Aksaray Valisi Kumbuzoğlu Baba Ocağını Ziyaret Etti

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu Baba Ocağını Ziyaret Etti

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu Baba Ocağını Ziyaret Etti

Çaykara İlçesinin önemli Bürokratlarından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Çaykara İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Baba Ocağında hasret giderdi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu 16 Nisan 2024 Salı Günü Çaykara İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Vali Kumbuzoğlu ile olarak Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Vali Kumbuzoğlu daha sonra Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’u makamında ziyaret ederek üçüncü defa göreve seçilmesinden dolayı Başkan Tok’u tebrik etti ve çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

ÇAYKARA’LI VALİ KUMBUZOĞLU’NU TANIYALIM

1967 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinin Karaçam beldesinde dünyaya gelen Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 1986 yılında Trabzon İmam Hatip Lisesinden, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 
 Kariyerine 1993 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Sivil Memur olarak başladı, 1994’te Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında Uzman Yardımcısı, "Türkiye'de Kamu İktisadi Teşebbüsleri Gelişimi, Ekonomideki Yeri ve Özelleştirme Uygulamaları" uzmanlık tezi ile 1997’de aynı kurumda Devlet Personel Uzmanı oldu. Yine aynı kurumda; 2005’te Koordinasyon Dairesi Başkanı, 2006’da Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

 2012 yılına kadar; Başbakan Yardımcılığı ve Adalet Bakanlığı nezdinde Bakan Danışmanı, Başbakanlık’ta; “Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı”, TBMM’de; Meclis Başkanı Başdanışmanı, “TBMM Genel Sekreter Yardımcısı” görevlerini yerine getirdi. Bu görevleri sırasında; Çin, Belçika, Japonya, Güney Kore, Bahreyn, Suriye, Birleşik Krallık, Fas ve Polonya parlamentolarının teşkilat yapıları konusunda incelemelerde bulundu. 2012’de “Devlet Personel Başkanı” olarak atandı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde 4 yıl bu görevi sürdürdü.
 
2016 - 2023 yılları arasında “Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri” olarak görev yaptı. 10.08.2023 tarihli ve 376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Aksaray Valisi” olarak atandı.
 
 Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, evli ve bir çocuk babası olup İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.



İlginizi Çekebilir