Atatürk Çaykara´da Törenle Anıldı

Atatürk  Çaykara´da Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Çaykara´da düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Çaykara´da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.  

İlk program Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok ve  İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ertan Sonkaya´nın çelenk koymaları, saygı duruşu ve İstiklala Marşı´nın okunması ile başladı. Saat 09:05´ten 09:07´ye kadar araçlar oldukları yerde klakson ve sirenlerini çaldılar. 

Daha sonra Çaykara Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu´nda devam eden programda, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ertan Sonkaya, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kıyak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Siyasi Parti temsilcileri Okul müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Atatürk ile ilgili slayt gösterisi, öğrenciler tarafından Atatürk´ün hayatı, Atatürk´ten son mektup, Mustafa Kemal´e giden yol, Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata´ya cevabı, Atatürk´ün Oratoryosu ve sevdiği şarkılar seslendirilmesinin ardından program sona erdi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir