Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Müftü Vahit Şenocak Anneler Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-ANNELER BAŞ TACIMIZDIR

Annelerimiz, yeryüzünde en kutsal görevi üstlenen, karşılıksız sevgi, hoşgörü ve mutluluğumuzun kaynağı, bizleri dünyaya getiren ve iyi bir şekilde yetişmemizi sağlayan en değerli varlığımızdır.

Karşılıksız sevmenin en güzel örneklerini veren annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de en önemli manevi kaynaklarıdır.

 Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin tek beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük armağandır. Onların gülen yüzleri bizler için de en değerli hazinedir.

 Cennetle müjdelenen annelerimizi sadece anneler gününde değil, ömür boyunca sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklamalıyız.      

 Yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla, değeri biçilemeyen başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

BAŞKAN TOK-ANNELERİMİZ EN KIYMETLİ VARLIKLARIMIZDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Başkan Tok , mesajında, "Sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakarlık gibi yüce hasletlerin sembolü olan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum." dedi.

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü olan annelerimiz her koşulda seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat gerendir. Bizler, Alemlere rahmet Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisini kendisine şiar edinen, anneleri baş tacı kabul eden, 'ana gibi yar olmaz' diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz.

Sevgiyi temelde ele alan annelerimiz, bizler için dünyanın en kıymetli varlıklarıdır. Annelerimiz, bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak görüp, tüm hayatlarını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan nadide çiçeklerdir. Baş tacımız, ilk öğretmenimiz, ilk hamimiz, sığınağımız, gücümüz olan annelerimiz, şefkat dolu yürekleriyle, sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplum yaşantısının tesis edilmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri rahmetle anıyor, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere her türlü zorluğa fedakârca göğüs geren şefkat ve huzur pınarlarımız tüm annelerimizin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum. " dedi.

MÜFTÜ ŞENOCAK-CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Anneler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Annelerimiz, dünyanın en zor ve en kutsal görevini üstlenen, karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin simgesi, değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, sözcüklerle anlatılamayan ve yeri hiçbir zaman doldurulamayan en değerli varlığımızdır. 

Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. 

Peygamber Efendimiz, “Cennet, annelerin ayakları altındadır.” Hadis-i Şerifi ile cenneti kazanmaya anneyi vesile kılmış, dinimizin kadına ve anneye verdiği değeri göstermiştir. Annelerimizi senede bir gün değil, ömrümüz boyunca sevgi ile kucaklamalı, dinimizin anneye ‘öf’ bile demeyi yasakladığını her zaman hatırlayarak gönüllerini hoş tutmalı ve hürmette kusur etmemeliyiz.

Bu duygularla, ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri başta olmak üzere sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık olan fedakâr ve cefakâr annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.



Anahtar Kelimeler: Anneler Gününüz Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir