Avrupa'dan Taşkıran'a Gönül Köprüsü

Avrupa

Taşkıran Kültür Ve Dayanışma Derneği Avrupa Şubesi tarafından Taşkıran’a Gönül Köprüsü.Dernek Yönetim Kurulu tarafından Taşkıran’da bulunan 61 aileye kumanya ve çeşitli destekler sağlandı.

Taşkıran Kültür Ve Dayanışma Derneği Avrupa Şubesi tarafından Taşkıran’a Gönül Köprüsü. Dernek Yönetim Kurulu tarafından Taşkıran’da bulunan 61 aileye kumanya ve çeşitli destekler sağlandı.

Tüm Dünyanın mücadele ettiği Corona Virüs(Covit 19)  salgını sebebi ile insanlarımızın evlerinden çıkamamaları ve İslam Alemi olarak idrak etmekte olduğumuz kutsal Ramazan Ayı vesilesi ile insanlar arasındaki birlik, beraberlik,dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacı ile Dernek Yönetim Kurulu tarafından böyle bir karar alındı..

İşte Muhtar Hüseyin Alamanoğlu’nun açıklamaları:

Birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyulan bu günlerde; Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliğinin aracılığı ile hayırsever gurbetçi kardeşlerimizin hazırlatmış  olduğu 61 adet gıda kolilerini mahallemizdeki yardıma ihtiyacı olan ailelerimize ulaştırılmıştır. Andemi hastalığının hayatı zorlaştırdığı bu süreçte ve mübarek Ramazan ayında yapılan bu yardımlar ziyadesiyle bizleri mutlu etmiştir. Bu zor günlerde vefakârlık örneği gösterip ihtiyaç sahibi insanımızın hayır duasını alan hayırsever gurbetçi kardeşlerimize, bu hayırların bize ulaşmasına vesile olan Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliği  genel başkanı Sayın Salih ALTINIŞIK bey ‘e  ve yönetim kuruluna Taşkıran Muhtarlık olarak teşekkür ederiz...

Öte yandan Taşkıran ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Avrupa Şubesi de konu ile ilgili bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama:
AVRUPA TAŞKIRAN ve ÇEVRESİ̇ BİRLİĞİ
Tüm dünyanın Covit-19 virüsü ile mücadele ettiği ve mübarek Ramazan ayında bulunduğumuz şu günlerde toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin ve paylaşmanın bir o kadar değer kazandığı bir süreçte Avrupa Taşkıran ve Çevresi Birliği olarak toplumsal sorumluluklarımızı icra etmekte bir o kadar daha hassasiyet göstermekteyiz. Bu minvalde Taşkıran mahallesi muhtarımız Sn. Hüseyin Alamanoğlu beyin aracılığı ile yöre insanımızın ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkıda bulunabilmek, Avrupa’da ki hemşehrilerimizin anavatanında ki insanı ile zor günlerde dayanışma içinde bulunmasının zaruriyetini göz önünde bulundurarak yardım kolileri dağıtılması yönünde kararı aldık ve dağıtılmasını sağladık. Hızlı bir şekilde bu dağıtımın organize edilip dağıtılmasına katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Avrupalı Türklerin, Avrupa’ya göçünün 59. yılında bulunduğu ülkelerde sosyal hayatta sağlam altyapısı ile kurmuş olduğu güçlü sivil toplum kuruluşlarıyla hizmeti sadece kıta Avrupa’sına değil aynı zamanda ülkemiz Türkiye’ye de yoğunlukta sağladık ve bundan sonra da sağlayacağız. Kardeş derneklerimiz (Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği gibi) ile birlikte kurmuş olduğumuz Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu (ATDF) gibi güçlü çatı kurumlarımız ise bu hizmetin adeta amiral gemisidir. Biz ancak bir oldukça, birlik oldukça güçlü olur ve güçlü kalırız. Bu gerçekler ışığında tüm hemşerilerimizin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diler, şahsım ve yönetim kurulumda bulunan arkadaşlarım adına saygı ve muhabbetlerimizi sunarım.



Anahtar Kelimeler: Avrupa' Taşkıran' Gönül Köprüsü

İlginizi Çekebilir