AK Parti Trabzon Adaylarını Resmi Olarak Duyurdu

AK Parti Trabzon Adaylarını Resmi Olarak Duyurdu

AK Parti, bugün saat 11:00'de başlayan tören ile Trabzon'daki ilçe Belediye Başkan adaylarını resmi olarak duyurdu.

AK Parti, bugün saat 11:00'de başlayan tören ile Trabzon'daki ilçe Belediye Başkan adaylarını resmi olarak duyurdu. 

Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzaktan bağlantı ile katılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon Milletvekilleri ve Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin temsilcileri de yer aldı. 

Gerçekleştitirilen toplantıda AK Parti Çaykara Hanefi Tok da diğer İlçe Adayları ile birlikte Resmi olarak duyuruldu. 

Aday Tanıtım Toplantısına Çaykara İlçesinden yoğun bir katılım gerçekleşti.Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un yanı sıra AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz ile ile partililer katıldılar. 

Çaykara Belediye Başkanlığı için AK Parti’den Bayram Genel,Hanife Saylan,Yusuf Aydın ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Aday Adaylığı için başvuru gerçekleştirmişti. 

AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile mevcut Belediye Başkanı Hanefi Tok,üçüncü defa aday gösterilerek seçimlere katılacak. 

Başkan Tok 2014 ve 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Çaykara Belediye Başkanı olmayı başarmıştı. 

AK Parti Aday Adayları Bayram Genel ve Hanife Saylan Belediye Başkanı Hanefi Tok’un Aday olarak açıklanmasının ardından Başkan Tok’u Salonda tebrik ederek Başarı dileklerini ilettiler. 

BAŞKAN TOK-YENİ BİR HİZMET YOLCULUĞU BAŞLIYOR 

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Adaylık Töreninin ardından gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi. 

Ekibimiz ile birlikte 10 seneden bu yana çok büyük bir şevk ve heyecan ile Çaykara insanına hizmet taşıma sevdası peşinde koşturuyoruz. 

Bu süreç içerisinde Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarımız ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın kıymetli katkıları ile aykara İlçesine çok kıymetli eserler kazandırdık.

Şimdi ise yeni bir hizmet yolculuğuna çıkma zamanı. 

Öncelikle 31 Mart tarihine kadar Çaykara İlçesinde çalınmadık kapı,ulaşmayacağımız vatandaşımız kalmayacak.Tüm vatandaşlarımıza ulaşarak projelerimizi paylaşacağız. 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin hemen akabinde ise şimdiye kadar olduğu gibi Çaykara ilçesinin çehresini değiştirecek ve Çaykara insanının daha modern ve yaşanabilir bir İlçede yaşamını sürdürebilmesi iin projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz. 

AK Parti'nin Trabzon ilçe belediye başkan adayları şu şekilde; 

Ortahisar: Ergin Aydın 
Akçaabat: Osman Nuri Ekim 
Araklı: Hüseyin Avni Çebi 
Arsin: İbrahim Küçük 
Çaykara: Hanefi Tok 
Dernekpazarı: Mehmet Aşık 
Düzköy: Selim Çelenk 
Hayrat: Mehmet Nuhoğlu 
Köprübaşı: Ali Aydın 
Maçka: Koray Koçhan 
Of: Salim Salih Sarıalioğlu 
Sürmene: Hüseyin Azizoğlu 
Tonya: Osman Beşel 
Vakfıkebir: Muhammet Balta 
Yomra: Abdulkadir Özdemir 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; 

Trabzon'umuzu daha da ileri taşıyacak olan belediye başkan adaylarımızın tanıtılacağı programa hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 

Trabzonlu kendisine hizmet edeni iyi bilir ve vefasını da eksik etmez. Trabzon halkı 28 Mayıs'ta vefasını bir kez daha göstermiştir. Tercihlerini büyüyen ve gelişen Türkiye'den yana kullandılar. AK Parti sadece bir siyasi parti değil aynı zamanda bir dava hareketidir. 

Geçmişte ülkeyi yönetmeye talip olup menfaat etrafından birleşenler bu idealleri kavrayamazlar. Milletin aklıyla dalga geçenler ülkemizi ve şehirlerimizi ileri taşıyamazlar. En iyi cevabı 31 Mart'ta en iyi şekilde sandıkta vereceğiz. 

