Ahde Vefa 2016/2017 Okullara Destek

Ahde Vefa 2016/2017 Okullara Destek

İstanbul´da Faaliyet gösteren Trabzon Çaykaralılar Derneği ´AHDE VEFA´ adı altında İlçemizdeki bulunan tüm okullara çeşitli Yardımlarda bulundu.

İstanbul´da Faaliyet gösteren Trabzon Çaykaralılar Derneği ´AHDE VEFA´ adı altında İlçemizdeki bulunan tüm okullara çeşitli Yardımlarda bulundu.

Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada; Ahde vefa kelimesini kısaca incelersek; ahd iki tarafın sözleşmesi demektir. Bir taraf söz verirse bu vaat olur. Vefa ise, ?sevgiyi sürdürme, sevgi ve dostluk bağlılığı? anlamındadır. Buna göre ahde vefa, ?verdiği sözünü yerine getirmek? demektir. Herkesin bildiği muhakkak bir ahde vefa hikâyesi vardır. Bu da bu sene için çok emek sarf edilerek yazına Bizim hikâyemiz./resimler/2016-11/23/2038168422975.jpgGeçen yıl ilkini yapmıştık bu yıl ikincisi hamdolsun. Ne buyuruyor Mevlana Celaleddin Rûmi; Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefa; ötelerin sonsuz mükâfatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır. 

İşte biz Trabzon ve Çaykaralılar Derneği Yönetim Kurulu Olarak ata toprağımız doğduğumuz memleket Trabzon´un Çaykara ilçesinde buluna tüm okullara ve doyduğumuz memleket olan İstanbul ?un Kartal ilçesi ve Pendik ilçesinde dernek merkezimize yakın üyelerimizin çocuklarının gittiği sekiz okula Vefa´mıza Allah celleşanu´nun rızası için göstermeye çalıştık. Arkamızda bıraktıklarımızı Trabzon´u,  Çaykara´yı asla unutmadık ve Allah celleşanuhu güç kuvvet verdikçe unutmayacağız. Dostluğun asaletine yakışan İstanbul´da ki okullarımıza da gücümüz yettikçe elimizden geldikçe desteğimizi yapmaya çalışacağız inşallah.  Trabzon ve Çaykaralılar Derneği Yönetim Kurulu olarak Öğretmenlerimiz ve İdarecilerimiz Tüccar gibi okulu nasıl çekip çevireceklerini değil nasıl başarılı Öğrenciler yetiştireceklerini düşünmelerini istiyor bu nedenle bu yardımları yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmanın tüm STK´lara ve iş adamlarına örnek olmasını temenni ediyoruz. Hatta Tüm STK´ları kardeş okul Projesine katılmalarını ve sahip çıkmalarını davet ediyoruz. Bu iş ekip işi bu iş özveri işi bu iş sevgi ve vefa işi her şeyden önce. Bu Çalışmada Parası, emeği ve her türlü katkıları olan başta TÇD yönetim kurulumuzun başkanı Sayın Yücel Var´a çok kıymetli TÇD Yönetim kurulu üyelerine İstanbul ayağında vefakar çalışkan, sevgisiyle birlikte emeğini ortaya koyan TÇD Kadın Kolları Başkanımız Hatice Mutlu´ya, Saadet Sancar´a, Gülsüm Aydın´a,  Hatice Kul,  Şükran Aydın, Tülay Uysal, Esen Aydın, Hülya Uysal, Aysel Aydın, Nazmiye Genç ve tüm kadın kolları üyelerine ayrıca, Trabzon ayağında TÇD Kadın Kolları Başkanı Vekili Şadiye Zengin´e, Ayşe Sezer´e TÇD Gençlik Kollarından Furkan Kaya ve Kürşat Kaya´ya ayrı ayrı teşekkür ederiz. Rabbim emeği geçen katkıda bulunan herkesi iki cihanda azizi eylesin. Trabzon´da bizden hiçbir desteğini esirgemeyen Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok´a , Çaykara Milli Eğitim Müdür Sayın Ahmet Çamurali´ya, Çaykara Belediyesi Özel Kalem Müdürü Berat Tosun ve Tüm Okul Müdürü ve Öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür ederiz, denildi. /resimler/2016-11/23/2038412173400.jpgTrabzon/ Çaykara ilçesinde Kırtasiye ve Temizlik Ürünleri dağıtımı yapılan Okullar:

1. Çaykara Anadolu Lisesi

2. Trabzon / Çaykara Anadolu Meslek Lisesi

 3. Trabzon / Çaykara Şehit Ahmet ÇAMUR Anadolu İmam Hatip Lisesi

4. Trabzon / Çaykara Cevdet SUNAY Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

5. Trabzon / Çaykara Zeki BİLGE Ortaokulu

6. Trabzon / Çaykara Karaçam Ortaokulu

7. Trabzon / Çaykara Köknar Ortaokulu

8. Trabzon / Çaykara Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu

9. Trabzon / Çaykara Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu

10. Trabzon / Çaykara Uzungöl Ortaokulu

11. Trabzon / Çaykara Zeki Bilge İlkokulu

12. Trabzon / Çaykara Karaçam İlkokulu

13. Trabzon / Çaykara Köknar İlkokulu

14. Trabzon / Çaykara Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

15. Trabzon / Çaykara Uzungöl İlkokulu

İstanbul / Kartal ve Pendik ilçesinde Kırtasiye ve Temizlik ürünleri dağıtımı yapılan okullar:

1. İstanbul / Kartal Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi

2. İstanbul / Kartal Emir Sencer Ortaokulu

3. İstanbul / Kartal Bekir Topaloğlu İmam Hatip Ortaokulu

4. İstanbul / Pendik Atatürk Ortaokulu

5. İstanbul / Kartal Atatürk İlkokulu

6. İstanbul / Kartal Şehit Üstğ. Gökhan Yavuz İlkokulu

7. İstanbul / Pendik Atatürk İlkokulu 8. İstanbul / Pendik Öğretmen İbrahim Öztürk İlkokulu

Haber:Fatih Kaya/ İSTANBUL



İlginizi Çekebilir