2019 Ve Uzungöl

2019 Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi KANIK´ın 2019 ve Uzungöl İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

2019 VE UZUNGÖL

Acısıyla tatlısıyla koca bir yılı daha geride bıraktık.Ve de Bizler Uzungöl Sevdalıları olarak 2010 Yılında başladığımız Geleneksel Uzungöl Değerlendirme Yazılarımıza 2019 Yılında da devam edeceğiz.

Bu sene onuncu Yıl Sonu Değerlendirme Yazımız ile karşınızda olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Daha önceki senelerde söylediğim gibi?Ben bir senelik değerlendirmeyi Çaykara Gündem Web sitemizde yapmış olduğum haber arşivine göre yapıyorum.Bundan dolayı ulaşamadığım ya da haberini yapamadığım gelişmelerden dolayı şimdiden özür dileyerek başlayalım 2019 yazımıza?

Tabi ki mutluluklar ve güzel haberler de vardı Uzungöl ile ilgili 2019 yılında.Ancak Genel anlamda baktığımız zaman yine yüreğimizi acıtan içimizi yakan acı ve üzücü haberler de paylaşmak zorunda kaldık sizlerle.

GENEL ANLAMDA UZUNGÖL

Yazımızın birinci bölümünde Genel Anlamda Uzungöl´ü değerlendirmeye çalışacağız.

UZUNGÖL´ÜN EN ÇETİN GECESİ

22 Aralık 2019 Pazar Akşamı Uzungöl belki de tarihinin en çetin en zor gecelerinden bir tanesini yaşadı.Uzungöl ve Çevre Köylerde  İmara aykırı gerekçesi ile YIKIM kararı alınan toplam 118 bina için Yıkım Ekipleri Uzungöl´e geldiler.

Uzungöl Halkı bu yıkıma engel olabilmek için tek yürek halinde karşı çıksa da üzülerek ifade etmek isteriz ki YIKIM ekipleri Uzungöl´e çıktılar ve 23 Aralık 2019 Pazartesi Sabahı sabahın ilk ışıkları ile birlikte YIKIM Kararı uygulanmaya başlandı.

MUHTARLIK SEÇİMLERİ

30 Mart 2019 Pazar Günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Uzungöl  Muhtarlığı  için Mehmet ÖZTÜRK ile Mehmet KELEŞ yarıştı.

Son derece keyifli geçen Hizmet Sevdası Yarışını önde tamamlamayı başaran Mehmet ÖZTÜRK 2019-2024 Dönemi  Uzungöl Muhtarı Seçilmeyi başardı

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

30 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Çaykara Belediye Başkanlığı için Çetin bir Yarış yaşandı.

Uzungöl´lü Hemşerimiz Sevgili Hasan DÜZGÜN Abimiz de CHP Çaykara Adayı olarak Seçimlere katıldı.

2014-2019 Dönemi Belediye Başkanı Hanefi TOK 2019 Seçimlerini de açık ara önde tamamlamayı başararak Çaykara Belediye Başkanı seçilmeyi başardı.

İşte Belediye Başkanlığı Sonuçları.

Çaykara´da Partilerin aldıkları oy oranları

Hanefi TOK--AK PARTİ            7268---%67.94

Hasan Düzgün--CHP               1138---%10.64

Rifat Taşkın--BBP---                 956---%8.94

Hanife Birinci--İYİ PARTİ          819---%7.66

Mehmet Kara--BAĞIMSIZ         217---%2.03

Hasan Abanoz--SAADET           215---%2.01

Mehmet Akıl--BTP                     56---%0.52

Mehmet Emin Ayan--VATAN       28---%0.26

ÇAYKARA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ LİSTESİ

Necmettin ÖZKUL                      AK Parti (KONTENJAN)
Seyfullah KAYA                          AK Parti
Temel ŞİMŞEK                            AK Parti
İrfan AYAL                                 AK Parti
Bünyamin ERDOĞAN                  AK Parti
Gökhan YILDIRIM                      AK Parti
Mehmet İBRAHİMAĞAOĞLU        MHP 
Kibar YILDIZ                             AK Parti
Bayram GENEL                          AK Parti
İlyas BİRKAN                            AK Parti
Hatice Esra AKDOĞAN               AK Parti

UZUNGÖL VE YIKIM KARARLARI

2019 Yılında Uzungöl´de en fazla tartışılan Konu şüphesiz ki Uzungöl ile ilgili alınan Yıkım Kararları oldu.

İmar Planı olmayan Uzungöl´de 118 Binanın İmara Aykırı bulunarak bu binalar için Yıkım Kararı alınması Doğal olarak Uzungöl Halkı tarafından büyük bir tepki ile karşılandı.

UZUNGÖL HALKI TEK YÜREK

Alınan Yıkım Kararlarına karşı Uzungöl İnsanı her zaman olduğu gibi tek yürek olmayı başardı.Uzungöl Gençliği yaklaşık 40 gün YIKIM NÖBETİ tuttu.

Yıkım Kararlarına karşı Ortak bir Çözüm Yolu bulabilmek amacı ile Uzungöl´de günlerce ve onlarca toplantı yapıldı.

Uzungöl Halkı içinden seçilen Temsilciler ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri yıkım Kararını engellemek için günlerce çalıştılar.Başta Kaymakam,Belediye Başkanı ,Vali,Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı olmak üzere bir çok Bürokrat ile Yüzlerce görüşme gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen bu Görüşmelerin Doğal bir sonucu olarak Yeni İmar Planının da çıkması ile Yıkım Kararı verilen bazı binalarda Yıkım Kararları İPTAL edildi.Bazılarında ise Traşlama yani Binanın bir kısmını kırarak mevcut İmar Planına Uygun Bir hale getirme kararı verildi.