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar'ın konuşması şu şekilde; 

Bizler MHP olarak önce ülkem ve milletim diyen, Devlet Bahçeli'nin neferleriyiz. Amacımız, Türk ve Türkiye yüz yılları hedeflerine ulaşmak. Şimdi sıra 31 Mart yerel seçimlerinde. Bizler MHP teşkilatları olarak var gücümüzle çalışıyoruz. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun açıklamaları 

5 yıl boyunca tutku ve aşkla şehrimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek adına çalışmalar yürüttük. 

Ortahisar altyapı çalışmalarına sona geldik. Yeni otogar, dolmuş dönüşümü, yeni yollar, yaygın bir toplu taşıma sistemi, Ganita ve Yalıncak sahil düzenlemesi, Avrasya Pazar, Maraş Caddesi bir çırpıda sayabileceğimiz önemli yatırımlar oldu. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği olan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Şimdi bayrağı daha yukarı taşıyacağına inandığım Ahmet Metin Genç kardeşime devrediyoruz. Adaylarımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. 

Bana diyorlar ki, yeniden aday gösterilmedin ama bir tepki de göstermedin. AK Parti göreve geldiğinde Bingöl Genç'te kaymakamdım. Daha sonra birçok yerde görevler aldım. 2019'da da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Bütün bu görevlerin ardında Cumhurbaşkanımızın takdiri ve imzası oldu. Elbette şahsımın donanımı ve liyakati de var, onu da hesaba katmak gerek. Ama hepsinde Cumhurbaşkanımızın takdirdi vardı. Yeniden aday gösterilmedim diye en ufak bir serzenişte dahil bulunmaya hakkım olmadığına inanıyorum. 2.5 aylık süremizde devam eden projeleri takip edeceğim. Bir yandan da Büyük şehir ve ilçelerde adaylarımızın yanında olacağım. 

Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç'in açıklamaları 

Kendisini milletine ve davasına adamış olan kutlu lider Cumhurbaşkanımızın bu hizmet yolculuğunda görev almak en büyük bahtiyarlık vesilesidir. Ülkemizin içinden geçtiği bu tarih sürecinde yeniden ayağa kalkın Türkiye, yarınlarda altın harflerle yazılacak. 

Tıpkı Cumhurbaşkanımıza yapıldığı gibi bizlerin de önü kesildi. Bununla, siyasete girerek mücadele etmek kararlılığı ile yola çıktık. Görevler aldık. Partiyi kuranlardan Allah razı olsun. Zor zamanlarda mücadele etmek kıymetlidir. Çeşitli görevlerde bulunduk. Ortahisar'da kurucu belediye başkanlığı görevi aldım. 2 dönem bu hizmet kervanında bulunduk. 

Makamlar gelip geçecek. İnşallah yeni dönemde de aynı anlayışla devam edeceğiz ama köklerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Kuruluş aşamasındaki sıkıntıları unutmayacağız. Mustafa Cumhur'u, Niyazi Sürmen'i unutmayacağız. Onlar gibi hizmetleri olan herkese rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. 

Bu şehrin bir evladı olarak bu şehirde doğmuş ve büyümüş bir kardeşiniz olarak, inşallah sizlerin desteğiyle ve büyük güçle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile güzel hizmetlere devam edeceğiz. 

Murat Zorluoğlu başkanımızla güzel işler yaptık. Aynı anlayışla devam edeceğim. Aldığım hizmet bayrağını, onunla istişare ederek yapılması gereken projeler konusunda aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Projeler tamamlanacak. Bunlar bizim işimiz. Kararlıyız ve yaparız. Çünkü arkamızda Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz var. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı kararı bize tebliğ edildiği anda Murat Zorluoğlu başkanımla konuştuk. Aynı sözüyle söylüyorum."5 sene güzel bir birliktelik içinde çalıştık. Güzel işlere imza attık. Adaylığını yürekten tebrik ediyorum. İnşallah yakıştığı şekliyle vazifeyi size devredeceğim ama 31 Mart'a kadar da elimden geldiği kadar seçilmeniz için çalışacağım" dedi. 

Cumhurbaşkanımıza derece için söz verdim. Trabzon'da derece denince akla şampiyonluk gelir. Evvelki sene 8. kez şampiyon oldu. Geçen sene Cumhurbaşkanımızı seçtik. İnşallah 31 Mart'ta Trabzon2u büyükşehirler arasında şampiyon yapacağız. Bunun sözünü verdim. Diyeceksiniz ki, neye güvendin ve bu sözü verdin? Bütün ilçelerimize güvendim. 31 Mart'ta sandıkları patlatıp tulum çıkarmayı Allah bize nasip etsin. Ondan sonrası da inşallah iş bizde. El ele verip güzel hizmetler yapacağız. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde; 

Trabzon'umuzu AK Parti belediyeciliği ile tanıştırdık ve çok sayıda hizmet yaptık. Bakanlık olarak da çok hizmetlerimiz oldu. Zigana Tüneli'nden Knuni Bulvarı'na kadar. Doğusundan batısına kadar. Çok sayıda hizmetimiz oldu, bunlar devam da ediyor. 

Murat Zorluoğlu başkanımızın başlattığı kent içi raylı sisteminin detaylı proje çalışmalarına başladık. Trabzon'un da içinde bulunduğu Samsun-Sarp hızlı tren hattı için bu sene çalışmalara başlıyoruz. 

Bir aday belirleme süreci oldu. Anketlerden parti içi teşkilat yoklamalarına kadar. Cumhurbaşkanımız nihayetinde bir karar verdi. Elbette çok sayıda liyakatli arkadaşımız var ama bir karar verilmesi gerekirdi. Nerede duracağız diye soruyorsanız, Murat Zorluoğlu'nun durduğu yerde duracağız. Allah kendisinden razı olsun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın açıklamaları 

Çok güzel bir buluşma oldu. Allah herkesten razı olsun. 31 Mart'ta aday gösterilen ilçe belediye başkan adaylarımızı tanıtıyoruz. Yepyeni bir sürecin ilk adımlarını atacağız. 

AK Parti belediyeciliğini biraz anlatacağım. Sadece CHP belediyeciliği ile olan farkı anlatmayacağım. Samimi söylüyorum, AK Parti'den önce, Türkiye'de il ve büyükşehirlerde, hangi partinin adayı kazanıyorsa, o iller kazanan partilerin siyasi karargahına dönüşüyordu. Verilen sözler tutulmaz ve ideoloji peşinde koşulurdu. 1994'te Cumhurbaşkanımız ile çok şey değişmeye başladı. Altyapı projeleri için çok emek sarf edildi ama aynı zamanda çok da vakit kaybedildi. Altyapı olmadan şehri büyütmek mümkün olmuyor. 2000'den bu yana da ihmal edilmiş altyapılar için il il çalıştık. Trabzon'da diğer şehirler de aynı uğraşı verdi. Bunlarla vakit kaybetmesek Trabzon da diğer iller de çok farklı yerlerde olurdu. Dünyada şehirler birbirleri ile yarışıyor. Altyapı sorununu daha önceden halleden şehirler daha farklı seviyelere geliyor. 

Trabzon'da AK belediyecilik önemli altyapı sorunlarını çözdüler. Allah'ın izniyle Ahmet Metin Genç de şehri ekonomik ve iktisadi olarak büyütecek. AK Parti belediyeciliği insanı ön plana çıkaran bir noktaya yöneldi ve dünyaya da örnek olmaya başladı. 31 Mart seçimlerinde büyük başarı elde edileceğinden şüphemiz yok. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yoluyla bağlandığı programda şu ifadeleri kullandı; 

Sevgili hemşehrilerim, en kalbi duygularla sizleri selamlıyorum. Trabzon aday tanıtım toplantımızın çok güçlü geçtiğinin haberlerini aldım. İnanıyorum ki; Trabzon, 31 Mart gecesi çok daha farklı bir şahlanışla yoluna devam edecek. Gerek ana kademe, gerek kadın kolları ve gençlik kolları 53 günlük süreçte çok iyi çalışacaktır. Durmak yok, yola devam. 

 



İlginizi Çekebilir