2018 Ve Uzungöl

2018 Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Kaleme Aldığı 2018 ve Uzungöl Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Acılarıyla sevinçleri ile mutluluk ve hüzünleri ile 2018 yılını geride bırakmak üzereyiz.Artık yepyeni umut ve hayaller ile 2019 yılına merhaba demeye hazırlanıyoruz.

Bizler artık geleneksel hale gelen ve de 2010 yılından bu yana  her sene yaptığımızı bir değerlendirme yazısı ile karşınızda olmaya gayret edeceğiz.

Yani 2018 Yılına Uzungöl penceresinden bakmaya çalışacağız.Tıpkı bundan önceki senelerde olduğu gibi.

Yalnız başlarken şunu ifade ederek başlayalım?Daha önce de söylediğim gibi ben bu değerlendirme yazısını yazarken 2018 Yılı içerisinde Çaykara Gündem Web sitemizde yaptığımız haberleri toparlayarak  yapmaya çalışacağım.Unuttuğum ya da gözümden kaçan bir oluşum olmuş ise şimdiden özür dileyerek başlamak istiyorum.

GURBETTTEN GÜZEL HABERLER

2018 Yılı içerisinde Uzungöl ile ilgili en güzel haberlerden bir tanesi Bursa ve İstanbul´dan geldi.Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından gerçekleştirilen birbirinden anlamlıo ve güzel etkinlik ve organizasyonlar adeta 2018 yılına Uzungöl adına damgasını verdu.

İstanbul´da Uzungöl´ün her şeyi Sevgili Muzaffer Karatay Abimiz ile Bursa´da Kıymetli İlim Adamımız Sevgili Hikmet Yazıcı Hocamızın Önderliklerinde gerçekleştirilen birbirinden zengin organizasyonlar Uzungöl adına hepimizi gururlandırdı.

2019 Yılında ise bu birlikteliğin Uzungöl´de bulunan Sivi,l Toplum Kuruluşları ile tamamlanmasını ve Tüm Uzungöl´ün tek yumruk halinde hareket etmesini çok istediğimizi ve özlediğimizi ifade edelim.

UZUNGÖL TEK YÜREK

2018 Yılında Uzungöl adına en güzel haberlerden bir tanesi Uzungöl´de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticilerimiz ile birlikte tek yumruk halinde bir araya gelmeleri oldu.

/resimler/2018-12/28/1139016106248.jpg

Uzungöl Turizmciler Derneği,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği,Uzungöl Esnaf Derneği ve Uzungöl BİRUZ Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi Üyesi  Sevgili Hamit İnan ile birlikte yanlarına Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği, Başkanı Mehmet Keleş´i de4 alarak mükemmel bir ekip oluşturdyular.

Bu mükemmel ekip yıllardır Uzungöl´ün en önemli sorunlarına çözümö bulabilmek amacı ile 2018 yılı boyunca hep birlikte hareket ettiler ve de tüm kararlarını birlikte aldılar.

Senelerdir Uzungöl´ün en büyük özlemi olan Ortak hareket etme özlemi Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bu anlamlı birlikteliği ile sağlanmış oldu.

Ekibimiz 2018 Yılı içerisinde Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere çeşitli Kurum ve Kuruluşları ziyaret ederek Uzungöl ile ilgili ortak bir çalışma planı oluşturma gayreti içerisinde oldular.

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ UZUNGÖL´DE

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Baş Konsolosu Yu Hongyang  Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´ü ziyaret etti.

Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz´un Konukları olarak İlimizde bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang 28 Mart 2018 Çarşamba Günü Doğa Harikası Uzungöl´e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Eşi,arkadaşları ve de Çin Halk Cumhuriyetinden İş Adamları ile birlikte Uzungöl´e gelen Büyükelçi Yu Hongyang´ı Uzungöl´de Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından ağırlandılar.

GÖL AYDINLATMASI

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun özel talimatları ve takipleri ile planlaması yapılan ve de Çaykara Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Göl Çevresinin Aydınlatılması Projesi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

İnan Kardeşler Hilmi İnan Tesislerinden başlayan ve İnceli Köprüsü yol ayrımına kadar devam eden Aydınlatma Projesi yaklaşık olarak 2 500 000 TL yatırım ile gerçekleştirildi.Proje kapsamında Uzungöl Merkez Camii de aydınlatıldı.

Ve de 2018 Turizm Sezonunda Uzungöl´ü ziyarete gelen on binlerce turist göl çevresinde muhteşem bir aydınlatma ile gece geç saatlere kadar gezme imkanına sahip oldular.

 TEŞEKKÜRLER HAMİT İNAN

 Hamit İnan?Trabzon Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi Üyesi seçildikten sonra hem Trabzon İlimize,hem Çaykara İlçemize hem de Uzungöl´e Hizmet noktasında tabiri caiz ise gecesini gündüzüne katarak çalışan bir Hizmet İnsanı Sevgili Hamit İnan?

 Eğitimi,Kültürü,Alçakgönüllülüğü ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile olan Mükemmel iletişimini fırsata çevirmeyi başaran Sevgili Hamit İnan tıpkı daha önceki senelerde olduğu gibi 2018 Yılında da Çaykara  İlçemize çok kıymetli katkılar sunmuştur.

/resimler/2018-12/29/1207395017214.jpg

 İşte 2018 Yılı ve Sevgili Hamit İnan´ın Sihirli dokunuşları ile gerçekleşen Hizmetlerden sadece birkaç tanesi:

 1-Gölün Temizliği

 2-Gölün Aydınlatılması

 3-Uzungöl´e MOBESE Kamera Sisteminin Kurulması

 4-Macera Parkı

 5-Poliklinik Hizmetinin  Uzungöl´de Açılması

 6-Uzungöl´ün Mezralarında  Kadastro  çalışmasının yapılması

 7-Mezarlıkların Projelendirilmesi

 Ve daha bir çok alanda Karşılıklı İnsan İlişkilerindeki Üstün Başarısı ve gücünü Uzungöl´e Hizmet Yapma Sevdası yolunda kullanan Sevgili Hamit İnan´a Uzungöl Halkı Adına Teşekkür Etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

 2018 TURİZM SEZONU BÜYÜLEDİ

Her sene olduğu gibi 2017 Yılı Turizm sezonu da doluluk oranı açısından esnafımızı mutlu edecek bir şekilde tamamlandı.

İlkbahar Mevsimi ile birlikte başlayan Ramazan Bayramı sonrası sonrası devam eden  ve de 20148 yılının   sonuna kadar yaklaşık 8 ay boyunca 27 000 yatak kapasitesi bulunan Uzungöl´de yatak doluluk oranı nerede ise yüzde yüz olarak gerçekleşti.

Her mevsimi bir başka güzel olan Uzungöl´de Sonbahar Mevsiminin güzelliğini,n insanlar tarafından keşfedilmesi ile artık Sonbahar Mevsimi de Uzungöl´de son derece kalabalık geçiyor.

Kış Mevsiminin güzelliği ise yavaş yavaş Uzungöl Dostları tarafından keşfedilmeye başlanıyor.

İMAR PLANI

Senelerdir Uzungöl´ün en büyük kanayan yaralarından bir tanesi olan İmar Planı Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un Israrlı takip ve de kararlı tutumu ve de Uzungöl Muhtarımız Sayın Mustafa Tahan´ın gayretleri  sayesinde 2017 yılında çıkarılmıştı.

Gölbaşı Mahallesinde 18.Madde Uygulaması tamamlandı.Şu anda Gölbaşı Mahallesinde Yasal Evrak İşlemlerini tamamlayan her işletmeye hem ruhsat verilebiliyor hem de Projesini çıkaran herkes yeni inşaata başlayabiliyordu.

Ancak yapılan itirazlar sebebi ile artık yılan hikayesine dönen İşmar Planı ne yazık ki bir kere daha PİTAL edildi.

Şimdi Uzungöl Büyük Bir Umut nile yeni hazırlanacak olan İmar Planını bekliyor.

GÖL TEMİZLİĞİ

Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi olan Göl Temizliği konusunda 2017 Yılında çok önemli gelişmeler yaşandı.Yine İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun ısrarlı takipleri ve de Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un takipçilikleri ve de Uzungöl Muhtarımız Mustafa Tahan´ın yoğun mesaisi sayesinde 2017 Yılı Mart Ayında Gölde Temizlik çalışması başlatıldı.

Vakumlama sistemi ile göldeki çamurun emilip borular vasıtasaı ile dereye akıtıldığı Göl Temizleme çalışması  yaklaşık olarak 10 ay sürdü ve de 2018 yılının ilk günleri itibarı ile termizleme çalışması tamamlandı.

Uzungöl Tertemiz Gölü ile 20118 Yılı içerisinde Ziyaretçilerini karşıladı

MACERA PARKI

Uzungöl´ün Gölbaşı Mahallesinde Haros Komları Girişinde yer alan ve de Trabzon Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çaykara Belediyesi tarafından yapımı ortak olarak gerçekleştirilen  Macera Parkı ile ilgili altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı

Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ve Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok´un Büyük Emekleri ile yapımı tamamlanan Macera Parkı  2018 yılında muhteşem  yüzü ile ve de yepyeni tesisleri ile Uzungöl Dostlarını karşıladı.

SEYİR TERASI

Yaklaşık olarak 2 Milyon TL Yatırım ile  Yaylaönü Yolu Üzerinde Çaykara Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen  Seyir Terasının Yapım çalışmaları tamamlandı.

2018 Yılında ise  Turizm Sezonunda Seyir Terası Büyüleyen Muhteşem Görünümü ile Uzungöl Dostlarını ağırlamaya devam etti.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Çaykara Belediyesi tarafından Projesi hazırlanan ve de yaklaşık olarak 2 Milyon 500 Bin TL Ödenek talep edilen Uzungöl İçme Suyu,Yağmur Suyu ve Kanalizasyon projesi 2018 Yılının ilk aylarında uygulamaya geçti.

2018 Yılı Boyunca Turizm Sezonu dışında yapımına hızlı bir şekilde başlanan Kanalizasyon çalışmasının 2019 yılı içerisinde hızlı bir şekilde tamamlanması bekleniyor.

ELMALI VE ALÇAKKÖPRÜ´YE BETONLAMA VE DUVAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve de Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl´ün Elmalı ve Alçakköprü Mahallelerinde betonlama çalışması gerçekleştirildi.Ayrıca Elmalı Mahallesinde yaklaşık 40 metrelik kısmı genişleme ve taş duvar çalışması gerçekleştirildi.

OKUL KURTULDU

Yönetici Hilmi Kanık´tan kurtulan Uzungöl Ortaokulu Hilmi Kanık´ın okuldan ayrılmasının ardından adeta şaha kalktı.

2017 ve 2018 Yılında akademik anlamda rekor üstüne rekor kıran Uzungöl Ortaokulunda 2017 Yılı Ağustos ayından itibaren  ise Profesyonel yeni Yönetici Zennur Öztekin Sezer Müdür olarak göreve başladı.

Sorunun kaynağını mükemmel bir şekilde tespit eden ve Hilmi Kanık´ı okuldan kovduktan sonra Uzungöl´ün Önünü açan Profesyonel Okul Aile Birliği ve Uzungöl Halkı Okulumuzun ve de çocuklarımızın yolu bundan sonra daha da aydınlatmış oldular.

Ayrıca Uzungöl´de herkesin okulun etrafında birleşmesi ve tek yumruk olması ile Hilmi Kanık´ın Uzungöl için ne kadar gereksiz bir insan olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi.

YENİ BİR HAYAL TELEFERİK

Senelerdir Uzungöl´de herkesin en büyük özlemlerinden bir tanesi de Teleferik elbette ki?Herkesin dilinde aynı nakarat?

?Uzungöl´de Kış Turizmi ancak Teleferik ile canlanır?

İşte o hayal olan Teleferik 2018 Yılının son dakikalarında  gerçeğe dönüştü.Uzungöl Teleferik Projesi 24 Aralık 2018 Pazartesi Günü İhaleye çıktı.

75 Milyon EURO bedel ile İhale bir İŞ Adamımıza verildi.

Şimdi 2019 Yılı içerisinde Tüm Uzungöl hepimiz Teleferik Projesinin uygulanması için ilk kazmanın vurulacağı günü büyük bir sabır ve kararlılık ile bekliyor olacağız.

Bilindiğiğ gibi Teleferik Uzungöl Merkezde Karakol Binasının  hemen arka kısmında bulunan Tarlanın bulunduğu yerden başlayacak ve de buradan Karester Yaylasına çıkacak.

ALİ ZEYREK VE MEHMET ALİ AYGÜN BÜYÜLÜYOR

Uzungöllü Gençlerin Örnek Davranışları 2018 Yılına adeta damgasını vurdu.Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Zeyrek ve Şekersu Muhtarımız Mehmet Ali Aygün Yönetiminde Çaykara Belediyesi ile işbirliği yaparak ?Sevgi Eli? Projesi kapsamında  Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan binlerce öğrenciye kitap,kırtasiye ve Giyim yardımlarından oluşan çeşitli yardımlar büyük bir başarı ile ulaştırıldı.

Ayrıca yine bu gençlerimizin Organizasyonları ile 2018 Yılı içerisinde yüzlerce Öğrenci Güneydoğu´dan Trabzon´a getirildi.

Yaklaşık 5 gün boyunca Uzungöl´de Turizm Tesislerimizde Konaklama ve Yemek ihtiyaçları tamamen ücretsiz karşılanan Yüzlerce Öğrencimiz Trabzon İlimizin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederek muhteşem bir Karadeniz tatili yaşamış oldular

Uzungöl Halkı olarak gençlerimizi tebrik ediyor ve de onlarla gurur duyuyoruz.

İHSAN EŞ VE TÜRKÜ YOLCULUĞU

Uzungöl´ün yetiştirdiği en önelmiş Sanatçılarımızdan Sevgili İhsan Eş her hafta Salı akşamı Türkü Dostları ile buluşuyor. www.turkudiyorumsana.com internet adresinden canlı olarak izlenebilen türkü programımızda Sevgili İhsan Eş hem Uzungöl ve de Karadeniz Kültürünü işliyor hem de Türk Halk Müziğinin birbirinden değerli sanatçılarını Türkü Dostları ile buluşturmayı başarıyor.

AHMET KARACA´NIN  SAHİP ÇIKANI YOK

Tv 8 Ekranlarında yayınlanan ?O Ses Türkiye? Elemelerine katılan Sanatçımız Ahmet Karaca Trabzon ve İstanbul elemelerini aştıktan sonra Stüdyoda ilk turda yarıştı.

İlk elemeyi geçti ve Yıldız Tilbe´nin takımına seçildi.Ancak ikinci Turda Jüri üyelerinin Dönmemesi sebebi ile yarışmadan elenmek zorunda kaldı.

TAKVİM YAPRAKLARINI ÇEVİRELİM

İLK ACI EMİNE ANNE´DEN

Uzungöl 2018 Yılının ilk acı haberini 7 Ocak 2018 tarihinde yaşıyordu.Daha doğrusu 2018 Yılı Kır Ailesi için acı ve hüzün dolu bir yıl olacaktı.Emine Anne bu zincirin ilk halkasını oluşturuyordu.

Çamlık Mahallesi Muhtarlarımızdan Eşref Kır´ın Eşi Emine Kır 7 Ocak 2018´de Hakka Yürüyor ve 8 Ocak Tarihinde son yolculuğuna uğurlanıyordu

UZUNGÖL´DE KIŞ TURİZMİ MASAYA YATIRILDI

Uzungöl´de Kış Turizmi Masaya yatırıldı.8 Ocak 2018 tarihinde Uzungöl´de Kaymakam İhsan Ayrancı Başkanlığında Turizm Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıya Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi  Tok,Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu,Uzungöl Turizminin Geliştirilmesi amacı ile hazırlamış olduğu projeler ile takdir toplayan KTÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Müdürü Fatih Bektaş,Trabzon İl Turizm Müdürlüğü yetkilileri,Uzungöl  Muhtarı  Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ile turizmciler ve STK temsilcileri  katıldılar.

Toplantıda Uzungöl´de Kış mevsiminde kayak,dağ kayağı,kar bisikleti,teraking,kano,safari,yürüyüş yolları ve kanal yarışı gibi bir çok spor etkinliğinin Uzungöl´de gerçekleştirilebileceği kararlaştırıldı.

ACININ İSMİ SEVİM ALBAYRAK

15 Ocak 2018 Tarihi Uzungöl´de Genç bir acının daha yaşandığı tarih oluyordu.Son zamanlarda genç ölümleri ile yüreği çok yanan Uzungöl´ün Sevim Albayrak ile yüreğine bir taze ateş daha düşüyordu.

/resimler/2018-12/28/1142049234840.jpg

Uzungöl Filak Mahallesinden Emekli Memur Abdullah TAHAN´ın Kızı Sevim Albayrak geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu Bursa´da hayatını kaybediyor ve de Uzungöl´ü göz yaşlarına boğuyordu.

Uzungöl´de Zihni ve Şükrü Tahan´ın Kardeşleri Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan´ın Kuzeni olan Sevim Albayrak 12 Ocak 2018 tarihinde Solunum yetmezliği teşhisi ile Hastanenin yoğun bakım servisine kaldırılıyor 3 gün süren yaşam mücadelesini 15 Ocak tarihinde kaybederek Uzungöl´ü bir kere daha göz yaşlarına boğuyordu Sevim Albayrak.

Ve de Sevim Albayrak ile ilgili en duygusal,en anlamlı paylaşım Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan´dan geliyordu:

25 yıl önce güle oynaya beyaz gelinlikle iki ağabey Bursa"ya gelin götürdük.25 yıl sonra beyaz kefenle geri döndük.Allah"ım sen sabır ver.Mekanın Cennet olsun amcamın birtanesi

UZUNGÖL´DE GÜNEŞ AÇTI

16 Ocak 2018 Uzungöl için farklı ve özel bir tarih oluyordu.Bu tarihten 14 ay öncesinde 2016 Yılının son aylarında göz altına alınan daha sonra vise tutuklanarak cfeza evine gönderilen Uzungöl Gençleri 15 Ocak 2018 t6arihinde Mahkeme tarafından aklanıyor ve tertemiz pırlanta gibi yürekleri ile yeniden aramıza dönüyorlardı.

FATMA ANNE AĞLATTI

Uzun seneler Almanya da ikamet eden ve Uzungöl den Almanya ya ilk giden isimlerden bir tanesi olan ve de Uzungöl de herkes tarafından çok sevilen Ahmet Zeren Abimizin Eşi,Aziz ve Mehmet Zeren´in anneleri,İş adamı İhsan Dilek´in Kayınvalidesi  Fatma Zeren 3 Şubat 2018 tarihinde İstanbul da Hakka yürüdü.

/resimler/2018-12/28/1142368297924.jpg

DANIŞ UZUNGÖL´Ü BİR ARAYA GETİRDİ

17 Şubat 2018 Uzungöl için yeni bir oluşumun başladığı bir tarih oluyordu.Bu tarihte Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Genel Kurul Seçimleri gerçekleştiriliyordu.

Seçimde son Başkan Ahmet Sevinç ile Uzungöl´den Süleyman Danış yarıştılar.

/resimler/2018-12/28/1143048611038.jpg

Uzungöl Esnafının tamamının Süleyman Danış´ın etrafında birleşerek tek yumruk olduğu seçimlerde kullanılan geçerli 380 oyun 188 tanesini alan Ahmet Sevinç yeniden Başkanlığa seçilirken seçimi sadece 6 oy ile kaybeden ve 182 oy almayı başaran Süleyman Danış ise Uzungöl´ü ilk defa bir araya getiren insan olarak tarihin altın yapraklarındaki yerini almayı başarıyordu.

UZUNGÖL DERNEĞİNDEN BİRLİK YEMEĞİ

Uzungöl Kültür Ve Dayanışma Derneği İstanbul Merkez Mecidiyeköy Derneği tarafından İstanbul´da bulunan Uzungöllü Hemşerilerimize yönelik birlik,beraberlik ve kaynaşma yemeği düzenlendi.

25 Şubat 2018 Pazar Günü İstanbul Mecidiyeköy Merkez Lokalinde gerçekleştirilen yemek Organizasyonuna Dernek Başkanı Sait Albayrak  ve Yönetim Kurulu Üyeleri,İstanbul Kaynarca Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Aygün ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İstanbul´da yaşayan hemşerilerimiz katıldılar.

Organizasyona  İstanbul´da Uzungöl Kültürünü yaşatmak amacı ile Olağan Üstü Gayret Gösteren İş Adamları Fehmi Aygün,Muzaffer Karatay , Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı İdris Akyüz ve Mühendis Mustafa Yazıcı ile yine İstanbul´da çalışan önemli Bürokratlarımızdan Hamit Tahan da katıldı.

İNEGÖL´DE SALİH ÖZKAN AĞLATTI

İnegöl´de Salih Özkan ağlattı.Bursa İnegöl´de yaşayan hemşerilerimizden Salih Özkan(Gosgor) yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 23 Mart 2018 tarihinde  hayatını kaybetti.

/resimler/2018-12/28/1143494080627.jpg

Murat Özkan´ın babası olan Merhum Salih Özkan Uzungöl´den Kamil Özkan´ın Amcasının Oğlu,Rize Trafik Asayiş Baş Komiserimiz Zeki Özkan´ın Amcası,Uzungöl´ün en önemli Turizmcilerinden İsmet Özkan(Gosgor)´un Amcası,Uzungöl´ün en çok sevilen Turizmcilerinden Güloğlu Muhammet Karagöz´ün ise eniştesiydi

BARIŞ İLE HATİCE´DEN MUTLULUK TÜRKÜSÜ

Uzungöl´de 2018 Yılının ilk düğün töreni Sezgin Otel´de gerçekleşti.Uzungöl´ün en sevilen isimlerinden Ahmet Öztürk Abimizin yakışıklı oğlu Genç İş adamı  Barış Öztürk ile İstanbul´dan Hatice Pusli Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen dillere destan mahşeri bir düğün töreni ile evlendiler.

/resimler/2018-12/28/1144102518513.jpg

14 Nisan 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilen Genç çiftlerin düğün törenlerine Trabzon,İstanbul ve Uzungöl´den yüzlerce davetli katıldı

EN BÜYÜK ACI ORHAN BABA´DAN

Herkesin bir Orhan Babası var Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Bizler Uzungöl Halkı olarak onu hep Uzungöl´ün Orhan Babası olarak tanıdık.

/resimler/2018-12/28/1144382052615.jpg

Uzungöl´ün en sevdiği isimlerinden Merhum Hanefi Fındık´ın Oğlu Orhan Fındık  Takvimler 3 Mayıs 2018´i gösterdiğinde Uzungöl Sevgili Orhan Fındık´ın ani ölümü ile sarsılıyordu.

Çöp Kamyonunda çalışan Orhan Fındık bir anlık dalgınlık sonucu çöp kamyonundan düşüyor ve olay yerinde can vererek Uzungöl´ü göz yaşlarına boğuyordu Sevgili Orhan?

TÜRKİYE ORYANTRİNG ŞAMPİYONASI UZUNGÖL´DE

Türkiye Oryantring Federasyonu tarafından Okul Sporları Kapsamında gerçekleştirilen Gençler A ve Gençler B Oryantring Yarışmaları Türkiye Finallerei Karadeniz Turizminin Göz Bebeği Uzungöl´de gerçekleştirildi.

6 Mayıs 2018 Pazar Günü Uzungöl´de gerçekleştirilen Oryantring Yarışması Türkiye Finallerine Ülkemizin  her Bölgesinden 500 Sporcu katıldı.

UZUNGÖL´DEN BASINA YEMEK

Uzungöl´de bulunan sivil toplum kuruluşları, Trabzon´da görev yapmakta olan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile kaynaşma toplantısı gerçekleştirdi. 

15 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen yemeğe Trabzon Basını çok yoğun bir ilgi gösterdi.

UZUNGÖL RAMAZAN TURNUVASI BÜYÜLEDİ

Uzungöl´ün Genç Turizmcilerinden Şakir Karaca tarafından Organize edilen Senelerdir her Ramazan Ayında düzenlenen ve artık Geleneksel bir hale gelen Ramazan Ayı Halı Saha Futbol Turnuvası bu sene 6 Takımın katılımı ile gerçekleşti.

/resimler/2018-12/28/1145104394727.jpg

Turnuvanın Final maçında Şerah Gücü Takımını 7-2 yenmeyi başaran Kayı Boyu Spor Turnuvada Şampiyonluk İpini göğüslemeyi başardı.

ŞENOL ŞEN YENİ BAŞKAN

Uzungöl Taşıyıcılar Kooperatifi 12 Haziran 2018 Tarihinde olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Seçime tek aday olarak katılan Şenol Şen Oy Birliği ile Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

FİLAKLILAR BUILUŞMASI NEFES KESTİ

Uzungöl Filak Mahallesi Halkı tarafından her sene Geleneksel olarak gerçekleştirilen Filak Mahallesi Halkı buluşması bu sene de renkli görüntüler ve de yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

2005 Yılından bu yana her sene Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve de her sene  Ramazan Ayının son İftarında gerçekleştirilen Geleneksel 13.Filak Mahallesi Buluşma  Etkinliğine Filak ve de Uzungöl Halkı yoğun bir ilgi gösterdi.

14 Haziran 2018 akşamı Gerçekleştirilen son İftar Etkinliğine Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ile Ülkemizin değişik yerlerinde ikamet yüzlerce Filak Mahallesi halkı katıldı

BİR ACI DA ŞÜKRÜ MANAP´TAN

18 Haziran 2018 tarihinde Uzungöl´de bu defa acının adresi Şükrü Manap oluyordu.

/resimler/2018-12/28/1146003458360.jpg

Bursa´da İkamet eden Uzungöl´lü İş Adamı Mehmet Manap ile  Uzungöl´de İkamet eden İş Adamı  İsmail Manap´ın babaları olan Merhum Şükrü Manap aynı zamanda Uzungöl Ortaokulu Matematik Öğretmenlerinden Fatma Manap Okur´un  Dedesiydi.

İL MÜDÜRLERİ UZUNGÖL´DE

Trabzon İlimizde Hizmet İçi Eğitim Çalışmalarına devam eden 81 İlimizin İl Öğretmenevi Müdürleri ve Şube Müdürleri 26 Haziran 2018 Salı Günü Karadeniz Turizminin göz bebeği Uzungöl´ü ziyaret ettiler.

Kaymakam İhsan Ayrancı,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından Uzungöl´de ağırlanan Öğretmenevi Müdürleri Uzungöl´de muhteşem bir program ile ağırlandılar.

UZUNGÖL´DE HAVVA ANNE AĞLATTI

Uzungöl´ün en sevilen isimlerinden ve de Esnaflarından Merhum Katip Menap´ın Eşi Havva Menap Hakkın Rahmetine kavuştu.

Merhum Havva Menap 4 Temmuz 2018 Çarşamba Günü  İkindi Namazına Müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan Cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan Aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Havva Manap Uzungöl´ün önde gelen Turizmcilerinden İsmail Menap´ın Annesi yine Uzungöl´ün en sevilen Harbi Delikanlılarından Merhum Hilmi Duran´ın ise Kayınvalidesiydi.

BİR ACI DA NİYAZİ AMCA´DAN

Uzungöl en eski esnafına ağlıyor.Uzungöl´ün En eski  esnafların dan ve ilk Turizmcilerinden Niyazi Sezgin yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak  Hakkın Rahmetine kavuştu.

Son bir kaç senedir Rahatsız olan ve Hastanede tedavi görmekte olan  Niyazi Sezgin ne yazık ki Kurban Bayramın ın ilk sabahı sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Uzungöl´ü  Gözyaşlarına boğarak ayrılıverdi aramızdan

/resimler/2018-12/28/1146294864957.jpg

1978 Yılında Uzungöl´de açtığı ilk Turizm Tesislerinden bir tanesi ile Uzungöl Turizmininin Mimarlarından ve de temel yapı taşklarından bir tanesi olan Niyazi Sezgin´in beklenmeyen vefatı Uzungöl´ü Göz yaşlarına boğdu.

Uzungöl´ün önde gelen Turizm İşletmelerinden Sezgin Otel´in sahibi olan Merhum Niyazi Amca senelerdir çok büyük bir özveri ile Oğlu İsmail ve Torunu Süleyman Sezgin ile birlikte Uzungöl Turizmine Hizmet sunabilme gayreti ile çalışıyordu.

KÜBRA İLE ALİ İHSAN´DAN MUTLULUK TÜRKÜSÜ

Uzungöl Merkez Büyükköy Mahallesinden Ali İhsan Şahin ile Kübra Şahin 03 Eylül 2018 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile Bir Ömür Boyu Birlikteliğe EVET dediler.

Uzungöl´ün Yetiştirdiği en önemli İlim Adamlarımızdan Uzungöl Merkez Camii Müezzini Hanefi Şahin Hocamızın Yakışıklı Oğlu Beden Eğitimi Öğretmeni Ali İhsan Şahin ile İzmit´te İkamet eden Uzungöl´lü İş Adamlarımızdan Tevfik Şahin´in Dünyalar Güzeli Kızı Kübra´nın Düğün Törenleri Muhteşem Bir Katılım ile gerçekleşti.

UMUT AYŞE´SİNE KAVUŞTU

Uzungöl´ün Genç Turizmcilerinden Umut Kayaoğlu  Samsun 19 Mayıs İlçesinden Ayşe Holep ile hayatını birleştirdi.

/resimler/2018-12/28/1147144397145.jpg

Genç Çiftlerin Düğün Töreni 9 Eylül 2018 Pazar Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirildi.

ZEYNEP İLE SELİMDEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Merkez Büyükköy Mahallesinden ve Uzungöl´ün En Sevilen Esnaflarından Hilmi Dilek´in yakışıklı Oğlu Selim ile Konya´dan Zeynep Taşkapu Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen Muhteşem Bir Düğün Töreni ile Bir Ömür Boyu Birlikteliğe EVET Dediler.

02 Eylül 2018 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen Düğün Törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Çaykara´lı Hemşerimiz Mehmet Okuyan ile kalabalık bir Davetli Topluluğu katıldı.

ŞEKERSU DERESİNE 4000 ALABALIK BIRAKILDI,

Şekersu Deresine 4000 Hakiki Alabalık Yavrusu Bırakıldı.31 Ağustos 2018 Cuma Günü Trabzon Orman ve Su İşleri Teknik Personeli ile Birlikte Şekersu Yaylasında bulunan çeşitli derelere 4000 adet Hakiki Alabalık yavrusu bırakıldı.

Dereye Balık Bırakma Etkinliği Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan´ın Organizasyonu ile gerçekleştirildi.Balık Bırakma Etkinliğine Trabzon Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Akif Ümüzer ile Uzungöl İnan Kardeşler  Alabalık Üretim Çiftliği sahibi Hüseyin İnan da katıldı.

4 000 Adet Hakiki Alabalık Yavrusu Teknik Personel tarafından Ebisbodam ve Ğulodo Mevkilerinde dereye bırakılarak Doğal Yaşam Ortamına bırakılmış oldu.

UMUT AYŞE´SİNE KAVUŞTU

Uzungöl´ün Genç Turizmcilerinden Umut Kayaoğlu  Samsun 19 Mayıs İlçesinden Ayşe Holep ile hayatını birleştirdi.

Genç Çiftlerin Düğün Törenlerine Samsun´dan Gelen kalabalık bir davetli Topluluğu,Rize Ardeşen Yapı Kredi  Bankası Çalışanları ile çok kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

MESUT VE ÖZLEM´DEN SEZON FİNALİ

Uzungöl´ün Genç İş Adamlarından Mesut Kul ile Araklı İlçemizden Dünyalar Güzeli Kızımız Özlem Kıroğlu Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen Muhteşem Dillere Destan bir düğün töreni ile bir ömür boyu Birlikteliğe ?EVET? dediler.

/resimler/2018-12/28/1149507212728.jpg

10 Eylül 2018 Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen Düğün Töreninde tabiri caiz ise adeta sezon Finali yaşandı.

Muhteşem bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirilen düğün töreninde bir yandan Araklı´dan gelen Gelin tarafının misafirleri düğüne yoğun bir katılım ile iştirak ederken Damadın Erzincan´dan gelen yakınları ise yine çok yoğun bir katılım ile Genç Çiftlerimizin Düğün Törenlerine farklı bir renk ve güzellik katmış oldular.

İZMİR´DEN UZUNGÖL´E GELİN GELDİ

Uzungöl´ün önemli  Turizm İşletme Sahiplerinden  Yaren Otel Sahibi Ahmet Akyüz´ün Yakışıklı Oğlu  Uzungöl´ün Genç Turizmcilerinden Levent Akyüz ,İzmir´den Fatma Gökmen ile hayatını birleştirdi.

/resimler/2018-12/28/1150190963256.jpg

Muhteşem bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirilen düğün töreninde bir yandan İzmir´den gelen Gelin tarafının misafirleri düğüne yoğun bir katılım ile iştirak ederken aynı zamanda gelin ve damadın arkadaşlarının da yoğun bir katılım gerçekleştirdikleri düğün töreni Mahşeri bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.

UZUNGÖL CİĞERİNİ KAYBETTİ

Uzungöl Halkı 2018 Yılının en büyük acılarından bir tanesini de 7 Ekim 2018 tarihinde yaşadı.

Bayburt´ta İkamet Eden Uzungöl´lü Hemşerimiz Metin Alibeyoğlu 7 Ekim 2018 Tarihinde yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek ne yazık ki Uzungöl´ü Göz Yaşlarına boğdu.

Tertemiz pırlanta gibi yüreği,insanlara olan sevdası ve mükemmel kişiliği ile Hem Uzungöl´de hem de Bayburt´ta insanların yüreğinde taht kuran Sevgili Metin Alibeyoğlu´nun genç yaşta beklenmeyen ani ölümü Hem Uzungöl´ü hem de Bayburt´u göz yaşlarına boğdu.

UZUNGÖL MEHMET ÖZEN´E AĞLADI

Uzun Seneler Çaykara İlçemizde Esnaf olarak Hizmet veren ve Çaykara İlçemizde hem esnaflığı hem de örnek insan oluşu ile herkes tarafından çok sevilen Mehmet Özen Yakalandığı Hastalıktan ne yazık ki kurtulamayarak 14 Ekim 2018 tarihinde  hastanede hayatını kaybetti.

Kalbinden rahatsız olan ve bir süredir tedavi görmekte olan Sevgili Mehmet Özen Abimiz ne yazık ki  yakalandığı bu hastalıktan kurtulamayarak ve Çaykara İlçemizi göz yaşlarına boğarak ayrılıverdi aramızdan.

AYHAN GÜLER´İNE KAVUŞTU

Uzungöl´ün Genç İş Adamlarından Ayhan İnan ile İlçemiz Demirkapı Mahallesinden  Dünyalar Güzeli Kızımız Güler Yüce  Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen Muhteşem Dillere Destan bir düğün töreni ile bir ömür boyu Birlikteliğe ?EVET? dediler.

13 Ekim  2018 Cumartesi Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen Düğün Töreninde tabiri caiz ise adeta sezon Finali yaşandı.

ERTUĞRUL MİNE´SİNE KAVUŞTU

Uzungöl´ün en sevilen Turizmcilerinden Mustafa Karagöz´ün Oğlu Ertuğrul ile Yine Uzungöl´ün en sevilen isimlerinden Yusuf Uçan´ın Dünyalar Güzeli kızları Mine Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile hayatlarını birleştirdiler.

10 Kasım 2018 Cumartesi Günü gerçekleştirilen düğün törenine Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Ortaokulu Okul aile Birliği Başkanı Mehmet Keleş ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

UZUNGÖL GENÇLİK PLATFORMUNDAN ÖRNEK ORGANİZASYON

Karadeniz Turizminin göz bebeği ve en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de Uzungöl Gençleri Tarafından oluşturulan ?Uzungöl Gençlik Platformu? tarafından Trabzon ilimizin çeşitli yerlerinden 150 Öğretmen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Uzungöl´de buluşturuldu.

Uzungöl´lü Genç Turizmciler tarafından oluşturulan ?Uzungöl Gençlik Platformu? kendi aralarında toplanarak 24 Kasım Öğretmenler Günü için Öğretmenlerimize tatlı bir sürpriz yaparak 24 Kasım 2018 Akşamı Öğretmenlerimize muhteşem bir program hazırladılar.

UZUNGÖL´DE ÖRNEK BİR ETKİNLİK

Uzungöl´de Emekli Öğretmen Abdullah Danış Önderliğinde gerçekleştirilen Birliktelik ve Kaynaşma Organizasyonu göz kamaştırdı.

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de insanların birbirleri ile kaynaşma ve dayanışmalarını sağlamak amacı ile Uzungöl´ün Genç Turizmcilerinden Emekli Öğretmen Abdullah Danış Önderliğinde kaynaşma ve dayanışma  etkinliği gerçekleştirildi.

7 Aralık 2018 Cuma akşamı Uzungöl İnan Kardeşler´de gerçekleştirilen Birliktelik ve Kaynaşma Yemek Organizasyonuna 1960 Grubu Doğumlu olanlar davet edildi.

Organizasyona Rize Trafik Şube Müdürü Başkomiser Zeki Özkan,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ve yaklaşık 50 kişilik bir katılımcı grubu katıldı.

UZUNGÖL PLATFORMUNDAN VALİ USTAOĞLU´NA ZİYARET

Uzungöl Platformu Üyeleri tarafından ilimizde kısa bir süre önce göreve başlayan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu´na Hayırlı Olsun Ziyareti gerçekleştirildi.

20 Aralık 2018 Tarihinde Valilik Makamında gerçekleştirilen Ziyarete Trabzon Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi Üyesi Hamit İnan,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler  Derneği Başkanı Zeki Soylu,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa  Akyüz,Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akyüz ile Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Keleş katıldılar



Anahtar Kelimeler: 2018 Uzungöl

İlginizi Çekebilir