Abdullah Ebru´suna Kavuştu

Abdullah Ebru´suna Kavuştu

Uzungöl´den Öğpretmen Abdullah Şahin İle Maçka´dan Ebru Çolak Uzungöl Sezgin Otel´de Muhteşem Bir Düğün İle Evlendiler

ABDULLAH İLE EBRU ŞİMDİ ÇOK MUTLU

Uzungöl Merkez Büyükköy Mahallemizden Uzungöl İlkokulu´nun en eski emektarlarından Mehmet Şahin(ŞİMO)´nun torunu,Kur´an Kursundan Emekli Olan Turgut Şahin´in Oğlu,Uzungöl Merkez Camii Müezzini Hanefi Şahin Hocamızın Yeğeni Öğretmen Abdullah Şahin ile Maçka İlçemizin Dünyalar Güzeli Kızları Ebru Çolak 25 Eylül 2016 Pazar Günü Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilen düğün Töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler./resimler/2016-9/26/1617116726580.jpgGenç çiftlerin düğün törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Uzungölü İmamlardan Cevdet Şahin,Yakup Akyüz ile Trabzon,Maçka ve de Uzungöl´den gelen yüzlerce davetli katıldı.

GRUP GÜMÜŞ´TEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Uzungöl Damadı Gümüşhane´de İmam olarak görev yapmakta olan Alim Bayır Hocamızın Kurduğu Grup Gümüş ya da bir başka ismi ile Atem İlahi Grubu genç çiftlerin düğün töreninde muhteşem bir performans göstererek düğüne katılan tüm davetlilerin büyük beğenisini kazandılar.

Program Kur´An-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Alim Bayır Hocamız ve ekibi tarafından okunan birbirinden güzel ilahiler büyük bir keyif ile dinlendi./resimler/2016-9/26/1618048290071.jpgÜstün Hitabet kabiliyetini sahneye de yansıtan Alim Bayır Hocamız program esnasında anlattığı birbirinden güzel fıkraları ve de espirileri ile de programı sıkıcı olmaktan çıkardı ve de cazip bir hale getirdi.

Önce geline sonra da damada evlilik ile ilgili bir çok altın öğüt veren Alim Bayır Hocamızın bu sohbeti hem gelin ve damat hem de düğüne katılan davetliler tarafından keyif ile dinlendi.Günümüzde Mahkeme kapılarında insanların boşanma için sıraya girdiklerini, anımsatan Alim Bayır Hocamız bunun sebebinin ise Yapılan evliliklerin İslami Temellere dayandırılmaması ve de eşlerin birbirlerini anlayamamasından kaynaklandığını ifade etti./resimler/2016-9/26/1618585009949.jpgGeline olan tavsiyesinde Kocanı her sabah işe uğurlayacaksın,Kocanın sırrını kimseye açıklamayacaksın her yerde kocanın arkasında duracaksın diyen Alim Hocamız Damada ise Her akşam eve güler yüzle geleceksin,işinde yaşadığın sorunlarını eve taşıyarak eşini rahatsız etmeyeceksin ve de sen dışarıda ne yiyorsan aynısından eşine de getireceksin diyen Alim Bayır Hocamız bu bölümü güzel bir espiri ile tamamladı.

-Sen dışarıda et,köfte,pirzola yeyip eşine lahana yedirmeyeceksin.

Daha Sonra yine İmam Alim Bayır Tarafından genç çiftlerin Nikah Duaları yapılarak Programın Dini Bölümü tamamlanmış oldu.

Düğünde söz alan Uzungöl Merkez Camii Müezzini Damadın Dayısı Hanefi Şahin Hocamız her iki aile adına düğüne katılan tüm davetlilere teşekkür etti.Maçka´dan gelen misafirlere ayrıca teşekkür eden Hanefi Hoca Müslümanın Müslüman Kardeşine olan görevlerinden bir tanesinin de onun mutluluğuna ortak olmak olduğunu ve de bu gün bu mükemmel kalabalığın kendilerini çok fazla mutlu ettiğini ifade etti./resimler/2016-9/26/1619586417367.jpgDaha sonra söz alan İmam Cevdet Şahin de düğüne katılan tüm davetlilere her iki aile adına teşekkür etti.

Yaş pasta ve takı töreni ile devam eden düğün töreninde özelikle Takı Töreninde düğüne katılan davetliler uzun kuyruklar oluşturarak genç çiftleri ömürlerinin bu en mutlu günlerinde yalnız bırakmamış oldular.

Düğünün son bölümünde ise gelin ve damadın yakınları ile misafirler bolca resim çektirerek genç çiftlerin düğün törenlerini tamamlamış oldular.

Çaykara Gündem Ailesi olarak Ömürlerinin en güzel,en anlamlı ve de en doğru kararlarını veren Sevgili Abdullah Ebru Şahin Çiftini bu anlamlı ve de doğru kararlarından dolayı tebrik ediyor,Genç Çiftimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Abdullah Ebru suna Kavuştu

İlginizi Çekebilir