Antep'ten Uzungöl'e Yaşam Savaşı

Antep

Gaziantep’te yaşayan ve yaz aylarında Uzungöl’de ailesinin geçimini sağlamak üzere çalışmaya gelen ailenin yaşamakta olduğu dram bir çoğumuza insanlık dersi verme niteliği taşıyor.

Hamza Hüseyin  isimli vatandaş aslen Türkmen ve Gaziantep’te yaşıyor.Ailenin ekonomik durumu çok kötü.Bu yüzden de her yaz mevsiminde baba ailenin nafakasını sağlamak için binlerce kilometre yol kat ederek Uzungöl’e çalışmaya geliyor.

Ailenin 2 yaşındaki çocuğu bir müddet önce böbrek yetmezliği sorunu ile karşılaştı.Ancak ailenin ekonomik imkanları hiç olmadığı için ve de hiçbir sosyal güvenceleri bulunmaması sebebi ile küçük çocuk böbrek yetmezliği sebebi ile hayatını kaybetti

Şu günlerde yeni bir bebek bekliyor aile.                 

Uzungöl’de çalışan baba Turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte Gaziantep’e geri dönmüş.Ve babanın gönderdiği ailenin yaşadığı evi gösteren resimler herkesi hayrete düşürdü.Bu devirde bu şekilde yaşayan insanlar da var mı diye sormadan edemiyor insanoğlu.

Eski  derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor aile.Evde kullandıkları eşyaların hepsi eski ve kullanılamayacak durumda olan eşyalar

Ailenin bu içler acısı durumu Uzungöl İnfak Grubunu harekete geçirdi.Yardımlaşma,paylaşma ve dayanışma amacıyla kurulan Uzungöl İnfak Grubu zaman kaybetmeden ailenin yardımına koşmaya karar verdi.

Uzungöl Esnaflarından Ahmet Dilek ve Muhsin Yazıcı’nın başlatmış olduğu kampanyaya Uzungöl esnafından çığ gibi destek gelmeye başladı.

Önce ailenin kiralık bir eve çıkmasını sağladı Uzungöl İnfak Grubu.Kirasını İnfak Grubu ödeyecek.Sonra her esnafın ayrı bir desteği ile taşınacakları evin tüm eşyası yenilendi.

Şimdi ise hedefi büyüttü Uzungöl Esnafı.Gaziantep’te yaşayan ailenin daha geniş imkanlar ile yaşamını sürdürebilmesi için Yardım Kampanyası düzenlemeye karar verdi

2020 Yılında Dram içinde yaşayan bu aileye yardımda bulunmak isteyen hayırsever iş adamları Uzungöl Esnaflarından Ahmet Dilek ve Muhsin Yazıcı’ya ulaşarak yardımda bulunabilecekleri gibi vatandaşın İBAN numarasına da bağışta bulunabilecekler.

İRTİBAT TELEFON

Ahmet Dilek-Esnaf-Uzungöl İnfak Grubu-0 532 4417126

Muhsin Yazıcı-Esnaf-Uzungöl İnfak Grubu-0 545 2000061

Gaziantep’li vatandaş Hamza Hüseyin’in Banka İBAN Numarası

TR51 0001 0019 5491 3405 9550 01



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Antep'' Yaşam Savaşı

İlginizi Çekebilir