24 Kasım, Eğitim, Uzungöl ve Cahit Çelebi

24 Kasım, Eğitim, Uzungöl ve Cahit Çelebi

Öğretmen Hilmi Kanık´ın 24 Kasım ve Cahit Öğretmen İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Bu gün 24 Kasım Öğretmenler Günü.Hepimizin hayatında var olan ve de sihirli dokunuşları ile bizleri bulunduğumuz noktaya taşımayı başaran bir çok öğretmenimiz vardır hiç kuşku yok ki.

Seneler geçer ömrümüzün üzerinden.Hayat bir silindir gibi geçer üzerimizden tabiri caiz ise.Yaşadığımız pek çok şeyi unuturuz ya da anımsamayız şu koca hayatta.Ama onları,öğretmenlerimizi asla ve asla unutamayız.

1980´li yıllar.Uzungöl Ortaokulunda okuyorum.Şımarık bir çocuğum o seneler.Babam Uzungöl´ün önemli isimlerinden.Ben de babamın o konumundan sonuna kadar faydalanmaya çalışıyorum

Ve Cahit Çelebi?Türkçe Öğretmenimiz.Derse geliyor ama dediğim gibi benim şımarıklıktan dolayı dersler ile falan çok fazla bir alakam yok

Sınıfa giriyor.Kanık kalk diyor bana.Bana Trabzonsporun kadrosunu say.Bende de futbol merakı var ya.Çıkıyorum takır takır sayıyorum kadroyu. 1-Şenol, 2-Turgay, 3-Necati? Bir yandan da kızıyorum Cahit Öğretmene.Neden bana her Allahın Günü kadroyu saydırıyor diye.

Beni Bırakıyor Mehmet Zeren´e dönüyor.Zeren diyor.Bu gün kaç tane balık yakaladın?Başlıyor Zeren ile bir koyu sohbet.

Sonra kız arkadaşlarımızdan birine dönüyor Cahit Öğretmenimiz.

-Haydi Kızım diyor.Güzel bir şiir oku da dinleyelim

Bir başka arkadaşımıza dönüyor

-Sen de bir türkü oku bakalım

O zamanki öğrenci kafası ile bizde oluşan ortak fikir şu:

-Cahit Hoca ders yapmak istemiyor.Dersi kaynatıyor.Çünkü yaptıklarının hiç birinin kitapta yeri yok

Sonra Lise başlıyor Lisede ilk dersimiz.Ders Edebiyat.Öğretmen de Sabahattin Genç?

Bir soru soruyor Sabahattin Genç.Öyle bir soru ki lokum gibi.Bırakın Liseyi ilkokul öğrencisi bile kolaylıkla cevap verebilir. Tak diye parmağımı havaya kaldırıyorum.Sonra sınıfa dönüyor gözüm.Sınıfta benden başka kalkan parmak yok.Hayretler içerisinde kalıyorum.Neden kimse parmak kaldırmadı diye.

Kalkıyorum ve de o çok kolay soruyu cevaplıyorum.

Sabahattin Genç Hocam dönüyor bana

-Sen diyor.Sen Cahit Çelebi´nin öğrencisisin.

Evet ben Cahit Çelebi´nin Öğrencisiydim.Meğer o sınıftaki maç anlatışları,kadro saydırmaları,türkü,şiir okutuşları hepsi ama hepsi.Hepsi bizlere hayatın temel gerçeğini anlatmak içinmiş.Hepsi bizlerin toplumun önünde kendimizi rahat bir şekilde ifade edebilmemiz içinmiş.

Bu gün iki kelime yan yana getirebiliyorsam,şu an Çaykara Gündem Web sitemiz aracılığı ile Siz Sevgili Dostlarımıza ulaşabiliyorsam.Bu Sevgili Cahit Çelebi´nin sayesindedir.Çünkü onun attığı temeller üzerinde bir yerlere gelmeye çalıştık.

Düğünlerde,programlarda birileri sürekli mikrofonu elimize tutuşturuyor ise bu Sevgili Cahit Öğretmenimin attığı temel ve de vermiş olduğu öz güven sayesindedir.

Sonra büyüdük sözüm ona.Bizler de Öğretmen olduk.Kader nasip etti.Ve de bu defa Cahit Öğretmenim ile 15 sene boyunca hem Okul Müdürü öğretmen hem de öğretmen yönetici vasıfları ile birlikte çalışma imkanına sahip olduk.

Altın gibi pırlanta kalbi ile bir kere bile olsun hiç birimizi bir defa bile üzdüğünü ya da kırdığına asla şahit olmadık.

Bizlere her konuda her zaman örnek olmaya çalıştı Sevgili Cahit Müdürümüz.Yeri geldi yakın bir arkadaş,yeri geldi iyi bir dost,yeri geldi Örnek bir Yönetici olarak hep dimdik yanımızda durdu Sevgili Cahit Çelebi.

Ve de o bizleri hüzüne boğan senelere geldi sıra.2014 Yılı İlkbaharıydı.Öğle yemeklerini okulda yiyordu Cahit Müdürümüz.Ama nasıl yemek.Bir tabak yemeği bir saatte yiyordu tabiri caiz ise.Çorbasından ağzına bir kaşık atıyor en az 3 dakika bekliyordu.

Sorun belliydi.Midesinden sorunu vardı Öğretmenimizin.Defalarca yalvardık.Abi ne olur dedik.Doktora git bir baktır dedik.Bir şeyim yok benim demir gibiyim dedi.Midede refüj gibi bir problemim var sadece dedi.

Kısa bir süre sonra hastalığı ilerledi öğretmenimizin.Korktuğumuz ne yazık ki başımıza gelmişt.Mide kanseriydi Öğretmenimiz.

Tedavi için Bursa´ya gitti Öğretmenimiz.2015 Yılında emeklilik işlemlerini yaptık ve de öğretmenimizi emekliye ayırdık.

Ve de o lanet hastalığa yakalanışının yaklaşık üçüncü senesinde 31 Mart 2017 tarihinde Aramızdan ayrılarak ebedi yolculuğa çıktı Sevgili Cahit Abi.

Sevgi kelimesi onu ifade eder mi bilmiyorum ama sanırım onun bizlere öğrettiği en güzel kelimelerden bir tanesi Sevgi olsa gerek.

24 Kasım Öğretmenler Günü bana ilk seni anımsattı Sevgili Cahit Çelebi.Bu özel günde sen olmadan geçirdiğimiz bu ilk öğretmenler gününde ben ve bütün Uzungöl bütün öğrencilerin.Hepimiz.Ama hepimiz?Seni rahmet ve de minnet ile anıyoruz Sevgili Öğretmenim?

Mevlam Dünyadaki o güzel yüreğin sayesinde Seni Cenneti ile mükafatlandırsın İnşallah?



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Kasım Eğitim Cahit Çelebi

İlginizi Çekebilir