3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü” Kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ TOPLUMUN BİR PARÇASIDIR

Çaykara Kaymakamı  Muhammet Güzel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.İşte Kaymakam Güzel’in mesajı;

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından bir bilinç oluşturmuş, engellilerin topluma kazandırılmasında sosyal devlet ve yardımsever birey olmanın önemini pekiştirmiştir.

Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır.

Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın; toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkânına kavuşmuşlardır.

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum.

BAŞKAN TOK-ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ AZİM VE CESARETLERİ İLE HEPİMİZE ÖRNEK OLMAKTADIRLAR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına ve toplumsal farkındalığın artmasına vesile olduğunu belirten Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarı, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek olmaktadır. Bize düşen ise engelli insanlarımızın hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır. Bu noktada Çaykara Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermekteyiz.”

Belediye Başkanı Hanefi Tok mesajına şu şekilde devam etti.

 Engelli olmak tüm zamanların ve toplumların değişmez bir gerçeğidir. Bireylerin, temel hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanabilmesi, iş, eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal haklar yönünden ayrımsız tüm vatandaşların faydalanması; gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde çok önemli bir göstergedir.

Çaykara Belediyesi olarak, bizler de Şirin İlçemiz Çaykar’yı daha çağdaş bir kent haline getirmek ve ülkemizi medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Bu bilinçle; tüm engelli bireylerimizin kent yaşamında kendilerini rahat hissedebilmesi, her türlü olanak ve hizmetten yararlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayat kalitelerini yükseltmek, yaşadıkları sorunların önüne geçmek ve topluma kazandırılmalarını sağlamak için önemli adımlar atıyoruz.

Hepimizin bir engelli adayı olduğundan hareketle, ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda engelli vatandaşlarımız için sorumluluğumuzu yerine getirmeye ve “Engelsiz Çaykara” için çalışmaya devam edeceğiz.

 Engelsiz bir gelecek için mücadele eden tüm vatandaşlarımızın, önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli kardeşlerimin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor; tüm hemşehrilerime sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat diliyorum.”

 

 



Anahtar Kelimeler: Aralık Dünya Engelliler Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir