Ataköy Hastanesinin Durumu Ne Olacak!

Ataköy Hastanesinin Durumu Ne Olacak!

Çaykara Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin kapatılması konusu sürekli gündeme gelirken, Trabzon Numune hastası bünyesinde Psikiyatri servisi açıldı.

Uzun yıllardır ilçemizde faaliyet gösteren Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin Yaklaşık 2 yıldır kapatılması konusunda spekülasyonlar devam ederken, Çaykara halkından gelen baskılar yüzünden siyasilerin araya girmesiyle kapatılması bir süre ötelenmişti. Hastanenin geleceği son dönemlerdeki yetkililerin çelişkili açıklamalarıyla gündem oluşturmaya devam ediyor. 

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesi tüm bölgeye hizmet verirken, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan ve bölgenin en büyük psikiyatri servisi yakında hizmete açılıyor. 

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin bir süre önce tadilata girdiğini hatırlatarak psikiyatri servisinin tamamlandığını söyledi. Trabzon Ataköy Ruh ve sinir Hastalıkla Hastanesi´nin mevcut haliyle hizmet vermeye devam etiğini belirten Süleyman, ?Numune Hastanemizde tadilatı tamamlanan Psikiyatri servisimiz yaklaşık 80 yatak civarında olacak. Trabzon Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkla Hastanesi´ndeki yatak kapasitemiz ise 110 Dolayısıyla Numune Hastanemizdeki psikiyatri servisi hizmete girmesiyle bölgenin en büyük psikiyatri servisi ilimizde olmuş olacak? dedi. 

Bilindiği üzere, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka, daha önce basına verdiği demeç de, Çaykara Ataköy hastanesinin oldukça uzak kaldığını, Özellikle yaşlı ve ek hastalığı olan hastalarda biz Ataköy´de hastayı yönetmekte zorlanıyoruz. Numune´de bizim uzman hekim sayımızda eksiğimiz yok ama yataklı servis konusunda eksiğimiz olduğunu fark ettik. Numune Kampusunda bağımlıların da tedavi edilebileceği bir psikiyatri alanını oluşturuyoruz. Ataköy hastanesini bir tadilattan sonra açtık, Şu aşamada kapanacak da, kapanmayacak desek de yanlış. Ancak hizmeti orada sunmak zor onu kabul etmek lazım, personel oraya gitmek istemiyor. Vatandaş orada bir sorun yaşadığı zaman o sorunları yönetmek de zor, demişti. 

ÇAYKARA GÜNDEM GAZETESİ OLARAK YETKİLİLERE SORUYORUZ?

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin 110 yatak kapasitesi ile tüm bölgeye hizmet verirken, şu anda hastanede yatarak tedavi gören hasta sayısı 50 kişidir. 

Bölgeye hizmet veren Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin 110 yatak kapasitesinin hiçbir zaman dolmadığını göz önüne bulundurursak, Trabzon Numune hastanesi bünyesinde 80 yataklı psikiyatrı servisinin açılmasının gerekçeleri Çaykara halkı tarafından inandırıcı gelmemektedir. 

Yakında açılacak olan Trabzon Numune hastanesi bünyesindeki psikiyatrı servisinin hasta kabulünden sonra Ataköy hastanesine hangi hastayı göndereceklerdir. 

Trabzon Numune hastanesi bünyesindeki psikiyatrı servisinde hasta kabulü başlayıp tedavi olmaya başlayınca, Bugün 50 hastanın yattığı Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin hasta kapasitesi ister istemez en az düzeye, hatta hiç hasta gitmeyeceği için, hastanenin kapatılması için daha önce açıklanan? Ataköy hastanesine hasta ve personel gitmiyor? mazeretleri gerçekleşmeyecek mi? 

Hastası olmayan hastanenin kapatılması gündeme geleceği için Ataköy hastanesinin kapatılması kaçınılmaz olacaktır. 

Daha önce birçok kurumun ilçemizden alınarak neredeyse yatırımlardan izole edilen Çaykara´nın elinde bulunan Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin çeşitli mazeretlerle kapanması gündeme geldiğinde, özellikle yöremizden istihdam olan birçok hemşerimiz ve esnafımız mağdur olmayacak mı?

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Irfan ciftci
10.07.2015 02:08:27
Olay sadece kapasite olayi değil. Gelen hastalarin kendileri ve de yakinlari nerelerden geliyor biraz da buna bakmak lazim. Ulasim guclugu oldugu vakit , bu durum insanlara ekonomik manada zorluk cikaracaktir. Bolgeye yakin olanlar buraya gelsin, digerleri trabzona ya da baska bir bölgeye

İlginizi Çekebilir