23.Yılda Buruk Buluşma

23.Yılda Buruk Buluşma

Her yıl yurdun değişik İllerinde bir araya gelen Erzurum Yavuz Selim İlk öğretmen okulu öğrencileri 23.Yıl buluşmasını okullarında gerçekleştirdi.

1942 Yılında Pulur Köy Enstitüsü olarak açılıp, daha sonra Yavuz Selim İlköğretmen Okuluna dönüşen öğretmen okulları da kapanınca öğretmen lisesi olarak 1976 yılına kadar eğitim öğretime devam Eden okulun mezunlarından bir gurup 20 yıl sonraki girişimi ile buluşma günü tertiplendi.Her yıl yurdun farklı yerlerinde bir araya gelen biz,Yavuz Selimliler 23. Yıl buluşmamızı 28-Haziran 1 Temmuz arasında mezun olduğumuz okulda gerçekleştirdik.42 binadan oluşan okul alanında  sadece müzik salonu kaldı. O da Mescide dönüştürüldüğünden kurtardı herhalde. Diktiğimiz ağaçlardan geriye kalan bir kısmı anılarımızı hatırlatmaya  vesile oldu.Okul alanımız adeta 11 şiddetinde bir deprem geçirdi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen anılarımızı yaşatacak küçük bir müzenin açılışını yaptık./resimler/2019-7/4/2108578488823.jpgBu birliktelikte  bir acı haberle sarsılırken iki güzel oluşum bizi daha güçlü kenetlenmeye yöneltti. Henüz valizlerimizi yerleştirmeden 1974 -7/D sınıfından Oltulu Fikri Aras toprağa verildi. Ertesi gün topluca taziye çadırına gidip acılarını paylaştık. Olur İlçesinden 1971 Mezunu  Yalçın Atalay ın oğlu Necmi Atalay, bir yıl önce kaybettiği babasının arkadaşları ile tanışmak ve babasının boşluğunu doldurmak üzere  yanımıza geldi. İşte ben ,bu  nedenle bu birlikteliklerin adını YAVUZ SELİM AİLESİ olarak söylüyorum Çünkü aramızdan ebediyen ayrılanlara rağmen her yıl sayımız artmakta. Eşlerimiz, çocuklarımız, hatta  torunlarımız iştirak ediyor bu güzel oluşuma. Türkiye de bir benzeri daha yok./resimler/2019-7/4/2109420054100.jpg3 gün boyunca gezdik, eğlendik, Tortum gezimizde Uzundere  Düğün Salonunda Belediye Başkanı tarafından verilen öğlen yemeğimizi  yedik. Başkana da nazik daveti için teşekkür ederiz. Erzurum a kadar gelemeyen Tortum lu 1972-6 C  mezunu , Riza Ata Tortum Şelalesi ziyaretimizde ağırladı bizi. Herkese ikram ettiği dutlardan ayrı tesisinde çay, meşubat  ikramını kendisi, çocukları, damadı ile birlikte gerçekleştirdiler. Hepsinden de öte o gülen yüzü yetti.

/resimler/2019-7/4/2110162473683.jpgYeniden pekişen dostluk,arkadaşlık ve kardeşlik dayanışmamızın son gecesinde  duygular yansıdı mikrofonlara. 2020 Buluşması için yapılan oylama da İstanbul kararı alındı. Erzurum Tertip Komitesi Coşkun Bayrak, Metin Özkan, Ali Sırrı Akpınar, Firdevs Ömeroğlu ve Recep
Güngör e teşekkür ederken, Trabzon gurubu ile her zaman göz dolduran ayrılmaz ikili İsmail Mor ve Hasan Basrı Bal a da teşekkür edildi. İstanbul birlikteliğimizi  oluşturup 2020 de bizi ağırlayacak olan Uğur Acar-Eşref Kaplan-Yunus Kayhan ve  Salim Şahin a da başarılar dileyip eğlence programına geçildi. Sabah kahvaltısından  hemen sonra vedalaşarak  birliktelik sona erdi.

Haber: Fahri Düzenli



Anahtar Kelimeler: Yılda Buruk Buluşma

İlginizi Çekebilir