2023 Ve Uzungöl

2023 Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “2023 ve Uzungöl” isimli yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Artık Geleneksel bir hale gelen yeni bir Uzungöl Yıl Boyu Değerlendirme yazımız ile sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz.

Çaykara Gündem farkı ile 2010 yılında başlamış olduğumuz bu değerlendirme yazılarımızda 14. Yılımızı tamamlamış olmanın hem mutluluğunu hem de biraz da hüznünü yaşadığımızı ifade etmek isterim.Çünkü bu süreçte Uzungöl olarak bir çok acı ve üzücü olayı da bir arada yaşamış olduk.

2023 Yılına baktığımız zaman ise Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de ve Uzungöl’de de elbette ki hem mutluluk yaşadığımız,hem de üzücü ve acı dolu bir yılı geride bırakmış olmanın acı burukluğu ile yolcu ediyoruz 2023 yılını.

GENÇ ACILARI YİNE YÜREK YAKTI

Uzungöl tarih boyunca elbette ki çok fazla genç acısı yaşadı.Ancak son zamanlarda en büyük acıları 2016 Yılında yaşamıştı Uzungöl.

2023 Yılı ise Uzungöl’ün yine genç acıları ile sarsıldığı bir yıl oldu.

Ana başlıklar ile verelim detayları haberimizde paylaşalım.

İki iyi dost.İki iyi arkadaş…İki canciğer Kanki…

Sevgili İsmail Karaca…

Sevgili Murat Erdoğan…

2023 Yılında Uzungöl’ü göz yaşlarına boğarak aramızdan ayrılan isimlerden oldular.

Güloğlu Muhammet Karagöz’ün eşi Elmas Karagöz yine genç yaşta ayrılıverdi aramızdan.

Uzungöl’ün önemli değerlerinden Sevgili Şaban Kocaman 2023 yılında ayrıldı aramızdan.

Yine Sevgili İsmail Tahan Abimiz 2023 yılının ilk günlerinde bizlere veda etti.

Hakkı Uçan Abimizi elim bir kaza sonucunda kaybetmenin acısını yaşadık.

Ve Lakatuş…Uzungöl’ün ciğerlerini yakarak veda etti Uzungöl’e 2023 yılında.

2023 YILI UZUNGÖL ALTYAPI ÇALIŞMALARI

2023 yılında Uzungöl’de gerçekleştirilen Altyapı Çalışmalarını Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ten dinleyerek başlayalım değerlendirme yazımıza.

1-Gölbaşı mevkiinde gölün dolmasına neden olan kanalları DSİ. nin katkılarıyla temizlendi.

2- Karla mücadele ederek Çaykara belediyesinin katkılarıyla yolları acık sürekli açık tutuldu. Gerektiğinde yolların tuzlama çalışmaları yapıldı.

4- Mart, Nisan aylarında yayla yolları temizlendi. Kapalı yollar ulaşıma açıldı.

5- Dornorim meziresinde, Gamelac mevkiinde yol gitmeyen evlere yol yaptırıldı.

6- Alçakköprü Küme evler Gamelafç mevkiinin güney kısmında bulunan evler için yeni bir yol çalışması yapıldı.

7- Yaz aylarında yoğunluktan dolayı Uzungölü besleyen  su kaynakları yetersız.Uzungöl Muhtarlığı tarafından ek kaynak sağlanması için gerekli projeler hazırlandı. Yakın zamanda ek su kaynakları bağlanarak Uzungölün su sorunu çözülmüş olacak. Ayrıca 2021 yılı içerisinde bütün su depolarının tadilatı yapılıp yıkatılmıştır. Ayrıca arıtma tesisini kapasitesi artırılıp çalışır hale gelmesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır.

8- Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl’ü doğal gaz ile buluşturmak için kamuoyu oluşturulup gerekli yerlere müracaat yapıldı.

9- Çaykara belediyesi ve  Uzungöl platformu olarak beraber göl ve Uzungöl Çevresinin temizlenmesi in gereken çalışmalar yapılmıştır. 

10-2022 Yılında Uzungöl Muhtarlığı olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Uzungöl’e otobüs tahsis etmesini sağladık.Emek  veren tüm Muhtar arkadaşlarıma ve emeğimizin karşılığında Uzungöl ile çevre mahallelerin otobüs ile buluşmasını sağlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyoruz.

11- 2023 yılında Gamelafç küme evlerinde 750 ton asfalt ve Kastel mevkiinde 300 metre küp beton döküldü. 2024 yılına kadar mahallerimizde staplize yolumuz kalmaması için gerekli çalışmalar devam ediyor. Gerekli alt yapıyı hazırladık. 

12-Afet alanlarının Islahıyla alakalı gerekli çalışmalar yapılmış, Sn. İçişleri bakanımızla görüşerek gereken finansmanın vereceğini sözünü aldık. 

13-Dornorım,hocali komları ve filak komları ile alakalı orman kadastrosu tamamlanmış, yakın zamanda mülkiyet kadastrosunuda inşallah bitireceğiz. 

14- Orman kadastrosu yapılırken Orman alanı içinde kalan evlerimiz için gereken krokiler yetkili harita mühendisleri tarafından çizilmiş Milli Emlak ile çalışmalara başlanmıştır.

15-Uzungöl İmar Planı için Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Uzungöl Platformu yetkilileri tarafından 2023 yılı içinde defalarca Ankara’ya gidilmiş ve Uzungöl insanının talepleri Bakanlık yetkililerine iletilmiştir.Uzungöl Platformunun  bu talepleri neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uzungöl’e Teknik Ekip gönderilmiş ve saha çalışması gerçekleştirilmiştir.

16-Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve Çevre ve Şehircilik Genel Müdürünün katılımı ile Uzungöl’de bir İmar Planı çalıştayı gerçekleştirildi.

17-Meryemli yolunun yapılması için onay alındı.

18-Aşağı Çamlık Yamaç mevkiinde yolun betonlama çalışması gerçekleştirildi.

19-Monoyır Mezarlık yolu betonlama çalışması tamamlandı.

20-Değirmen mevkiinden başlanarak Goşon Yolu Büyükköy’e bağlandı.

21-Glazomat yolunun ıslah çalışması 2024 Yatırım Programına alındı.Elmalı yolunun betonu alındı.Havaların iyileşmesi ile dökülecek.

22-Uzungöl’ün en önemli sorunu olan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Uzungöl’e otobüs tahsisi sağlandı.

23-Uzungöl’ün Doğalgaz ile buluşturulması konusunda Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk’ün yoğun çalışmaları devam ediyor.2024 Yılı Yatırım programına dahil edilen Uzungöl Doğalgaz sorununun 2024 yılında çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

24-Dornorim Mezire yolu ve altyapı çalışmaları tamamlandı.

25-Uzungöl Semt Polikliniği vatandaşların ve misafirlerin hizmetine açıldı.

İMAR PLANI VE 18.MADDE MÜCADELESİ

Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili 2023 yılında da çok önemli gelişmeler yaşandı.18 Haziran 2021 tarihinde İmar Planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çaykara Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı ve 17 Temmuz 2021 tarihinde askıdan indirildi.

Bu arada İmar Planının Uzungöl gerçekleri ile örtüşmemesi sebebi ile Uzungöl Platformu tarafından İmar Planı ile ilgili yoğun bir çalışma temposunun içine girildi.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı ve İmar Planı mücadelesinin başladığı ilk günden bu yana en fazla mücadele eden isim olan İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz,Uzungöl Platformu yöneticisi Abdullah Özen ve Şehir ve Bölge Plancısı Merve Özen tarafından aylarca sürecek yoğun bir çalışma temposu gerçekleştirildi.Defalarca Uzungöl’den Ankara’ya giden ve günlerce Ankara’da kalarak Uzungöl insanının haklı davasını anlatmaya çalışan ekibimize ve Uzungöl’e ilk güzel haber Bölge İdari Mahkemesinden geldi.Bölge İdari Mahkemesi vatandaşların itirazları sebebi ile 6 noktada Yürütmeyi Durdurma kararı vermişti.

Bu süreçte ekibimiz Ankara’da teknik ekip ile masaya oturdu.Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,Daire Başkanları ve Teknik Ekip ile Uzungöl İmar Planını masaya yatıran Uzungöl Platformu vatandaşların taleplerinin yaklaşık %80-85’ini İmar Planına ekleme konusunda anlaşmaya vardı.Taraflar anlaşmaya vardıktan sonra Uzungöl Platformu tarafından Şehir ve Bölge Plancısı Merve Özen aracılığı ile hazırlamış olduğu Plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi.

Ancak 2021 yılının son bölümünde Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunda  yeni bir gelişme yaşandı.Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kahraman ve ekibi görevden alındı.

2021 Yılının son günlerinde Uzungöl Platformu yetkilileri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile birlikte Ankara’ya giderek Uzungöl İmar Planı ile alakalı Uzungöl Platformunun taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine ilettiler.

Olumlu bir havada ve verimli bir çalışma ortamında gerçekleştirilen bu toplantının ardından şimdi ise gözler 2024 yılına çevrilmiş durumda.2023 Yılının Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı konusunda son derece hareketli günler yaşandı.Bu hareketli günlerin 2024 Yılında da yaşanması bekleniyor.

UZUNGÖL İNSANININ İMAR PLANI İLE İLGİLİ TALEPLERİ

1-18.madde parselasyon planının iptal edilmesi ve alternatif çözümlerin oluşturulması.

2-Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için spor merkezi ve kültür merkezi nin plana işletilmesi 

3-Kamuya ayrılan alanların yasal ve makul sınırlara çekilmesi (park,otopark,eğitim alanları,kamu alanları)

4-Trafik sorunlarının çözülmesi trafiğin işlevsel hale getirilmesi ve sürdürülebilir bir konuma getirilmesi

5-Mevcut kamu alanlarının yerinde bırakılması ve yeni alanların ilave edilmemesi 

6-Afet alanlarının ıslahı ve plana dahil edilmesi 

7-Alt yapı ve üst yapının sorunlarının çözülmesi 

9-Turizm ile herhangi ilişiği olmayan mahallelerin planın dışında bırakılması

10-Teleferik alanının (özellikli silüeti korunacak alan(ÖSKA) dışında planlanması dolayısıyla hem bu alandaki yapılaşma baskısının önüne geçilmesi hem de bölgenin önemi itibariyle mevcut dokunun bozulmasının önlenmesi

11-Turizm sezonunun uzatılması için turizm çeşitliliğinin artırılması ve plana alternatif çözümler getirilmesi

12-Hali hazırların işlenmesi ve planın buna göre değerlendirilmesi

13-Tescilli yapıların parselleri ile birlikte korunmaları ve doğal dokunun korunması

14-Kültür koruma sınırları içinde kalan parsellerde imar uygulamaları mevcut kadastral parseller ve mevcut  mülki doku korunarak yapılmalıdır.(18.madde uygulaması veya arazi toplulaştırması yapılamaz.) ve yapılmaması

15-Turizm master planının yapılması ve planın buna göre uyumlu hale getirilmesi

UZUNGÖL TEK YÜREK

2022 Yılında Uzungöl’de bir ilk yaşandı.Uzungöl Muhtarı ve Uzungöl ile ilgili STK’ların tamamı 2023 yılında hep bir araya gelerek Ortak Uzungöl sevdası yolunda hizmet verme sevdası peşinde koştular. Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl Birlik A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği(Uzungöl Turizm İşletmecileri Derneği((UTİAD)) Başkanı Metin İnan,Uzungöl Platformu yöneticisi Abdullah Özen,Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Mecidiyeköy Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sait Albayrak,Pendik Kaynarca Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Aygün,Bursa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yazıcı ve Almanya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu ile birlikte Uzungöl ile ilgili tüm kanaat önderlerinin içerisinde aktif olarak yer aldığı bir çalışma grubu oluşturuldu.

Oluşturulan bu Grup 2022 ve 2023 Yılları boyunca Sosyal Medya üzerinden sürekli olarak bir araya gelerek Uzungöl ile ilgili çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundular ve ortak bir çalışma planı oluşturdular.Alınan tüm kararlar ve gerçekleştirilen tüm etkinlikler Platformda yer alan tüm katılımcıların ortak kararları ile gerçekleştirildi.

Bu arada Uzungöl Platformu tarafından hem İmar Planı hem de diğer konular ile ilgili olarak 2023 yılı içerisinde belirli zamanlarda geniş katılımlı Halk Toplantıları gerçekleştirilerek vatandaşlar İmar Planı konusunda bilgilendirildiler.

2023 YILI UZUNGÖL TURİZM SEZONU DEĞERLENDİRMESİ

2023 Yılı Uzungöl Turizm sezonu son derece hareketli geçti. Turizm sezonu boyunca otel ve pansiyonlarda doluluk oranı %100’e ulaşırken bu yoğunluk sonbahar döneminde de devam etti ve yıl sonuna kadar Uzungöl çok yoğun bir Turizm sezonu geçirdi.

2023 Yılı Turizm sezonunda Trabzon Valiliği Resmi kayıtlarına göre yaklaşık 7 milyon turist Uzungöl’ü ziyaret etti.

Uzungöl’de Turizm sezonunda ve Turizm sezonu dışında fiyatlar son derece makul seviyelerde seyrederken Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirler ise kendi bütçelerine uygun bir şekilde tatil yapmanın mutluluğunu yaşamış oldular.

UZUNGÖL KAN OLDU KIZILAY’A AKTI

2023 Yılında daha önceki senelerde olduğu gibi Kızılay Kan Bağışı aracı 3 defa Uzungöl’e gelerek Kan Bağışı Organizasyonu gerçekleştirdi.Uzungöl Halkı her zaman olduğu gibi farkını ve duyarlılığını bir defa daha ortaya koyarak kan  bağışı etkinliğine yoğun  bir katılım ile destek verdi.

ÜRETEN ELLER UZUNGÖL’Ü BESLEMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’ün Altyapı kaynağı konumunda olan Elmalı Mahallesi Üreten Eller Atölyesi 2023 yılında da yoğun bir tempo ile çalışmaya devam etti.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin katkı ve destekleri ile üretime başlayan “Üreten Eller” kursu ürettiği ürünlere her gün bir yenisini ekliyor

Başlangıçta tepsi,çay sehpası gibi sınırlı ürünler ile üretime başlayan “Üreten Eller” kursu  gelen talepler doğrultusunda günümüzde onlarca ürünü yapabilme özelliğine sahip

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de  Hediyelik Eşya dükkanlarının tamamının raflarını Üreten Eller Kursunda üretilen ürünler süslüyor.Ayrıca Bölgede bulunan diğer Turizm Merkezlerine de gönderiliyor üretilen ürünler.

Bölge kadınına da çok önemli bir istihdamı sağlamış durumda Üreten Eller Kursu.Her sene Elmalı Mahallesi ve komşu mahallelerden yaklaşık 50 kadın bu kurslarda görev alarak hem üretime katkı sağlıyor hem de aile ekonomisine ek destek sağlıyor.

KARADENİZ VE TÜRK HALK MÜZİĞİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİ UZUNGÖL’DE

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl 2023 yılında Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin önemli isimlerini müzik hayranları ile buluşturmanın farkını yaşadı.

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Seyfettin Çakıral yaz boyunca Uzungöl’de Çadır Cafe’de her akşam müzik dostları ile buluştu.

Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Nuray Aksoy yaz boyunca Uzungöl’de müziğin yeni adresi Çadır Cafe’de hayranları ile buluştu.

Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz Müziğini çok büyük bir başarı ile temsil eden mükemmel Sanatçı kimliğinin yanı sıra beyefendiliği ile,eğitimi ile tüm müzik severlerin yüreğinde taht kuran Sanatçı Onay Şahin 2023 yılında yaz boyunca Dursun Ali İnan müzesinin bahçesinde hayranları ile buluşarak hasret giderdi.

GİZLİ KAHRAMANLAR HER ZAMANKİ GİBİ DEVREDE

Her sene Üniversitelerde öğrenim gören onlarca Üniversite öğrencisine Burs vererek öğrencilerin okumalarını ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen Uzungöl’lü Hayırsever İş Adamları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında da onlarca Üniversite öğrencisine burs desteği sağladı.

Uzungöl’e dışarıdan bakan insanların Uzungöl’ün her şeyi para diye iftira ettikleri bir ortamda Hayırsever İş Adamları isimlerinin dahi açıklanmasını istemeden gizli bir şekilde Üniversite öğrencilerimizin umudu olmaya devam ediyorlar.

Sadece benim kendi adıma hazırlamış olduğumu ve bir çoğu Van İlinde yaşamını sürdüren Uzungöl’lü hemşerilerimizin çocuklarından oluşan 40 kişilik öğrenci grubu Uzungöl Esnafı tarafından Burs Desteği görüyor.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında da aynı burs desteği Hayırsever İş Adamları tarafından devam ediyor.

HAROS KOMLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Uzungöl Turizminin en önemli Altyapılarından bir tanesini oluşturan Haros Komları 2023 yılında da Bölge Turizminin ilgi odağı olmaya devam etti.Yerli ve yabancı milyonlarca turist yıl boyunca Haros Komlarının sessiz,sakin ve doğa ile iç içe huzur dolu ortamında tatil yapmanın keyfini yaşadılar.

GLAZOMAT UZUNGÖL TURİZMİNİN CAN DAMARI

Glazomat mevkii daha önceki senelerde olduğu gibi 2023 yılında da Uzungöl Turizminin cazibe merkezi ve ilgi odağı olmaya devam etti.

MEHMET İNAN ŞİİRLERİ İLE TOPLUMA YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’lü genç Turizmci,profesyonel fotoğraf sanatçısı ve Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli şairlerden Mehmet İnan,daha önceki senelerde olduğu gibi 2023 yılında da yazmış olduğu birbirinden güzel şiirleri ile insanlarımızın duygularına tercüman olmaya devam etti.

SEVGİ ELİ DERNEĞİ GÖNÜLLERİ FETHETMEYE DEVAM EDİYOR

Uzungöl’lü genç Turizmci Ali Zeyrek’in başkanlığını yürüttüğü ve senelerdir Uzungöl’den başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere,Ülkemizin her tarafındaki çocuklara yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu destek ve yardımları ile öğrenciler ile Uzungöl arasında sağlam bir gönül köprüsü kurmayı başaran Uzungöl Sevgi Eli Derneği 2023 yılında da Ülkemizin değişik bölgelerinde bulunan çocuklara yönelik Sevgi Eli projelerine devam etti.

UZUNGÖL BAYBURT YOLU İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Uzungöl-Yaylaönü Mahallesi,Şekersu Mahallesi ve Bayburt Grup yolunda yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları 2023 yılında da devam etti.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak ve Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün  ve Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın işbirliği içerisinde birlikte çalışmaları neticesinde önce bu yolun genişletme çalışmaları tamamlandı.2023 Yılında ise Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak’ın çabaları ile Uzungöl-Yaylaönü Mahallesi arasında bulunan yaklaşık 12 KM’lik yolun genişletme ve betonlama çalışmaları tamamlandı.Yolun geri kalan kısmı için ise Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün tarafından Bakanlıktan gerekli destek sözü alındı.2024 Yılının ilk aylarında başlayacak altyapı çalışmaları ile 2024 yılı içinde Uzungöl-Yaylaönü Mahallesi-Şekersu Mahallesi-Bayburt grup yolunun tamamının betonlama ve asfaltlama çalışması tamamlanmış olacak. 

UZUNGÖL-KARAÇAM BAYBURT BAĞLANTI TÜNELİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Çaykara İlçesinden Bayburt’a Karaçam Mahallesi tarafından yapılacak olan ve yapım çalışmaları devam eden Çaykara Bayburt tüneli için Karaçam Mahallesinden Uzungöl’e bir bağlantı tünelinin verilmesi için çalışmalar 2023 yılında da devam etti

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından 2023 yılında üst düzey Bakanlık düzeyinde bir çok defa görüşmeler gerçekleştirilerek Uzungöl Bağlantı tünelinin bu projeye eklenmesi talebi gerçekleştirildi.Muhtar Öztürk’ün bu gayretlerinin 2023 yılında meyve vermesi ve bu projeye Uzungöl Bağlantı tünelinin eklenmesi Uzungöl Halkı olarak en büyük temennimiz.

UZUNGÖL’E DOĞALGAZ MI GELİYOR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl’ün en önemli sorunlarından bir tanesi kuşkusuz doğalgaz talebi.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından yaklaşık 3 senedir bu konuda gerek Bakanlık düzeyinde gerekse Yerel Yönetimler ve Trabzon düzeyinde çeşitli çalışmaları oldu.

2023 yılının son günlerinde ise Uzungöl’e Doğalgaz konusunda çok önemli bir gelişme yaşandı.Çaykara Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Aralık ayında Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirildi.

Bu ziyarette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir görüşme gerçekleştirildi.Bu görüşmede Muhtar Mehmet Öztürk tarafından Uzungöl’e Doğalgaz talebi dile getirildi.Bu talep Çaykara Muhtarlar Derneği tarafından desteklendi.

Bu talep üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar , Çaykara ve Uzungöl’e Doğalgaz sözünü verdi.Şimdi bizler 2024 yolunda heyecanla bu konuda atılacak adımları bekleyecek ve takip edeceğiz.

UZUNGÖL BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSÜ HAFTANIN YEDİ GÜNÜ HİZMET VERİYOR

Uzungöl 2022 Yılı içinde en büyük özlemlerinden bir tanesi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Otobüsüne kavuştu.Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Bölge Muhtarlarının yoğun çalışmaları sonucunda 2022 Yılı Mayıs ayından itibaren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otobüsü Uzungöl Trabzon arasındaki servislerine başladı.

Trabzon Uzungöl arasında vatandaşlara hizmet veren Trabzon Büyükşehir otobüsü 2023 Yılı boyunca haftanın yedi günü Trabzon Uzungöl hattında bölge vatandaşımıza hizmet verdi.

UZUNGÖL’ÜN ALTYAPISI YENİLENDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde ilk kez uygulanan CIPP sistemi ile Uzungöl’ün 1500 metrelik kanalizasyon hattını rehabilite etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde ilk kez uygulanan CIPP sistemi ile Uzungöl’ün 1500 metrelik kanalizasyon hattını rehabilite etti. Menfezlerin gölle buluştuğu noktalara file yerleştirilerek göl yüzeyinde rüsubat oluşumunun önüne geçildi.

Bazı noktalarda sızıntı ve yeraltı sularının kanalizasyon hattına karıştığının tespit edilmesinin ardından harekete geçen TİSKİ Genel Müdürlüğü, gölün daha sağlıklı hale gelmesi adına Trabzon’da ilk kez uygulanan CIPP sistemini hayata geçirdi.

KAZI YAPILMADAN KAPLANDI

TİSKİ Genel Müdürlüğü, Uzungöl’de aşırı deforme olmuş, sızdırmazlığını kaybetmiş boru hatlarını kazı yapılmadan ana borunun içinde tek parça boru oluşturma tekniği olan CIPP sistemini 1500 metrelik hatta uygulayarak göle sızan katı atıkları engelledi. Bunun yanı sıra bölgedeki derelerden Uzungöl’e çok fazla evsel atık ve rüsubat karıştığını tespit eden ekipler, menfezlerin gölle buluştuğu noktalara özel fileler yerleştirerek bu atıkların göle karışmasını engelledi.

 ALTYAPI KOMPLE YENİLENDİ

Şehrin ve ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Uzungöl’ün altyapısını yenilediklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kanalizasyon hattına dışarıdan girecek olan yer altı kaynak suları veya içeriden dışarıya sızan kanalizasyon sularını CIPP adı verilen sistem sayesinde kesmiş olduk. Öte yandan menfez ağızlarına yerleştirdiğimiz özel filelerle gölde rüsubat oluşumun da önüne geçtik. Uzungöl’ümüzü eskisinden daha sağlıklı bir altyapıyla buluşturduk” dedi.

UZUNGÖL’DE BARAJLAR VE GÖLÜN DOLMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

2023 Yılı Sonbahar Mevsiminde UzungölJ’ün en önemli sorunlarından bir tanesi olan Barajların temizlenmesi çalışması gerçekleştirildi.

DSİ tarafından yapılan ve gölün dolmasını önleme amacı ile inşa edilen Barajlar 2023 Yılı Sonbahar mevsiminde DSİ ekipleri tarafından aylarca süren yoğun bir çalışma ile temizleniyor.

2024 Yılının ilk günlerine hazırlandığımız bu günlerde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Barajlar Bölgesi 2024 yılına temizlenmiş pırıl pırıl yeni yüzü ile girmiş olacak.

UZUNGÖL’DE GOŞON DERESİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Goşon Deresinin Islah edilmesi konusunda yetkililerden çözüm bekliyor.

Yağan her şiddetli yağmur sonrası Karester Yaylasının üstünden akmaya başlayan yağmur suları beraberinde sürüklediği taş ve toprak parçaları ile birlikte Goşon Deresini takip ederek  Solaklı Deresine karışıyor.Ancak şiddetli yağış durumunda yağmur suları dere yataklarından dışarı çıkarak yerleşim alanlarını tehdit ediyor.Uzungöl’ün Büyükköy Mahallesi ve İnceli ile Meryemli Mahallesi başta olmak üzere Merkez Hocalı Mahallesi,Kaplanoz Mahallesi,Filak Mahallesi,Çamlık ve Alçakköprü Mahallesi…Yani kısaca tüm Uzungöl’ü tehdit ediyor Goşon Deresi.

YAZIN SEL KIŞIN ÇIĞ TEHLİKESİ

Goşon Deresi yaz mevsiminde sel ve taşkın tehlikesi bakımından Uzungöl için çok büyük bir risk oluşturuyor.Kış mevsiminde ise Goşon Deresi  ise bu defa çığ tehlikesi  ile Uzungöl’ü tehdit ediyor.

Yani Goşon Deresi için bir Islah Projesinin hazırlanması ve bu projenin hayata geçirilmesi Uzungöl Turizmi için can alıcı ve hayati bir önem arz ediyor.

GARESTER VE ŞEKERSU’DA KAR MOTORU HEYECANI

Garester ve Şekersu yaylasında gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliğinde Muhteşem doğa görüntüsü göz kamaştırdı.

Karadeniz ve ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´ün Şekersu Yaylasında Uzungöl´lü Gençler tarafından gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliği hem muhteşem doğa görüntüsü hem de zengin etkinlik kaynakları ile tabiri caiz ise adeta göz kamaştırdı.

Yaz Mevsiminde muhteşem doğal güzelliği ile insanları büyüleyen ve de sezon boyunca on binlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl´ün Şekersu Yaylası kış mevsiminde de Muhteşem kar manzarası ve kayak parkuru ile görenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.Uzungöl´lü Gençler Şekersu Mahallesi muhtarı Mehmet Aygün, Şekersu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan,Gürkan Aygün, Orhan İnce, Vokan Alibeyoğlu, Zeki Aygün ,Mustafa Kul,Salih Kul ve Yılmaz Hüseyinpaşaoğlu kış mevsimi boyunca her fırsat bulduklarında Şekersu Yaylasına çıkarak hem Kar Motoru keyfi yaşıyor hem de bölgede saklı olan turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar.

UZUNGÖL EMİTT TÜRKİYE FUARINDA

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerden Uzungöl Ulusal Turizm Fuarlarında boy göstermeye 2022 yılında da devam etti.Son olarak İstanbul’da açılan 25. Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’e katılan Uzungöl’lü Turizmciler Turizmde bir Dünya Markası haline gelen Uzungöl’ü bir kere daha dünya genelinde temsil etmenin haklı onurunu yaşadılar.

25. Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 9-12 Şubat tarihinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Etkinlik her yıl 45.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırladı.

UZUNGÖL GENÇLERİNDEN ŞEKERSU YAYLALARINDA KAR MOTORU HEYECANI

Uzungöl Gençleri tarafından Şekersu Mahallesi ve yaylalarında Kar Motoru etkinliği gerçekleştirildi.

Uzungöl Gençleri tarafından bölgemizdeki kış turizmi açısından farkındalık yaratmak amacı ile 2022 yılının değişik tarihlerinde Şekersu yaylalarında  gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliğinde Muhteşem doğa görüntüsü göz kamaştırdı.

Karadeniz ve ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´ün Şekersu Mahallesi,Yaylaları ve Karester Yaylasında Uzungöl´lü Gençler tarafından gerçekleştirilen Kar Motoru etkinliği hem muhteşem doğa görüntüsü hem de zengin etkinlik kaynakları ile tabiri caiz ise adeta göz kamaştırmaya devam etti.

Yaz Mevsiminde muhteşem doğal güzelliği ile insanları büyüleyen ve de sezon boyunca on binlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl´ün Şekersu Yaylası kış mevsiminde de Muhteşem kar manzarası ve kayak parkuru ile görenleri kendisine hayran bırakmaya devam etti.

UZUNGÖL GELENEKSEL ALABALIK AVLAMA YARIŞMASI YAPILDI

Trabzon Av Market tarafından organize edilen Geleneksel Uzungöl 6.Alabalık Avlama Yarışması 2 Temmuz 2023 Pazar Günü gerçekleştirildi.

UZUNGÖL’DE DOĞA TURİZMİ FOTOĞRAF GÜNLERİ

Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de gerçekleştirildi..

Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında  Organize edilen “Tabiat Turizmi Etkinlikleri” Sanat Günleri Sergisi Uzungöl’de açıldı.

26 Ağustos 2023 Cumartesi Günü gerçekleştirilen Açılış Törenine Trabzon Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürü Akif Ümüzer,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ve Başkan Yardımcısı Murat Akyüz,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı Metin İnan,Uzungöl’lü Genç Turizmci Mehmet İnan ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

GURBETTE 2. TEKNO HOBİ SALEGAN SERGİSİ AÇILDI

Uzungöl’ün Genç Turizmcilerinden Abdullah Genel,Van’da Kendi atölyesinde üretmiş olduğu ürünler için 2.Tekno Hobi Salegan Sergisini açtı.

İlk Sergisini 2021 Yılında açan Abdullah Genel,2022 Yılında da kendi üretmiş olduğu hediyelik eşyaları Van insanının beğenisine sundu.

Van İl Merkezinde bulunan evinin alt katında bulunan atölyede imalat yapan ve zamanın tamamını atölyesinde geçiren Abdullah Genel’in kendi ötölyesinde açtığı 2.Tekno Hobi Salegan Sergisi yılın her döneminde ziyaret edilebiliyor.

Atölyesinde kendi el emeği ile ve hiçbir teknolojik araç kullanmadan tamamen Karadeniz insanının yaşamını ve Karadeniz Kültürünü temsil eden ürünler üreten Turizmci Abdullah Genel,Turizm sezonunda ise be ürünleri Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezi olan Uzungöl’de Turizm dostları ile buluşturuyor.

ŞİMDİ GELİN 2023 YILINA KRONOLOJİK AÇIDAN BİRLİKTE BAKALIM

2023 Yılı Uzungöl için hem acı hem de tatlı anıların yaşandığı bir yıl oldu.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN UZUNGÖL’Ü AĞLATTI

1980-1984 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Mehmet Şahin,İzmit’te vefat etti.

Yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mehmet Şahin ikamet ettiği İzmit’te vefat etti.

Uzungöl Bürokrasisinin duayen isimlerinden olan ve çok uzun seneler esnaf,sobacı ve demirci olarak Uzungöl ve Bölge insanına hizmet veren ve toplum tarafından çok sevilen Merhum Mehmet Şahin,1980-1984 Döneminde Uzungöl Belediye Başkanı olarak topluma hizmet vermişti.

Daha sonraki senelerde İzmit’e taşınan Merhum Mehmet Şahin,uzun zamandır ailesi ile birlikte İzmit’te ikamet ediyordu.

Örnek toplum insanının yanı sıra iyi bir aile babası olarak da Topluma yetiştirmiş olduğu evlatları ile örnek gösterilen Merhum Mehmet Şahin,Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu duayen öğretmenlerden Mustafa Şahin ile Mehmet Şahin’in babalarıydı.

Merhum Mehmet Şahin, 10 Ocak 2023 Salı günü  ikindi namazını müteakip, Kocaeli İli Körfez İlçesi Tütünçiftlik 95 Evler Fatih Camiinden kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı

ÇAYKARA MUHTARLAR DERNEĞİNDE MEHMET ÖZTÜRK DÖNEMİ

Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulunda Mehmet Öztürk ve Listesi yeni Yönetim Kurulu görevine seçildiler.

Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu 12 Ocak 2023 Çarşamba Günü gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen Genel Kurulda Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Listesi Yeni Yönetim Kuruluna seçildiler.

AZİZE ALİBEYOĞLU AĞLATTI

Uzungöl Yukarı Çamlık (Malbet) Mahallesinden  Azize Alibeyoğlu,(Gasibiga) 82 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Merhume Azize Alibeyoğlu Uzungöl’ün sevilen sosyal isimlerinden Abdülmecit Alibeyoğlu’nun eşi,Uzungöl’ün genç turizmcilerinden Şeref Alibeyoğlu’nun annesi,Abdulmecit Karaca,Yılmaz Kaya ve Öğretmen Mustafa Akbaş’ın kayınvalideleri,Volkan ve Mehmet Alibeyoğlu’nun ise nineleriydi.

Merhume Azize Alibeyoğlu,15.01.2023 Pazar günü ikindi namazına müteakip Yukarı Çamlık Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında defnedildi.

UZUNGÖL’ÜN DUA KAPISI HAVVA ZENGİN VEFAT ETTİ

Uzungöl Merkez Hocalı Mahallesinden Merhum Hacı İsmail Zengin’(Ğalaş)’ın hanımı,Mustafa Zengin’in annesi Havva Zengin 18 Ocak 2023 tarihinde vefat etti.

Merhume Havva Zengin 19 Ocak 2023 Perşembe Günü öğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Uzungöl’de son yolculuğuna uğurlandı.

HACI MEHMET DURAN BURSA’DA HAK’KA YÜRÜDÜ

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden olan Hacı Mehmet Duran(Devrenoğlu) Bursa’da Hak’ka yürüdü.

24 Ocak 2023 Salı Günü ikindi namazına müteakip Uzungöl  Merkez Camiinde  kılınacak olan cenaze namazının ardından Filak Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEKERSU DERNEĞİ AHMET HULUSİ İLHAN İLE DEVAM DEDİ

Ahmet Hulusi İlhan ve ekibi yeniden Şekersu Mahallesi Derneği Yönetim Kurulu görevine seçildiler.

Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Seçimli Olağan Genel Kurulu 28 Ocak 2023 Cumartesi Günü gerçekleştirildi.

Uzungöl’de bulunan Dernek Lokalinde gerçekleştirilen Seçimli Olağan Genel Kurulda tek liste halinde seçimlere katılan mevcut Dernek Başkanı Ahmet Hulusi İlhan ve ekibi güven tazeleyerek yoluna devam etti.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

1-Ahmet Hulusi İlhan

2-Mehmet Aygün(Gencağaoğlu)

3-Mustafa Kul

4-Volkan Alibeyoğlu

5-Abdullah Sezgin

YÖNETİM KURULU YEDEK  LİSTE

1-Gürkan Aygün

2-Muhammet Düzgün

3-Abdullah Akyüz

4-Mustafa Aygün

5-Salih Gosgoroğlu

DENETLEME  KURULU ASİL LİSTE

1-Abdülmecit Karaca

2-Salih Kul

3-Yılmaz Hüseyinpaşaoğlu

DENETLEME  KURULU YEDEK LİSTE

1-Yaşar Aygün

2-Orhan İnan

3-Tahir Kul

UZUNGÖL DEPREMZEDELERE YUVA OLDU

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından Uzungöl Depremzede vatandaşların mekanı oldu.

Yaklaşık 350 depremzede vatandaş Uzungöl’de bulunan otel,motel ve pansiyonlara yerleştirildi.

Depremzedelerin Yaklaşık 2 ay boyunca Uzungöl’de konaklamaları sağlandı.

Uzungöl’ün gönüllü anneleri yaklaşık 2 ay boyunca Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu yemekhanesinde depremzede vatandaşlar için günde 3 öğün yemek pişirerek onlara hizmet verdiler.

Depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçları Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uzungöl Turizm İşletmeleri tarafından gönüllü olarak karşılandı.

UZUNGÖL İSMAİL TAHAN’A AĞLADI

Uzungöl Filak mahallesinin sevilen isimlerinden İsmail Tahan 17 Şubat 2023 tarihinde vefat etti.

Merhum İsmail Tahan 18 Şubat 2023 Cumartesi Günü Öğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Filak Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

MUSTAFA KUTBAY İNEGÖL’DE VEFAT ETTİ

Bursa İnegöl Alanyurt’ta ikamet eden Çaykara Uzungöl’lü hemşerimiz Mehmet Kutbay vefat etti.

Merhum Mehmet Kutbay,01 Mart 2023 Çarşamba  günü (bugün), öğle namazını müteakip İnegöl Alanyurt merkez camiinde kılınıp , Alanyurt mezarlığında  defnedildi.

ASIRLIK ÇINAR HALİT AYGÜN HAK’KA YÜRÜDÜ

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Halit Aygün yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti.

Diyaliz hastası olan ve uzun süreden bu yana tedavi gören Halit Aygün 11 Mart 2023 Cumartesi Günü Uzungöl Çamlık Mahallesinde bulunan evinde vefat etti.

Merhum Halit Aygün,12 Mart 2023 Pazar Günü öğle namazına müteakip Uzungöl Çamlık Mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

MUSTAFA KORKMAZ VEFAT ETTİ

Kocaeli Gölcük’te ikamet eden Uzungöl’lü hemşerilerimizden Mustafa Korkmaz 12 Mart 2023 tarihinde vefat etti.

Merhum Mustafa Korkmaz,13 Mart  2023 Pazartesi  Öğlen namazını müteakip Topçular mah.Süleymaniye cami'inde kılınan namazın ardından  aile mezarlığına defnedildi.

EMİNE ANNE ALMANYA’DA AĞLATTI

Almanya’da ikamet eden Uzungöl’lü hemşerilerimizden Mustafa İnan’ın eşi Emine İnan yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 23 Mart 2023 tarihinde  Almanya’da vefat etti.

Bir süreden bu yana çeşitli rahatsızlıkları bulunan Emine İnan bir süre önce Türkiye’de bulunduğu sırada beyine pıhtı atması sebebi ile hastanede tedavi görmüştü.Almaya’da yeniden beyine pıhtı atan Emine İnan kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merhume Emine İnan,Almanya’da ikamet eden Uzungöl’lü hemşerilerimizden Mustafa İnan’ın hanımı,Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Komutan İsmail İnan ile Almanya’da ikamet eden Yaşar,Yunus ve Dursun İnan ile Hayrullah İlhan’ın eşi Nezahat İlhan’ın anneleri,Uzungöl Elif İnan Otel Yöneticisi Okan İnan’ın babaannesiydi.

Merhume Emine İnan’ın cenazesinin Almanya’dan Uzungöl’e getirildi..25 Mart 2023 Cumartesi Günü ikindi namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Monoyır Asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

AZİZE DÜZGÜN İNEGÖKL’DE VEFAT ETTİ

Bursa İnegöl'de ikamet eden,Uzungöl'lü hemşehrimiz,Rahmetli Katıp Düzgün'ün eşi 
Azize Düzgün( GRİGİ)  Vefat etti.

Merhume Azize Düzgün 27 Mart 2022 Pazartesi (Yarın) Öğlen Namazını müteakip İnegöl Erenler  camiinde kılınacak namazın ardından  İstanbul'lu Hasan efendi Aile mezarlığına defnedildi.

ŞABAN KOCAMAN AĞLATTI

Uzungöl Aşağı Çamlık  mahalle'sinden  Şaban Kocaman Vefat etti.

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan ve hastanede tedavi gören Şaban Kocaman tedavi gördüğü hastanede 28 Mart 2023 tarihinde  hayatını kaybetti.

Merhum Şaban Kocaman  29 Mart  2023 Çarsamba günü ikindi  namazını müteakip Uzungöl   merkez Cami'inde  kılınacak cenaze namazının ardından Asağı çamlik mahalle'sinde bulunan aile mezarlığına defnedildi.

FİLAK FESTİVALİ YAŞATILIYOR

Uzungöl'de Filak Mahallesi Sakinleri 18 Senelik Ramazan ve Bayram Geleneğini Yaşatmaya devam ediyorlar.

2005 Yılından bu yana Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu sene 1. Gerçekleşen 2023 Yılı Ramazan ayının son akşamı olan 20 Nisan 2023 Perşembe akşamı Geleneksel Filaklılar Buluşması  bir kere daha gerçekleştirildi.

HATİCE İLE MUSTAFA HAYATLARINI BİRLEŞTİRDİLER

Uzungöl Mahallesinden Gencağa Muhammet & Fatma Aygün  çiftinin dünyalar güzeli kızları,Uzungöl Sezgin Otel Sahibi İsmail Sezgin’in yeğeni Hatice Aygün ile Taşlıgedik Mahallesinden olup İstanbul’da ikamet eden Fethiye &Dursun Aydın çiftinin yakışıklı oğlu Öğretim Görevlisi Mustafa Aydın 22 Nisan 2023  Cumartesi Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

İSMAİL KARACA UZUNGÖL’Ü ŞOKA SOKTU

Uzungöl Kastel Mahallesinden İsmail Karaca genç yaşta geçirmiş olduğu kalp krizineticesinde hayatını kaybetti.

Her hangi bir rahatsızlığı bulunmayan İsmail Karaca 24 Nisan 2023 pazartesi akşamı Uzungöl’de evinde rahatsızlandı.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Karaca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak genç yaşta hayatını kaybetti.

Çaykara Belediyesinde Şoför olarak çalışan İsmail Karaca toplumda çok sevilen bir innsan olarak tanınıyordu.

Merhum İsmail Karaca 25 Nisan 2023 Salı Günü ikindi namazına müteakip  Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Kastel Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yokçuluğuna uğurlandı.

BURSA UZUNGÖL DERNEĞİ HİKMET YAZICI İLE DEVAM DEDİ

Bursa Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan 4.Olağan Genel Kurulunda Hikmet Yazıcı yeniden Başkanlık görevine seçildi.

Bursa’da faaliyet gösteren Bursa Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği 4. olağan Genel Kurul toplantısı 30 Nisan 2023 tarihinde  gerçekleştirdi.

Dernek organlarının seçimi sırasında genel kurul üyelerinin, başkan Hikmet Yazıcı’nın yeniden yönetim kurulunda görev alması yönündeki ısrarlı talepleri sonucu yapılan oylamada dernek organları oybirliği ile belirlendi.

Buna göre yönetim kurulu üyeliklerine Hikmet Yazıcı, Oğuzhan Sezgin, Mustafa Çelik, Ahmet Kurt, Yaşar Karaca, Yusuf Onat ve Mehmet Erkam Aygün; denetleme kurulu üyeliklerine Halil Eroğlu, Fikri Sezgin ve Mehmet Soylu seçildi.

SEVGİ İLE UĞUR’DAN DİLLERE DESTAN BİR DÜĞÜN TÖRENİ

Uzungöl’ün genç Turizm İşletmecilerinden Hayrullah & Nezaket İlhan çiftinin Dünyalar güzeli kızları Sevgi ile yine Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden İsmail & Ayşe Genel çiftinin yakışıklı delikanlılarından ve Genç Turizmcilerinden Uğur Genel 30 Nisan 2023 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen Düğün Töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

ESRA İLE ADEM’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün sevilen isimlerinden Fatma & Recep Danış Çiftinin yakışıklı oğlu Adem ile,aslen Uzungöl’lü olup Bursa’da ikamet eden Sabahat & Salih Dilmaç çiftinin dünyalar güzeli kızları Esra 6 Mayıs 2023 Cumartesi Günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

HATAY’DAN UZUNGÖL’E GELİN GELDİ

Hatay’dan Sevim Sağlamkaya ile Uzungöl’den Abdullah Karatay 9 Mayıs 2023 tarihinde 

 Uzungöl Zeen Cafe Restaurant’ta gerçekleştirilen düğün töreni ile evlendiler.

ŞÜKRİYE İNCİ HAK’KA YÜRÜDÜ

Uzungöl Merkez Kaplanoz Mahallesinden Hakkı(Dursun) İnci’nin hanımı Şükriye İnci tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhume Şükriye İnci,12 Mayıs 2023 Cuma Günü Cuma Namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Filak Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

UZUNGÖL SEÇİMİNİ YAPTI

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Seçimleri Heyecanı Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 8 ayrı sandıkta yaşandı.

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Seçimleri Heyecanı Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 8 ayrı sandıkta yaşandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimlerinde Uzungöl’de kurulan toplam 7 sandıkta 1273 oy geçerli kabul edilirken Cumhurbaşkanı Adaylarından Recep Tayyip Erdoğan aldığı 980 oy ile %76.98,Kemal Kılıçdaroğlu 237 oy ile %18.61,Sinan Oğan 43 oy ile %3.37,Muharrem İnce ise 13 oy ile %1.02 oy oranı elde ettiler.

İşte Uzungöl’de kurulan 7 sandıkta Cumhurbaşkanlığı Seçimi oy sayıları

SANDIK NORECEP TAYYİP ERDOĞANKEMAL KILIÇDAROĞLUMUHARREM İNCESİNAN OĞAN
104946814
10501341111
1051925818
10521835218
10531974519
105421534912
ŞEKERSU SANDIĞI1132901
TOPLAM9802371343

28.DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ

28.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde ise 7 Sandık Kurulunda geçerli sayılan toplam 1210 oyun 731 tanesi AK Partiye verilirken bu partinin oy oranı %60.41,188 tanesi CHP’ye çıkarken oy oranı %15.53,112 oy MHP’ye verilirken oy oranı %9.25,75 oy Yeniden Refah Partisine verilirken Oy oranı %6.19,48 oy ise İYİ Partiye verildi ve oy oranı %3.96 olarak gerçekleşti.

SNMEMLEKET PARTİSİBÜYÜK BİRLİK PAR.AKPYENİDEN REFAHMHPYEŞİLLERTİPCHPİYİZAFERVATAN
10491132671246  
105011114109  92  
1051-177652 10911
1052-514022160148611
1053481311227  49822
105411015113351 349  
ŞEKERSU2386613113481 
TOPLAM92973175112541884854

ASLIHAN İLE OGÜN’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Şekersu Otel sahibi Burhan(Orhan)& Mukaddes İnan çiftinin dünyalar güzeli kızları İngilizce Öğretmeni Aslıhan İnan ile Karaçam Mahallesinden polis memuru Kıymet & Nizam Özkul çiftinin yakışıklı oğlu Ogün’ün Düğün Törenleri 20 Mayıs 2023 tarihinde Karaçam Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

ELMALI MAHALLESİNDEN MUSTAFA KAPLAN VEFAT ETTİ

Elmalı Mahallesinden Mustafa Kaplan 2 Haziran 2023 tarihinde vefat etti.

Merhum Mustafa Kaplan 3 Haziran 2023 Cumartesi günü öğle namazına müteakip Uzungöl Elmalı Mahallesinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

UZUNGÖL’LÜ RANA ÇELİK TRABZON İL ŞAMPİYONU

Çaykara Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu öğrencilerinden Rana Çelik,ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında Trabzon İl Birincisi oldu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okursuz Kütüphane Kalmasın” projesi kapsamında “Değerlerimiz Büyüyor,Kitaplar ile Yürüyoruz” sloganı ile ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışmasında Trabzon İl Şampiyonu Yarışmaya Düşüne Öyküler isimli resmi ile katılan Uzungöl Şehit İhsan Mutlu İlkokulu öğrencilerinden Rana Çelik oldu.

HAKKI UÇAN AĞLATTI

Uzungöl’de meydana gelen talihsiz kazada çatıdan düşen Hakkı Uçan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

26 Haziran 2023 Pazartesi günü evinin çatısında onarım yaparken bilinmeyen bir sebepten dolayı yaklaşık 8 metre yükseklikte bulunan çatıdan düştü.

Komşuların haber vermesi üzerine kaza yerine gelen 112 Sağlık Personeli Hakkı Uçan’ı ağır yaralı olarak Hastaneye kaldırıldı.Ancak Hastanede tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybetti.

UZUNGÖL YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE DE CAZİBE MERKEZİ

Turizm Merkezi Uzungöl,Yamaç Paraşütünde de Cazibe Merkezi

Her sene Yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapan Karadeniz Turizminin önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 2023 Yılı Turizm sezonununda da Yamaç Paraşütü heyecanı yaşanıyor.

Yaklaşık 10 seneden bu yana Yamaç Paraşütü ile Uzungöl’ün muhteşem güzelliğini misafirlere yaşatan Uzungöl Outdoor Yöneticisi Uğur Çiçek’in yönetimindeki yamaç paraşütü ekibi deneyimli ve profesyonel uçuş pilotlarının yönetiminde her gün yüzlerce vatandaşa uçma keyfini yaşatıyor.

Özellikle Arap Misafirlerin çok büyük bir ilgi gösterdikleri Yamaç Paraşütü,Demirkapı Mahallesi,Karester Yaylası,Yaylaönü Mahallesi Lustra Mevkii ve Şekersu Yaylası gibi değişik noktalardan gerçekleştiriliyor.

ŞÜKRİYE AYGÜN VEFAT ETTİ

Uzungöl’ün yaşayan çınarlarından Şükriye Aygün 80 yaşında vefat etti.

Yaklaşık olarak 8-10 yıldan bu yana yatalak hasta olan Merhume Şükriye Aygün Trabzon’da kardeşi Emin Aygün’ün evinde bakılıyordu.Şükriye Aygün Trabzon’daki evde 16 Temmuz 2023 Pazar Günü  sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Merhume Şükriye Aygün Merhum Ahmet Aygün’ün kızı,Emin Aygün ile Muhammet Aygün’ün ablası,Mehmet Aygün’ün Babasının ablası,Mustafa ile Ahmet Aygün’ün ise amcalarının kızı,Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile Gürkan Aygün’ün babalarının amcalarının kızlarıydı.

Merhume Şükriye Aygün,16 Temmuz 2023 Pazar Günü möğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

HER GÜN GÖNÜLLÜ OLARAK GÖLÜN TEMİZLİĞİNİ YAPTILAR

Uzungöl Outdoor sahipleri Uğur Çiçek,Mustafa Kemal Zengin  ve Mustafa Aydın pilot arkadaşları ile birlikte  Turizm zsezonu boyunca her gün motorlu tekne ile göl üzerindeki çöpleri toplayarak bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırdılar.

Havuz Kepçeleri bulunmadığından kendi temin ettikleri balıkçı kepçesi ile gölün çevresini her sabah dolaşan Uzungöl Outdoor Ekibi gölün her tarafını dolaşarak çöplerin tamamını topluyorlar ve Uzungöl Turizminin cazibe Merkezi Gölü doğal haline getirerek misafirlerin ziyaret etmesini sağladılar.

HÜSNÜ KARATAY ALMANYA’DA VEFAT ETTİ

Aslen Uzungöl Alçakköprü Mahallesinden olup Almanya'da ikamet eden Hüsnü Karatay ikamet ettiği Almanya’da vefat etti.

Merhum Hüsnü Karatay,Ahmet Karatay’ın kardeşi,Abdülhamit Karatay’ın babasıydı.

18 Temmuz 2023 Salı Günü öğle namazına müteakip Uzungöl Alçakköprü Mahallesi Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

FATMA İNCE VEFAT ETTİ

Uzungöl Filak Mahallesinden Merhum İsmail İnce’nin hanımı Fatma İnce Vefat etti.

Bir süreden bu yana çeşitli rahatsızlıkları bulunan Fatma İnce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhume Fatma İnce Çaykara Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet İnce ile Muhammet ve İbrahim İnce’nin anneleriydi.

Merhume Fatma İnce,28 Temmuz 2023 Cuma Günü Cuma Namazına müteakip Uzungöl Filak Mahallesinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

HAMİT UÇAN,UZUNGÖL’Ü AĞLATTI

Uzungöl Filak Mahallesinin yaşayan çınarlarından Hamit Uçan Uzungöl’de son yolculuğuna uğurlandı.

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan ve tedavi için İstanbul’da çocuklarının yanında olan Hamit Uçan,tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybetmişti.

Merhum Hamit Uçan,Mustafa ve Yunus Uçan'ın babaları,Mehmet Uçan'ın amcası,İstanbul’da ikamet eden Uzungöl’lü İş Adamlarından Günsoy Kereste Sahibi Kadir Aygün'ün kayınpederiydi.

Merhum Hamit Uçan’ın cenazesi İstanbul’dan Uzungöl’e getirildi.

1 Ağustos 2023 Salı Günü öğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Filak Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞAN ÖLÜM

Uzungöl Merkez Kaplanoz Mahallesinden Muhammet Karagöz(Güloğlu)’nun hanımı Elmas(Halime) Karagöz yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti. 

Bir süreden bu yana amansız hastalık ile mücadele eden ve Trabzon dışında Ankara,İstanbul olmak üzere bir çok ilde bulunan hastanelerde derdine derman arayan ,ancak hiçbir doktorun derdine derman olamadığı Elmas Karagöz tedavi gördüğü Trabzon Medicalpark Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde yaşam savaşını kaybederek hayata gözlerini yumdu. 

1965 Doğumlu olan Merhume Elmas Karagöz 58 yaşında vefat etti. 

Merhume Halime(Elmas) Karagöz Uzungöl’ün sevilen esnaflarından Muhammet Karagöz(Güloğlu)’nun eşi,Uzungöl’ün eski esnvaflarından Merhum Yaşar Özbek’in kızı,Ali,İsmail ve Ayhan Karagöz ile Azize ‘in anneleri,Uzungöl’ün sevilen esnaflarından İsmail ve Ahmet Özbek’in ise ablalarıydı. 

Merhume Elmas Karagöz,7 Ağustos 2023 Pazartesi Günü öğle namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Monoyır Asri Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

UZUNGÖL BAYBURT YOLUNA TRAFİK İŞARET VE LEVHALARI YERLEŞTİRİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Uzungöl Bayburt Karayolu üzerine trafik uyarı levhaları ile yön işaret tabelaları  yerleştirildi.

Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın çalışmaları ile Trabzon Büyükşiehir Belediyesinden temin edilen trafik uyarı levhaları ile yön işaret tabelaları Turizm Merkezi Uzungöl’den başlanarak Bayburt İl Sınırına kadar yerleştirildi.

Yön İşaret levhaları ve Trafik uyarı levhaları 10 Ağustos 2023 Perşembe günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yerlerine yerleştirilirken bu çalışmada Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan ekiplere eşlik ettiler.

ŞEKERSU MUHTARLARINDAN AYGÜN UZUNGÖL’Ü KORKUTTU

Şekersu Muhtarlarından Mehmet Aygün Çamlık Meziresinde ailesi ile birlikte kaza geçirdi.

Turizm Merkezi Uzungöl’de meydana gelen kazada 6 kişilik aile ölümden döndü. 

Edinilen bilgilere göre Çaykara Şekersu Mahallesi eski Muhtarlarından Mehmet Aygün 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü öğleden sonra 61 ACA 099 plakalı özel aracı ile birlikte eşi ve 4 çocuğu ile beraber Uzungöl Çamlık Mahallesi mezire alanına gezmeye gitti. 

Mehmet Aygün’ün kullandığı özel araç akşam saatlerinde dönüş yolunda iken bilinmeyen bir sebepten dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç uçurumun kenarında bulunan ağaçlara çarparak durdu. 

Kazanın hafif sıyrıklar ile atlatılması Uzungöl için en büyük teselli kaynağı oldu.

MERVE İLE FAHRİ’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

İlçemiz Karaçam Mahallesinden Merve Yanık ile Uzungöl’den Fahri Kul Uzungöl’de  gerçekleştirdikleri düğün törenleri ile bir ömür boyu birlikteliğe imza attılar.

Aslen Karaçam Mahallesinden olan ve Çaykara esnaflarından İlçemiz Hurmalık Mahallesinde bulunan Yanıklar Market sahibi Ferihan & Mehmet Ali Yanık çiftinin dünyalar güzeli kızları Merve ile Uzungöl Kuloğlu Otel Cafe Restaurant sahiplerinden Azize & Mustafa Kul çiftinin yakışıklı oğlu Fahri 1 Eylül’de Çaykara EL ŞAHAN tesislerinde kına töreni gerçekleştirildi.

Genç çiftlerin Düğün Törenleri ise 3 Eylül 2023 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel Restaurant’ta muhteşem bir katılım ile gerçekleştirildi.

GURBETTE DİLLERE DESTAN MUHTEŞEM BİR DÜĞÜN TÖRENİ

Van Özalp Dönerdere Köyünde yaşaya Çaykara’lı Hemşerimiz Mustafa Öztürk,İstanbul’dan Cemre Özcan ile hayatını birleştirdi.

Van Özalp Dönerdere Mahallesinde ikamet eden Çaykara’lı hemşerilerimizden Mustafa Öztürk ile Cemre Özcan 2 Eylül 2023 Cumartesi  günü ve akşamı Dönerdere mahallesinde gerçekleştirilen dillere destan muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Dönerdere Mahallesinden Şaban Öztürk’ün yakışıklı oğlu Mustafa Öztürk ile İstanbul’dan Cemre Özcan’ın düğün törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Genç çiftlerin düğün törenlerine Özalp Cumhuriyet Baş Savcısı Burak Çelik,Yukarı Dönerdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kooperatif Başkanı Türkay Özbek,Yukarı Dönerdere Lisesi Müdürü Mehmet Genel,Yukarı Dönerdere Mahallesi İmam Hatibi Yaşar Genel ve çok sayıda davetli katıldı.

Özalp Cumhuriyet Baş Savcısı Çaykara’lı Hemşerimiz Burak Çelik,düğün töreninde  yaklaşık 12 saat boyunca Çaykara’lı hemşerilerimizden ayrılmayarak hem gönlünce horon oymnadı hem de hemşerileriminz ile sohbet ederek hasret giderdi.

Özalp İlçesinde ikamet eden bir diğer Çaykara Mahallesi olan Emek Mahallesinden düğün törenine yoğun bir katılım gerçekleştirilirken yörede  yaşayan yerli Van kökenli vatandaşların da düğün törenine yoğun katılımları gözlerden kaçmadı. 

Teknolojinin insan ilişkilerini çok fazla etkilemediği ve insanların birbirleri ile olan sıcak iletişiminin hiç bir zaman ortadan kalkmadığı kocaman bir köyün adeta tek bir aile gibi hareket ettiği Dönerdere Mahallesinde yaşayan hemşerilerimiz bu düğün töreninde de her zamanki gibi sıcak ve tertemiz yürekleri ile misafirlerine ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadılar.

Düğün töreni öncesinde Özalp İlçesi ve Dönerdere Köyünde oluşturulan düğün konvoyu renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.Emek ve Dönerdere mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız düğün konvoyuna tarım çalışmalarında kullandıkları motorlar ile katılınca renkli görüntüler ortaya çıktı.

Dönerdere düğünlerinin vaz geçilmeyen ismi,Karadeniz Müzik Dünyasının sevilen Kaval Üstadı Nurettin Kahveci,genç çiftlerin düğün törenlerinde sahne alarak misafirlere unutamayacakları muhteşem bir gün yaşattı.

Gündüz saat 12.00’da başlayan Genç çiftlerin düğün törenleri gece 00.00’a kadar devam etti.

SANATCI AHMET KARACA İLK ALBÜMÜ İLE MÜZİKSEVERLER İLE BULUŞTU

Karadeniz Müziği Sanatçılarından Çaykara’lı Ahmet Karaca ilk albümü olan “Gel Sevduğum” türküsü ile müzik dünyasındaki yerini aldı.

Türkçe Öğretmeni olan ve Müzik hayatına profesyonel olarak kemençe çalarak başlayan Sanatçı Ahmet Karaca çeşitli televizyon kanallarında gerçekleştirilen müzik yarışmaları ile kendisinden söz ettirmeyi başarmıştı.

Aynı zamanda türkü sözü yazarlığı da yapan Sanatçı Ahmet Karaca sözleri kendisine ait olan “Oy Sevduğum” türküsü ile ilk albüm heyecanını yaşadı.

Sözleri Sanatçı Ahmet Karaca’ya ait olan ve Yönetmenliği Mustafa Değirmenci tarafından gerçekleştirilen Oy Sevduğum türküsünün müziği Anonim.Klibin aranjörlüğü Karadeniz Müziğinin güçlü sesleri Furkan Yılmaz ve Dursun Akyüz tarafından gerçekleştirildi.

Çekimleri Uzungöl ve Görnek Yaylasında gerçekleştirilen Gel Sevduğum Klibinde Sanatçı Ahmet Karaca öğretmenlik mesleğindeki hünerini kullanarak Uzungöl İlköğretim Okulundaki  öğrencisi Şakire Yazıcı  ile aynı sahneyi kullanarak kamera karşısına çıktı.

Gel Sevduğum Klibinde Uzungöl Sofra Restaurant sahibi Hasan Özer ile Görnek Tabiat Parkı Sanatçı Ahmet Karaca’ya sponsor olarak destek verdi.

Karadeniz Müziği tutkunlarının büyük bir merak ile bekledikleri  Gel Sevduğum Klibi 8 Eylül 2023 Cuma Günü saat 18.00’dan itibaren Sanatçı Ahmet Karaca’nın Youtube sayfasından izlenebilecek ve müzik marketlerdeki yerini aldı.

FATMA KARACA UZUNGÖL’Ü AĞLATTI

Uzungöl Kastel mahallesinden Şaban Karaca'nın eşi Fatma Karaca Şekersu Yaylasında  Vefat etti.

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan ve yayla sezonu dolayısı ile eşi Şaban Karaca ile birlikte Şekersu Yaylasında bulunan Fatma Karaca Şekersu Yaylasında vefat etti.

Merhume Fatma Karaca,1960’lı yıllarda Uzungöl’den Almanya’ya ilk giden hemşerilerimizden Şaban Karaca’nın eşi,Çaykara Belediyesinden emekli olan Sabit Karaca ile Almanya’da ijkamet eden Mustafa Karaca’nın annesi,Yaşar ve Mehmet Karaca’nın amcalarının hanımıydı.

Merhume Fatma Karaca  09 Eylül 2023  Cumartesi ( Yarın) Öğle namazını müteakip  Uzungöl merkez camii'inde kılınacak cenaze namazının ardından Kastel Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında defnedildi.

HİLAL NUR İLE MEHMET’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’den Mehmet Akyüz ile İzmir’den Hilal Nur Pirim Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler. 

Uzungöl’ün genç Turizmcilerinden ve Çaykara Esnaf Odası Başkanlarından Murat Akyüz ile Neriman Akyüz’ün yakışıklı oğulları Genç Turizmci Mehmet Akyüz ile İzmir’den Şenay & Erol Pirim çiftinin Dünyalar güzeli kızları Hilal Nur 8 Ağustos 2023 Cuma akşamı Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birliktelik yolunda en önemli adımlarını atmış oldular. 

Genç çiftlerin düğün törenlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,TESOB Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Demirkapı Mahallesi Muhtarı Naci Keleş,Yeşilalan Baltacılı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Baltacı,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Kayınpeder Murat Akyüz’ün misafirleri olarak Başta Şanlıurfa,İzmir,Antalya,Erzincan,Bayburt olmak üzere Ülkemizin değişik yerlerinden gelen misafirler ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı. 

SEDANUR İLE ÖZGÜR’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün Genç Turizm İşletmecilerinden Maneviga Apart Otel Cafe Restaurant sahibi Yılmaz Akyüz’ün Dünyalar güzeli kızları Sedanur Akyüz ile Bölgemizin yetiştirmiş olduğu önemli İlim Adamlarından Yurt Dışı Görevi için Almanya’da bulunan Fahrettin Karatay’ın yakışıklı oğlu Özgür Uzungöl ve Of’ta gerçekleştirilen Kına ve Düğün Törenleri ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler. 

Genç çiftlerin Kına Törenleri 7 Eylül 2023 Akşamı Uzungöl Maneviga Apart Kafe Restaurant’ta gerçekleştirildi. 

Düğün Törenleri ise 9 Eylül 2023 Cumartesi akşamı Of Has Bahçe Düğün Salonunda gerçekleştirildi. 

Muhteşem bir katılım ile gerçekleştirilen Genç çiftlerin düğün töreninde tabiri caiz ise mahşeri bir kalabalık yaşandı. 

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş genç çiftlerin düğün törenlerine katılarak mutluluklarına ortak oldular. 

HÜMEYRA İLE YAVUZ’DAN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl’ün sevilen genç esnaflarından Ayşe & Cemal Dilek çiftinin yakışıklı oğlu Yavuz Dilek ile Trabzon’dan Naciye & Kemal Kudaş çiftinin Dünyalar Güzeli Avukat Kızları Hümeyra Kudaş Trabzon ve Uzungöl’de gerçekleştirilen muhteşem düğün törenleri ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Genç çiftlerin Kına Törenleri 8 Eylül 2023 Akşamı Trabzon Öğretmenevi Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Düğün Törenleri ise 10 Eylül 2023 Pazar  akşamı Uzungöl Sezgin Otel Restaurant  Salonunda gerçekleştirildi. 

OSMANİYE’DEKİ ACI UZUNGÖL’Ü YAKTI

Aslen Uzungöl’le olan ve Van Özalp Dönerdere Köyünden ve Osmaniye'de  ikamet eden, Uzungöl 'lü hemşehrimiz   Emine Öztürk  15 Eylül 2023 tarihinde vefat etti.

Merhume Emine Öztürk 1965 Yılında Uzungöl den Van Özalp Dönerdere mahallesine ilk giden ailelerden ve Uzungöl Esnaflarından merhum Hacı Salih Öztürk Gande’nin kızı,Dönerdere Mahallesinde ikamet eden Yaşar ve Şaban Öztürk’ün ablaları,öğretmen Hilmi Kanık,Uzungöl Esnaflarından Mehmet Çakmak ile Osmaniye’de ikamet eden Mahmut Beylen’in baldızlarıydı.

Merhume Emine Öztürk 16 Eylül 2023  Cumartesi günü  Öğle Namazını müteakip*  Osmaniye merkez Camiinde kılınacak namazın ardından ,Yine aynı bölgede bulunan  aile mezarlığına defnedildi.

UZUNGÖL’ÜN YAYLALARI ŞEBEKE SUYU İLE BULUŞTURULDU

Uzungöl’de bulunan yaylalar şebeke suyuna kavuşturularak vatandaşların sağlıklı bir şekilde su ihtiyaçlarını gidermeleri sağlandı.

Uzungöl’de bulunan yaylalar şebeke suyuna kavuşturularak vatandaşların sağlıklı bir şekilde su ihtiyaçlarını gidermeleri sağlandı.

Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya,Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın önderliklerinde 2022 yılında Şekersu Mahallesinde bulunan tüm yayla evlerinin ana arterlerine su tesisatı bağlantısı gerçekleştirmiş ve TİSKİ Çaykara Şubesinden su aboneliğini yaptıran vatandaşların yayla evlerine de su bağlantısı gerçekleştirilerek vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşturulması sağlanmıştı.

Uzungöl Taşkıran,Köseli,Çambaşı,Taşlıgedik gibi bir çok mahalle vatandaşlarının yaz mevsimi için ikamet ettikleri diğer yaylalar olan Veli Yaylası,Büyük Yayla(Staliya),Üst Tabanoz Yaylası,Alt Tabanoz Yaylası ve Traş Gabanı yaylalarında ise içme suyu şebekesi bulunmuyordu.

Bu yaylalarda ikamet eden vatandaşlar su ihtiyaçlarını ya kendi imkanları ile getirdikleri su kaynaklarından ya da dere suyundan temin etmekte idiler.

Yaylalarda ikamet eden vatandaşların bu mağduriyetini gören Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya, Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ile Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan ve Yönetim Kurulu üyeleri bu sorunun çözümü içİn harekete geçtiler.

TİSKİ Trabzon İl Müdürlüğü ile iletişime geçen Meclis Üyesi Kaya,Muhtar Aygün ve Başkan İlhan Her yaylaya ayrı bir su deposu yapılmasını sağladılar.

Daha sonra bu su depolarından yaylalara kadar yaklaşık 3 km uzunluğunda su hattı ve 2500 metre uzunluğunda ise depodan yayla evlerine su borusu kanalları açtırdılar.

İhtiyaç duyulan su boruları vatandaşlardan temin edilirken su borularının kanallarının açılması ve su borularının döşenmesi işlemi Meclis üyesi Kaya,Muhtar Aygün ve Başkan İlhan’ın refakatinde TİSKİ Trabzon İl Müdürlüğü personeli tarafından döşenerek vatandaşların yayla evlerine şebeke  suyu getirildi.

Öte yandan Veli Yaylası su isale hattı değiştirilerek yeni bir isale hattı ile vatandaşlara su getirildi

BURSA UZUNGÖL DERNEĞİNDEN SONBAHAR ŞÖLENİ

Bursa’da faaliyetini sürdüren Bursa Uzungöl Derneği(Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği)geleneksel hale getirdiği “6. Sonbahar Şenliği” etkinliği kapsamındaKaradeniz müziği ve horon sevenleri bir araya getirdi.

“Paylaşma, dayanışma ve birlik ruhunu yaşatabilmek, tüm dost ve hemşerilerimizle birlikte yine gönüllere hoş bir lezzet bırakabilmek ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek”ana temasının işlendiği etkinlik, 17 Eylül 2023 Pazar günü Bursa Osmangazi İlçesi Gündoğdu mesire ve piknik alanında binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İNANLAR CİTY OTEL RESİDANCE TRABZON’UN HİZMETİNDE

İnanlar City Hotel  Residance 26 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen muhteşem bir açılış töreni ile Trabzon’da hizmete girdi.

Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde hizmete giren otelin açılış törenine Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Çaykars Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,İnanlar Otel’in sahibi Dursun Ali İnan, İl Protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SERAP İLE FATİH’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl'ün sevilen esnaflarından Süleyman Karagöz ile yakalanmış olduğu amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat eden Ayşe Karagöz'ün dünyalar güzeli Hukuk Fakültesi mezunu kızları Serap ile Trabzon DSİ Bölge Müdürlüğünden emekli Turizmci Mehmet İlhan'ın Genç Turizm İşletmecisi oğlu Fatih'in düğün törenleri muhteşem bir katılım ile gerçekleşti.

30 Eylül 2023 Cumartesi akşamı Uzungöl Sezgin Otel'de gerçekleştirilen ve misafirlerin çok büyük bir katılım gerçekleştirdikleri genç çiftlerin düğün törenlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,CHP Çaykara İlçe Başkanı Naim Çimen,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı İdris Akyüz,Çaykara Belediyesi Meclis Üyeleri Seyfullah Kaya ve Bayram Genel ile yoğun bir kalabalık katıldı.

METİN KARATAY İSTANBUL’DA VEFAT ETTİ

Aslen Uzungöl Alçakköprü mahallesinden olup İstanbul'da ikamet eden  hemşerimiz  Metin Karatay,İstanbul’da vefat etti.

Önemli bir rahatsızlığı bulunmayan Metin Karatay’dan bir süre önce boğazındaki bir rahatsızlık için parça alındı.Tedavi için hastaneye yatırılan Metin Karatay enfeksiyon kapması neticesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhum metin Karatay Halil ve Yakup Karatay’ın yeğenleri,Tekin Karatay’ın abisi,İlyas Karatay’ın ise amcasının oğluydu.

Merhum Metin Karatay,06 Ekim 2023  Cuma günü İkindi namazını müteakip  Bursa /Yıldırım Yavuzselim Aziziye camiinde kılınacak olan   cenaze namazının ardından  Hamitler mezarlığına defnedildi.

RÜMEYSA İLE ENES’TEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Esnaflarından ve Uzungöl’ün çok sevilen isimlerinden Mustafa Aygün(Ahmedeminoğlu) ile Emine Aygün’ün oğlu yine Uzungöl’ün yurt dışında Almanya’da yaşayan isimlerinden Yahya Çakır’ın yeğeni,Uzungöl’lü İş Adamlarından Yunus Çakır’ın ablasının yakışıklı oğlu Enes Aygün ile Bursa’dan Havva & Hüseyin Salgın çiftinin dünyalar güzeli kızları Rümeysa Salgın’ın 7 Ekim 2023 Cumartesi akşamı Uzungöl Sezgin Otel Restaurant’ta gerçekleştirilen Düğün Törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 

Genç çiftlerin Kına Törenleri  29 Eylül 2023 Cuma akşamı Bursa İli Yıldırım İlçesi Beyaz Ev Melisa Balon ve Düğün Sarayında gerçekleştirilmişti. 

Resmi Nikahları ise 30 Eylül 2023 Cumartesi günü Bursa İli Merinos İlçesi Merkez Nikah Salonunda gerçekleştirildi. 

Genç Çiftlerin Düğün Törenleri ise 7 Ekim 2023 Cumartesi akşamı saat 19.00’da Uzungöl Sezgin Otel Restaurant’ta gerçekleştirildi. 

Genç çiftlerin Düğün Törenlerine MEB Daire Başkanlarından Aziz Zeren,aykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar,Gazetemiz İmtiyaz sahibi Turizmci Murat Akyüz,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

HALİME DİLEK,ANKARA’DA VEFAT ETTİ

Uzungöl Merkez Bükyükköy Mahallesinden Halime Dilek Ankara’da vefat etti. 

Yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları bulunan Merhume Halime Dilek Ankara’da büyük oğlu Ahmet Dilek’in yanında ikamet ediyordu.Halime Dilek ikamet ettiği oğlunun yanında Ankara’da vefat etti. 

Merhume Halime Dilek,Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu önemli İlim ve Gönül insanlarından Merhum Hacı Recep dilek(Tetik)’in eşi,Ahmet,Mehmet Ali,Mustafa Dilek ile Sakine Önal’ın ise anneleriydi. 

9 Ekim 2023 Pazartesi günü Öğlje Namazına müteakip Uzungöl Merkez Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Monoyır Asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

AMASYA’DAN UZUNGÖL’E GELİN GELDİ

Uzungöl Esnaflarından ve Uzungöl’ün çok sevilen isimlerinden Ahmet Soylu(Harunoğlu) ile Emine Soylu’nun yakışıklı oğlu Turgay Soylu  ile Amasya’dan Semiha ve Merhum Üzeyir Ilıcak  çiftinin dünyalar güzeli kızları Kübra Ilıcak  5 Ekim 2023 Tarihinde Amasya’da ve 8 Ekim 2023 Pazar akşamı Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen Kına ve Düğün Törenleri ile evlendiler.

8 ekim 2023 Pazar akşamı Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen Düğün Törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Demirli Mahallesi Muhtarı Mustafa Ayaz ile Amasya,Trabzon ve Uzungöl’den çok sayıda davetli katıldı.

NURAN İLE CİHAN’DAN ÖMÜRLÜK İMZA

Samsun Vezirköprü’den Şükran & Haşim Özbek çiftinin dünyalar güzeli kızları Nuran Özbek İle İlçemiz Uzungöl Mahallesinin sevilen esnaflarından Gölbaşı Cafe Restaurant sahibi Yaşar)Şeref) Keleş’in yakışıklı oğlu Cihan   Keleş 14 Ekim 2023 Cumartesi akşamı Uzungöl Sezgin Otel Restaurant’ta gerçekleştirilen ve muhteşem bir kalabalığın katıldığı düğün töreni ile evlendiler. 

Genç çiftlerin Düğün Törenlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Çaykara Belediyesi Meclis üyeleri Bayram Genel ve Seyfullah Kaya,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar ile çok yoğun bir davetli topluluğu katıldı. 

TUĞÇE VE BAYRAM’DAN MUHTEŞEM BİR DÜĞÜN TÖRENİ

Demirli Mahallesinden Ahmet Karış’ın Dünyalar güzeli kızları Tuğçe ile Demirli Mahallesi Muhtarı Mustafa Ayaz’ın yakışıklı oğlu Bayram 15 Ekim 2023 Pazar  akşamı Uzungöl Sezgin Otel Restaurant’ta gerçekleştirilen ve muhteşem bir kalabalığın katıldığı düğün töreni ile evlendiler. 

Genç çiftlerin Düğün Törenleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirilirken Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Çaykara Belediyesi Meclis üyeleri Bayram Genel ve Seyfullah Kaya,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar,Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün,Yaylaönü Mahallesi Muhtarı Yakup Toprak,Çayıroba Mahallesi Muhtgarı Remzi Gündoğu,Köseli Mahallesi Muhtarı Mustafa Özen,Koldere Mahallesi Muhtarı Hüsnü Karataş,Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç,Karaçam Mahallesi Muhtarı Alaaddin Şeker,Köknar Mahallesi Muhtarı Abdullah Sevin,Soğanlı Mahallesi Muhtarı Engin Yazıcıoğlu ile çok yoğun bir davetli topluluğu katıldı. 

DURSUN ŞAHİN AĞLATTI

Uzungöl Yukarı Çamlik mahalle'sinden hemşerimiz  Dursun Şahin vefat etti.

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan Dursun Şahin,Uzungöl Çamlık Mahallesindeki evinde 17 Ekim 2023 Salı Günü  sabah saatlerinde vefat etti.

Merhum Dursun Şahin,Ahmet ve Mustafa Şahin’in babaları,Uzungöl’ün duayen öğretmen ve Müdürlerinden Cahit Çelebi ile İsmail Manap’ın kayınpederleriydi.

Merhum Dursun Şahin,17 Ekim 2023 Salı ( Bugün ) İkindi namazını müteakip,Yukarı Çamlık mahale'sinde  kılınacak cenaze namazının ardından  aynı yerde bulunan aile  mezarlığına defnedildi.

UZUNGÖL’LÜ AYGÜN VE EKİBİ ROBOT YARIŞMASINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Uzungöl’lü  Ongun Aygün’ün Kuruculuğunu ve kaptanlığını yürüttüğü Trabzon Robotik Timi Mini sumo robot Kategorisinde Türkiye Birincisi Oldu.

Trabzon Çaykara’lı Ongun Aygün’ün Kuruculuğunu ve kaptanlığını yürüttüğü Trabzon Robotik Timi Mini sumo robot Kategorisinde Türkiye Birincisi Oldu.

Cumhuriyetimizin 100.Yıl Dönümü dolayısı ile Sakarya’da gerçekleştirilen AGORA Robot Yarışmasında Çaykara’lı Ongun Aygün’ün kaptanlığını yürüttüğü Trabzon Robotik Timi TRATİM ekibi Mini Sumo Robot Yarışması dalında Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

Vahdet KARADENİZ’ in danışmanlığını yürüttüğü, kaptanlığını ÇAYKARALI Ongun AYGÜN’ ün   yaptığı, TRABZON ROBOTİK TİMİ namı diğer ‘TRATİM’ Türkiye genelinde Sakarya’ da düzenlenen 4. ULUSAL AGORA ROBOT  YARIŞMASI’ nda 57 robotun katıldığı MİNİ SUMO ROBOT  kategorisinde Türkiye birincisi olmayı başararak Trabzon iline ve Çaykara İlçesine farklı bir gurur yaşattı.

MUCİT AKADEMİSİ tarafından gençlerin teknolojiye olan ilgilerinin artırılması ve gençlerin teknolojiyi faydalı ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacı ile 22 Ekim 2023 tarihinde SAKARYA  AGORA AVM’ de gerçekleştirilen 4.Ulusal AGORA Robot Yarışmasında Çaykaralı Ongun Aygün’ün kaptanlık yaptığı TRABZON ROBOTİK TİMİ yarışmaya katılım sağlayan 57 robot  arasından MİNİSUMO ROBOT kategorisinde ‘BÜKREK’ isimli robotları ile Türkiye Genelinde birinciliği göğüslediler.

UĞUR ÇİÇEK YİNE ŞAMPİYON

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 100. Yıl 3 bant Bilardo Trabzon İl Birinciliği turnuvasında Çaykara’lı Uğur Çiçek,Trabzon İl Şampiyonu oldu.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bilardo tesislerinde gerçekleştirilen 100. yıl 3 bant bilardo şampiyonasında Çaykara’lı Uğur Çiçek Trabzon İl şampiyonu oldu.

ZEEN CAFE RESTAURANT TRABZON’UN HİZMETİNDE

Trabzon İlinin yeni Turizm işletmelerinden Zeen Cafe Restaurant  gerçekleştirilen açılış töreni ile Trabzon İline hizmet vermeye başladı.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün gözde mekanlarından olan Zeebn Cafe Restaurant ikici şubesini Trabzon Merkezde açarak hizmet vermeye başladı.

Uzungöl’ün genç Turizm İşletmecisi Yavuz İnan ve İnan Kardeşler tarafından Trabzon Turizmine kazandırılan Zeen Cafe Restaurant şık ve modern tasarımı,rahat ve ferah mekanı,kaliteli personeli ve profesyonel yönetici anlayışını  Trabzon Turizmde Marka değeri olan İNAN KARDEŞLER kalitesi ile bir araya getirerek Trabzon Turizmi ile birleştirdi.

30 Ekim 2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen Zeen Cafe Restaurant’ın Açılış Töreni Trabzon Milletvekillerinden ve Eski Bakanlardan Faruk Özak,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu,AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi ile çok kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Açılış Töreninde gerçekleştirilen Protokol konuşmalarının ardından tesisin Açılış Kurdelesi Başkan Zorluoğlu ve Protokol üyeleri tarafından kesilerek Zeen Cafe Restaurant Trabzon İline hizmet vermeye başladı.

Trabzon İLİnde Turizmin hizmetine açılan Zeen Cafe Restaurant Trabzon Ortahisar Yalıncak Mahallesinde yer alıyor.Yalıncak Mahallesinde bulunan Ramada Otel’in karşısında bulunan Zeen Cafe Restaurant AKSİS Otelin alt kısmında yer alıyor.

MAHMUT EROĞLU AĞLATTI

Aslen Uzungöl’le olup İstanbul’da ikamet eden Mahmut Eroğlu,(Haşgana) İstanbul’da vefat etti.

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan ve hastanede tedavi gören Mahmut Eroğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhum Mahmut Eroğlu,Mehmet ve Hasan Eroğlu’nun babaları,Uzungöl esnaflarından Güloğlu Muhammet Karagöz’ün ise dünürüydü.
Merhum Mahmut Eroğlu,9 Kasım 2023 Perşembe günü Kocaeli körfezdez ikindi namazına müteakip fatih mahallesi mimar Sinan camiinden kılınacak. Körfez asri mezarlığa defnedildi.

HACI MUSTAFA SEZGİN HAK’KA YÜRÜDÜ

Uzungöl  Hocalı mahale'sinden  (Eyüpoğulları'ndan Salih oğlu) Hemşehrimiz  Mustafa Sezgin 82 yaşında Vefat etti.

Merhum Mustafa Sezgin bir süreden bu yana yaşlılığa bağlı çeşitli hastalıklar ile mücadele ediyordu.Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Çok uzun seneler Çaykara Kaymakamlığında memur olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrılan merhum Mustafa Sezgin toplum tarafından çok sevilen bir insan olarak tanınıyordu.

Merhum Mustafa Sezgin Merhum Nizamettin,imam hatip Abdullah ve Nurettin ile Çaykara Tur’da şoför olarak çalışan Uzungöl Çaykara Tur YAZIHANESİ işletmecisi İsmail Sezgin’in babalarıydı.

Merhum Mustafa Sezgin,11 Kasım 2023 Cumartesi  ( Bugün ) İkindi namazını müteakip,Uzungöl merkez  Camii'nde   kılınacak cenaze namazının  ardından Aile mezarlığına defnedildi.

ZEYNEP İLE İBRAHİM’DEN ÖMÜRLÜK İMZA

Uzungöl Çamlık Mahallesinden Zeynep Şimşek ile İbrahim Kayaoğlu Uzungöl Szgin Otelde gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

12 Kasım 2023 Pazar akşamı Uzungöl Sezgin Otel Restaurant’ta gerçekleştirilen genç çiftlerin Düğün Törenlerine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Turizmci Dursun Ali İnan,Köseli Mahallesi Muhtarı Mustafa Özen,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ile çok kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

DURSUN ALİ AYAZCI AĞLATTI

Demirli Mahallesinden Dursun Ali Ayazcı beyin kanamasına yenik düştü.

2 Gün önce beyin kanaması geçiren Ahmet Ayazcı kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merhum Dursun Ali Ayazcı,Çaykara ilçesinde toplum tarafından çok sevilen bir insan olarak tanınıyordu.

Merhum Dursun Ali Ayazcı Uzungöl’ün çok sevilen isimlerinden Ahmet Ayazcı’nın babasıydı.

Merhum Dursun Ali Ayazcı 17 Kasım 2023 Cuma günü Cuma namazına müteakip Demirli Mahallesi girişinde bulunan evlerinin önünde kılınarak aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

UZUNGÖL VE AYDER ORTAK HAREKET EDECEK

Kısa adı ÇEYMAKÇUR olan Rize Ayder Mezrası ve Av Çiçeği  Yaylasını güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ü ziyaret ettiler

Dernek Başkanı Hasan Özgen ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Uzungöl’de bulunan STK Yöneticileri Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Özen ile bir araya geldiler.

Gerçekleştirilen görüşmede Uzungöl ve Ayder’in Doğu Karadeniz Bölgesi ve Ülkemizin en önemli Turizm Destinasyonlarından olduğunu,her iki Turizm Merkezinin de Turizm anlamında ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini,iki Turizm Merkezinin de sorunlarının benzerklik göstterdiğini ve çözüm yollarının ortak olduğunu,bu açıdan karşılaşılan sorunların çözümü aşamasında birlikte hareket edilmesi gerektiği fikrinde birleşildi.

SALİH KUTBAY İNEGÖL’DE VEFAT ETTİ

Bursa İnegöl’de ikameteden Uzungol'lu Hemsehrimiz Salih Kutbay vefat etti

Yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları bulunan Salih Kutbay bir süreden bu yana hastanede tedavi görüyordu ve tedavi gördüğü  hastanede hayatını kaybetti.

Merhum Salih Kutbay,İhsan Kutbay ve Şükrü Kutbay’ın abileri,2009-2014 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün’ün dayısıydı..

Merhum Salih Kutbay,29/11/2023 Carşamba günü (Yarin ) ikindi namazini muteakip Inegöl Turgutalp Camiinde  kilinarak Inegöl Kavaklaraltı mezarliginda defnedildi.

MURAT ERDOĞAN UZUNGÖL’Ü GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

Uzungöl Mahallesinden Murat Erdoğan genç Yaşta mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

Bir süreden bu yana kanser hastalığı ile mücadele eden Murat Erdoğan İzmit’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Aslen İlçemiz Uzungöl Mahallesinden olan Murat Erdoğan İzmit’te ikamet ediyordu.

Son senelerde Turizm Merkezi Uzungöl’de turizmcilik işi ile uğraşan Murat Erdoğan’ın genç Yaşta vefat etmesi Uzungöl’ü göz yaşlarına boğdu.

Merhum Murat Erdoğan Hasan ve Mustafa Erdoğan’ın abileri,Erhan veSelman Erdoğan’ın ise babalarıydı.

Merhum Murat Erdoğan 30 Kasım 2023 Perşembe günü ikindi namazına müteakip İzmit Kartepe Fatih Camiinde ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

LAKATUŞ GÖZ YAŞLARINA BOĞDU

2023 Yılının son günlerinde Uzungöl en büyük acılarından bir tanesini daha yaşadı.

Uzungöl’de herkes tarafından çok sevilen İsmail Sezgin ya da Nam-ı değer Lakatuş,4 Aralık 2023 Pazartesi günü Glazomat mevkiinde geçirmiş olduğu talihsiz bir kaza sonucunda duvardan düşerek hayatını kaybediyor ve Uzungöl’ü göz yaşlarına boğuyordu.

Abdullah ve Nurettin Sezgin’in ağabeyleri olan Lakatuş,Hakan ve Emirhan Sezgin’in babalarıydı.

Genç yaşta vefat eden Lakatuş,5 Aralık 2023 Salı Günü Uzungöl’de göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

UZUNGÖL FADULA ŞAHİN’İ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Van Özalp Dönerdere’de yaşayan hemşerilerimizden Merhum Mehmet Şahin’in eşi Fatma(Fadula) Şahin tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan Merhume Fadula Şahin,Trabzon’da tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. 

Merhume Fatma (Fadula) Şahin Şükrü ve Murat Şahin’in anneleri,Hamit İnce ile Yakup Eroğlu’nun kayınvalideleri,Operatör Dr Yüksel Şahin,Ünye’de ikamet eden Abdullah Şahin,Fatih Şahin,Abdurrahman Şahin,Abdullah Şahin,Ömer Şahin’in amcalarının hanımları,Arif Şahin’in babaannesiydi. 

11 Aralık 2023 Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Dönerdere Mahallesi Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında defnedildi.

BİR ACI DA İNEGÖL’DEN

Bursa’da ikamet eden Uzungöl'lü Hemşehrimiz Hanife Çakır vefat etti.

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan Merhume Hanife Çakır,yaklaşık 20 gündür  hastanede tedavi görüyordu.

Mrhume Halime Çakır,rahmetli İsmail Çakır'in eşi, Abdullah , Hayrullah ve Ahmet Çakır'in Anneleri Seyfi Eroğlu’nun ablasıydı

1965 Yılında Uzungöl'den Van Özalp Dönerdere Köyüne İskan olarak giden Merhum İsmail Çakır ve ailesi daha sonra ikinci bir gurbeti daha yaşayarak Dönerdere'den İnegöl'e taşındılar.

Merhume Hanife Çakır,12 Aralık 2023 Salı Günü ikindi namazını müteakip İnegöl Turgut Alp Camii'nde kılınarak aynı yerde bulunan İnegöl Kavaklaraltı  mezarlığında defnedildi.

ELMALI YAŞAYAN ÇINARINI KAYBETTİ

Elmalı Mahallesinin yaşayan çınarlarından Merhum Hacı Refik Mutlu’nun hanımı Emine Mutlu yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhume En,mine Mutlu 17 Aralık 2023 Pazar Günü Elmalı Mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Yazının sonunda şunu söyleyeceğinizi çok iyi biliyorum.Uzun hem de çok ama çok uzun bir yazı oldu.Bunu ben de biliyorum:Ancak Sevgili Dostlar.Bizler Uzungöl´e öylesine bağlıyız ki,öylesine sev dalıyız ki,  söz konusu olan Uzungöl olunca  insan hiçbir  ayrıntıyı atlamak istemiyor.Her şeyi büyük bir özen ile yapmak istiyor insan.

2023 Yılı için Uzungöl adına söyleyebileceklerimiz bunlar Sevgili Dostlar.

Ne Güzel Söylemiş Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman:

Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi,

Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi”

Hayatta hiçbir şey  ama hiçbir şey alacağınız sağlıklı bir nefesten daha kıymetli değildir

Artık yaşlandık.Yeni bir yazıya nefesimiz yetecek mi bilemiyorum ama…

Eğer nefesimiz yeterse 2024 ve Uzungöl yazısında yeniden buluşmak dileği ile…

2024 Yılının size ve de Sevdiklerinize sağlık,mutluluk ve de başarı getiren ve de tüm dileklerinizin gerçekleştiği bir yıl olması dileği ile şimdiden hepinizin 2024 yılını kutluyor Hepinize iyi seneler diliyorum Efendim.



Anahtar Kelimeler: Uzungöl

İlginizi Çekebilir