Almanya´da ´Holo´ Coşkusu

Almanya´da ´Holo´ Coşkusu

Almanya´da Holo Birliğinin düzenlenmiş olduğu buluşma günleri Frankfurt´ta gerçekleştirildi

Memleketten  binlerce km. uzakta sevdiklerinden ayrı yaşamanın  sıkıntıları  arasında hissedilen sıla özlemini ancak  yaşayanlar bilir. Memleket insanı, memleket havası ve evinin, meziresinin, komunun, yaylasının, sarı kızın, aynalının, nazaranın  Anemoraşın, Sokak Ortasının, Arşela altı, Kondualtı (Kondubikanın) okul bahçesinde oynanan oyunların özlemini kimse bilemez onlar kadar. Çözüm üretmesini de kimse bilemez Trabzon lular kadar. Gittikleri yere  gelenek ve göreneklerini taşıdıkları, yılda bir kez de olsa bir araya gelmeyi başardıkları için ?BİZE HER YER TARBZON? Sloganını tanıtmışlar dünyaya./resimler/2016-3/31/2138263799697.jpg2000 Yılında Almanya da yaşayan Holalı hemşerilerimiz kurdukları HOLO BİRLİĞİ organizasyonu ile her yıl bir araya gelmektedirler. Kartopu  yumağı gibi yıl yıl büyüyen bu birlik, aileler, akrabalar, köylüler ve komşu köylüler den oluşan zincire yeni halkalar eklemekte. Bu yıl 16.c sını gerçekleştirdiler. Geçen yıl da davet edilmiş, ancak mazeretim nedeni ile iştirak edememiştim. Bu yıl iştirak etme onurunu yaşadım. Bana bu onuru yaşatan Başta Dursun Bay ve Birlik Başkanı Fatih Bay nezdinde tüm yönetim  kurulu üyelerine, Orada tanıdığım tüm hemşerilerime gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverliklerinden dolaysı teşekkür ederim./resimler/2016-3/31/2143101461444.jpgFrankfurt ta bulunan yeğenim Ali Atalay ın da şehrin gezilecek yerlerine beni götürüp güzel anılarla dönmeme vesile olmasından ona da teşekkür ederim.

  Gerek otelde verilen hizmet gerekse sahne alan sanatçıların icra ettiği  parçalar eşliğinde doyasıya eğlenen  iştirakçiler  ile hafızalara kazınan bir program oluştu. Yıllar sonra  öğrencilerimle karşılaşmanın verdiği heyecan ve duyguyu anlatmakta  güçlük  çekiyorum./resimler/2016-3/31/2143595525182.jpgKarşılıklı konuşmalardan sonra sahne alan Kavalcı Hüseyin Fındıkoğlu, Kemençe de Tahsin Terzi, Anıl Yılmaz Ve Şaban Atmaca nın hareketli havaları ile  Azem Yılmaz,  Şaban Atmaca ve Sedat Keskin in  birbirinden güzel türküleri  eşliğinde  bol bol horon oynanarak memleketteymiş gibi özlem giderildi.

Yeni yönetim için seçimlere geçilmeden Birliğin resmiyet kazanan bir oluşuma dönüşmesi ve İlçemizin tüm mahallelerini bir araya getirmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan seçim sonucunda: Önceki Başkana güven tazeleyerek  aşağıdaki şekilde  seçim sonuçlanmıştır.

Başkan: Fatih Bay Başk Yard: Ahmet Çilingir Sekreter: Atilla Çilingir Muhasip: Ayhan İlhan

Danışma Kurulu: Ahmet Akgül:- Burhan Dereli- İhsan Sevinç -Dursun Bay

Türkiye Temsilcisi: Sedat Keskin:-Asiye Demir -Gülay Manav

Almanya Temsilcisi: Ahmet Güler-:Hasan Yılmaz:-Davut Bıyık:-Bahattin Zengin- Yüksel Yıldırım-:Işık Bay

İsvicre Temsilcisi: Serbay Birinci- Ayşe Çilingir:- Birsen Kahveci:- Havva Birinci:- Hamiyet Yılmaz

 Hollanda Temsilcisi: Emre Albayrak:-Mustafa Gündüz:- Şengül Özyar

GENCLİK KOLLARI: Orhan Bay- Emine Akgül- Hilal Bay -Yasemin Karabeyaz -Pınar Yıldırım- Beyza Özdemir -Neşe Ortayepe -Mevlüde Bıyık -Fatih Tel- Alkan Yılmaz -Enes Bıyık -Mirac Güler -Selvi yılmaz -Vildan Gündogdu/resimler/2016-3/31/2140046926597.jpgGörev alan tüm hemşerilerimize başarılar dileriz.

Her sabah doğan güneş, vakti geldiğinde batar.  Tıpkı güneş gibi  bizimde üç günümüz bitti ve ayrılık  hüznü geldi. Ancak her batan güneşin  yeniden doğacağı gibi. Aynı oluşumun gelecek yılda da olacağını bilerek huzur içinde vedalaştık birbirimizle.

Haber:Fahri Düzenli



Anahtar Kelimeler: Almanya Holo Coşkusu

İlginizi Çekebilir