4.Trabzon Kitap Fuarı başladı

4.Trabzon Kitap Fuarı başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4´sü düzenlenen ?Trabzon Kitap Fuarı´ Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´nde açıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4´sü düzenlenen ?Trabzon Kitap Fuarı´ Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´nde açıldı. 7 Mayıs tarihlerine kadar ziyaretçilere açık olacak Karadeniz´in en büyük kitap fuarına 90 yazar ve 90 yayınevi katıldı. Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programı yapacağı fuarın açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze,Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor´un unutulmaz golcülerinden Şota Arveladze, siyasi parti temsilcileri, yazarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı. /resimler/2017-4/28/1830348302334.jpgTrabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehter Takımının verdiği muhteşem konserin ardından konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 28 Nisan-7 Mayıs tarihleri arası Trabzon´da yapılacak Karadeniz´in en büyük kitap fuarına tüm vatandaşları davet ederek, ?Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşayacağız.? ifadelerini kullandı. 

Bundan önce yapılan üç kitap günleri etkinliğine her yaştan vatandaşın yoğun ilgi göstermesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, ?İletişimin bu çağda çok ileri boyutlara ulaşmasıyla, internet üzerinden, ekranlar üzerinden, bilgisayarlar üzerinden her şeye ulaşılmakla beraber, aslolan, kültürde, sanatta, edebiyatta, kitabın sevgisi kokusu ve kütüphanelerin güzelliğidir. Genç kuşaklarımıza kitap sevgisini aşılamak için yapılan böylesine güzel etkinlikler bizi sevindiriyor. Kitap sevgisini en iyi kabullenmiş bir şehirde olduğumdan ötürü gurur duyuyorum ve iftihar ediyorum.? diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu fuara okullardan öğrencileri otobüslerle ücretsiz olarak taşıyacaklarını ifade ederek, ?İndirimlerin olacağı kitap fuarında çocuk edebiyatı, tarih, dini ilimler, kişisel gelişim ve eğitim alanlarında bir çok yazarımızı okuyucularımızla buluşturacağız. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve açılışta bizlerle birlikte olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu´ya ve Valimiz Yücel Yavuz´a şükranlarımı sunuyorum.?ifadelerini kullandı.

Vali Yücel Yavuz ise açılışta yaptığı konuşmada okumanın önemine değindi. Yavuz, ?Allah´ın ilk emri oku ve bu emri telakki ederek, bu emrinin gereğini yerine getirmek suretiyle okuyan, anlayan araştıran, inceleyen ve bu manada hele günümüzde imkanların sınırsız hale geldiği sosyal medyadan tutunda iletişim imkanlarının en iyi seviyede olduğu günümüzde okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Büyükşehir Belediyemiz bu güzel organizasyonla90 yazarımız ve 90 yayınevimizi bizlerle buluşturdu. Trabzon kültür, sanat ve tarih şehri. Tabi ve kültürel güzellikleriyle tarife gerek olmayan artık bütün dünyanın kabullendiği muazzam bir şehir. Burada her türlü kültürel ve sanatsal etkinlik yapılıyor. Bir günde inanın 3-4 etkinlik oluyor ve yetişemediğimiz de oluyor. Bu vesileyle Başkanımıza ve ekibine katılan bütün yazarlara ve yayınevlerine teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

/resimler/2017-4/28/1831580022611.jpgBakan Soylu, Trabzon her haliyle sanatın, kültürün, eğitimin ve turizmin beşiğidir. ?Şehrimiz yerin altını da, yerin üstünü de, tarihini de, geleceğini de zengin kılan bir şehirdir? diyerek sözlerine başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,?90 yazarın ve 90 yayınevinin katılımıyla 10 gün açık kalacak çok önemli bir ekinliğin açılış töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Trabzon her haliyle sanatın, kültürün, eğitimin ve turizmin beşiği olan ve bu konuda kendi hassasiyetlerini hiç kaybetmeyen bir şehirdir. Burada ortaya koyduğu istikrar aslında bu şehrin kodlarının ne kadar kuvvetli olduğunun ve ne kadar asil olduğunun en önemli göstergesidir.? diye konuştu.

Soylu, kitap insanın gıdasıdır ?Hayatımızın olağan akışında bir takım eksiklikleri görüyorsak, bilinmelidir ki bunda okumamanın ve kitaplarla haşir neşir olmamanın muhakkak bir maliyeti söz konusudur.? Şeklinde sözlerini sürdüren Soylu, ?Kitap insanın gıdasıdır. Her okumanın insana katacağı zenginlik, onun hayatı boyunca maddi olarak elde edeceği zenginliklerin ifade edilemeyecek derecede katıdır. Çünkü kitap okumak kadar kitap yazmak da kitaba hissiyatını, anlayışını dökmek de bir başka maharettir. Kitabı yazan hayatının en önemli eserini oluşturmanın gayreti içerisindedir. Ama başka bir gayeyi daha taşır; vermeyi, paylaşmayı, dayanışmayı, öğretmeyi ve aslında ortak olmayı. İşte bu sunum belki de insanoğlunun en önemli meziyetlerinden bir tanesidir. Kitap fuarının açılışı vesilesiyle bu lezzeti bu sunumu hep beraber tadacağız.? İadelerine yer verdi. Soylu, ?Türkiye ve etrafımızdaki coğrafyada terör üzerinden ülkemizi ve etrafımızdaki coğrafyayı istikrarsızlaştırmak için uğraşmaya çalışanlarla mücadeleyi elbette gerçekleştiriyoruz. Ama bunlarla kalıcı mücadele ve bunlarla esaslı mücadele eğitimdir, kitaptır, okumaktır, tarihine,geleneğine, törene ve medeniyetine sahip çıkmaktır. Çocuklarımıza vereceğimiz en büyük katkı onu okumaya telkin etmektir. Ona okuma saati ayarlayabilmeyi teşvik etmektir. Bu konuda ailelerimizin de sorumlulukları vardır. Kitap okumayı sevdirmek ve o devleti oluşturan ailelerin en önemli görevlerinden bir tanesidir. Bu anlamda açılışını yapacağımız kitap fuarı Trabzon için ayrı bir zenginliktir. Bundan dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum? şeklinde sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler fuarın açılışını yaparak stantları gezdi.



Anahtar Kelimeler: Trabzon Kitap Fuarı başladı

İlginizi Çekebilir