Anadolu Basınında Yeni Dönem

Anadolu Basınında Yeni Dönem

Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şubesi olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Kemal Çuman yönetim kurulu üyeliğine seçilerek Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu´nu yaptı. Tek liste ile gidilen seçimde Başkanlığa Mustafa Durmuş seçildi. Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Kemal Çuman yönetim kurulu üyeliğine seçilerek Başkan Vekilliği görevini üstlendi./resimler/2018-1/30/2326314973530.jpgTrabzon Gazeteciler Cemiyeti Salonu´nda yapılan genel kurula, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi Başkanı Kamuran Tuna, Akyazı Derneği Başkanı araştırmacı yazar Mustafa Yazıcı, Araştırmacı-Gazeteci- yazar Hüseyin Albayrak, Şair Garip Ayata, Araştırmacı Gazeteci yazar İsmail Fandaklı ile dernek üyeleri katıldı.

Kongre, saygı duruşu ve istiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Divan oluşturulması, faaliyet raporu ve ibrası, gelir gider ile tahmini bütçenin okunmasının ardından konuşmalara geçildi./resimler/2018-1/30/2326556224037.jpg?BİZ BİR TAKIMIZ?

Yeni yönetim olarak, üyelerle birlikte el birliği içerisinde bundan sonra çalışacaklarını ifade eden Başkan Mustafa Durmuş,? Trabzon´da bundan sonra yapmak istediğimiz hedeflerimiz var. Ekip ruhu içinde yapacağımız çalışmalarla derneğimizi tanıtmak, meslektaşlarımızın her zaman yanında olup haklarının savunucusu olacağız. Gazeteci, yazar ve araştırmacı diğer derneklerimiz ile birlikte iş birliği içinde İlimize hizmet vereceğiz. Trabzon´un sesini dışarıya duyurmak için birçok çalışmamamız var. Biz birbirimizde hiç farkımız yok. Trabzon Gazeteciler Derneği, Trabzon Yazarlar derneği, Türkiye Yazarlar derneği Trabzon şubesi, Anadolu Basın Yayın birliği olarak hep birlikte çalışalım. Şu ana kadar Trabzon´da çıkardığımız çok sayıda eseri tanıttık. Bu eserler birçok üniversite kütüphanelerinde yerini aldı. İlimiz birçok şeye daha ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde ilk defa Trabzonluların kuracak olduğu Trabzon dernekler konfederasyonu gündemde. Bizde bunun içinde yer alacağız. Trabzon´un olmazsa olmazı yazar konfederasyonu kurma çalışmalarımız var. Bizim bir sloganımız vardır. ?hepimiz beraberiz´ diye. İstanbul, Ankara ve Trabzon olmak üzere 37 sergi açtık. Eserlerimizi buralarda halkla buluşturduk. Bununla birlikte birçok eksiğimizin de bulunduğunu kabul ediyoruz. Bu eksiklerimizi de gidermek için yeni yönetimle birlikte çalışacağız.? dedi./resimler/2018-1/30/2327375912363.jpg?TRABZON İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR?

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon şubesi başkanı Kamuran Tuna, yaptığı konuşmada, Platform anlayışı ile Trabzon´da hep birlikte çalışacaklarını ifade ederek,?  Trabzon yazar ve çizerlerin oluşturduğu platform olarak Türkiye yazarlar birliği 40´nci yıldönümünü ilimizde kutlamayı planlıyoruz. Ayrıca bu anlamda ilk defa ilimizde edebiyat ödülleri verilmesi anlamında Trabzon olarak ev sahipliği yapma çalışmamız vardır. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra bunları ilimize kazandırmayı planlıyoruz. Trabzon´da sizlerle birlikte bir platform anlayışı içinde hep birlikte çalışacağımızı ifa etmek istiyorum,? dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde yeni yönetim şu şekilde oluştu. Mustafa Durmuş, Kemal Çuman, Mehmet Birinci, Fatma Karahasanoğlu, Cemile Keskin, Salih Türkyılmaz ve Necmi Koç´tan oluştu.

Kongrede geçmişte başkanlık görevini yürüten Duygu Karahasanoğlu ve Ahmet Hatipoğlu´na plaket verildi.

Kongre sonrasında yönetim kurulunun yaptığı ilk toplantıda görev dağılımı gerçekleşti. Buna göre Başkan Mustafa Durmuş, Başkan vekili Kemal Çuman, Sekreter Fatma Karahasanoğlu, sayman Mehmet Birinci, üye Cemile Keskin, üye Salih Türkyılmaz, üye Necmi Koç.

Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon şube Başkanlığına seçilen Mustafa Durmuş aynı zamanda Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı, Maçka Boğaçhan Derneği Başkanı, Dede Korkut Maçka Kaan Turali Han Derneği Başkanı, Maçka Dernekleri Federasyonu Başkan vekilliği görevini yürütmektedir.

Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Anadolu Basınında Yeni Dönem

İlginizi Çekebilir