Ata'mızı Saygı İle Anıyoruz

Ata

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısı ile birer mesaj yayınladılar

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısı ile birer mesaj yayınladılar

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılarak Ebediyete intikal edişleri ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM ERBEK-EMANETİ EMANETİMİZDİR

Çaykara Kaymakamı Gürdal ERBEK,10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladılar.

Kaymakam  Erbek, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.

 Düşünce ve davranışlarındaki ileri görüşlülüğü, kültürel birikimi, insani değerlere verdiği önem, milletine duyduğu sonsuz güven ve inanç, Atatürk’ü hiç şüphesiz dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yok olma aşamasına gelmiş, topraklarının büyük bir bölümü işgal edilmiş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmış, Türk milletine önderlik ederek vatanımızı düşman işgalinden kurtarmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Kısa süre içerisinde yapmış olduğu yenilikler ve inkılaplar ile Türkiye Cumhuriyeti’ni sağlam temeller üzerine oturtmuştur.  

Bu vesileyle İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi  rahmetle minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BAŞKAN TOK-ESERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, Cumhuriyetimizin  kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Hanefi Tok mesajında, vatan toprakları için mücadele eden, gözlerini kırpmadan canlarını veren tüm aziz şehitlere, gazilere ve kahramanlara Allah'tan rahmet diledi.

Başkan Hanefi Tok  şöyle devam etti: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla, memleketimizin her köşesinde verilen bağımsızlık mücadelesini 100. Yılını gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Türk milleti olarak en büyük vazifemiz, Atatürk’ün ‘Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerinde dile getirdiği gibi ülkemizin, vatanımızın birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, daha da büyümesi ve ilelebet payidar kalmasını sağlamaktır.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak demek, Cumhuriyetimize bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizin binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip çıkmak demektir. Kahraman milletimiz, 15 Temmuz ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, terörle mücadelede şehit verdiği evlâtlarıyla ülkemizin kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini bütün dünyaya göstermiştir, gerektiğinde de yine gösterecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”

 



Anahtar Kelimeler: ' Saygı Anıyoruz

İlginizi Çekebilir