Avrupa Biliğinden Çaykara İmam Hatip'e İki Kalite Ödülü

Avrupa Biliğinden Çaykara İmam Hatip

Çaykara Şehit Ahmet çamur AİHL öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Sümeyye Ersoy’un Koordinatörlüğünde hazırladıkları iki proje ile Avrupa Birliği tarafından iki kalite ödülü ile ödüllendirildi.

Avrupa Birliği tarafından Bilgi ve İletişim Teknolojilerini etkili kullanma amacı ile yürütülen eTwinning Ulusal Destek Projesinde Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu Lisesinden yarışmaya katılan iki proje kalite etiketi ile ödüllendirildi.

2020-2021 Eğitim öğretim yılı için gerçekleştirilen proje Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Sümeyye Ersoy’un koordinatörlüğünde  gerçekleştirildi.

İngilizce Öğretmeni Sümeyye Ersoy Yönetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan “ I Read,Write,Learn My Values”,”Okuyurum,Yazıyorum,Değerlerimi Öğreniyorum” projesi kasamında Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul örgencileri ile 2020-2021 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen iki eTwinning projesi Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketiyle ödüllendirildi.
2020-2021 Eğitim Öğretim yılının pandemi dönemine denk gelmesi ve öğrencilerin Eğitim Öğretim yılının büyük bir bölümünü evlerinde geçirmelerine rağmen İngilizce öğretmeni Sümeyye Ersoy projeye aktif olarak katılan her öğrencisi ile uzaktan eğitim yolu ile iletişim halinde olarak öğrencileri ile birlikte projeyi hazırladı ve yarışmaya katılmayı başardı.

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetici,öğretmen ve öğrencilerinin pandemi döneminde elde etmiş oldukları bu başarı Çaykara İlçesinin Eğitim Öğretim alanında neden farklı ve özel bir ilçe olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

ÇAMURALİ-EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öğretmen ve öğrencilerinin elde etmiş oldukları bu başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden bir mesaj yayınladı.İşte o mesaj;

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul örgencileri ile 2020-2021 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirdiğimiz iki eTwinning projemiz Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketiyle ödüllendirildi.

Pandemi döneminde çoğunlukla uzaktan eğitim ile yürütülen projemizin sonucunda hak ettiğimiz başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimiz ve İngilizce öğretmenimiz Sümeyye Ersoy'u tebrik ederiz

ETWİNNİNG PROJESİNİ TANIYALIM

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik etmektedir.

e Twinning iletişim kurmak,işbirliği yapmak,projeler geliştirmek,paylaşmak,kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için,Avrupa Ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele(öğretmenler,müdürler,kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor program olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Kuruluşu tarafından desteklenmektedir.



İlginizi Çekebilir