Afet Sonrası Yaralar Sarılıyor

Afet Sonrası Yaralar Sarılıyor

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun ardından meydana gelen hasarların yaraları sarılmaya başlandı.

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun ardından meydana gelen hasarların yaraları sarılmaya başlandı. 

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde dün etkili olan rüzgâr ve fırtınanın tüm mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Son yılların en büyük afetinin yaşandığı yöremizde, birçok evin çatıları uçtu. Ağaçlar devrildi. Elektrik direkleri yıkıldı. Yörede saatlerce elektrik verilemedi. 

ÇATILAR ONARILIYOR

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde çatıları zarar gören vatandaşlar yaralarını kendi imkânlarıyla sarmaya çalışıyor. Vatandaşlar son yılların en büyük afetini yaşadıklarını söylerken, bir taraftan meydana gelen hasarları onarmaya ve hayatın normale dönmesi için çalışmalarına devam ediyor.

/resimler/2017-4/24/2239506059052.jpg

UZUNGÖL ŞAŞKIN

Son yılların en şiddetli rüzgârın olduğu, Karadeniz turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl´de turizmciler Derneği tarafından gölün üst kısmında yer alan prefabrik dükkânlar yerle bir oldu.10 Adet dükkân rüzgâr tarafından tamamen sökülerek kullanılmayacak hale geldi. Yeni turizm sezonu öncesi meydana gelen afetten dolayı Uzungöl´de sessizlik hâkim.

UZUNGÖL´DE ASIRLIK ÇINAR YERLE BİR

Uzungöl girişinde emekli Bekçi İsmail Koç´un Sahibi olduğu  Kakuç Pansiyonun tam önünde köprünün karşı yakasında yer alan armut ağacı şiddetli rüzgara dayanamadı ve de yerle bir oldu.Senelerce Uzungöl İlkokuluna giden öğrencilerin armudunun lezzetine doyamadığı ve de her gün altından armut topladığı ağacın devrilmesi insanların hafızalarında Asırlık Çınar yok oldu olarak kaldı

/resimler/2017-4/24/2240369809878.jpgHES PATLADI VATANDAŞ ZARAR GÖRDÜ

Fırtınanın etkisiyle meydana gelen yağış sonrasında Çaykara Uzuntarla Balkodu deresi üzerinde bulunan Balkodu HES´in aşırı basınç nedeniyle su depolama betonunun patlaması sonucu heyelan oluştu. Heyelanda birçok vatandaşın arazı suyun etkisiyle heyelanla kayarken büyük zararlar meydana getirdi. Elektrik direkleri yıkıldı. Ana yolun kapanmasına neden oldu. Yolun açılması için çalışmalar başladı. Edinilen bilgilere göre yol açma çalışmaları 3 gün sürecek. Ayrıca Mahalleye elektrik verilmesi için çalışmalar devam ediyor.  /resimler/2017-4/24/2245493722276.jpgDERNEKPAZARI HASAN TOPAL´I AĞLIYOR

Şiddetli rüzgâr in etkisiyle ağaçların devrildiği ve çatıların uçtuğu Dernekpazarı´nda maalesef can kaybı ve yaralanma meydana geldi. Çayırbaşı Mahallesinde ormanda rüzgârdan devrilen ağaçların kayaları yerinden oynatmaları sonucu 400 metreden gelen büyük taşın altında kalan Hasan Topal hayatını kaybederken, Hakkı Karakaş ise yaralanmıştı. Hasan Topal son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı./resimler/2017-4/24/2246319660558.jpgVALİ YAVUZ, ÇAYKARA VE DERNEKPAZARI´NDA 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Çaykara Uzuntarla mahallesinde patlayan HES´in meydana getirdiği heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. 

Heyelanla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz, yolu ulaşıma kapanan Uzuntarla Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Vali Yavuz, Dernekpazarı İlçesinde  Aşırı Fırtınada Yamaçtan Yuvarlanan Taşın Düşmesi Sonucu Vefat Eden Hasan Topal´ın Ailesine Başsağlığı Diledi./resimler/2017-4/24/2247024661190.jpgYAYLALARDA HASAR VAR

Çaykara ve Dernekpazarı´nda Meydana gelen ve saatte 60 kilometreyi bulan Rüzgâr´ın meydana getirdiği zararın ardından vatandaşların merak ettiği Yaylalarda hasar var mı? Kuşkusu netleşmeye başlandı. Birçok vatandaşın Çaykara ve Dernekpazarı yaylalarında yaptıkları ziyaretlerde birçok evin çatılarında zararlar olduğu görüldü. 

ELMALI´DA BİR EV YOK OLDU

Uzungöl Elmalı Mahallesinde ESki Muhtarlardan Merhum Şeker(Şakir) Mutlu´ya ait eski ev şiddetli rüzgarın etkisi ile oturulamayacak hale geldi

Haber:Çaykara gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir