8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,birer mesaj yayınlayarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,birer mesaj yayınlayarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-KADINLARIMIZ SEVGİNİN FEDAKARLIĞIN VE DUYARLILIĞIN TEMEL YAPI TAŞLARIDIR.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in mesajı:

Saygıdeğer Hanımefendiler,

Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu bağlamda aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek herkesin sorumluluğudur.

Aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlar, ülkemizin gelişmesinde ve çağdaş düzeye ulaşmasında önemli bir yere sahiptir. Toplumumuzda var olan güçlü aile bağları, aile bireylerinin birbirine gösterdiği sevgi, saygı ve anlayış kadınlarımızın eseridir.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının artırılması için devletimiz birçok önemli çalışmalar yapmıştır. Bugün kadınlarımızın değişik sektörlerde statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten gurur duyuyoruz.

Çaykara Kaymakamlığı olarak . İlçemizdeki kadınlara yönelik gerek spor ve sanat gerekse mesleki kurslar düzenleyerek kadınlara her türlü imkanı sunuyoruz.

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi toplumumuzda da kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumu kabullenmek mümkün değildir.

Bunun önüne sadece yasal düzenlemelerle geçilemeyeceği açıktır. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görev düşmekte, kadını ikinci sınıf gören geleneksel zihniyetin değişmesi gerekmektedir.

Kadınların, şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye dileği ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.

BAŞKAN TOK-KADINLAR TOPLUMUN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞLARIDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Başkan Tok’un mesajı:

 “Kadınlarımız toplumun en önemli yapı taşlarıdır. Bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımız, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır.
Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımız toplumun her kademesinde görev aldığı gibi kahramanlık destanları yazarak eline silahı alıp düşmanın üzerine yürümüş, kucağında mermi ile cepheye koşmuştur.

Diğer yandan hepimiz için önem arz eden kadınlarımızın asla kabul edilmeyecek şekilde şiddete maruz kalmasını istemiyoruz ve kadına yönelik şiddetin de artık son bulması gerektiğini düşünüyoruz.

Peygamber Efendimiz ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir.

Belediyeler olarak kadınlarımızı her konuda desteklemek gibi bir sorumluluğumuz vardır.Bizler Çaykara Belediyesi olarak bu sorumluluğumuzun fazlası ile farkındayız. Kadınlarımıza olan desteğimizi bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdüreceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır



Anahtar Kelimeler: Dünya Kadınlar Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir