Akçaabat'tan Çaykara'ya Gelin Geldi.

Akçaabat

İlçemiz Taşkıran Mahallesinden eski Muhtar Yusuf Ağırman’ın oğlu Levent Ağırman ile Akçaabat’tan Emel Karpuz dillere destan mahşeri bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

21 Kasım 2021 Pazar günü Taşkıran Eğitim Kurumları Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen düğün törenine Akçaabat,Ton ya ve Çaykara İlçesi ile çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce davetli katıldı.Her iki tarafın da geniş bir çevreye sahip olması sebebi ile düğün töreni çok yoğun bir katılımı ile gerçekleştirildi.

Çaykara ve Taşkıran Mahallesinin en sevilen isimlerinden bir tanesi olan Taşkıran Mahallesi eski muhtarlarından ve esnaflarından Yusuf Ağırman’ın tatlı heyecanı düğün boyunca yüzünden okunurken,muhtarın düğün boyunca misafirleri ile yakından ilgilenmesi düğün törenine katılan davetliler tarafından takdir ile karşılandı.

Gelin ve Damadın giriş dansları ile başlayan düğün töreninde ilk olarak genç çiftlerin Resmi Nikah törenleri gerçekleştirildi.Genç çiftlerin nikah şahitlikleri Nuri Balcı,Pınar Ömeroğlu ve Emine Horozcu tarafından gerçekleştirildi.Genç çiftlerin nikahları Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından kıyıldı.

Resmi nikah töreninde Evlilik müessesesinde 5S olarak bilinen sevgi,saygı,sadakat,sabır,samimiyet kuralını anımsatan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok genç çiftlere birbirlerini anlamalarını hayatın her alanını paylaşarak uzun bir ömür yaşamaları tavsiye ve dileklerinde bulundu.Başkan Tok daha sonra evlilik cüzdanını Gelin Emel Ağırman’a takdim etti.

KAVALIN ÜSTADI DÜĞÜN TÖRENİNDE

Karadeniz Müzik kültürünün temel enstrünmanlarından olan kavalı Türkiye’ye ve dünyaya sevdiren isim olan Çaykara’lı Devlet Sanatçısı Kerim Aydın genç çiftlerin düğün törenlerinde sahne aldı.Her zaman olduğu gibi muhteşem bir sahne performansı ile hayranları ile buluşan sanatçı Kerim Aydın’ın güzel kavalı eşliğinde düğün törenine katılan davetliler gönüllerince eğlendiler.

AKÇAABAT HORONU GÖZ KAMAŞTIRDI

Akçaabat İlçesinden gelerek düğün törenine katılan misafirler tarafından oynanan Akçaabat Horonu düğün törenine katılan davetliler tarafından ilgi ile izlendi.

YAKUP ATALAY’DAN HORON RESİTALİ

Bölgenin yetiştirmiş olduğu en önemli sanatçılardan Karadeniz müziğinin güçlü sesi Yakup Atalay genç çiftlerin düğün törenlerinde sahne aldı.Her zamanki sahne performansı ile düğün törenine katılan misafirlerin beğenisini kazanan Yakup Atalay’ın çaldığı ve okuduğu birbirinden güzel türküler eşlinde davetliler gönüllerince eğlendiler.

Sanatçı Yakup Atalay’a sahnede Çaykara düğünlerin vaz geçilmeyen ismi Sanatçı Turan Kamberoğlu eşlik etti.

YAŞ PASTA VE TAKI TÖRENİ

Yaş pasta ve takı töreni ile devam eden düğün töreninde özellikle takı töreni esnasında davetliler uzun kuyruklar oluşturarak hem gelin ve damadı tebrik ettiler,hem de mutluluklarına tanıklık ettiler. Genç çiftlerin düğün törenleri ,gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken çekilen aile fotoğrafları ile sona erdi.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak evlenme kararı vererek ömürlerinin en güzel,en anlamlı ve de en doğru kararlarını veren Emel & Levent Ağırman çiftini bu anlamlı ve güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Akçaabat' Çaykara' Gelin Geldi.

İlginizi Çekebilir