TEMSİL HEYETİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uzungöl´de gerçekleştirilmesi düşünülen Yıkım Çalışmaları ile ilgili Uzungöl Halkı tarafından oluşturulan Görüşme Heyeti gerçekleştirdiği çalışmalar ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar ile ilgili Takdir topladı

Aralarında Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Genel Hocamız,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler derneği Başkanı Zeki SOYLU,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Murat AKYÜZ, Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Biruz Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa TAHAN, ve Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram ÇİÇEK´in de bulunduğu Temsil Heyeti Yaklaşık 2 aydır yoğun bir çalışma ve görüşme trafiği gerçekleştirdi.

Ekibimizin şu ana kadar gerçekleştirmiş olduğu görüşmelerden elde edilen ilk sonuç ise şu şekilde.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Kurulu  tarafından yeni bir Teknik Ekip oluşturulacak.Bu Ekip Uzungöl´e gelecek.Yeni imar Planı Uzungöl´de yeniden masaya yatırılacak.

Vatandaşların vermiş oldukları İtiraz dilekçeleri tek tek ele alınacak.Her vatandaşın yapmış olduğu inşaat tek tek incelenecek.

Bu binaların Yeni İmar Planındaki durumları incelenecek ve yeni İmar Planına uygulanabilirlikleri masaya yatırılacak

TURİZM SEZONU

2019 Yılı Turizm Sezonu beklenenin üzerinde Muhteşem bir şekilde gerçekleşti.Yaz Sezonu boyunca Otel,Motel ve Pansiyonlarda doluluk oranları %100´e yakın bir oranda gerçekleşirken Uzungöl Esnafının da yüzü güldü.

Hizmet Kalitesi anlamında Uzungöl´ü Ziyaret eden Misafirlere Mükemmel bir Hizmetin sunulduğu Uzungöl´de bu Hizmet Kalitesinin ödülü yüzde yüze ulaşan doluluk oranı ile perçinleşmiş oldu.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Uzungöl Muhtarlığının çalışmaları ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesinin katkıları ile Uzungöl´de çeşitli Altyapı Çalışmaları gerçekleştirildi.

İşte O Çalışmalardan Bazıları

-Elmalı Mahallesi Yol Genişletme,düzeltme betonlama ve asfaltlama çalışmaları

-Glazomat Yolu Yol Düzeltme Çalışmaları

-SEYİR TERASI

2019 Yılında Çaykara Belediyesi Tarafından Yapımı tamamlanan Seyir Terası Uzungöl Turizmine farklı bir renk ve güzellik kattı.

Uzungöl´e gelen Turistlerin bolca ziyaret ettikleri ve Uzungöl Fotoğrtafları çektikleri Seyir Terası Uzungöl´ün yeni ve Farklı bir yüzü olarak karşımıza çıkıyor

MACERA PARKI

2019 Yılında Trabzon Büyükşehi,r Belediyesi ve Çaykara Belediyesi Tarafından Yapımı tamamlanan Macera Parkı  Uzungöl Turizmine farklı bir renk ve güzellik kattı.

Uzungöl´e gelen Turistlerin bolca ziyaret ettikleri ve Gönüllerince eğlendikleri piknik yapma imkanı buldukları Macera Parkı  Uzungöl´ün yeni ve Farklı bir yüzü olarak karşımıza çıkıyor

TELEFERİK

Senelerdir Uzungöl Halkının çok büyük bir heyecan ile beklediği Uzungöl Karaster Yaylası Teleferik Projesi Çaykara Belediyesi tarafından 29 Ocak 2019 Tarihinde İhaleye çıktı.

Çaykara Belediyesi tarafında geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Uzungöl Karaster yaylası arasında yapılacak olan teleferik Projesi´nin yapım sözleşmesi Çaykara Belediyesi ve ihaleyi alan şirket tarafından imzalandı. Bir yıl imar planlaması ve proje olmak üzere üç yıl içinde tamamlanması beklenen teleferik projesi, Uzungöl sağlık ocağının bulunulduğu mevkiden başlayıp Karaster Yaylası arasında inşa edilecek. 2 bin 560 metre uzunluğunda olacak projede, Karaster Yaylası´nda yapılacak olan üst istasyonun yanında ayrıca seyir terası ve restoranlar inşa edilecek. Planlanan proje tamamlandığında bölgeye gelen turistler, Uzungöl´ü ve tüm doğal güzellikleri aynı anda zirveden seyrederek seyahat edecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykara Belediye Başkan Hanefi Tok, teleferik projesi tamamlandığında Uzungöl turizmine büyük ivme kazandıracağını belirterek,? 30 yıldır hayalini kurduğu bir projeyi inşallah 3 yıl içinde tamamlayarak Uzungöl için en önemli projeyi hayata geçirmiş olacağız.  Proje tamamlandığında ziyaretçiler, bu güzel ormanların üzerinden Uzungöl´ü seyrederek seyahat edecekler. Yap işlet devret modeli ile 29 yıllığına ihale edilen bu proje tamamlandıktan sonra ikinci aşama olan kayak merkezlerini de ihale edeceğiz,? dedi.

BURSA UZUNGÖL DERNEĞİ BİR KERE DAHA HİKMET YAZICI DEDİ

Uzungöl Kültür ve Dayanışma Dewrneği Bursa Şubesi 2019 Yılı İçinde Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

/resimler/2019-12/30/0917203397058.jpg

Toplumun herkesimi ile Mükemmel bir iletişim ortamı kurmayı başaran ve etrafında Kurmuş olduğu Genç Jenerasyon ile Uzungöl´e Hizmet sevdası yolunda bir Arı Gibi çalışan Dernek Başkanımız Hikmet YAZICI Hocamız Tüm Hemşerilerimizin Ortsak ve Halkı kararları ile yeniden Başkanlığa seçildi.

