48 Sene Sonra Öğretmenini Buldu

48 Sene Sonra Öğretmenini Buldu

Taşkıran Mahallemizden Remzi Yıldız İnternetin İstanildiği Zaman Ne Kadar Faydalı Olduğunu Hepimize Gösterdi.

48 YIL SONRA ÖĞRETMENİNİ BULDU

Eskilerimizin Çok Güzel bir sözü vardır.Derler ki ?Esas amacı Rahmet olan su eğer amacına uygun kullanılmazsa geldiği yere felaket getirir?

Teknoloji amacına uygun olarak kullanıldığı zaman elbette ki çok faydalı.Hayatımızı kolaylaştırıyor.Kendimizi geliştirmemizi sağlıyor ve de kuşkusuz en önemli işlevlerinden bir tanesi de geçmişten geleceğe köprü kuruyor teknoloji.

İlçemiz Taşkıran Mahallesinden Remzi Yıldız Teknolojinin amacına uygun olarak kullanıldığı zaman ne kadar faydalı bir araç olduğunu hepimize bir kere daha anımsattı.Senelerce Devletimize hizmet verdikten sonra şimdilerde ise Emekliliğin tadını çıkarıyor Sevgili Remzi Abimiz.Hem de doğa ile iç içe.Her gün doğanın bir başka yerinde görmek mümkün Sevgili Remzi Abi´yi.Bu derece çok yönlü bir insan./resimler/2017-2/14/1154335245693.jpg1967-1968 Eğitim Öğretim Yılında Uzungöl Ortaokulunda okudu Remzi Yıldız.Ve de o yıl kendilerini, okutan 2 yıl okuttuktan sonra İlçemizden ayrılan ve de tam 48 yıldır kendisi ile iletişim kuramayan Öğretmeni Pervin Ünver Kelekçi´yi  internetten bulmayı başardı.48 sene sonra Öğretmenini bulmayı başaran Remzi Abimiz öğretmenine ulaşmasından dolayı oldukça mutlu.Şimdi gelin Remzi Yıldız´ı hep birlikte dinleyelim.

1967-1968 Eğitim Öğretim Yılı.Uzungöl Ortaokulu o yıl açıldı.Bizler ilk öğrencileriydik.İlk yıl açıldığı için de tek öğretmenimiz vardı.Öğretmenimiz Pelin Kelekçi idi.Şimdiki Jandarma Karakolunun bulunduğu yerde okula başladık.Daha sonra ise Belediyenin yan tarafında yer alan yeni binamıza taşındık.

Uzungöl´den İsmet Özkan,Bayram Çiçek gibi bir çok arkadaşımız ile aynı sınıfta okuduk.Hepimiz Pervin Öğretmenimizi çok seviyorduk.Pervin Öğretmenimiz tabiri caiz ise sevecen,şafkatli ve de sempatik bir öğretmenimizdi.Hepimiz köylerden geliyorduk ve de hepimiz Pervin Öğretmeni çok seviyorduk.Bizlerin okula uyum sağlamamızı Pervin Öğretmenimiz sağlamıştı

Okul Başladıktan iki ay sonra Veli Taşkın Hocamız da okulumuza öğretmen ve de Okul Müdürü olarak atandı.İlk yıl tek sınıf olan Ortaokul biz 7. Sınıfa geçince iki sınıf,8. Sınıfa geçince de üç sınıf oldu.

Hayatımız boyunca ne öğrendiysek bu iki öğretmenimizden öğrendik.Hem ben hem de diğer sınıf arkadaşlarım Pervin ve Veli Öğretmenlerimizi hayatımız boyunca hep örnek aldık ve de hiç unutmadık.

Pervin  Öğretmenimiz bizi iki sene okuttu.Sonrasında ise bir yaz tatilinde tayini çıktı ve de okulumuzdan ayrıldı.Sonrasında ise hiçbir şekilde kendisi ile iletişim kuramadık.Hayatım boyunca en çok özlemini çektiğim şeylerden bir tanesi de Pelin Öğretmenimize bir şekilde ulaşabilmekti.

Geçtiğimiz yıl internette Sosyal Paylaşım Sitesinde aramaya başladım.Evlenmiş ve soyadını değiştirmişti öğretmenimiz.Ancak bulmuştum Öğretmenimizi.Onun olup olmadığından emin değildim.Mesaj yazdım ancak cevap alamadım.

Bu sene şansımı bir kere daha denedim.Bu defa Pervin Öğretmenimiz bana cevap verdi.Uzungöl´ü anlattım.Öğrencisi olduğumu söyledim.Öğretmenimiz de bana telefonunu gönderdi.

Defalarca telefonda görüştüm öğretmenimiz ile.Sınıf arkadaşlarımı anlattım.Hepsini tek tek anımsadı öğretmenimiz.Trabzon´a gelmek istediğini ve de gelirse 48 sene önce ayrıldığı Uzungöl´ü  ve de öğrencilerini mutlaka ziyaret etmek istediğini söyledi öğretmenimiz.

Teknoloji sayesinde hayatımdaki en büyük özlemlerimden bir tanesi gerçekleşti.Şimdi ise Öğretmenimizin bizleri ziyarete geleceği anı sabırsızlık ile bekliyorum.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Sene Sonra Öğretmenini Buldu

İlginizi Çekebilir