AB Bakan Yardımcısı Uzungöl´de

AB Bakan Yardımcısı Uzungöl´de

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin Çaykara ve Uzungöl´de İncelemelerde Bulundu

AB Bakan Yardımcısı Ali  Şahin beraberindeki  Yönetim Ekibi ile birlikte Uzungöl ve Çaykara İlçemizde gerçekleştirilebilecek AB Yatırımları ile ilgili olarak Karadeniz Turizminin göz bebeği Uzungöl´de çeşitli incelemelerde bulundu.

26 Şubat 2017 Pazar Günü gerçekleştirilen inceleme ve ziyaret çalışmalarına Ak Parti Trabzon Milletveklilimiz ve MKYK Üyesi Ayşe Sula Köseoğlu,Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Tamel Şimşek ve Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan Katıldı.

Şirin İlçemiz Çaykara´nın ve de Turizm Beldesi Uzungöl´ün Avrupa Birliği Fonlarından daha etkin yararlanabilmesi amacı ile gerçekleştirilen ziyarette karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Uzungöl´de Turizmin Mimarı ve de Turizmi ilk başlatan kişi olan Dursun Ali İnan´ı da ziyaret eden Proje Ekibi Uzungöl´de gerçekleştirilebilecek olan projeler hakkında Dursun Ali İnan ile de karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaret esnasında görüşlerini ifade eden Turizmci Dursun Ali İnan ise altyapı bakımından Uzungöl´ün çok önemli sıkıntılarının bulunduğunu ve de bu sorunlarsın AB Destek programları ilke karşılanabileceğini ifade etti.

/resimler/2017-2/27/1427009350647.jpg

Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesinin alternatif turizm olduğunu bölgeyi ziyarete gelen insanlarımızın önüne farklı turizm aktiviteleri koymaları gerektiğini ifade eden Turizmci Dursun Ali İnan AB Projeleri ile bu sorunun da aşılabileceğini sözlerine ekledi.

Kış Turizmi ve Karester Yaylasına yapılması gereken teleferik projesinden de söz eden turizmci Dursun Ali İnan hazırlanabilecek bir proje çalışması ile Karester Yaylasına bir teleferik yapılması ve de bu yaylamızın altyapı sorunlarının çözülmesi durumunda hem bu yaylamızın turizme kazandırılacağını ve de Karadenizin Uludağ´ı olacağını hem de Uzungöl Turizminin kış mevsiminde de yaz mevsimi yoğunluğuna kavuşacağını bu şekilde turizmi 12 aya yaymış olacaklarını sözlerine ekledi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok incelemeler esnasında yaptığı değerlendirmelerde Çaykara İlçesi olarak özellikle de Eğitim alanında hazırladıkları çeşitli projeler ile hem öğretmenlerimizin akademik olarak kendilerini geliştirmelerini sağladıklarını hem de öğrencilerimizin daha faydalı bir şekilde hem üst öğrenime hem de sosyal hayata hazırlandığını ifade etti.

AB Tarafından Desteklenecek olan projelerin Şirin İlçemiz Çaykara için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Eğitim alanında hazırlanan AB Projeleri ile gurur duyduklarını ancak bu projelerin daha geniş bir tabana yayılarak ve de artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti./resimler/2017-2/27/1427224672949.jpgSadece Eğitim alanında değil Turizm ve de diğer alanlarda da projelerin hazıorlanması gerektiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu amaçla 2017 Yılı Şubat Ayı itibarı ile Çaykara İlçemizde Kamu Kurumlarında görev yapan Yönetici ve personele proje hazırlama konusunda 2 günlük bir seminere çalışmasının düzenlendiğini bu seminer çalışmalarının ikinci bölümünün Mayıs ayı içerisinde olacağını ve de bu proje hazırlama ekibinin aktif olarak çalışmasına imkan sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ise Devletimizin hazırlanan projeler ile insanlarımıza hizmet getirdiğini AB Destek projeleri ile hem Kamu Kurumlarında görev yapan elemanları ve öğrencileri mesleki açıdan yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Uzungöl´ün sadece Karadenizin değil aynı zamanda Ülkemizin en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Ali Şahin hazırlanacak olan  AB Destek Projeleri ile Uzungöl´e çok daha iyi ve kaliteli hizmetlerin sunulabileceğini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem 



Anahtar Kelimeler: Bakan Yardımcısı Uzungöl

İlginizi Çekebilir