Abdi Dede Son Yolculuğuna Uğurlandı

Abdi Dede Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uzungöl´de Dün Vefat Eden Abdi Albayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı

UZUNGÖL´DE ABDİ DEDE AĞLATTI

Uzungöl Bir Çınarını daha son yolculuğuna uğurladı.Uzungöl Filak Mahallesinin en sevilen en çok saygı duyulan büyüklerinden Hacı Abdullah Albayrak 19 Ağustos 2017 Cumartesi Günü Filak Mahallesinde düzenlenen cenaze merasiminin ardından aynı mahallede göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Abdi  Dede´nin Cenaze Merasimine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ile çok kalabalık bir cemaat katıldı./resimler/2017-8/20/1355310916655.jpgUzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği İdstanbul Mecidiyeköy Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Albayrak ile Mustafa Albayrak´ın babaları,Tahir,Mustafa,Uzungöl Fm Web Sitesinin Sahibi Mehmet ve de İstanbul´da Uzungöl için yaptığı birbirinden faydalı çalışmalar ilke herkesin çok takdir ettiği Bürokratlarımızdan Sevgili Hamit Tahan Abimizin dayıları olan Abdi Dede 85 yaşında aramızdan ayrıldı.

Çaykara Gündem Ailesi olarak Merhum Abdi Dede´ye Allah´tan Rahmet,kederli ailesine ve de Tüm Uzungöl Halkına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

HAYIRSEVER ÖRNEK BİR İNSAN

Dün Abdi Amcanın cenaze merasimi için Filak Mahallesindeydik Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Hiç abartmıyorum.Tüm Uzungöl tek yürek,tek yumruk olmuş bir şekilde Sevgi,li Abdi Dede´yi son yolculuğuna uğurlamak üzere Filak Mahallesinde buluşmuştu.

,Peki neydi bu kalabalığın sebebi?Cevabını bulmak aslında hiç de zor değildi.Sevgili Abdi Amca öncelikle Örnek bir insan olarak yaşamıştı 85 senelik koca bir ömrü.Ve de o koca ömür boyunca bir insanoğlunun dahi kalbini kırmamış bir komşusu ilke dahi en küçük bir sorun yaşamamıştı./resimler/2017-8/20/1356288261579.jpgBu yüzden de tüm Uzungöl Sevgili Abdi Amcanın öncelikle bu örnek ve güzel ahlakını takdir etmiş ve de Sevgili Abdi Amca bu özelliği ile Tüm Uzungöl´ün yüreğinde taht kurmuştu.

Sonra Hayırseverlik özelliği ön plana çıkıyordu Sevgili Abdi Dedenin.

        Mal Sahibi,mülk sahibi

       Hani bunun ilk sahibi?

Sözüne nazire yaparcasına her hayır işinin içerisinde yer almaya çalıştı Sevgili Abdi Dede.Uzungöl´de hayır yapmadığı yer kalmamıştır dersek sanırız hiç de abartmamış oluruz.Her hayır işinde hep en ön sırada yer alma gayreti içerisinde oldu.

Dün cenaze namazının ardından mezarlığa doığru yola çıktık.Bir baktık ki mahalle içerisinde mezarlığa giden yol parke taşı döşenmiş.Filak´lı Dostlarımızdan biri anlattı.Alleh Mekanını cennet etsin dedi.Bu parke taşları Abdi Dedemizin Filak Mahallemize yaptığı onlarca hayırdan sadece bir tanesi./resimler/2017-8/20/1356557168312.jpgEvet kişi ölür ama eserleri bir ömür boyunca insanlığa hizmet eder.Kimbilir o parke taşlarının üzerinden yürüyerek kaç bin kişi evine gidecek.Ya da o parke taşlarının üzerinden kaç cenaze taşınacak.

Yeni Yolculuğunda Rabbim Yar ve de Yardımcın Olsun Sevgiliş Abdi Dede?Rabbim Seni cenneti ile mükafatlandırsın İnşallah?



İlginizi Çekebilir