Ankara´da Çaykara Rüzgarı

Ankara´da Çaykara Rüzgarı

Ankara´da Bu Gün Başlayan ve De 4 Gün Sürecek Olan Geleneksel Trabzon Günlerinin İlk Gününde Büyük Bir İlgi Vardı

5-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara´da  Gerçekleştirilecek olan Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde Çaykara Rüzgarı esti.

25 Mayıs 2017 Perşembe Günü başlayan Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde Çaykara Stantı tabiri caiz ise ziyaretçi akınına uğradı./resimler/2017-5/25/2026177237846.jpgÇaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un  ev sahipliğini yaptıkları Çaykara Stantını birçok bürokrat ziyaret etti.

İLK ZİYARET SOYLU´DAN

Çaykara Stantımızı ziyaret eden ilk yöneticimiz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu oldu.Stantımızda yer alan Üreten Eller ve Forodigo Kurslarımızı dikkatli bir şekilde inceleyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Stantlarımızda sergilenen ürünler hakkında kursiyerlerimizden bilgi aldı.

Her iki kursumuzun da Çaykara İlçemiz için son derece önemli olduklarını ve de bu kurslara çok fazla önem verdiklerini ifade eden İişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bu kursların daha da geliştirilerek daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğini üretilen ürünlerin de vçeşitliliklerinin artırılması gerektiğini, ifade ettiler./resimler/2017-5/25/2107247754841.jpgÇaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ile bir süre sohbet eden İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Çaykara İlçemizde devam eden yatırımlar hakkında da Yöneticilerimiz ile bilgi alış verişinde bulundular.

Özellikle Uzungöl´de devam eden yatırımlar hakkında bilgi alan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Çaykara İlçemizde devam etmekte olan tüm yatırımların sıkı bir şekilde takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

MECLİS BAŞKANIMIZ ÇAYKARA STANTIMIZDA

TBMM Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman da Çaykara Stantını ziyaret ettiler. Çaykara İlçemiz ile ilgili olarak Kaymakam İhsan Ayrancı ve de Belediye Başkanı Hanefi Tok´tan bilgi alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman,Çaykara İlçesine ait Stantımızı çok beğendiklerini ifade ettiler.

/resimler/2017-5/25/2027169114017.jpg

Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Çaykara İlçemize davet edilen TBMM Başkanı İsmail Kahraman en kısa zamanda Çaykara İlçemizi ve de Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden olan Uzungöl´ü ziyaret edeceklerini ifade ettiler.

USTA ÇAYKARA STANTINDA

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta Çaykara Stantımızı ziyaret ettiler.Özellikle Forodigo ve Üreten eller Stantlarında sergilenen ürünleri dikkatli bir şekilde inceleyen Başkan Usta ürünler hakkında stant görevlilerinden bilgi aldı.

Daha Sonra Kaymakam İhsan Ayrancı Ve Belediye Başkanı Hanefi Tok ile sohbet eden Başkan Usta uzun bir süre stantımızda zaman geçirdi ve de incelemelerde bulundu.

MİLLETVEKİLLERİ STANTIMIZDA

Trabzon Milletvekilleri Çaykara Stantımızı ziyaret ederek Stantımızda çeşitli incelemelerde bulundular.

CANALİOĞLU-ÇAYKARA STANTINDA

Eski Trabzon Belediye Başkanı ve de eski Milletvekilli Volkan Canalioğlu Çaykara Stantımızı ziyaret ederek yetkililerden Stant hakkında bilgi aldı.

SARAL DA ZİYARET ETTİ

Of Belediye Başkanlarımızdan Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral da ÇaykaraStantımızı ziyaret etti ve de sergilenen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

VALİ ÖZ DE ZİYARET ETTİ

Trabzonumuzun çok sevdiği Valilerimizden Abdul Celil Öz de Çaykara Stantımızı ziyaret ettiler.Kaymakamımız ve de Belediye Başkanımız ile uzun süre sohbet eden Vali Abdülcelil Öz Stantlarımızı da inceleyerek ürünler hakkında bilgi aldı.

GAZİLER DERNEĞİNDEN ZİYARET

Türkiye İstiklal Gazileri İstiklal Madalyalşıları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Çaykara Stantımız ziyaret edildi.

ÜRETEN ELLER STANTI

Üreten Eller Stantımızda Karadeniz Bölgemize özgü Yöresel Hediyelik Eşya ürünleri sergilenmekte.Tamamı Karadeniz ve de Yöre Mimarisine uygun olarak hazırlanan hediyelik eşyalar aynı zamanda Karadeniz Kültürümüzü de temsil ediyor./resimler/2017-5/25/2110424008667.jpg        Karadenizimizin unutulmaya yüz tutmuş olan dokuma,işleme ve de el emeği göz nuru eserlerini üreterek kültürümüzü yeniden canlandıran üreten eller ekibi aynı zamanda yöremiz mimarisine uygun çeşitli hediyelik eşyaları da Karadenizimizi ziyarete gelen insanlarımızın beğenisine sunuyor.

20 Ev Hanımının Kursiyer olarak devam ettikleri Üreten Eller Kursumuzda bayanlarımız hem maharetlerini göstererek birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor hem de aile bütçersine katkıda bulunuyor.

Ankara´da Geleneksel Trabzon Günlerinde Üreten Eller Stantımız adeta ziyaretçi akınına uğruyor.Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde binlerce Trabzon Sevdalısı Stantımızı ziyaret ederek Çaykara İlçemizin bir güzelliğini daha tanımış oldular.

FORODİGO KURSU

Forodigo Stantımızda sergilenen ürünler de Ankara´da büyük bir ilgi görüyor.Kadınlarımızın büyük bir itina ile ürettikleri birbirinden değerli el emeği göz nuru el işleri ziyarete gelen misafirlerin adeta gözlerini kamaştırıyor.

BAŞKAN TOK-İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ

Hem Bürokratlarımızın hem  de Halkımızın Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde Trabzon Günlerine göstermiş oldukları ilginin kendilerini çok fazla mutlu ettiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve de Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman olmak üzere Trabzon Günlerini ve Çaykara Stantımızı ziyaret ederek kendilerini onurlandıran Tüm Bürokratlarımıza Çaykara Halkı adına teşekkür etti.

Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara İlçemizin tüm güzelliklerini, yansıtmaya ve de Çaykara insanımızın misafirperverliğini göstermeye çalıştıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ankara ve çevre illerde yaşayan Tüm Çaykara´lı Hemşerilerimizi 4 gün boyunca devam edecek olan stantlarımızda misafir etmekten büyük bir onur duyacaklarını sözlerine ekledi.

AYRANCI-ÇAYKARA ÖZEL BİR İLÇE

Geleneksel Trabzon Günlerinde hem bürokratlarımızın hem de insanlarımızın stantlarımıza göstermiş oldukları ilginin mükemmel olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Çaykara insanımızın her şeyin en güzeline layık olduğunu ve kendilerinin de Çaykara İlçesini Yöneten İdareciler olarak Çaykara İlçemize hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Ankara´da Trabzon Stantımıza gösterilen bu aşırı ilginin gurbette yaşayan hemşerilerimizin memleket özlemini yansıttığını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı senede 4 gün de olsa Çaykara İŞlçemizi Ankara´ya taşımaktan ve de Çaykara İlçemizi Ankara´da yaşayan hemşerilerimiz ile buluşturmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.



Anahtar Kelimeler: Ankara Çaykara Rüzgarı

İlginizi Çekebilir