Almanya Taşkıran Derneğinde Yılmaz Ağırman Dönemi

Almanya Taşkıran Derneğinde Yılmaz Ağırman Dönemi

Almanya’da Faaliyet Gösteren Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Yılmaz Ağırman seçildi.

Almanya’da Faaliyet Gösteren Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Yılmaz Ağırman seçildi. 

1999 yılında Almanya’nın Aachen kentinde kurulan ve 24 yıldır Faaliyetlerini sürdüren Avrupa Taşkıran ve çevresi birliği  11. geleneksel olarak  Dernek üyeleri ve ailelerini bir araya getirerek şölen şeklinde şehir dışı otellerde kalan ve sürpriz etkinliklerle dolu eğlenmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Almanya’nın Mannheim kentinde Devlet Demiryollarında çalışan Yılmaz Ağırman derneğin yeni başkanı olarak seçildi..

Avrupada ki en aktif hemşehri Derneklerden biri olan bilinen Taşkıran ve Çevre birliği derneği 1999 yılında kurulmuştu.. 115 üyesi olan derneğin yeni Başkanı 34 yıldır Almanya’da yaşayan 53 yaşındaki Yılmaz Ağırman oldu..

Hedeflerinin Türk kültürünü, Karadeniz ve yöre kültürünü daha aktif yaşatmak olduğunu, bunun için yöremizin müzik aleti olan kemençe kursu başlattıklarını, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vereceklerini, dayanışmayı artıracaklarını, eğitime destek vereceklerini ifade etti.. Bu amaçla 28 ve 29 Mayıs’ta etkinlik düzenlediklerini, her Mayıs ayında daha aktif bir katılımla bu etkinliği yapacaklarını ifade etti..

Almanya'da gurbette olmalarından dolayı sıla özlemi çektiklerini, ancak buradaki yeni yeni hemşehri dayanışmaları ile bu eksikleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti.. Yeni seçilen Dernek yönetim kurulu şu üyelerden oluşmaktadır..

28 Nisan 2023 tarihinde Denek üyelerinin bir araya gelmesiyle ve mevcut Başkan Salih Altınışık’ın görev süresi dolduğundan ve işlerinin yoğun olduğu gerekçesiyle yönetimden ayrılacağını söylemesi üzerine, yine Dernek yönetiminde olan Yılmaz Ağırman’a yönetim olarak bu görevi yapmasını istendi, oy birliği ile yeni Taşkıran ve Çevresi Birliği  Başkanlığına Yılmaz Ağırman getirildi.

30 Nisan 2023 tarihinde yapılan tek liste halinde yeni yönetim şu şekilde oluştu

 BAŞKAN VE YÖNETİM ÜYELERİ

Başkan :Yılmaz Agırman

Fatih Agırman

Muhammet Ali Agırman

Fatih Alamanoğlu

İbrahim Bahadır

Erol Bahadır

Ihsan Bahadır

Miktat Gün

Ali Öztürk

Uğur Töman

İsmail Dinç

KADIN KOLLLARI BAŞKANI

Hacer Alamanoğlu şeklinde oluştu

DENETLEME KURULU ÜYELERİ

Ömer Altınsoy

Metin Töman

Kamil Beder

YILMAZ AĞIRMAN KİMDİR?

1970 yılında Taşkıran’da doğdu İlk öğrenimini  Taşkıran’da lise öğrenimini Almanya’da tamamladı ayrıca 2 yıl meslek eğitimini aldı.1980 yılında Almanya’ya ailesinin yanına gitti. 17 yaşında iken Almanya  Demir Yollarında kaynakçı olarak işe başladı, yıllar geçtikçe Usta olarak görevine devam ediyor. Almanya’da 1999 yılında kurulan ve 24 yıldır faaliyetlerini sürdüren Taşkıran ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, daha sonra ‘’Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliği’’ olarak adı değiştirilmişti. Ağırman Dernek kurulduğundan beri üyesi olup son üç yıldan beri yönetimde bulunuyor. Evli ve üç Çocuk babası.



İlginizi Çekebilir