Aslen Çaykaralı Şehit kaymakam toprağa verildi

Aslen Çaykaralı Şehit kaymakam toprağa verildi

Mardin Derik´te teröristlerce şehit edilen aslen Çaykaralı Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Sakarya Arifiye´de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Kaymakam için evinin önünde helallik alındı. Safitürk´ün naaşı buradan resmi tören için valilik binasına götürüldü. Şehidin 3 yaşındaki oğlu oyuncak kamyonu ile babasının ardından gitti. Şehit çocuğunun annesine ´babam nerede anne göremiyorum´ sözleriyle seslendiği cenazede, şehit kaymakamın babası ise kendi oğlunun namazını kıldırdı. 

Mardin´in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Sakarya´daki baba evi önünde helallik alındı.

Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi´ndeki baba e vinin önünde kurulan taziye çadırında okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Safitürk´ün naaşı alınan helalliğin ardından Sakarya Valiliği önünde düzenlenecek tören götürüldü./resimler/2016-11/12/1855063919490.jpg

Helallik alınması sırasında cenaze evi önüne gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş´u gören şehit eşi Ayşegül Safitürk´ün gözleri dolarak, ?Eşimin tek valisi sizdiniz. Sizi son görüşü böyle olacakmış maalesef. Sizi şehit olarak son kez gördü? dedi.

Öte yandan şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk yakınlarının omzunda, oyuncak kamyonu ile birlikte babasının cenazesi arkasından götürüldü./resimler/2016-11/12/1903302835591.jpgERDOĞAN: ER YA DA GEÇ ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk´ün cenazesine katılmak üzere Sakarya´ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğlen saatlerinde Üsküdar Kısıklı´da bulunan konutundan çıkarak yakındaki helikopter pistine geçti. Erdoğan´a eşi Emine Erdoğan, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

Cenaze Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: ´´Biz Muhammed Fatihlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım. Birbirimizi n´olur Allah için sevelim. bunu yaptığımızda göreceksiniz, er geç bu zafere ulaşacağız.

Bu ülkede daha çok Muhammed Fatihler var. Ben babasına, annesine, eşine, tüm ailesini sabırlar diliyorum.

Bunların kökünü kazımaya devam edeceğiz. Sabreden zafere ulaşır. Ben milletimin hassasiyetini biliyorum. Parlamentodan idamla ilgili onay çıkarsa ben kabul ederim. Şahsa karşı işlenen suçları şahsın varisleri affedebilir. George ne demiş önemli değil, önemli olan Allah´ın ne dediği.´´/resimler/2016-11/12/1858541892721.jpg?BABAMI GÖREMİYORUM ANNE?

Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk´e ?Babamı göremiyorum anne? dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise ?Baban tabutta oğlum? cevabını verdi. Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı. Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk´ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, ?Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım? diye ağladı.

VALİ COŞ, ŞEHİT BABASINI ALNINDAN ÖPTÜ

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da şehit babasını alnından öptü. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve protokol üyeleri de katıldı. Baba Asım Safitürk ve anne Fatma Safitürk görevlilerin yardımıyla tören alanına geldi. Çok sayıda vatandaş da valilik binası önündeki törene katıldı./resimler/2016-11/12/1859339549788.jpgSOYLU, ?KİMSE AĞZINA BİR DAHA PKK LAFINI BİLE ALAMAYACAK?

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit kaymakam Fatih Safitürk ile uzaktan akraba olduklarını ifade etti. Kaymakam Safitürk´ün Derik´te güzel hizmetler yaptığını hatırlatan Bakan Süleyman Soylu, birilerinin bu hizmetlerden rahatsız olduğunu söyledi. Konuşmasında zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan Bakan Soylu, konuşması sırasında zor anlar yaşadı.

Safitürk´ün tabutu başında terörün biteceği sözünü veren Bakan Soylu, şöyle devam etti: ?Ama birileri bu hizmetlerden, bu gönül birliğinden rahatsız olmuştur. Devletin temsilcisini, kaymakamını, o bölgeye hizmet götürmeden rahatsız olanlar, yıllardır eşkıya yaptıkları çocukların başını okşayan, onlara okul yapan, neredeyse her biri çukura dönen yollarını tamir etmesinden rahatsız olanlar, dünyanın egemen güçlerine karşı çıkıp mazlumun yanında olmasından rahatsız olanlar. Şehit cenazelerimizde, o babalarımızın metanetinden rahatsız olanlar. Bu milletin cesaretinden, imanından rahatsız olanlar işte onlar bize bu ihaneti yapmışlardır. Hain ve alçak saldırıyla benim bu kaymakam kardeşimi, milletimin şerefli evladını şehit etmişlerdir. Muhammet ile şehadetinden bir süre önce beraberdik. Hizmetlerini o kadar güzel anlatıyordu ki. Kimse yanlış anlamasın. Gözyaşlarımız muhakkak acımızdandır. Ama bu gözyaşlarımızın her birinin dua niyetiyle olduğunu bilmenizi istiyorum. Biz aynı zamanda uzaktan akrabaydık. Bilmenizi istiyorum ki o büyükelçiler HDP´nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim. Terör örgütüne can suyu veriyorlar. Terör örgütüne cesaret veriyorlar. Ama bir şeyi hem milletimiz hem dünya o gün çok net anladı. Evet bu gün bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlar vekil, o gün koltuklarına oturanlar asildir. Onlar bu toprakların çocukları değiller. Hiç merak etmeyin. Kaymakam bey şu anda burada hepimizle beraberdir. Bize dinimiz emretmektedir. Dinimizin de emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız, ama onlar diridirler. O hep ismini babasıyla beraber buluşturduğu evladıyla beraber olacaktır. O hep eşiyle, annesiyle, ailesiyle, akrabasıyla ve bu milletle beraber olacaktır. Bu bayrak dalgalandığı sürece şu ay yıldızlı bayrak şerefle dalgalandığı sürece onun üzerinde sevgili Muhammet Fatih´i, şehitleri, bu ülkenin huzuru için kendi bedenini feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizin her birinin ismi yazılı olacaktır. Ama biz sabırlı olacağız inşallah. Milletimizin başı sağ olsun. Sakarya´mızın başı sağ olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Hiç endişe etmeyin. Terörü öyle bir bitireceğiz ki Allah şahittir. Kimse ağzına bir daha PKK lafını bile alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür. Milletimize şeref sözümüzdür. Son sözümü söylemek istiyorum, kaymakam bey görev tamamlanacaktır. Rahat olun.? Bakan Soylu´nun konuşmalarını sıklıkla ?idam? diye bağırarak kesen vatandaşlar, terörle mücadelede göreve hazır olduklarını söyleyerek, ?Amerika´yı yakın, İsrail´i yakın? diye bağırdı..

/resimler/2016-11/12/1900152519408.jpg?TÜRKİYE PSİKOLOJİK OLARAK ÜSTÜN?

Törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Ayşegül kızım, Asım Amca, haydar kardeşim. Meslek hayatımda çor zorlandığım konuşmalardan bir tanesidir. Çok değerli bir meslektaşımız. Bakanımız teveccüh ettiler. Bu başarısından dolayı Derik´te görev yapmasını istediler. Son bir ayda Derik çok büyük bir mesafe kaydetti. Terörle mücadelede başarı gösteren birisiydi. Bölge insanlarına zulmeden PKK ile mücadelede çok başarılı çalışmalar yapıyordu. Değerli meslektaşımız terör örgütünün hedefi haline geldi. 10 Kasım törenlerinden sonra makamında terör örgütünün menfur saldırısı sonucunda şehit oldu. Terör örgütü şunu bilmeli ki bu kahraman milletimiz, yüzlerce ve binlerce evladını şehit etmekten hiçbir zaman çekinmeyecektir. Terör örgütü şunu bilmeli ki Türkiye güçlüdür ve bu gücü de zaten biliyor. Türkiye psikolojik olarak da üstün. Ben en kısa zamanda Fatih kardeşimin katillerinin bulunacağına inanıyorum? diye konuştu./resimler/2016-11/13/0153078784987.jpg Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, törene katılan binlerce kişiyle birlikte dua edildi. Bir asker ve bir polisin nöbet tuttuğu şehidin tabutu Valilik önündeki törenin ardından cenaze namazının kılınacağı camiye götürülmek üzere yola çıktı.

kaynak:Milliyet



İlginizi Çekebilir