Akut Ekibinden Dernekpazarı´nda Eğitim Tatbikatı

Akut Ekibinden Dernekpazarı´nda Eğitim Tatbikatı

Trabzon Akut Ekibinden Dernekpazarı ilçesinde Tatbikat eğitimi yapıldı

Ülkemiz genelinde her yıl 28 Şubat ?Sivil Savunma Günü ? ve 1-7 Mart tarihleri arasında da gerçekleştirilen ?Deprem Haftası? farkındalık etkinlikleri kapsamında : 27 Şubat 2017 Pazartesi günü Trabzon Akut Ekip Lideri Mehmet Ragıp Pirselimoğlu ve seminer sorumluları
tarafından Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullara ?Deprem ve Depremden Korunma ? konulu seminer çalışması yapıldı .

Ardından 07 Mart 2017 Salı günü , Trabzon Akut ekibi ,112 Acil Servis Ekibi ile birlikte ilçemize gelerek ,Atatürk İlkokulu ve ortaokulunda deprem, yangın ve personel tahliye tatbikatı yaptı.

Senaryo gereği Atatürk ilk okulunda yangın varmış gibi davranılanarak alarm sesi ile 2.5 dakikada bina tahliye edildi.Hasar ve yangın nedeniyle yaralanan ve mahsur kalan öğrenci ve öğretmenleri kurtarma çalışmaları canlandırıldı. Tatbikatı bahçede izleyen öğrenci,öğretmen ve görevliler heyecanlı anlar yaşadı.Bu tür etkinliklerle  öğretilen bilgiler çok daha  kalıcı
 ve yararlı olur./resimler/2017-3/13/2002382913472.jpgDERNEKPAZARI HASAN CANSIZ  KOM ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ´NDE   SİVİL SAVUNMA TATBİKATI

Lisemiz Eğitim alanında birçok başarılara imza atarken sosyal çalışmalarda da güzel görüntüler sunmaktadır. Okul bahçesinin doğu kısmındaki binaların çirkin görüntüsünü  güzele dönüştürmek için duvarları boyatıp anlamlı sözler yazdılar. Bunu yeterli görmediler. Kaymakamımızın da  önerisi ile 10 tane yetişkin ağaç temin edip  bahçeye diktiler.

Sivil savunma haftası etkinlikleri kapsamında okul Müdürü Aziz Özkan ?ın girişimi ile Büyük şehir İtfaiye dairesi başkanlığından bir ekip İl sağlık müdürlüğnden 112 acil servis ve kurtarma ekibi araçları ile gelip uygulamalı sivil savunma, ilk yardım ve kurtarma gibi konularda öğrenci ve öğretmenlerimize bilgiler sundular yardımcı oldular.

Lise Müdürü  Aziz Özkan ,verdiği bilgiler ve teşekkür mesajında :

? Amaç Dernekpazarı ?nın hak ettiği ilgiyi farkındalığı ve gençlerin eğitimini en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Bu vesile ile,Başta itfaiye amiri Cahit Hacımurtezaoğlu ve ekibine 112 acil servis hemşiresi Zeynep  Çakıroğlu ve ekibine destek veren ilçe milli eğitim müdürümüze sivil savunma  kulüp öğretmeni ve öğrencilerine teşekkürler ediyorum. ? Dedi.

Haber:Fahri Düzenli/DERNEKPAZARI



İlginizi Çekebilir