Ankara´da Çaykara Rüzgarı

Ankara´da Çaykara Rüzgarı

3-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara´da gerçekleştirilen Geleneksel Trabzon Günleri 3 Mayıs 2018 Perşembe Günü başladı.

TRABZON GÜNLERİNDE ÇAYKARA RÜZGARI

3-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara´da gerçekleştirilen Geleneksel Trabzon Günleri 3 Mayıs 2018 Perşembe Günü başladı.

HAVA ŞARTLARI ETKİLİ OLDU

Trabzon İlimizde devam eden yoğun sis ve de uçakların kalkış yapamaması sebebi ile Trabzon´dan Ankara´ya uçuşlar gecikmeli bie şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu yüzden Organizasyona katılımlar zaman zaman aksıyor

/resimler/2018-5/4/1617201689108.jpg

KAYMAKAM AYRANCI VE BAŞKAN TOK ÇAYKARA STANTIMIZDA

Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok Etkinlik boyunca  Çaykara Stantımızda olacaklar.

Çaykara Stantımızı Ziyarete gelen Yöneticilerimiz ve de halkımız ile yakından ilgilenen Kaymakam Ayrancı ve  Başkan Tok misafirler ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyorlar.

ÇAYKARA STANTIMIZA YOĞUN İLGİ

Geleneksel Ankara Günlerinde Çaykara Stantımız adeta ziyaretçi akınına uğruyor.Hem Bürokratlarımız hem de halkımız Çaykara Stantımıza çok büyük bir ilgi gösteriyor.

Görsel olarak mükemmel tasarımlar ile kusursuz bir şekişlde hazırlanan Çaykara Stantımız göz kamaştırıyor ve de bu yüzden Etkinliklerde en fazla ilgi toplayan Etkinlik alanı olmayı başarıyor.

ÜRETEN ELLER STANTI

Üreten Eller Stantımızda Karadeniz Bölgemize özgü Yöresel Hediyelik Eşya ürünleri sergilenmekte.Tamamı Karadeniz ve de Yöre Mimarisine uygun olarak hazırlanan hediyelik eşyalar aynı zamanda Karadeniz Kültürümüzü de temsil ediyor.

/resimler/2018-5/4/1618279190397.jpg

Karadenizimizin unutulmaya yüz tutmuş olan dokuma,işleme ve de el emeği göz nuru eserlerini üreterek kültürümüzü yeniden canlandıran üreten eller ekibi aynı zamanda yöremiz mimarisine uygun çeşitli hediyelik eşyaları da Karadenizimizi ziyarete gelen insanlarımızın beğenisine sunuyor.

20 Ev Hanımının Kursiyer olarak devam ettikleri Üreten Eller Kursumuzda bayanlarımız hem maharetlerini göstererek birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor hem de aile bütçersine katkıda bulunuyor.

Ankara´da Geleneksel Trabzon Günlerinde Üreten Eller Stantımız adeta ziyaretçi akınına uğruyor.Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde binlerce Trabzon Sevdalısı Stantımızı ziyaret ederek Çaykara İlçemizin bir güzelliğini daha tanımış oldular.

FORODİGO KURSU

Forodigo Stantımızda sergilenen ürünler de Ankara´da büyük bir ilgi görüyor.Kadınlarımızın büyük bir itina ile ürettikleri birbirinden değerli el emeği göz nuru el işleri ziyarete gelen misafirlerin adeta gözlerini kamaştırıyor.

BAŞKAN TOK-İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ

Hem Bürokratlarımızın hem  de Halkımızın Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde Trabzon Günlerine göstermiş oldukları ilginin kendilerini çok fazla mutlu ettiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve de Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman olmak üzere Trabzon Günlerini ve Çaykara Stantımızı ziyaret ederek kendilerini onurlandıran Tüm Bürokratlarımıza Çaykara Halkı adına teşekkür etti.

/resimler/2018-5/4/1618572628509.jpg

Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara İlçemizin tüm güzelliklerini, yansıtmaya ve de Çaykara insanımızın misafirperverliğini göstermeye çalıştıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ankara ve çevre illerde yaşayan Tüm Çaykara´lı Hemşerilerimizi 4 gün boyunca devam edecek olan stantlarımızda misafir etmekten büyük bir onur duyacaklarını sözlerine ekledi.

AYRANCI-ÇAYKARA ÖZEL BİR İLÇE

Geleneksel Trabzon Günlerinde hem bürokratlarımızın hem de insanlarımızın stantlarımıza göstermiş oldukları ilginin mükemmel olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Çaykara insanımızın her şeyin en güzeline layık olduğunu ve kendilerinin de Çaykara İlçesini Yöneten İdareciler olarak Çaykara İlçemize hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Ankara´da Trabzon Stantımıza gösterilen bu aşırı ilginin gurbette yaşayan hemşerilerimizin memleket özlemini yansıttığını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı senede 4 gün de olsa Çaykara İŞlçemizi Ankara´ya taşımaktan ve de Çaykara İlçemizi Ankara´da yaşayan hemşerilerimiz ile buluşturmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

ETKİNLİKLERDE ÇAYKARA RÜZGARI

Geleneksel Ankara Günlerinde Etkinlik Alanı Organizasyonlarının yanı sıra Müzik Organizasyonunda da Çaykara Rüzgarı esmeye devam ediyor.

2 MAYIS´TA ONAY ŞAHİN RÜZGARI

2 Mayıs 2018 Akşamı Saat 20.00 Etkinlik alanında Çaykara´lı Sanatçımız Onay Şahin Rüzgarı esti

Çaykara İlçemizin Karadeniz MÖüziğine kazandırdığı,beyefendiliği,sanatı,kişiliği ve de en önemlisi Mükemmel İnsan oluşu ile herkesi kendisine hayran bırakan Çaykara´lı Sanatçımız Onay Şahin 2 Mayıs 2018 akşamı hayranları ile buluştu

Her zaman olduğu gibi muhteşem bir sahne performansı ile hayranlarını müziğe doyuran Sanatçımız Onay Şahin sahnesini alkış yağmuru eşliğinde tamamladı

BU AKŞAM CENGİZ SELİMOĞLU

Yine Çaykara İlçemizin Karadeniz Müziğine kazandırdığı Örnek Sanatçı beyefendiliği ve Sanatçı kimliği ile hepimizin yüreğinde taht Kuran Sanatçımız Cengiz Selimoğlu bu akşam etkinlik kapsamında sahne alacak.

Saat 18.30´da AKM Dış Sahnede başlayacak olan Cengiz Selimoğlu Konserine Tüm Hemşerilerimizin yoğun bir ilgi göstermesi bekleniyor

İŞTE ETKİNLİK PROGRAMI

Ankara´da Gerçekleştirilen Geleneksel Trabzon Günlerinde Konser ve Etkinlik Programı Şu Şekilde

3 MAYIS 2018 PERŞEMBE

AKM Dış Sahne

11.00 Açılış

Horon ekibi ile Etkinlik Alanına Yürüyüş (Akçaabat Horon Ekibi), Trabzon Tanıtım Filmi Sunumu, Açılış Konuşmaları

20:00 Konser - Onay Şahin

AKM İç Sahne (Müze Salonu)

13:00 Halk Oyunları Gösterisi ( Kuzey´in Uşakları) 

13:30 Yöresel Kemençe Sunumu - Savaş Arslan

15:00 Araklı Belediyesi Horon Ekibi

16:00 Çocuk tiyatrosu - Bir Bavul Oyun

16:30 Yöresel Kemençe Sunumu - Savaş Arslan

17:00 Sürmene Horon Ekibi Gösterisi

17:30 Yöresel Kemençe Sanatçısı - Necmi Öksüz

4 MAYIS 2018 CUMA

AKM Dış Sahne

18:30 Konser - Cengiz Selimoğlu

20:00 Konser - Sinan Yılmaz

AKM İç Sahne

12:30 Halk Oyunları Gösterisi Kuzey´in Uşakları

13:00 Sürmene Halk Oyunları Gösterisi

14:00 Araklı Belediyesi Horon Ekibi

14:30 Akçaabat Horon Ekibi

15:30Of Horon Ekibi Gösterisi (Of Belediyesi)

16:00 Şehitleri Anma Progrmı

16:30 Konser - Osman Öztürk

AKM İçi Sahne (Müze Alt Salon)

17:00 Tiyatro - Mizah Derneği

5 MAYIS 2018 CUMARTESİ

AKM Dış Sahne

20:00 Konser - Zeynep Başkan

AKM İç Sahne (Müze Salonu)

13.00 Halk Oyunları Gösterisi - Kuzey´in Uşakları

13:30 Of Belediyesi Halk Oyunları

14:00 Yöresel Kemennçe Sanatçısı Necmi Öksüz

14:30 Halk Oyunları Sürmene Horon Ekibi

15:30 Çocuk Tiyatrosu - Bir Bavul Oyun

16:30 Halk Oyunları - Akçaabat Horon Ekibi

AKM İç Sahne (Müze Alt Salon)

17:00 Tiyatro - Mizah Derneği



Anahtar Kelimeler: Ankara Çaykara Rüzgarı

İlginizi Çekebilir