Ataköy´de, Yeni Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi.

Ataköy´de, Yeni Kız Öğrenci Yurdu Hizmete Girdi.

Çaykara Ataköy´de eksikliği duyulan 2´nci Kız Öğrenci Yurdu hizmete açıldı.

Çaykara Ataköy Mahallesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde eğitim gören kız öğrencinin barınma ihtiyacını giderecek olan 76 kapasiteli öğrenci yurdu tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açıldı. /resimler/2015-10/22/0921475885875.jpgSon yıllarda öğrenci kapasitesinin hızla artması sonucu öğrencilerin barınma sorunu yaşandığı Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde ilki geçen yıl tamamlanarak hizmete alınan 113 kapasiteli kız öğrenci yurdunun ardından 76 kapasiteli 2´nci kız öğrenci yurdu da tamamlanarak hizmete açıldı./resimler/2015-10/22/0927481986753.jpgAtaköy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde hemşirelik öğrenimi gören toplam 266 öğrenciden, öncelikle 189 kız öğrencinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için girişimlerde bulunan Çaykara Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, daha önce Ataköy Belediyesi olarak hizmet binası olarak kullanılan ve Trabzon´un Büyükşehir kapmasına alınmasıyla birlikte Çaykara Belediyesinin mülküne dönen binanın Başkan Hanefi Tok tarafından yurt yapılması için açıkta kalan kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere ilçe milli eğitim müdürlüğüne devredilmesinden sonra, Ataköy Mahallesinden, hayırsever işadamı Aydın Hacıabdullahoğlu tarafından yaklaşık 4 ay süren çalışma sonrasında gerekli fiziki tadilatları tamamlanarak son derece modern hale getirilen kız öğrenci yurduna dönüştürülen 76 kapasiteli yurt hizmete girdi.  

/resimler/2015-10/22/0923503857153.jpgYapılan çalışmalar sonrasında Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan 189 kız öğrencilerin tamamının barınma sorunu giderilmiş oldu. Aynı okulda öğrenim gören 77 erkek öğrenci ise Çaykara´da bulunan Devlet ve özel yurtlarda barınma ihtiyaçları karşılanıyor./resimler/2015-10/22/0924587471771.jpg?ÖĞRENCİLERE SİCAK ORTAMDA HİZMET VERECEĞİZ?

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan öğrencilerin yıllardır ihtiyaç haline gelmiş barınma eksikliğini giderdiklerini ifade ederek, ? Özellikle il dışından gelen öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması, öğrenci ve ailelerini oldukça sevindirmiştir. İlçemizde öğrenim gören her öğrenciye,  rahat, huzurlu, sıcak ve güvenli bir ortam hazırlamayı kendimize görev edindik. Yurtta, görevli idareci ve öğretmenlerimiz ve diğer personelimiz tarafından bir ev sıcaklığı ortamı ile öğrencilere hizmet vereceğimizden dolayı çok mutluyuz,? dedi./resimler/2015-10/22/0925466359337.jpg?EĞİTİM İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK?

Çaykara Belediyesi olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen Eğitim için bütün imkânları seferber ettiklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,  ?Amacımız çocuklarımızın bilimsel veriler ışığında milli, kültürel değerleri benimsemiş; vatanına ve milletine sahip çıkan; sorumluluklarının bilincinde geleceğe güvenle bakabilen ve toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Daha önce Ataköy Belediyesi olarak hizmet veren şu anda belediyemizin mülkünde olan binamızı öğrencilerin barınmaları için tahsis ettik. Yurdun tadilatını üstlenen ve kısa bir sürede bitirerek öğrencilerin hizmetine sunan hayırsever işadamı Aydın Hacıabdullahoğlu´na, Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile gayret gösteren tüm kurumlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum,?dedi./resimler/2015-10/22/0926337145085.jpg?EĞİTİMDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇE OLDUK?

Göreve geldikleri 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Çaykara´nın eğitim alanında büyük hamleler geçirdiğini söyleyen İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, ? Planlı ve programlı çalışmalar ve sonucunda öğrencilerden gelen başarıyla birlikte özellikle il dışından çok sayıda öğrencinin eğitim konusunda ilçemizi tercih etmesi sonucu yoğun bir şekilde öğrenci potansiyeline ulaşmış duruma geldik. Bu artışla birlikte ciddi bir şekilde barınma sorunuyla karşı karşı kaldık. Sorunu çözmek için gece gündüz çalıştık. Bu konuda Kaymakamlık ve Belediyenin büyük katkısıyla Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan tüm öğrencilerin barınma sorununu çözdük. Geçen yıl tamamladığımız 113 kapasiteli kız yurdunun yanında, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un eski Ataköy belediye hizmet binasını bize tahsis ederek, yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre içinde hayırsever işadamı Aydın Haciabdullahoğlu´nun üstlendiği fiziki tadilatın ardından 76 kapasiteli 2´nci kız öğrenci yurdumuzu hizmete açtık. Hizmete giren yeni öğrenci yurdumuzla birlikte toplam 189 kız öğrencimizin tamamının barınma ihtiyacını karşılamış olduk. Okulda öğrenim gören 77 erkek öğrencilerimizin de Çaykara´da faaliyet gösteren devlet ve özel yurtlarda barınma ihtiyaçları karşılanıyor. Öğrencilerimizin tamamına yakını İl dışından ilçemize geldiler. Faaliyet gösterecek olan yurt sayesinde  öğrencilerimizin ihtiyacı giderilerek ailelerimizin de maddi olarak daha rahat etmeleri sağlanacaktır Temennimiz bu imkânlardan istifade eden öğrencilerimiz, derslerinde daha çok başarılı olurlar. Öğrenci yurtlarının hizmete açılmasında emeği ve katkısı olan eski Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül´e, Kaymakamımız Mustafa Gül´e, Belediye Başkanımız Hanefi Tok´a, hayırsever işadamımız Aydın Hacıabdullahoğlu´na,  minnet ve şükranlarımı iletiyorum,?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir