Ataköy Hastanesine Doktor Ataması

Ataköy Hastanesine Doktor Ataması

Ataköy Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine uzman hekim ataması yapıldı.

2003 yılından beri Çaykara Ataköy´de Bölge Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet veren ve yaklaşık 3 yıldır kapatılması için sürekli gündeme gelerek kamuoyunu meşgul eden hastaneye 19.04.2016 tarihi itibarıyla 1 Uzman Doktor ile 1 Pratisyen doktor ataması yapıldı. Uzun süreden beri uzman doktoru bulunmayan hastanenin doktor ihtiyacı Trabzon´dan günübirlik olarak karşılanıyordu. Hastanede şu anda 58 hastanın tedavisi devam ediyor. Yeni atamalarla birlite 1 Uzman doktor, 4 Pratisyen doktor hastanede görev yapacak.

Trabzon´un  ve bölgemizin ihtiyaçları göz önüne alınarak, Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak  2003 yılında 50 yatak kapasitesi ile  hizmete açılmıştır.2006 yılında 65 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. İlk hasta yatışı 2004 yılının  haziran ayında yapılmıştır. Daha sonra ihtiyaçtan dolayı yatak kapasitesi 88´e çıkarılmıştı.

"BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLMİŞ OLDU"

Çaykara-Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yapılan uzman doktor atamasının büyük bir eksikliği tamamlandığını belirten Of Devlet hastanesi Başhekimi Op.Dr.Şaban Uysal , Hastanemize 19.04.2016  tarih itibarı ile 1 Uzman doktor ile 1 Pratisyen doktor atamasının yapılması bizleri son derece sevindirmiştir. İnanıyorum ki Hastanemiz eski dönemine dönerek Bölge hastalarımıza büyük hizmetleri olacaktır. Mecburi hizmet atamasıyla yapılan uzman doktorun 550 gün çalışacağı için hastanemizin büyük bir eksikliği giderilmiş oldu. Çaykara Belediye başkanı Hanefi beyin bu konuda büyük katkısı olmuştur. Hastanenin kantin ihalesinin yakında yaparak bununda hastaneye bir canlılık getireceğine inanıyorum. Ayrıca Halk Eğitim müdürlüğünden hastanemize gelen öğretmenler hastalara el becerisi kursları vermektedir,?dedi./resimler/2016-4/20/2055435267285.jpgOp. Dr. Şaban UYSAL Kimdir?

1973 yılında Çaykara´da doğdu. İlkokulu Çaykara´da, Ortaokul, Lise eğitimini Trabzon´da tamamladı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden mezun oldu. Mezuniyet sonrası Giresun´un Çamoluk İlçesinde pratisyen hekimlik ve Sağlık Grup Başkanlığı yaptı. Ardından Trabzon Merkez Aydınlık evler Sağlık Ocağında çalıştı. Uzmanlık eğitimini Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim dalında tamamladı. Mecburi hizmetini Batman´da yaptı. Sason Devlet Hastanesi´nde Başhekim Vekilliği yaptı. Sonrasında Rize Devlet Hastanesi´nde ve Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi´nde Genel Cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 01.01.2015 tarihi itibari ile Of Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi başhekim vekilidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir