Elektrikli Bisiklet Kazalarına Kim Dur Diyecek?

Elektrikli Bisiklet Kazalarına Kim Dur Diyecek?

Uzungöl´de Elektrikli Bisiklet motorun şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Ülkemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´de hemen her gün meydana gelen Elektrikli Bisiklet kazalarına bir yenisi daha eklendi. Yeni turizm mevsiminin açılmasıyla birlikte Motor ve bisiklet kazaları gündeme gelmeye başladı. 

Uzungöl´e gelen yabancı turistlerin ilgisini çeken Elektrikli Bisiklet  ile doğa gezintisi yol güzergâhlarının olmaması ölümcül kazalara sebep olmaktadır./resimler/2018-6/20/1137186730271.jpgUzungöl bu sabah yine Elektrikli Bisiklet  kazasıyla uyandı. Saat 09:00 sularında Arap turistlerin kiraladıkları Elektrikli Bisiklet motoruyla doğa gezintisine çıkan Suudi Arabistan uyruklu 43 yaşında bayan Abeer Bahakam Mohammet ile 9 yaşındaki Abdullah Bafaqıh  sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil ilk yardım ekibi, yaralıları Of Devlet hastanesine kaldırdı. Alınan bilgilere göre yaralılar tedavi altına alındı. 

KAZALARA KİM DUR DİYECEK?

Yol olmamasına rağmen Uzungöl´de binlerce Elektrikli Bisiklet  motor ve bisikletin gelişi güzel sürücülere verilmesi her gün kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle Arap turistlerin kuralsız bir şekilde motor ve bisikletleri kullanmaları Uzungöl´ü sürekli kaza haberleriyle gündeme getiriyor.  

Uzungöl´de her yıl gelen milyonlarca turistin Doğa harikası Yedigöller bölgesini görmek için binlerce aracın kullandığı Uzungöl-Demirkapı Yedigöller bölgesindeki yolun dar ve bariyerleri olmaması, araç sürücüleriyle Elektrikli Bisiklet akülü motor ve bisiklet sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Daha önce aynı yolda bariyerlerin olmaması nedeniyle araç, motor ve bisikletlerin göl veya dereye uçmasına neden olmuştu. Şimdiye kadar birçok araç, bisiklet ve Akülü sürücülerin uçtuğu göletlerden mucize eseri kurtuldu.  Uzungöl halkı ve turistlerin, yolun Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyleyerek, defalarca haber yapılmasına rağmen yol kenarında bariyer önlemi alınmamasına tepki gösteriyor. /resimler/2018-6/20/1137497355877.jpgÖzellikle göletlerin bulunduğu ve Demirkapı Yedigöller bölgesine kadar uzanan 25 kilometrelik yolun dere kenarından geçmesi nedeniyle çok acil bariyer veya korkuluk yapılmasını isteyen yöre halkı ve turistler, ?Göletlerin etrafında yolun dar olması araç ve bisiklet ve akülü araçların sürücüleri için büyük tehlike arz ediyor. Bu yolda bariyerlerin olmaması sonucu Bunun için kaza olmadan bu yol güzergâhı boyunca Trabzon Büyükşehir Belediyesinden acilen önlem alınmasını istiyoruz. Neredeyse her gün göletlere araç uçuyor. Burada ölümcül bir kaza olmasından sonramı önlem alınacak!  Kim duyacak bizim sesimizi? Yazık günah değil mi bu insanlara? İsyan mı etmemiz lazım? Bizim en çok istediğimiz yol kenarına bariyer yaptırmaktır, ?şeklinde konuştu./resimler/2018-6/20/1138292981788.jpgHaber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Kazalarına Diyecek

İlginizi Çekebilir