Ataköy'de Minik Yüreklerden C Vitamini Şenliği

Ataköy

Çaykara Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Öncesi Öğrencileri tarafından hazırlanan C Vitamini Şenliği büyük bir ilgi gördü.

Okul Müdürü Osman Terzioğlu’nun onayı doğrultusunda Sınıf Öğretmeni Damla Şakar tarafından öğrencilerin C Vitamini tüketmelerinin çoğaltılması,C Vitamini konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturma ve C Vitamininin vücudumuz açısından önemi hedefleri ile Sınıfta öğrenciler ile birlikte C Vitamini Şenliği gerçekleştirildi.

Şenlik kapsamında öğrenciler kendi imkanları ölçüsünde evlerinden meyve ve sebze getirilirken Okul İdaresi ve Sınıf Öğretmeni Damla Şakar da kendi imkanları ölçüsünde Şenliğe katkı sağladı.

Sınıf Öğretmeni Damla Şakar sınıfta dersi işlerken canlı olarak her meyve ve sebzede hangi vitaminlerin bulunduğunu,bu vitaminlerin vücudumuza ne gibi faydalarının olduğunu öğrencilere anlatıyor daha sonra ise öğrencilerin bu meyve ve sebzeleri her gün düzenli olarak tüketmelerini sağlıyor.C Vitamini Şenliği Okulda Eğitim Öğretim yılı boyunca devam ediyor  ve C Vitamini Şenliğinde azalan meyve ve sebzeler Öğretmen Şakar ve Okul İdaresi tarafından tamamlanıyor.

Bu şekilde öğrenciler hem meyve ve sebzelerin Vücudumuzdaki faydalarını canlı bir şekilde öğrenmiş oluyor,hem düzenli olarak meyve ve sebze tüketerek sağlıklı bir şekilde beslenmiş oluyor hem de düzenli olarak tüketmiş oldukları meyve ve sebzeler sayesinde soğuk algınlığı gibi Hastalıklardan da kendilerini koruyarak bağışıklık kazanmış  oluyorlar.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ile Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  4 Ocak 2022 Çarşamba Günü gerçekleştirmiş oldukları Cevdet Sunay MTAL Okul ziyaretlerinde öğretmen ve öğrencilerin C Vitamini Şenliğini de ziyaret ettiler.

Ziyarette Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,uygulamadan duymuş olduğu memnuniyeti ifade ederken öğrencilerin görerek,yaparak yaşayarak ve uygulayarak öğrendiklerini,en etkili öğrenme şeklinin bu olduğunu,Cevdet Sunay MTAL’de Okul Müdürü Osman Terzioğlu ve Öğretmen Damla Şakar’ın bu konuda örnek alınması gereken  bir çalışmanın altına imza attıklarını bu anlamda Okul Müdürümüze ve öğretmenimize teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Örnek Eğitim çalışmasından dolayı Okul Müdürü Osman Terzioğlu ile Sınıf Öğretmeni Damla Şakar’a teşekkür eden Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu,Eğitim Öğretimin en önemli amaçlarından bir tanesinin öğrencide kalcı ve etkili davranışlar kazandırmak olduğunu,bu örnek etkinlik çalışması ile öğrencilerimize sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda örnek bir etkinliğin gerçekleştiğini,bu anlamda bu örnek etkinliği gerçekleştiren öğretmen ve Okul Müdürüne minnet borçlu olduklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir