Arap Turizmciler Trabzon´da!

Arap Turizmciler Trabzon´da!

Suudi Arabistan´dan Doğu Karadeniz Bölgesini ziyaret eden yaklaşık 30 turizm acentesinin yetkilisi, bölgedeki görüşmelerine başladı.

Heyetin Trabzon´daki yetkililerle bir otelde gerçekleştirdiği toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Doğu Karadeniz Kalkın Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi M. Suat Hacısalihoğlu, TURSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, DOKA Trabzon Yatırım Destek Ofisi Müdürü Mehmet Bozdoğan, TURSAB Yönetim Kurulu üyeleri ile acente temsilcileri katıldı. Trabzon, Giresun, Ordu ve Rize illerini ziyaret edecek olan acente yetkilileri, 26-29 Mart tarihleri arasında bölgedeki tarihi ve turistik mekânları görme fırsatı da bulacak.

Toplantının açılışında konuşan DOKA Trabzon Yatırım Destek Ofisi Müdürü Mehmet Bozdoğan, acentelerin bölgede Sümela manastırı, Hamsiköy, Ayder, Gelin Tülü Şelalesi, Uzungöl, Çay fabrikası, Giresun kalesi, Ordu Boztepe, Yason Burnu Çivili camii gibi mekanları göreceklerini aktardı. 

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Suudi Arabistan´dan gelen turizm acentelerinin bölgemizdeki sektör temsilcileri ile yapacağı ikili iş görüşmelerinin çok yararlı olacağını düşündüğünü söyledi. Gürkök, şöyle konuştu: ?Suudi Arabistan ve bölgemiz arasındaki turizm işbirliğine önemli derecede katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Her sene Suudi Arabistan´dan gelen dostlarımızın sayısı gittikçe artmaktadır. Bizlere düşen de onlara en yüksek ve iyi derecede hizmet vermektir. Bugün burada her iki tarafın da profesyonel acenteleri var. Aynı sektördeler ve birbirlerini iyi tanıyacaklarını düşünüyorum. Hep beraber yapacakları tur programları ile bölgemize ve aynı zamanda Suudi Arabistan tarafına yapılacak turlarda çok önemli gelişmeler olacaktır. Biz TURSAB olarak seyahat acenteleri olarak bu toplantılara devam edeceğiz. İkili görüşmeleri organize etmeye devam edeceğiz. Bu toplantıların fuarlardan daha etkili olduğunu düşünüyorum.?

HACISALİHOĞLU: SUUDİ ARABİSTAN İLE TURİZM SEKTÖRÜ KARŞILIKLI GELİŞMELİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi Başkanı Doğu Karadenzi Kalkın Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Suat Hacısalihoğlu da Suudi Arabistan ile turizm sektörü yanısıra bölgede yatırım alanında işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. İkili görüşmelerin sonuç odaklı toplantılar olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, ?Her firmamız kendi içerisinde yapacağı toplantılarla sonuç odaklı olacağını düşünüyoruz.? dedi.

İki ülke arasında turizm sektörünün geliştirilmesi yanı sıra aynı zamanda yatırımlarında desteklenmesi konusunda çalışmalara adım atılması gerektiğini kaydeden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: ?Bugüne kadar arsa ve daire alımı şeklinde ilişkilerimiz devam etti. Belki bir adım daha ileriye geçilerek daha büyük geniş yaşam alanlarının oluşturulması gibi çalışmalara da sebebiyet verilebilir. Bu kapsamda özellikle bölgemize getirilen misafirlere iyi tanıtım yapılarak bölgemize ilgilerinin artırılması sağlanabilir. Bugün burada yapacağınız aranızdaki görüşmelerin uzun süreli olmasını önemlidir. Sadece bir tanışma değil, devamlı sürdürülebilir bir yapısı olmasında fayda vardır. Bu toplantı belki başlangıç olmuştur ve devam edecektir. Hepsine hazırlıklı olmakta yarar var.?

Kaynak:Haberler.com



Anahtar Kelimeler: Arap Turizmciler Trabzon

İlginizi Çekebilir