Ankara'da Trabzon Rüzgarı

Ankara

Trabzon Valiliği ve Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “Trabzon Tanıtım Günleri” coşkulu başladı.

Trabzon’un tanıtımı adına geleneksel olarak düzenlenen fakat koronavirüs salgını nedeniyle iki yıl ara verilen Trabzon Tanıtım Günleri başladı. Trabzon Valiliği ve Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyona Karadenizliler ilk günden yoğun ilgi gösterdi.  Bu yıl 17.’si düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, 26 - 29 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Açılış törenine; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, ilçe belediye başkanları, çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katıldı. 

AÇILIŞ TÖRENİNDE ŞEHİTLER ANILDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreni, askeri operasyonlarda şehit olan askerler için gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Törende yayımlanan Trabzon tanıtım videosu beğeni kazandı. Trabzon Tanıtım Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Trabzon Tanıtım Günleri’ne koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bugün burada hemşehrilerimizle yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 YERYÜZÜNDEKİ TÜM TRABZONLULARIN BAŞKANIYIM

Davetlilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı konuşmada, “Şampiyon şehrin şampiyon insanları, şampiyon hemşehrilerim, taraftarlarımız. Sadece Trabzon’da yaşayan Trabzonluların değil yeryüzündeki tüm Trabzonluların Belediye Başkanı olarak sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 2 yıllık zorunluluklardan sonra bu güzel etkinlikte yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel etkinliğe, Trabzon’un kültürünü, mutfağını, sanatını, türkülerini, ezgilerini ve lezzetlerini getirdik. Ancak bu sene çok güzel bir unvanı, kalbimizde, gönlümüzde taşıyarak buraya geldik. Çok uzun yıllardan sonra, sabırla beklediğimiz şampiyonluğa bu sezon itibarıyla ulaştık. Değerli başkanımız Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere teknik heyet, futbolcularımız ve büyük Trabzonspor camiasını bir kere daha gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.  

TRABZON İÇİN MUTLULUK VE ONUR KAYNAĞI

Şampiyonluk kadar şampiyonluğun kutlama biçiminin de çok konuşulduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Şampiyonluğumuz Trabzon’da, ülkemizin tüm şehirlerinde ve yurt dışında çok büyük coşkuyla kutladı. Şampiyonluk kutlamalarında silah, kavga, gürültü yoktu; büyük coşku, heyecan, adrenalin ve tarif edilemeyecek kadar büyük mutluluk vardı. Bütün bu kutlamalar dünyada ses getirdi. Bizim Meydan’da gerçekleştirdiğimiz kutlama töreninden paylaşılan görüntüler bütün dünyada neredeyse 1,5 milyara yakın kez izlendi. Bu Trabzon için çok büyük mutluluk ve onur kaynağıdır” şeklinde konuştu. 

KUTLAMALARIMIZ YAZ BOYU DEVAM EDECEK

Şampiyonluk kutlamalarının yaz boyu devam edeceğini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Esasında bugün burada da bir kutlama gerçekleştiriyoruz. Yaz boyunca memlekete geldiğinizde bu kutlamaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yıllar sonra gelen bu büyük şampiyonluk mutluluğu sebebiyle yürüyüşümüzde biraz değişiklik olabilir. Bizi idare edecekler, yapacak bir şey yok” dedi. Başkan Zorluoğlu’nun bu sözlerine davetliler alkışlarla karşılık verdi.

ŞEHRİMİZ BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon için harıl harıl çalıştıklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimiz için birçok ilki hayata geçiriyoruz. Ziyarete geldiğinizde göreceksiniz, Trabzon çok büyük değişim ve dönüşüm yaşıyor" ifadelerini kullandı.   

USTAOĞLU: TRABZON İLKLERİN ŞEHRİDİR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon’u tanımak için önce insanını tanımak gerektiğini belirterek, “Tarih, kültür, sanat ve spor şehri Trabzon’umuzu gerek başkentte yaşayan, gerek dışarıdan gelen vatandaşlarımıza 4 gün boyunca yaşatmak istiyoruz. Bu şehir aslında Trabzon insanını ruhunda saklıdır. Bu şehrin erkeği Sürmene bıçağı gibi keskin, kadını kazaziye gibi narindir. Trabzon her alandaki başarısıyla her daim ilklerin şehri olmuştur. Sporda, sanata, her alanda başarılı insanların hep zirvede kalmış, ülkemize hizmette hiç geri durmamıştır. Malumunuz Trabzonspor bu yıl şampiyon olarak bizleri onurlandırmış, gururlandırmış. Hep birlikte bizi mutlu etmiştir. Şehrimiz bu şampiyonluk kutlamalarıyla da dillere destan olmuştur” dedi. 

TBMM BAŞKANI ŞENTOP VE ZORLUOĞLU STANTLARI ZİYARET ETTİLER

Açılış töreninin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, stantları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler. 

ZİYARETÇİLERE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon Tanıtım Günleri’nde açtığı stant, Ankara’da bulunan Karadenizlilerden büyük ilgi gördü. Standı ziyaret edenlere Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.



Anahtar Kelimeler: Ankara' Trabzon Rüzgarı

İlginizi Çekebilir