ZEYNEP UZAN

22 Ekim 2017tarihinde Demirli Mahallemizden Burhan Uzan Ünye´den Zeynep Durgun ile hayatını birleştirdi.

24 EKİM´DE YÜREĞİMİZ YANDI

24 Ekim 2017 tarihi Uzungöl için acı bir tarih olarak kayıtlara geçti.Çamlık Mahallesinde bulunan eski ilkokul binasında yangın çıktı.Okulun arka kısmında bulunan Mecit Alibeyoğlu´na ait ahırdan başlayan ve de bir büyükbaş hayvanın telef olmasına sebep olan yangın ne yazık ki okula da sıçradı.Her zaman olduğu gibi insanlarımızın Tüm müdahalelerine rağmen ne yazık ki Okulun büyük bir bölümü yandı.

PAKİSTAN TİCARET VE TEKSTİL BAKANI UZUNGÖL´DE

Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı  aynı zamanda Türkiye Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Pervaiz Malik Beraberindeki Protokol heyeti ile birlikte Trabzon İlimizi Ziyaret ettiler.

Pakistan heyeti 29 Ekim 2017 Pazar Günü Karadenizin en önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl´ü ziyaret ettiler./resimler/2017-12/29/1216414209776.jpgPakistan Heyeti ile birlikte Uzungöl´de Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz´un da katılımları ile bir toplantı gerçekleştirildi.Valimiz Sayın Yücel Yavuz´un Başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıya Ak Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta,Pakistan Heyeti,Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Sayın Muhammet Selçuk  ve Prtokol Üyeleri katıldılar.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantının ardından Pakistan Heyeti  Milletvekili Muhammet Balta,Kaymakam İhsan Ayrancı,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Balta ile birlikte Uzungöl´de göl çevresinde bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Uzungöl´ün doğasına hayran kalan Bakan Muhammet Pervaiz Malik,eşi ve protokol üyeleri Uzungöl´ün muhteşem doğa güzelliğine hayran kaldılar ve de bolca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

SAMİ KARACA-TUĞÇE BAYRAM

5 Kasım 2017 Tarihinde ise Uzungöl Çamlık Mahallemizden İsmail Karaca´nın yakışıklı oğlu Sami ile Giresun´dan Tuğçe Bayram Bir Ömür Boyu Birlikteliğe birlikte Uzungöl´de imza atıyordu.

SONER SEMA´SINA KAVUŞTU

Takvimler 02 Aralık 2017´yi gösterdiğinde Uzungöl bu defa Soner Aygün(Muha)´nın mutluluğuna şahitlik yapıyordu.Uzungöl´de herkesin çok sevdiği Soner Erzincan´dan Sema Kenger ile hayatını birleştiren imzayı atıyordu bu tarihte.

VE DE SON ACI HAVVA GÖZ

Ve de Uzungöl 2017 Yılını bir büyük acı ile kapatıyordu Sevgili Uzungöl Dostları?Uzun seneler Almanya´da İkamet eden ve de Uzungöl´de herkes tarafından çok sevilen Merhum Ahmet Göz Abimizin Eşi,Yine Uzungöl´de herkesin yüreğinde taht kuran Merhum Celal Göz Kardeşimizin annesi Havva Anne tıpkı dualardaki gibi 3 günlük bir hastalık ile bir melek gibi uçup ayrılıveriyordu aramızdan.

UZUN BİR YAZI OLDU

Yazının sonunda şunu söyleyeceğinizi çok iyi biliyorum.Uzun hem de çok ama çok uzun bir yazı oldu.Bunu ben de biliyorum:Ancak Sevgili Dostlar.Bizler Uzungöl´e öylesine bağlıyız ki  söz konusu olan Uzungöl olunca  insan hiçbir ayrıntıyı atlamak istemiyor.Her şeyi büyük bir özen ile yapmak istiyor insan.

2017 Yılı için Uzungöl adına söyleyebileceklerimiz bunlar Sevgili Dostlar.2018 Yılının size ve de Sevdiklerinize sağlık,mutluluk ve de başarı getiren ve de tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileği ile şimdiden hepinizin 2018 yılını kutluyor Hepinize iyi senekler diliyorum Efendim.



Anahtar Kelimeler: 2017 Uzungöl
İDRİS HACIMAHMUTOĞLU
29.12.2017 20:48:06
Çok güzel duygulandirıcı ve gururlandırıcı bir yazı olmuş. Eline sağlık.

İlginizi Çekebilir