TEŞEKKÜRLER MUSTAFA TAHAN

30 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde  Aday olmayan Mustafa TAHAN 3 Dönemlik Muhtarlık Serüvenini de tamamlamış oldu.

/resimler/2019-12/30/0918002460385.jpg

Uzungöl Tarihinde 3 Dönem Üst üste Muhtarlık Yaparak Uzungöl Tarihine geçmeyi başaran Muhtar Mustafa TAHAN 2004 Yılında Devraldığı Muhtarlık Bayrağını 2019 Yılında Mehmet ÖZTÜRK´e devrederek görevini büyük bir başarı ile tamamladı.

15 Senelik Hizmet Süresince Uzungöl´e sayısız Hizmetler veren Muhtar Mustafa TAHAN´a Uzungöl Halkı olarak teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

ŞEKERSU YOLUNDA DEVRİM

2019 Yılı İçinde Bölgemizde yaşanan en büyük mutluluklardan bir tanesi Şekersu Yolunda yaşandı.Muhtar Mehmet AYGÜN´ün özverili çalışmaları ile  Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi  ekipleri tarafından 15 KM´lik bir parkurda yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

/resimler/2019-12/30/0918402148674.jpg

Özellikle Gudi Mevkiinde bulunan ve tek aracın dahi geçmekte zorlandığı yol Muhtar Aygün´ün büyük çabaları ile genişletilerek aynı anda üç aracın rahatlıkla geçebileceği bir yol haline getirildi.

Bölgemize yapılan bu önemli hizmetten Dolayı Uzungöl Halkı olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesine,Çaykara Belediyesine ve tabi ki Muhtarımız Sevgili Mehmet AYGÜN´e teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

KAYMAKAMLIK KUPASINDA UZUNGÖL SPOR ÜÇÜNCÜ

Çaykara Kaymakamlık Kupası Derebaşı Şehitlerini Anma Futbol Turnuvasında 2019 Yılında Uzungöl Spor Fırtınası esti.Uzungöl Muhtarı Mehmet ÖZTÜRK tarafından Desteklenen ve Mustafa KELEŞ Tarafından maçlara hazırlanan Uzungöl Spor Futbol Takımı Turnuvada Grupta oynadığı karşılaşmaların üç tanesini de kazandı.

Uzungöl Spor 3-Ligoraş Spor 0

Uzungöl Spor 2-Zeki Bilge Spor 0

Uzungöl Spor 3-Megany Enerji-0

İkinci Tur Müsabakasında Haros Spor Karşısında 3-0 galip gelerek Çeyrek Final Bileti Alan Ekibimiz Çeyrek Finalde ise ASES Takımını 2-0 yenerek Yarı Final Bileti almayı başardı.

Yarı Finalde Karaçam Spor ile karşılaşan Ekibimiz Erken Final olarak nitelendirilen maçta Turnuva Şampiyonu ile başa baş mücadele etmesine rağmen maçtan 2-0 yenik ayrılarak Şampiyonluk Fırsatını kullanamadı.

/resimler/2019-12/30/0919122305550.jpg

Üçüncülük Maçında ise Raşi Spor Takımını 2-0 yenmeyi başaran Ekibimiz Turnuvada Üçüncülük Kupası ile Uzungöl´e dönmeyi başardı.

FİLAKLILAR BULUŞMASI GÖZ KAMAŞTIRDI

Her sene Ramazan Ayının Son İftar Akşamı gerçekleştirilen Geleneksel Filaklılar Buluşması  Onbeşincisini gerekleştirdiği buluşma ile her sene daha da büyüyerek devam ediyor.

GLAZOMAT´IN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Glazomat Bölgesinin en önemli sorunlarından bir tanesi olan yol sorunu Muhtar Mehmet Öztürk´ün gayretli çalışmaları ile çözüme kavuştu.Yol genişletm e çalışmalarının yapıldığı bölgede yol konusunda önemli bir aşama tamamlanmış oldu.

UZUNGÖL LOGOSU

Çaykara Belediyesi tarafından Gölün Üst Kısmına yerleştirilen Uzungöl Logosu Yerli ve Yabancı Turistler tarafından çok büyük bir ilgi görüyor.Uzungöl´ü Ziyarete gelen Turistler Logonun önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor.

UZUNGÖL SAĞLIK POLİKLİNİĞİ

Of Devlet Hastanesi tarafından Hizmete sunulan Uzungöl Sağlık Polikliniği 2019 Yılında da Yerli ve Yabancı Vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etti.

ELMALI YOLU

Elmalı Yolu Yol Genişletme,Onarım,altyapı  betonlama ve asfaltlama çalışması 2019 yılında tamamlandı.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından gerçekleştirilen bu çalışmalar Mahalle Halkı tarafından takdir ile karşılandı

DURSUN ALİ İNAN MÜZESİ

Türkiye´nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon´un Çaykara ilçesindeki Uzungöl´de turizmci Dursun Ali İnan tarafından ilginç taşlar ve ağaç köklerinden yapılan hayvan figürleri ile tarihi eserlerin yer aldığı ?Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi´ bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

/resimler/2019-12/30/0919556368866.jpg
Müzede bölgenin kültür yaşantısını yansıtan eserlerin yanı eski radyolar, telefonlar, plaklar, fotoğraf makinaları gibi onlarca farklı eserler bulunuyor.
Yaklaşık 30 yıl önce ağaç köklerine şekil vererek başladığı hobisini zamanla geliştirerek sanata dönüştüren turizmci Dursun Ali İnan yaptıklarını müzede bir araya getirerek hem kendi eserlerini hem de uzun yıllar biriktirdiği tarihi eserleri açılan müzede sergiledi.
Uzungöl´de 3 bin 750 metrekarelik alanda 3 bölüm olarak açılan müzede turizmci Dursun Ali İnan´ın yaklaşık 30 yıldır topladığı 2 bin 300 kadar tarihi eserle, ağaç köklerinden yaptığı hayvan figürleri ve dekoratif eşyalar izleyenler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Dursun Ali İnan? Müzesinin Açılış Törenine Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,Eski Bakanlardan Faruk Nafız Özak,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Suat Hacısalihoğlu,Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu,Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof.Yusuf Şevki Hakyemez,Prof Dr. Mehmet Okuyan,Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Bürokratlar,İş Adamları ile çok kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

UZUNGÖL VE BASIN OYUNLARI

Yerel ve Ulusal Basın Tarafından Ülkemizin En Önemli turizm Merkezlerinden Uzungöl´e yönelik karalama kampanyalarına üzülerek ifade etmek isteriz ki 2019 Yılında da devam edildi.

Uzungöl´de Bayrak Açma ile ilgili yaşanan kısa süreli Kriz nedense yerel ve Ulusal Basının ana malzemesi oldu.

Birileri cahil dedi Uzungöl Halkı için.Birileri Eğitimsiz Yobaz?Vandal diyen oldu.Hatta Uzungöl İnsanını Rumluk ile itham edenler oldu.

Apolas Lermi´den sonra Nagehan Alçı,Ahmet Hakan ve de son olarak Yıldıray Oğur?Hepsine Basın Yolu ile Medeni bir şekilde gereken cevap verilmiştir bundan sonra da verilmeye devam edecektir.

BURSA DERNEĞİNDEN İKİ MUHTEŞEM ETKİNLİK

Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 2019 Yılında iki DEV Organizasyon gerçekleştirildi.İlki 23 Şubat 2019 Tarihindeydi.Ulusal Müzik Dünyasının Güçlü Sesi Uzungöl´lü Sanatçı İhsan EŞ bu muhteşem gecede Uzungöl Dostları ile buluştu.

İkinci Şenlik İse 15 Eylül 2019 Tarihindeydi Profesyonel Sunucu Emel DEMİRAL´in sunduğu Muhteşem Şenlikte Mehmet İnal,Nurettin Kahveci,Nihat Yılmaz,Onay Şahin ve Sinan Sami  sahne aldılar.

UZUNGÖL GENÇLİĞİ VE İNFAK GRUBU

Uzungöl Gençliği İnfak Grubu daha önceki yıllarda olduğu gibi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında da Uzungöl´lü 40 Üniversite Öğrencisine Burs verdi.

İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Uzungöl için hazırlanan Yeni İmar Planı 15 Kasım 2019 tarihinde askıya çıktı.İmar Planı 1 ay askıda kalacak.

BABA OĞUL´DAN ÇAYKARA TUR´A VEDA

Uzun seneler Çaykara Tur ile Uzungöl ve Bölge insanına çok güzel hizmetler veren Çaykara Tur´un Emektar Servis Şoförleri Yaşar ve Gürkan İnci 2019 yılının ilk günlerinde Çaykara Tur´a veda ettiler.Baba Oğul´a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

ÜNİVERSİTE YOLCULUĞU

Uzungöl Gençleri her sene Üniversite Sınavlarında üstün başarılar göstererek Ülkemizin değişik Üniversitelerine yerleşmeyi başarıyorlar.

2019 Yılında da Öğrencilerimiz Ülkemizin çeşitli Üniversitelerine yerleşmeyi başardılar.2019 Yılında En önemli Başarı Mühendis  İsmail İNCİ´nin Oğlu Emrullah İNCİ´den geldi.Öğrencimiz Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine Yerleşmeyi başardı. İşte  Öğrencilerimizin yerleştikleri bölümlerden bazıları

ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI

YERLEŞTİĞİ BÖLÜM

EMRULLAH İNCİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

YASEMİN ŞAHİN

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ-PSİKOLOJİ

NUR FATMA ÖZEN

19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYATİK

FATMA İNCE

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ-PSİKOLOJİ

ŞAKİRE YAZICI

KTÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ

SİNEM MUTLU

KTÜ HEMŞİRELİK

ÖZGÜR KARATAY

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ UÇAK ELEKTRİK ELEKTRONİK

ABDURRAHMAN SAMİ AYGÜN

KTÜ MALİYE

AHMET HULUSİ GENEL

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

 

MEHMET SEZGİN VE BASIN AÇIKLAMASI

2019 Yılı Aralık ayında yine Uzungöl´ü üzen bir haber ile karşılaştık.Uzungöl Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet SEZGİN Hocamız Uzungöl´de yıkımlar ile ilgili bir sohbet gerçekleştirdi.

Bu sohbet farklı ortamlara çekildi.Ve de bu yüzden Mehmet SEZGİN Hocamız Hayrat Balaban Camiine zorunlu tain yapıldı.

Şimdi Tüm Uzungöl bu hatalı kararın düzeltilmesi için yoğun bir tempo ile çalışarak Mehmet SEZGİN Hocamızı yeniden Uzungöl´e geri getirmeye çalışıyor.

UZUNGÖL 2019 KRONOLOJİK SIRA

Şimdi Gelin 2019 Yılına Uzungöl Penceresinden hep birlikte bir göz atalım

İLK ACI HABER ANNECİĞİMDEN

2019 Yılının ilk Acı Haberi benim Canım Anneciğimden geldi.KANIK Ailesi olarak Dünyadaki en Kıymetli Varlığımız 19 Ocak 2019 sabahı bize hayatımızın en büyük şakasını yapıyor bir melek gibi uçup gidiveriyordu aramızdan.20 Ocak 2019 Pazar Günü ise son yolculuğuna uğurluyorduk  Anneciğimizi?

/resimler/2019-12/30/0920457463550.jpg

ŞİMO AĞLATTI

Anneciğimden sadece 3 gün sonra bir başka acıyı yaşadı Uzungöl?Uzungöl´ün Şimo´su Halkımızın en sevdiği insanların başında yer alan Sevgili Mehmet Şahin amcamız da bizleri göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

/resimler/2019-12/30/0921342464663.jpg

BİR BÜYÜK ACI DA ELMALI´DA

Elmalı Mahallemizin en sevilen isimlerinden Nam-ı Değer KOTAN Sevgili Mustafa Kaplan Amcamız 30 Ocak 2019 Tarihinde Tüm Çaykara´yı ağlatarak ayrılıverdi aramızdan.

BİR ACI HABER DE ALMANYA´DAN

Almanya´da Yaşayan Hemşerilerimizden Sevgili Kemal Şen 44 yaşında geçirmiş olduğu ani kalp krizi sonrasında aramızdan ayrılıyordu.

BİR ACI DA FİLARĞODENA´DAN

Uzungöl´ün Sevilen İsimlerinden Merhum Şaban ile Mustafa ve Ahmet Aygün´ün Anneleri Fatma Aygün(Filarğodena) sevenlerini üzme kervanına katılıyor ve 8 Şubat 2019 Tarihinde son yolculuğuna göçz yaşları ile uğurlanıyordu.

/resimler/2019-12/30/0922071840166.jpg

GÖZ YAŞLARI EŞREF AMCA İÇİN

Çamlık Mahallemizin Eski Muhtarlarından Şaban Kır´ın Babası Eşref Kır uzun zamandır Mücadele ettiği Amansız Hastalığa yenik düşerek 21 Şubat 2019 tarihinde Uzungöl´ü göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

UZUNGÖL SEYİR GECESİ

23 Şubat 2019 Cumartesi Akşamı Uzungöl Bursa Derneği tarafından Sanatçı İhsan EŞ´in katılımları ile Bursa´da Muhteşem bir Seyir Gecesi Organize ediliyordu.

BURSA´DAN GELEN HABER UZUNGÖL´Ü YAKTI

Geçirmiş olduğu ani rahatsızlık Sonucu Bursa´da Tedavi Görmekte Olan Uzungöl´ün Sosyal ve Kültürel Anlamda en sevilen isimlerinden Hüsnü Şahin ne yazık ki tedaviye cevap veremiyor ve 20 Mart 2019 Tarihinde Uzungöl´ü göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

/resimler/2019-12/30/0922594653670.jpg

UZUNGÖL´ÜN ÖĞRETMENİ HAKKA YÜRÜDÜ

1970´li Senelerde Uzungöl Eğitimine Damgasını vuran Uzungöl´ün en sevilen ve saygı duyulan Öğretmenlerinden Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris HACIMAHMUTOĞLU´nun babası Ahmet HACIMAHMUTOĞLU 7 Nisan 2019 Tarihinde geçirmiş olduğu bir kalp Krizi sonrasında ne yazık ki ayrılıveriyordu aramızdan.

/resimler/2019-12/30/0923365591993.jpg

İSMET KAYA UZUNGÖL´Ü YAKTI

Uzungöl´ün en sosyal isimlerinden ve de en sevilen simalarından İsmet KAYA geçirmiş olduğu bir rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılıyor ve ne yazık ki sadece 10 günlük bir tedavi sürecinde aramızdan ayrılarak Uzungöl İnsanına 2019 Yılının en büyük acılarından bir tanesini yaşatıyordu.

/resimler/2019-12/30/0924189967721.jpg

AYŞE ANNE AĞLATTI

Kastel Mahallesinden Ayşe Karaca geçirdiği ani rahatsızlık sonucu oğlu Mustafa Karaca tarafından Trabzon´a Hastaneye kaldırılıyor ve burada 19 Nisan 2019 tarihinde Sandalyenin üstüne yığılıp kalarak aramızdan ayrılıyordu.

UZUNGÖL´ÜN BERBERİ AĞLATTI

Toplumda Espirileri ve şakacı yapısı ile tanınan Uzungöl´ün 1970´li,1980´li senelerine damgasını vuran Toplumumuzun en sosyal isimlerinden herkes tarafından çok sevilen Sevgili Mustafa Soylu 20 Nisan 2019 tarihinde Uzungöl´e ömrünün en büyük ve en ağır şakasını yapıyor ve bizleri göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

VİLİVİTZ GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

1960-1970´li Yıllarda Uzungöl´ün Teknoloji ile taşınmasını sağlayan Uzungöl´ün en sevilen isimlerinden Mustafa KOCAMAN(VİLİVİTZ) 27 Nisan 2019 sabahı evinde ölü bulunuyor 28 Nisan 2019 Tarihinde ise Uzungöl´de göz yaşları ile son yolculuğuna uğurlanıyordu.

/resimler/2019-12/30/0925235594025.jpg

GÖZ YAŞLARI SERFA ANNE İÇİN

1970´li Yıllarda Uzungöl İnsanının yaşantısına Damgasını vuran Merhum Abdurrahman FİDAN´ın eşi Mustafa,Adnan ve Yusuf FİDAN´ın anneleri Serfa Fidan Bursa´da 5 Mayıs 2019 tarihinde Hakka yürüyor ve de Uzungöl´ü göz yaşlarına boğuyordu.

HAMİT ŞİMŞEK´TEN BÜYÜK ŞOK

25 Mayıs 2019 Tarihinde Uzungöl´ün en sevilen isimlerinden Hamit ŞİMŞEK Evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybediyor ve Uzungöl´e 2019 Yılının en büyük şoklarından bir tanesini daha yaşatıyordu.

/resimler/2019-12/30/0925564657179.jpg

UZUNGÖL BAYRAMA AĞLAYARAK GİRDİ

Ramazan Bayramının ilk gününde Uzungöl´ün çok sevilen isimlerinden Mustafa ÖZEN(ŞAKİREFENDİ)´nin eşi Emine ÖZEN Hakkın Rahmetine kavuşuyor ve Uzungöl´ü bir kere daha göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

ELMALI´DA İKİ CENAZE

Takvimler 9 Haziran 2019´u gösterdiğinde ise Emalı Mahallesinden iki cenaze haberi birden geliyordu.Merhum Mehmet ŞAHİN(GURİ)´nin Eşi Halime ŞAHİN ile Seyfullah KAPLAN göz yaşları ile son yolculuklarına uğurlanıyorlardı.

KEMAL AMCA AĞLATTI

Bölgemizin en sevilen isimlerinden Köseli Mahallemizden Kemal Özen 18 Haziran 2019 tarihinde bizleri göz yaşlarına boğarak ayrılıverdi aramızdan

İBRAHİM ABİ  BERBER´İN HASRETİNE DAYANAMADI

Gölbaşı Mahallemizden İbrahim SOYLU Abisi Mustafa Soylu´nun aramızdan ayrılışından sadece 2 ay 2 gün sonra 22 Haziran 2019 tarihinden Abisinin ardından son yolculuğuna uğurlanıyordu.

UZUNGÖL´DE YANGIN KORKUTTU

30 Haziran 2019 tarihinde Uzungöl´de yangın paniği yaşandı.Merkez Hocalı Mahallesinde Ahmet Çakır´a ait pansiyonda Elektrik Kontağından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı.Uzungöl Halkının ve İtfaiyenin anında müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü.Yangında Maddi Hasar meydana gelirken binanın tadilatı yapılarak bina Turizm sezonuna yetiştirildi.

ALİ İLE ZEHRA´DAN OSCARLIK DÜĞÜN

Uzungöl´ün sevilen İş Adamlarından Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Zeyrek ile Köknar Mahallesinden Öğretmen Zehra Dursun dillere destan Muhteşim bir düğün töreni ile  29 Haziran 2019 tarihinde Bir Ömür Boyu Birlikteliğe EVET dediler.

UZUNGÖL´DE ÖMER HAVVANUR´UNA KAVUŞTU

Uzungöl´ün en sevilen İsimlerinden Abdülaziz Göz´ün Polis Memuru Oğlu Ömer Göz Samsun´dan Havvanur Arslan ile hayatını birleştirdi.

30 Haziran 2019 Pazar Akşamı Uzungöl Yeşil Köşk Otel Restaurant´ta gerçekleştirilen Düğün Töreni yoğun bir katılım ile yapıldı.

DURSUN ÖZEN AĞLATTI

Çaykara  Uzungöl yolunda yaşanan kazada Dursun Özen Dereye düşerek hayatını kaybetti.

Kamyonetinin üzerinden ot boşaltmaya çalışan Dursun Özen bir anlık dalgınlık sonucu dengesini kaybetmesi sonucu dereye düşerek hayatını kaybetti.

ELMALI´DA TAHSİN MUTLU AĞLATTI

İlçemiz Elmalı Mahallesinin en sevilen İsimlerinden Tahsin Mutlu yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 23 Temmuz 2019 tarihinde Hepimizi göz yaşlarına boğarak ayrılıverdi aramızdan

BİR ŞOK ÖLÜM DE KÖSELİ´DE

Çaykara   İlçemizin en önemli isimlerinden  Seyfullah Kadıoğlu Uzungöl Karaster Yaylasında geçirdiği rahatsızlık sonucu 14 Ağustos 2019 Tarihinde Çaykara İlçemizi göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan.

UZUNGÖL´DE YÜREKLERİ YAKAN ÖLÜM

Uzungöl Merkez Hocalı Mahallesinden İş Adamı Mustafa Zengin´in Ablası Gülşişe Zengin genç yaşta yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek 17 Ağustos 2019 tarihinde Uzungöl´ü göz yaşlarına boğarak ayrılıveriyordu aramızdan

UZUNGÖL´DE MASAL TADINDA BİR DÜĞÜN

Uzungöl´ün en sevilen Genç İş Adamlarından Ahmet Özkan ile Trabzon´dan Öğretmen Kızımız  Beyza Günaydın 18 Ağustos 2019 tarihinde Uzungöl Önder Otel´de gerçekleştirilen Muhteşem bir Düğün Töreni ile Bir Ömür Boyu birlikteliğe EVET dediler.

Rize Trafik Bölge Amiri Başkomiser Zeki Özkan ile Zinnet Özkan´ın Yakışıklı Oğulları Ahmet ile Trabzon´dan Öğretmen Kızımız Dünyalar Güzeli Babasının  Kuzucuğu Beyza Günaydın´ın Düğün Töreni Muhteşem Bir katılım ile gerçekleşti.

