Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Çaykara kaymakamı Osman Çelikkol,Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ,Çaykara Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Cuman ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak Anneler Gününü Kutladılar

Her sene mayıs ayının ikinci Pazar Günü Anneler günü olarak Kutlanıyor.Hayatımızın en değerli varlıkları yaşam kaynağımız annelerimiz.Çaykara kaymakamı Osman Çelikkol,Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ,Çaykara Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Cuman ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak birer mesaj yayınlayarak Anneler Gününü kutladılar

KAYMAKAM ÇELİKKOL-KARŞILIKSIZ SEVGİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol Anneler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Annelerimiz, yeryüzünde en kutsal görevi üstlenen, karşılıksız sevgi, hoşgörü ve mutluluğumuzun kaynağı, bizleri dünyaya getiren ve iyi bir şekilde yetişmemizi sağlayan en değerli varlığımızdır.

Karşılıksız sevmenin en güzel örneklerini veren annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de en önemli manevi kaynaklarıdır.

 Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin tek beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük armağandır. Onların gülen yüzleri bizler için de en değerli hazinedir.

 Cennetle müjdelenen annelerimizi sadece anneler gününde değil, ömür boyunca sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklamalıyız.      

Yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla, değeri biçilemeyen başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

BAŞKAN TOK-HOŞGÖRÜ VE MERHAMETİN TÜKENMEZ KAYNAĞI

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok “Anneler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Anneliğin koşulsuz sevgi, şefkat ve özveriye dayanan, tarifi imkansız ve müstesna bir duygu olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, "Annelerimiz, hoşgörünün ve merhametin tükenmez kaynağıdır. Annelik, başka hiçbir duyguyla karşılaştırılamayacak kadar mukaddes ve karşılık beklemeden verilen tek sevgi kaynağıdır. Annelerimizin eşsiz fedakarlıkları karşısında bizlere düşen görev onlara layık evlatlar olmak, vatana millete faydalı bireyler haline gelerek gurur duyacakları başarılar elde etmektir" dedi.



Annelerimize hiç bir zaman gönül borcunun ödenemeyeceğini ifade eden Başkan Tok, "Fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne yaparsak yapalım gönül borcumuzu ödeyemeyiz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda şefkatle bağırlarına basan annelerimize sadece Anneler Günü’nde değil, yılın her gününde, hak ettikleri saygıyı göstermekte asla kusur etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz şehitlerimizin çok kıymetli anneleri olmak üzere, fedakarlık ve sabırla dünyanın en kutsal görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇAMURALİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Anneler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Sevginin, şefkatin zirvesi; fedakârlığın ve merhametin abidesidir "anne". Koşulsuz ve sınırsız sevgi; saygı, şefkat, sabır ve fedakârlık gibi en yüce duyguları ruhunda barındıran huzur ve mutluluğun anahtarıdır. En kıymetli varlıklarımız, baş tacımız annelerimiz bizi millet yapan değerlerimiz ile aile ve toplum hayatımızın temel taşıdır. Varlıklarında her mevsim bahar, yokluklarında ruhumuz her an onları arar. Allah'ın rahmetinin en güzel tecellisidir annelerimiz.

 

İlk  öğretmenimizdir onlar. Eğitimin ilk adımı, sımsıcak kucaklarında başlar. Geçmişten bugüne toplumsal mirasımızı yaşatmada, kültürel ve ahlaki değerlerimizi aktarmada, geleceğin teminatı çocuklarımızı topluma hazırlamada kilit rol üstlenen annelerimizi  yüceltmek,  değerlerini  korumak, saygıda  kusur etmemek,  onların yüzlerini güldürmek  için  her   birimiz   evlat olarak  üzerimize  düşen  vazifeleri  yerine   getirmeliyiz.

Anneleri  baş  tacı  yapan, "Cennet anaların ayaklarının altındadır" diyen bir dinin mensupları olarak bu sözün idrakinde, annelerimizin hakkının hiçbir zaman ödenmeyeceğinin bilincindeyiz. Hayattaki en büyük yardımcı ve destekçimiz, yürüdüğümüz yolların rehberleri, sağlıklı yetişen nesillerin yaratıcıları, umutlarımızı paha biçilmez emekleriyle aydınlatan annelerimize; bizlere göstermiş oldukları karşılıksız sevgiden, hiç bitmeyen sabırdan, şefkatten, fedakârlıktan, merhametten dolayı minnettarız.

Bir annenin dünyayı değiştirebileceği gerçeğinden hareketle bu anlamlı günün, başımızın tacı annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyorum. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi ve fedakârlığını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların, sınıflarda her çocuğu kendi çocuğu gibi bağrına basan öğretmen annelerimizin, Anneler Günü´nü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. 

MÜFTÜ ŞENOCAK-CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak Anneler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.İşte o mesaj

''Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Anneler Günü” olarak kutlanmaktadır.
 
Annelerimiz, yeryüzünde en kutsal görevi üstlenen, karşılıksız sevgi, hoşgörü ve mutluluğumuzun kaynağı, bizleri dünyaya getiren ve iyi bir şekilde yetişmemizi sağlayan en değerli varlığımızdır.
 Karşılıksız sevmenin en güzel örneklerini veren annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de en önemli manevi kaynaklarıdır.
 Türlü fedakarlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek, çocuğu için tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün duygu ve düşüncelerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir.
 Dinimizde "Cennet Annelerin Ayağı Altındadır" hadis-i şerifi ile Annelerimizin ne kadar yüksek bir mertebede olduğu belirtilmiş, onlara saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğine işaret edilmiştir.
 Cennetle müjdelenen annelerimizi sadece anneler gününde değil, ömür boyunca sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklamalıyız.     
 Yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla, değeri biçilemeyen başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."

KEMAL CUMAN-ANNELERİMİZ YAŞAM KAYNAĞIMIZ

Çaykara Gündem Gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Kemal Cuman Anneler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı

"Annelerimiz, dünyanın en zor ve en kutsal görevini üstlenen, karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin simgesi olan, değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, sözcüklerle anlatılamayan ve yeri hiçbir zaman doldurulamayan en değerli varlığımızdır.

Karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en güzide mimarları hiç şüphesiz ki annelerimizdir. Anne demek, merhamet demektir. Anne demek, sabır ve metanet demektir. Anne demek dünyadaki tüm güzellikleri tek kelime ile ifade etmektir.

Hayatla aramızdaki en güçlü bağ, annelerimizdir. Bizleri millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında ve yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır. Annelerimiz, yetiştirdiği erdemli, dürüst ve ahlaklı bireylerle büyük ve güçlü Türkiye'nin temellerini atarak geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğretmenlerimizdir.

Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü en kıymetlisidir. Dünyanın neresinde olursa olsun anne sevgisiyle büyüyen bir çocuk, kendisi, ailesi ve çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirir.

Bizim inancımıza ve kültürümüze göre annelik dünyanın en yüce en kutsal vazifelerinden biri, anneler ise iyiliği en çok hak edenlerdir. "Cennet annelerin ayakları altındadır." Hadis-i Şerif'i anne sevgisini ve değerini bizlere en güzel şekilde anlatmaktadır. Peygamber Efendimiz anne hakkına çok büyük önem vermiştir. Nitekim "İnsanlardan en çok ilgilenmen gereken kimdir?" diye soran kimseye: "Annendir." diye cevap vermiş ve bunu üç kere tekrarlamıştır. Anne, ilahi rahmete benzer. Hep verir, fakat karşılık beklemez. Yüce dinimiz, anneye ve anne sevgisine özel bir yer vermiş, vaktinde kılınan namazdan sonra en sevimli işin anneye iyilik etmek olduğunu, Allah'ın rızasını kazanmanın, cennete ulaşmanın en kestirme yolunun anneye hizmetten ve anneyi gereği gibi sevmekten geçtiğini bildirmiştir.

Anneler, senenin belli bir gününde sevilip, diğer zamanlarda ihmal edilecek varlıklar değildir, ayrıca anneler, ömür boyu sevgiye, saygıya, hizmete ve hürmete layık en yüce varlıklardır. Anneler, başların tacı, gönüllerin ilacıdır. Ne mutlu, annelerini, layıkıyla sevenlere, onları her zaman hatırlayanlara, annelerine en güzel şekilde hizmet edenlere, annelerinin hayır dualarını alanlara.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin saygıdeğer anneleri olmak üzere, dünyanın en yüce görevini yerine getiren, hayatın tüm güzelliklerine layık olan, fedakâr ve cefakâr annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 



Anahtar Kelimeler: Anneler Gününüz Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir