Ankara'da Çaykara Coşkusu Hız Kesmiyor

Ankara

26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ankara´da gerçekleştirilen Geleneksel Trabzon Günleri yoğun bir katılım ile devam ediyor.

Geleneksel Trabzon Günlerinin üçüncü gününde Kaymakam Güzel ve Başkan Tok misafirleri karşılayarak örnek bir ev sahipliği gerçekleştirdi. 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ankara´da gerçekleştirilen Geleneksel Trabzon Günleri yoğun bir katılım ile devam ediyor.

Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara Stantı her zaman olduğu gibi ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya dev am ediyor.Organizasyonun ikinci günü olan 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü de Çaykara Stantı hem protokolün hem de ziyaretçilerin ve Çaykara’lı hemşerilerimizin akınına uğradı.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel de Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara Stantındaki yerini alarak misafirlere ev sahipliği yaptı.Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok gün boyunca  birlikte Çaykara Stantında yer alarak Çaykara İlçesini Ankara’da en güzel şekilde temsil ettiler.

Trabzon Günleri’nin ikinci gününde Çaykara Stantını  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora,  Bahar Ayvazoğlu, İyi Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ve İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin  Örs, Çaykara Stantını ziyaret etmişti.

Trabzon Günlerinin üçüncü gününde ise 28 Mayıs 2022 Cumartesi Günü Çaykara Stantı her zaman olduğu gibi yine en fazla ilgi gören stantlarından bir tanesi oldu.Trabzon Günlerinin üçüncü gününde MGK Genel Sekreteri Çaykara’lı hemşerimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu,CHP Milletvekili Ahmet Kaya,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,ve Trabzon Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çaykara’lı hemşerimiz Orhan Genç ile Ankara’da Çaykara İlçesini en mükemmel bir şekilde temsil eden EŞKOM Bilgisayar Yazılım firması sahibi Salih Eş ve yönetim kurulu ğüyeleri Çaykara Stantını ziyaret ettiler.

Çaykara Kaymakamı Muyhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara Stantını ziyaret eden POrotokol üyeleri ve misafirler ile Çaykara İlçesi ve Çaykara İlçesinin tanıtımı anlamında rehberlik yaparken stantı ziyaret eden Çaykara’lı hemşerilerimiz ile de bolca zaman harcayarak hasret gidermelerini sağladılar.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü hemşehrimiz, Bilal Şentürk  Çaykara Stantını ziyaret eden misafirlerden oldular

Trabzon eski Valilerinden Sayın Yılmaz Ergun, standını ziyaret etti.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok prorokolü ve Çaykara’lı hemşkerilerimizi Çaykara Stantında ziyaret ederek hem Stantı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti hem de Çaykara ile ilgili sohbet etti.

ÇAYKARA STANTIMIZA YOĞUN İLGİ

Geleneksel Ankara Günlerinde Çaykara Stantımız adeta ziyaretçi akınına uğruyor.Hem Bürokratlarımız hem de halkımız Çaykara Stantımıza çok büyük bir ilgi gösteriyor.

Görsel olarak mükemmel tasarımlar ile kusursuz bir şekilde hazırlanan Çaykara Stantımız göz kamaştırıyor ve de bu yüzden Etkinliklerde en fazla ilgi toplayan Etkinlik alanı olmayı başarıyor.

ÇAYKARA’LI HEMŞERİLERİMİZDEN YOĞUN İLGİ

Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara Stantına hemşerilerimiz de yoğun bir ilgi gösteriyor.Ankara ve çevre illerde yaşayan hemşerilerimiz Çaykara hasretlerini dindirmek ve Ankara’da Çaykara Kültürünü yaşamak amacı ile Çaykara Stantına akın ediyorlar.

ÇAYKARA STANTI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Çaykara İlçesinin tüm yönleri ile tanıtıldığı ve mükemmel görsel efektler ile süslenerek hazırlanan Çaykara Stantı her sene olduğu gibi 2022 yılında da Geleneksel Trabzon Günlerinin en can alıcı stantlarından bir tanesi konumunda.

Çaykara Stantında Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl ile Sultanmurat Yaylasının yanı sıra Yedi Göller,Çaykara İlçesinin Doğal güzelliklerini içeren yayla ve doğa manzaraları,Çaykara kadınının el emeği göz nuru Üreten Eller Stantı ve forodigo stantı ile Çaykara İlçesinin kültürel ögelerini içine alan çok sayıda bölüm,ürün  ve Görsel materyal yer alıyor.

ÜRETEN ELLER STANTI

Üreten Eller Stantımızda Karadeniz Bölgemize özgü Yöresel Hediyelik Eşya ürünleri sergilenmekte.Tamamı Karadeniz ve de Yöre Mimarisine uygun olarak hazırlanan hediyelik eşyalar aynı zamanda Karadeniz Kültürümüzü de temsil ediyor.

Karadenizimizin unutulmaya yüz tutmuş olan dokuma,işleme ve de el emeği göz nuru eserlerini üreterek kültürümüzü yeniden canlandıran üreten eller ekibi aynı zamanda yöremiz mimarisine uygun çeşitli hediyelik eşyaları da Karadenizimizi ziyarete gelen insanlarımızın beğenisine sunuyor.

20 Ev Hanımının Kursiyer olarak devam ettikleri Üreten Eller Kursumuzda bayanlarımız hem maharetlerini göstererek birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Ankara´da Geleneksel Trabzon Günlerinde Üreten Eller Stantımız adeta ziyaretçi akınına uğruyor.Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde binlerce Trabzon Sevdalısı Stantımızı ziyaret ederek Çaykara İlçemizin bir güzelliğini daha tanımış oldular.

Elmalı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çaykara Nüfus Müdürü Halil Mutlu Trabzon Günleri boyunca Çaykara Stantında yer alarak misafirlere mükemmel bir ev sahipliği gerçekleştirdi.

FORODİGO KURSU

Forodigo Stantımızda sergilenen ürünler de Ankara´da büyük bir ilgi görüyor.Kadınlarımızın büyük bir itina ile ürettikleri birbirinden değerli el emeği göz nuru el işleri ziyarete gelen misafirlerin adeta gözlerini kamaştırıyor.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA HER YERDE FARKINI GÖSTERİYOR

Geleneksel Trabzon Günleri için Ankara’da çok farklı ve güzel duygular yaşadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara İlçesinin ne kadar farklı ve özel bir İlçe olduğunu her zaman bildiklerini,Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara İlçe Stantına gösterilen yoğun ilginin Çaykara İlçesinin farkını bir kere daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Çaykara İnsanının çalışkanlığı ve üretkenliği ile tüm dünyada tanındığını ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Ankara’da hem Üreten Eller Stantı ile hem de Forodigo Kursu Sergisi ile Çaykara Kadının çalışkanlığını,alın teri el emeği göz nurunu insanların beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve ziyaretçilerden gelen yoğun beğeni görüşleri ile Çaykara İlçesiolarak ne kadar doğru yolda olduklarını bir kere daha görmefırsatını yakaladıklarını ifade etti.

BAŞKAN TOK-İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ

Hem Bürokratlarımızın hem  de Halkımızın Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde Trabzon Günlerine göstermiş oldukları ilginin kendilerini çok fazla mutlu ettiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ,Trabzon Günlerini ve Çaykara Stantımızı ziyaret ederek kendilerini onurlandıran Tüm Bürokratlarımıza Çaykara Halkı adına teşekkür etti.

Geleneksel Trabzon Günlerinde Çaykara İlçemizin tüm güzelliklerini, yansıtmaya ve de Çaykara insanımızın misafirperverliğini göstermeye çalıştıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ankara ve çevre illerde yaşayan Tüm Çaykara´lı Hemşerilerimizi 4 gün boyunca devam edecek olan stantlarımızda misafir etmekten büyük bir onur duyacaklarını sözlerine ekledi.

KONSERLERDE DE ÇAYKARA RÜZGARI

4 Gün Boyunca devam eden Geleneksel Trabzon Günlerinde Trabzon Kültürünü tanıtacak bir çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirilecek.Bunun yanı sırta Karadeniz Müziğinin bir çok önemli ismi Ankara’da sahne alarak hayranları ile buluşuyor.

Türk Halk Müziği,Karadeniz Müziği ve Özgün Müziğin güçlü sesi Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu Ulusal Müzik Dünyasının önemli isimlerinden İhsan Eş Geleneksel Trabzon Günlerinde Ankara’da Millet Bahçesinde hayranları ile buluştu.

Sanatçı İhsan Eş,28 Mayıs 2022 Cumartesi Akşamı saat 19.30’da hayranları ile bir araya geldi.Hayranlarının aklışları eşliğinde sahne alan Sanatçı İhsan Eş,her zaman olduğu gibi muhteşem bir sahne performansı ile hayranlarına mükemmel bir müzik akşamı yaşattı.

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli sanatçılardan Cemal Kaygusuz 28 Mayıs 2022 Cumartesi Günü saat 17.30’da Millet Bahçesinde hayranları ile buluştu.

Birbirinden güzel türküleri ile konser alanını dolduran binlerce Karadeniz sevdalısını coşturan Sanatçı Cemal Kaygusuz sahneyi alkışlar eşliğinde terk etti.

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli sanatçılardan Cemal Berber, 28 Mayıs 2022 Cumartesi Günü saat 18.30’da Millet Bahçesinde hayranları ile buluştu. Birbirinden güzel türküleri ile konser alanını dolduran binlerce Karadeniz sevdalısını coşturan Sanatçı Cemal Berber,sahneyi alkışlar eşliğinde terk etti.

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli sanatçılardan İlknur Yakupoğlu, 29 Mayıs 2022 Pazar Günü saat 16.00’da Millet Bahçesinde hayranları ile buluşarak Geleneksel Trabzon Günlerinin finalini gerçekleştirecek.

 



Anahtar Kelimeler: Ankara' Çaykara Coşkusu Kesmiyor

İlginizi Çekebilir