Ağla Çocuk Ağla,Ağlamak Senin Hakkın

Ağla Çocuk Ağla,Ağlamak Senin Hakkın

Çaykara Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubunda Görevli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından kaleme alınan "AĞLA ÇOCUK AĞLA AĞLAMAK SENİN HAKKIN" İsimli yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Çaykara Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Ramazan Bayramı dolayısı ile Çaykara İlçesinin tüm mahallelerinde bulunan öğrencilere Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından hazırlanan Bayram hediyeleri Çaykara Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından dağıtıldı.

Bu ziyaretler esnasında Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından yaşanan ve yine İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından kaleme alınan öyküyü sizlerle paylaşıyoruz.

AĞLA ÇOCUK AĞLA…AĞLAMAK SENİN HAKKIN

Çaykara ilçemizin mahallesinin birinde bayramın birinci günü daha önceden de gittiğimiz yetim öğrencimizin evine, Çaykara Kaymakamlığı Vefa Gurubunda görevli öğretmenlerle birlikte gittik.Kapıyı çaldık içerden ses gelmedi.

Evde annesi ile yaşayan 10 yaşlarında erkek yetim bir öğrencimizin varlığından haberdardık.Bir kez daha kapıyı çaldık içerden bu kez bir çocuk ağlaması sesi duyduk.Üçüncü kez kapıyı çaldıktan sonra kapı açıldı.İçerden yetim öğrencimiz çıkageldi.Gözleri ağlamaktan kıpkırmızı, her halinden çok ağladığı belliydi.Çocuğa sorduk: "annen nerede" ."Annem evde yok bir yere gitti" Dedi .Sen ağladın mı yoksa.Hüzünlü bir sessizlik..... Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile Çaykara Kaymakamımızın hediyelerini çocuğa verdik.Mutlu oldu gözleri parladı ama en çok bayram günü öğretmenlerinin yanında olduğunu gördüğü için yüzünde ayrı bir tebessüm belirdiğini fark ettik.Diğer çocuklara bayram hediyelerini vermek için oradan ayrıldık.

Ama aklım hep o çocukta idi.Niye annesi bu yetimi bu soğuk yağmurlu bayram gününde yanlız bırakmıştı diye kendime sorular sordum durdum, akşama kadar. Uykuya yattım uyuyamadım. Yine aklımda o yetim çocuk .Kalktım yine aklımda...Bu böyle olmaz dedim kendi kendime. Öğrenmem lazımdı niye ağladığını. Araştırdım. Anne "bir yere gidiyorum diye" yağmurun altında çocuğun rahmetli babasının mezarını ziyarete gitmiş.Çocuğuna bayram günü üzülmesin diye söylememiş .Annesi, mezara gitmesinden çocuğun habersiz olduğunu zannetiyordu. Fakat çocuk annesi söylemesede rahmetli babasının mezarına gittiğinin farkındaydı. O da üzülmesin diye annesine birşey söylememiş.

Annesi mezar ziyaretinden dönüp geldiğinde çocuğunun evin içerisinden hıçkırıklarla ağladığını duymuş. Anlamış bu hıçkırıklar ölen babası için olduğunu.Anne kapının dışında yetim çocuk evin içinde hıçkıra hıçkıra bir bayram günü hasretle ağladılar.

AĞLA ÇOCUK AĞLA AĞLAMAK SENİN HAKKIN.



Anahtar Kelimeler: Çocuk Ağlamak Senin Hakkın

İlginizi Çekebilir