Ataköy'de Yetişkinler Öğrenciler İle Birlikte Kitap Okuyor

Ataköy

Yapımı kısa bir süre önce tamamlanan Cevdet Sunay MTAL Kütüphanesi öğrencilerin olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor.

Öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdikleri Z Kütüphaneye veliler de büyük bir ilgi gösteriyor.

Çaykara İlçesi Mesleki Eğitim Programı Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştiriliyor.Çaykara İlçesinin değişik mahallelerinden 19 kursiyer haftanın bir günü Ataköy’de gün boyunca eğitim görüyorlar.

Yaşları 18 ile 70 arasında değişen 19 veli Z kütüphaneyi de ihmal etmiyor.Okul Müdürü Osman Terzioğlu’nun organizasyonu ile Kursiyerler  haftada bir gün 1 ders saati boyunca Z kütüphanede kitap okuyarak okuma kültürlerini geliştirmeye çalışıyorlar.

Uygulamadan çok memnun olan Kursiyerler rahat ve ferah bir ortamda modern bir şekilde hazırlanmış ve zengin kitap içeriklerine sahip olan Z Kütüphanede kitap okuma keyfini yaşamaktan dolayı duymuş oldukları memnuniyeti ifade ettiler.

Öğrencilerin büyük bir ilgi gözterdikleri Z Kütüphaneye yetişkinlerin de ilgi göstermesi hem öğrenciler için farklı bir motivasyon kaynağı oluşturuyor hem de aynı kütüphanede öğrenciler ile velilerin bir arada bulunması renkli ve güzel görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

CEVDET SUNAY Z KÜTÜPHANEYİ ANIMSAYALIM

Cevdet Sunay MTAL Z Kütüphanesi geniş ve ferah mekanı,şık dekorasyonu,modern fiziki donanımı,ısı,ışık ve yalıtım sisteminin mükemmelliği ile ziyaret eden herkesin çok beğendiği Çaykara İlçesinde örnek bir kütüphane olarak tanınıyor.

Cevdet Sunay MTAL Z Kütüphanesi sadece modern ve şık fiziki mekanı ile değil aynı zamanda modern tasarımı ile de göz kamaştırmıyor.İçinde öğrencilerin çok rahatlıkla kitap okuyabilecekleri modern çalışma masları ve kitap okuma stantlarının bulunduğu kütüphane aynı zamanda öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde oluşturulan kitap stantları ile alışılmış üst üste ya da yan yana yığılmış kitap modelini de tamamen ortadan kaldırıyor.

Zengin ve farklı kitap içerikleri de göz Kamaştırıyor Z Kütüphane.İçinde 5921 tane kitap bulunuyor ve Okul Yöneticilerinin gayretli çalışmaları ile kitap sayısı her geçen gün yükseliyor.Kütüphanede her Kütüphanede bulunabilecek olan Türk ve Dünya Klasiklerine ait kitaplar bolca yer alırken yine Okul yöneticilerinin takip ve çalışmaları ile yeni yayınlanan kitapları da kütüphanede bulabilmek mümkün.Çünkü Okul Kütüphanesi sürekli yeni kitaplar ile destekleniyor.

Eski kitaplar ile yeni yayına çıkan kitapların bir arada sentezlendiği Kütüphanede 2021 ve 2022 yayın tarihli 2500 civarında kitap yer alıyor.Öğrenciler Kütüphanede  bir yandan Türk ve Dünya Edebiyatının birbirinden güzel Klasikleri ile Edebiyat Dünyasında muhteşem bir yolculuğa çıkarken,bir yandan da Günümüz Dünyasının eserleri ile Ülkemizdeki ve Dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ediyorlar.



İlginizi Çekebilir