Anadolu Lisesinden Muhteşem Bir Resim Sergisi

Anadolu Lisesinden Muhteşem Bir Resim Sergisi

Çaykara Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ?Hayalden Dijitale Roman Kahramanları? Sergisi Açılışı 17 Mayıs 2019 Cuma Günü Çaykara Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Çaykara Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ?Hayalden Dijitale Roman Kahramanları? Sergisi Açılışı 17 Mayıs 2019 Cuma Günü Çaykara Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir Öğretmenimizin Rehberliğinde gerçekleştirilen Proje kapsamında  açılan Resim Sergisi Muhteşem Görüntülerin resime dönüştüğü bir Resim Şöleni şeklinde gerçekleşti./resimler/2019-5/18/1355285526529.jpgHayalden Dijitale Roman Kahramanları Sergisi Açılış Törenine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Çaykara İlçe Protokolü katıldı.

PROJEMİZİ NASIL GERÇEKLEŞTİ

Hayalden Dijitale Roman Kahramanları Projesi kapsamında ilk aşamada Proje Rehber Öğretmeni Dilek Özdemir tarafından Çaykara´da  öğrenim gören Resim alanında  yetenekli öğrencilerimiz büyük bir özen ile tespit edildi.

Çaykara İlçemizin değişik okullarından tespit edilen Öğrencilerimiz  okudukları kitaplarda karakterlerini tanıdıkları  Türk ve Dünya Edebiyatında öne çıkan Roman Kahramanlarını kitaplardaki tasvirlerden yola çıkarak Kara Kalem Tekniği ile Resim yolu ile ifade etmeleri istendi./resimler/2019-5/18/1355564902616.jpgDilek Öğretmenimizin Rehberliğinde Öğrencilerimiz tarafından Büyük bir itina ile çizilen resimler  daha sonra dijital ortama aktarılarak renklendirildi.

Proje Kapsamında Türk ve Dünya Edebiyatının 24 Kahramanı hem Kara Kalem Tekniği ile hem de Dijital Ortama aktarılarak birlikte sergilendi.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Çaykara Anadolu Lisesi tarafından açılan Resim Sergisi İlçemizde bulunan Okullarımız tarafından ziyaretçi akınına uğradı./resimler/2019-5/18/1356320840276.jpgÇaykara İlçemizde bulunan Okul Yöneticilerimiz ve Öğretmenlerimiz öğrencilerimiz ile birlikte bu muhteşem resim sergisini ziyaret ettiler.

DEMİRCİOĞLU-ÇAYKARA BİR SANAT MERKEZİDİR

Çaykara İlçemizin sadece  Akademik anlamda değil aynı zamanda Sanat alanında da çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu öğrencilerimiz  tarafından gerçekleştirmiş olan  bu mükemmel çalışmanın  aynı zamanda Çaykara İnsanının Sanat Alanında ne kadar yetenekli olduğunu bir kere daha gözler önüne serdiğini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçemizin tarihi incelendiğinde geçmiş Dönemlerde Sanat anlamında Çaykara İlçemizde bir çok Sanatkarın bulunduğunu ve Çaykara İlçemize özgü bir çok eşyanın bu sanatkarlar tarafından üretilerek insanlarımızın yaşamını kolaylaştırmak amacı ile onların hizmetine sunulduğunu anımsatan Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu hazırlanan bu proje sayesinde Öğretmen ve öğrencilerimizin bizlere Çaykara İnsanının Sanat alanında ne kadar yetenekli olduğunu bir kere daha anımsattığını sözlerine ekledi./resimler/2019-5/18/1357272872593.jpgHer zaman ve her etkinlikte olduğu gibi ?Hayalden Dijitale Roman Kahramanları? Projesine de Destek ve Katkılarından dolayı Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye okulu,Öğretmen Arkadaşları ve Öğrencileri adına teşekkür Eden Okul Müdürü Mustafa Demircioğlu ayrıca çok büyük emek harcayarak,Çaykara İlçemizdeki okullarımızı tek tek dolaşarak yetenekli öğrencilerimizi tespit eden ve Çaykara İlçemize bu muhteşem etkinliği kazandıran Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir Hocamıza ve projede emeği geçen tüm öğrencilerimize da Okulu,öğrencileri ve Çaykara Halkı adına teşekkür etti.

ÖZDEMİR-AMAÇ RESİM YOLU İLE KİTAP OKUMAYI SEVDİRMEK

Proje Koordinatörü Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir Proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Projenin amacı edebiyatı,sanatı ve teknolojiyi birlikte kullanarak gençlerimizin ilgisini çekmek ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisi kazandırarak kitap okuma oranlarını yükseltmektir.

PROJEDE GÖREV ALAN ÖĞRENCİLERİMİZ

Hayalden Dijitale Roman Kahramanları Projesinde görev alarak Kara Kalem Çizimleri yapan  Öğrencilerimiz ise şunlar:

ÇAYKARA ANADOLU LİSESİ

9-A-Müslim Sarı,Atilla Emre Kuzu

9-B-Meryem Kadıhasanoğlu,

11-A-Melisa Özbay

12-B-Ersin Ağırman

12-C-Ramazan Ağırman

ŞEHİT AHMET ÇAMUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

10 Hümeyra Bayrak

10-C-Abdullah Karaismailoğlu

Haber: Hilmi Kanık



İlginizi Çekebilir