UZUNGÖL´Ü ŞOKA SOKAN ÖLÜM

Uzungöl´ün sevilen İsimlerinden İsmail Erdoğan(cevahiroğlu) geçirdiği rahatsızlık sonucu Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunan evinde Hakkın Rahmetine kavuştu

Bir süredir Diyaliz Tedavisi gören İsmail Erdoğan 19 Ağustos 2019 Pazartesi Günü Diyalize girdi.Diyaliz çıkışında evine dön en İsmail Erdoğan evinde rahatsızlandı.

Sağlık ekibi çağrılana kadar evinde hayatını kaybeden İsmail Erdoğan Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.

UZUNGÖL´E TÜRKMEN DAMAT

Uzungöl´ün en sevilen ve de saygı duyulan isimlerinden Ahmet Minaz´ın Torunu yine Uzungöl´ün çok sevilen İş adamlarından Mustafa Sevim Minaz´ın Dünyalar Güzeli Kızları Uzungöl´ün Sevilen İş Adamların dan Murat ve Ahmet Akyüz´ün Torunları Esra Minaz ile Kerkük Bölgesi Türkmenlerinden Metin Mohammet 26 Ağustos 2019 Tarihinde Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen dillere destan Muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu mutluluğa EVET dediler.

KASTEL´DE FATMA ANNE AĞLATTI

Uzungöl´ün Sevilen İsimlerinden Salih  Karaca´nın Eşi Fatma Karaca 28 Ağustos 2019 Tarihinde Uzungöl Kastel Mahallesinde bulunan evinde Hakkın Rahmetine kavuştu.

Çaykara Belediyesi Çalışanlarından Makine operatörü Mecit Karaca ile Mustafa Karaca´nın anneleri  olan Fatma Karaca´nın Ölüm Haberi Uzungöl´de büyük bir üzüntü yarattı.

SÜMEYYE TRABZON´A GELİN GİTTİ

Uzungöl´ün Sevilen İsimlerinden Kamil Gosgoroğlu´nun Dünyalar güzeli Kızı Sümeyye ile Trabzon´dan Mesut  Yılmaz 30 Ağustos 2019 tarihinde Uzungöl Yeşil Köşk Restaurant´ta gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

UZUNGÖL´DE TEVFİK KÜBRA´SINA KAVUŞTU

Uzungöl İnceli Mahallesinden Battal ŞEN´in Yakışıklı Oğlu Tevfik Şen Ankara´dan Kübra nazlı ile 7 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilen masal tadında bir düğün ile evlendi

MUHAMMET İLE ELİF´İN EN MESUT GECELERİ

Uzungöl Kaplanoz Mahallesinden Paşa İnci´nin Yakışıklı Oğlu Muhammet ile Maneviga Apart´ın Sahibi Sevgili Yılmaz Akyüz´ün Dünyalar güzeli kızları Elif 7 Eylül 2019 Tarihinde bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

FATİH İLE SÜMEYYE´DEN OSCARLIK DÜĞÜN

Takvimler 7 Eylül 2019´u gösterdiğinde Merkez Hocalı Mahallesinden Emekli Öğretmen Abdullah Danış´ın yakışıklı oğlu Özel Harekat Polisi Fatih ile İnceli Mahallesinden Dusrun Genel´in Dünyalar güzeli kızları Sümeyye dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile hayatlarını birleştiriyorlardı.

GURBETTEKİ ACI UZUNGÖL´Ü YAKTI

Takvimler 11 Eylül 2019 tarihini gösterdiğinde Uzungöl tarihinin en kara günlerinden bir tanesini yaşıyordu.

Van Özalp Dönerdere Köyümüzde yaşayan Hemşerilerimizden Köyümüzün yaşayan çınarlarından ve de en çok sevilen isimlerinden Hacı Mustafa ÖZBEK(Hoçego) ani bir rahatsızlık sonucu aramızdan ayrılıyor ve hepimizi göz yaşlarına boğuyordu

 UZUNGÖL´DE YUNUS GAMZE´SİNE KAVUŞTU

Uzungöl´ün En sevilen İsimlerinden Yunus Zeki İnci  ile İstanbul´dan Gamze Gökeri  15 Eylül 2019 Pazar  Akşamı Uzungöl Sofram Restaurant´ta  gerçekleştirilen  Muhteşem Bir Düğün Töreni ile Bir Ömür Boyu Birlikteliğe EVET dediler

AHMET GÜLSEREN´İNE KAVUŞTU

Uzungöl´ün en sevilen Genç İsimlerinden Ahmet Akyüz ile Gülseren Akyüz 15 Eylül 2019 Pazar Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen dillere Destan Muhteşem bir Düğün Töreni ile Bir Ömür Boyu Birlikteliğe EVET dediler.

Uzungöl´ün En Önemli İlim Adamlarından Merhum Hacı Ahmet Akyüz´ün Torunu olan Ahmet Akyüz aynı zamanda Yine Bölgemizin Önemli İlim adamlarından Muhammet Akyüz´ün  Kardeşinin Oğlu,Bursa´da İmam Hatip olarak Görev Yapan Mustafa Akyüz´ün ise oğlu.

Öte Yandan Gelin Gülseren Akyüz ise 1998 Yılında Birilerinin hunharca emelleri doğrultusunda Uzungöl´de oteli yakılan ve Terör Baronları tarafından Şehit Edilen Merhum Mustafa(Kemal) Akyüz´ün Dünyalar Güzeli Kızı?

CEMAL İLE KADER ŞİMDİ ÇOK MUTLU

Uzungöl´ün sevilen isimlerinden Cemal Şimşek ile Elmalı Mahallesinden Kader Kaplan 14 Eylül 2019 Cumartesi Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen dillere destan Muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

UZUNGÖL TARİHİ ÇINARINA AĞLIYOR

Uzungöl Tarihi Çınarına ağlıyor?Uzungöl´ün Yaşayan Çınarlarından Hacı Aziz Aygün(Teyyar) Uzungöl Çamlık Mahallesinde Hakkın Rahmetine kavuştu.

