Aile Kahramanmaraş'a Döndü,Kızları Çaykara'da Kaldı

Aile Kahramanmaraş

Çaykara İlçesinde konaklayan Depremzede vatandaşlardan Hüseyin Hallaçoğlu eşi ile birlikte Kahramanmaraş’a döndü,kızlarını Çaykara İlçesinde bıraktı.

Kahramanmaraş’tan deprem dolayısı ile Uzungöl’e gelen ve evleri yıkılan Hüseyin Hallaçoğlu depremden yaklaşık 40 gün sonra eşi ile birlikte kendilerine yeni bir yaşam kurmak için Kahramanmaraş’a döndü.Ancak 19 ve 21 yaşındaki kızları Sedef ve Ahsen Hallaçoğlu’nu Çaykara’da bıraktı.

Üniversite öğrencisi Ahsen Hallaçoğlu, Uzungöl Kur’an Kursuna devam ederek hafızlık eğitimi görüyor.Lise son sınıf öğrencisi Sedef Hallaçoğlu ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali tarafından Çaykara Deva Kız Öğrenci Yurduna yerleştirildi. Hem 12. Sınıfa devam ediyor hem de üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

Depremden sonra ailesi ile birlikte Kahramanmaraş’tan Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’e geldiklerini ifade eden Depremzede öğrencilerinden Ahsen Hallaçoğlu,yaklaşık 50 gündür Uzungöl’de bulunduklarını,burada çok sıcak bir aile ortamı ile karşılaştıklarını,Uzungöl insanının kendilerine evlerini ve sofralarını açtığını,Uzungöl’lü gönüllü annelerin yaklaşık 50 gündür Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu yemekhanesinde her gün kendilerine gönüllü yemek hazırladıklarını,anne ve babasının Kahramanmaraş’a döndüklerini,ancak Çaykara İlçesinin eğitim öğretimde rol model olmuş örnek bir ile olduğunu gördüklerini bu yüzden de kendisinin kardeşi ile birlikte Çaykara ilçesinde kalma kararı aldıklarını ve Çaykara’da kalacaklarını ifade etti.

Lise son sınıf öğrencisi Ahsen Hallaçoğlu ise Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu lisesine devam ettiğini ve Deva Kız Öğrenci Yurdunda konakladığını,Çaykara İlçesinde mükemmel bir aile sıcaklığı ile karşılaştıklarını,her şeyin çok güzel olduğunu,Çaykara İlçesindeki Eğitim ortamını çok beğendiğini bu yüzden de hayallerine kavuşmak ve istediği Üniversiteye yerleşebilmek için Çaykara İlçesinde kalmaya karar verdiğini ifade etti.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir