Almanya´da Örnek Bir Sorumluluk

Almanya´da Örnek Bir Sorumluluk

Almanya´da bulunan Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Temsilcileri olarak İşadamları Fetin Karaca ve Yaşar Eroğlu SPD´nin Başbakan Adayı ve Parti Genel Başkanı Martin Sculz, SDP Milletvekili ve Devlet Bakanı Michaela Engelmeier ile bir görüşme gerçekle

Almanya´da yaşayan hemşerilerimiz Toplumsal Sorumluluk görevi kapsamında bulundukları bölgede Sosyal Demokrat Parti SPD ile bir görüşme yaparak hemşerilerimizin bölgede yaşadıkları konular ve güncek konular hakkında fikir alış verişinde bulundular. 

Almanya´da bulunan Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Temsilcileri olarak İşadamları Fetin Karaca ve Yaşar Eroğlu SPD´nin Başbakan Adayı ve Parti Genel Başkanı Martin Sculz, SDP Milletvekili ve Devlet Bakanı Michaela Engelmeier ile bir görüşme gerçekleştirdiler. 

Bölgede yaklaşık olarak 8000 civarında Türk Yaşadığını ifade eden Dernek Yöneticilerinden Fetin Karaca bizler bu bölgede siyasette oldukça etkin bir konuma sahibiz dedi. Bölgede yaşayan 8000 Türk hemşerilerinin sorunlarını parti yönetimine aktardıklarını ifade eden Fetin Karaca yapılan görüşmede konuşulan konuları ise şu şekilde sıraladı. 

1-SOSYO KÜLTÜREL EĞİTİM VE DİNİ MESELELER

Bu konuda oldukça ciddi sorunlarımız var. İnsanlarımızın sosyal ve kültürel anlamda kendi kültürümüzü yaşayabilmek ve de yaşatabilmek adına hem mekan olarak hem de fiziki imkan olarak çok ciddi anlamda sıkıntılarımız var. Bizler Almanya´da da yaşasak çocuklarımızın kendi kültürümüz ile ve de kendi gelenek ve göreneklerimiz ile yetişmelerini istemekteyiz.

Eğitim anlamında da düşüncelerimizi ilettik. Çocuklarımıza okullarda mutlaka kendi kültürümüze ve de dilimize yönelik eğitim programlarının uygulanmasından yanayız.

Dini konularda da sıkıntılarımızı parti üst düzey yöneticilerine aktararak bu konuda da yöneticilerden destek bekledik./resimler/2017-2/5/2141421825297.jpgSPD´NİN TÜRKİYE POLİTİKASI

Herkes tarafından çok büyük eleştiriler alan SPD´nin Türkiye politikası ile ilgili olarak da düşüncelerimizi partin yönetimine aktardık.Bu konuda Ülkemize yönelik politikalarını yeniden gözden geçirmeleri talebinde bulunduk.

Türk İnsanı olarak özellikle Almanya´da aktif siyasetin içerisinde yer alma konusunda son derece yetersiz olduklarını ifade eden İş Adamı Yaşar  Eroğlu ise hiçbir konuda insanları ikna edecek ve de haklılığımıza insanları inandırabilecek bir lobi faaliyetinde bulunulmadığını ifade etti. 

İnsanlarımızın siyasete atılmaması ve de siyasetin içerisinde aktif olarak yer almaması sebebi ile halılığımızı hiçbir konuda hiç kimseye anlatamadığımızı ve de bundan yararlanan aşırı uçların ise Alman siyasetini Ülkemiz aleyhinde son derece olumsuz bir şekilde etkilediğini ifade eden Yaşar Eroğlu kendilerinin ise ellerinden geldiği kadar siyasetin en üst kademesinde yer alarak insanlarda oluşan bu olumsuz değer yargılarını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu unsurların özellikle Avrupa Birliği nezdinde oldukça etkin ve de aktif olduklarını ifade eden Yaşar Eroğlu kendilerinin de aktif siyasetin içerisinde yer alarak haklılıklarını haykırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Almanya Örnek Sorumluluk

İlginizi Çekebilir