Uzungöl´ün İlk Şöförlerinden olan Hacı Aziz Aygün Uzungöl Belediyesinden Emekli olmuştu.Yaklaşık 30 sene Uzungöl Belediye Otobüsünde Şoför olarak çalışan Hacı Aziz Aygün uzun seneler boyunca Solaklı Boğazındaki İnsanlarımızın evlerinden Çaykara İlçesine,Çaykara İlçesinden de Evlerine dönmeleri için Uzungöl Belediye Otobüsü ile insanlarımıza hizmet sunmuştu

UZUNGÖL´DE FATMA ANNE AĞLATTI

Uzungöl´ün en sevilen İsimlerinden Hacı Mustafa Menap´ın Eşi Hacı Fatma Menap geçirdiği ani kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Uzun seneler Almanya´da ikamet eden ve Emekli olduktan sonra ise Trabzon´a gelen Mustafa Menap´ın eşi Fatma Menap´ın ani ölümü Uzungöl´ü göz yaşlarına boğdu.

Edinilen bilgiye göre sağlık durumu çok iyi olan Fatma Anne 17 Ekim Çarşamba sabahı sabah namazına kalktı.Sabah Kahvaltısı öncesinde ise geçirdiği ani kalp Krizi sonrasında Hakkın Rahmetine kavuştu.

Almanya´da İkamet Eden Uzungöl´ün en Sosyal ve aktif isimlerinden Turgut Menap´ın Annesi olan Fatma Anne aynı zamanda Uzungöl´ün en sevilen Aktif İş adamlarından Uzungöl Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Genel´in de Kayınpederiydi.

 

UZUNGÖL´DEN BURSA´YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Uzungöl´ün en  sevilen İsimlerinden Turizmci Erdoğan(Dursun) Manap´ın Dünyalar güzeli Kızı Özlem ile Bursa´dan Yakup Ergün Uzungöl´de gerçekleştirdikleri Kına ve Düğün Törenleri ile evliliğe bir adım daha yaklaştılar

Genç Çiftlerimizin Düğün Törenleri ise 13 Eylül 2019 Cuma akşamı Bursa´da gerçekleştirildi.

Genç Çiftlerimizin Kına Törenleri 6 Eylül 2019 Cuma Akşamı Uzungöl İnan Kardeşler Hilmi İnan Tesislerinde gerçekleştirildi.

BURSA DA İKİNCİ UZUNGÖL RÜZGARI

Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Derneği tarafından 15 Eylül 2019 Pazar Günü Bursa Osmangazi Gündoğdu Piknik Alanında gerçekleştirilen 2. Sonbahar Şenliği Muhteşem bir katılım ile gerçekleşti.

Başta Bursa ve çevresindeki hemşehrilerimiz olmak üzere neredeyse ülke genelinde ve yurt dışında yaşayan birçok hemşehrimizle çok iyi iletişim kurarak başarılı hizmetler yürüten Bursa Uzungöl  Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yeni bir başarılı organizasyona imza attı.

 15 Eylül 2019 Pazar günü, Bursa Osmangazi Gündoğdu piknik alanında düzenlenen ?2. Sonbahar Şenliği?, bu yıl da, taraflı-tarafsız herkesin gönlünü fethetti. Sadece Uzungöl´lü ve Trabzonlu hemşehrilerimizin değil, Karadeniz İllerinden ve Türkiye´mizin muhtelif vilayetlerinden toplanıp gelen vatandaşımızın yoğun ilgi gösterdiği ?2. Sonbahar Şenliğine?, binlerce vatandaşımızın yanı sıra Kamu kurumlarının, yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, siyasi parti temsilcilerinin, bilim ve iş insanlarının ilgisi büyüktü.

İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Karadeniz  ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl ile ilgili İmar Planı Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 15.11.2019 tarihinde askıya çıkarıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trabzon İli Çaykara İlçesi Uzungöl ÖÇKB Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı onaylanarak Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilen İmar Planı Hem Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde,Hem Çaykara Belediyesinde hem de Uzungöl´ün her Mahallesinde askıya çıktı

İmar Planı 1 ay süre içinde askıda kalacak.

GÖZ YAŞLARI MUSTAFA ÖZEN İÇİN

Uzungöl Tarihinin en önemli isimlerinden Mustafa ÖZEN(ŞAKİREFENDİ),23 Aralık 2019 Pazartesi Günü Hakkın Rahmetine kavuştu

Merhum Mustafa Amca 24 Aralık Salı Günü göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

UZUN BİR YAZI OLDU

Yazının sonunda şunu söyleyeceğinizi çok iyi biliyorum.Uzun hem de çok ama çok uzun bir yazı oldu.Bunu ben de biliyorum:Ancak Sevgili Dostlar.Bizler Uzungöl´e öylesine bağlıyız ki  söz konusu olan Uzungöl olunca  insan hiçbir ayrıntıyı atlamak istemiyor.Her şeyi büyük bir özen ile yapmak istiyor insan.

2019 Yılı için Uzungöl adına söyleyebileceklerimiz bunlar Sevgili Dostlar.2020 Yılının size ve de Sevdiklerinize sağlık,mutluluk ve de başarı getiren ve de tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileği ile şimdiden hepinizin 2020 yılını kutluyor Hepinize iyi seneler diliyorum Efendim.



Anahtar Kelimeler: 2019 Uzungöl

İlginizi Çekebilir