Ayla Filmi

Ayla Filmi

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Ayla İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz.

Kırsal kesimde çalışıyor olabilmemiz sebebi ile ne yalan söyleyeyim çok fazla sinemeya gitme ya da gidebilme şansımız ne yazık ki çok fazla olmuyor Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ve de açık yüreklilik ile ifade etmek gerekir ise bu durum senelerce hep içimde kocaman bir yara oldu.Hep kaliteli sinema filmlerini  beyaz perdede izleyememenin doğal olarak üzüntüsünü yaşadım.

Bu gün Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulumuzdan 300 öğrenci ile birlikte Rize´deydik.Ben haber için gitmiştim.Sinemadan önce Zeki Bilge Ortaokulu Müdürümüz Şükrü Kara takıldı bana.Abi dedi filmi mutlaka izlemeni istiyorum.Ama ağlamak yok Abi dedi Şükrü Hoca.Çünkü dedi.Ben seni tanırım.Duygusal bir insansın sen.Kolay ağlarsın

Filmin İsmi ?Ayla?1950 Yılında Kore Savaşında yaşanan dramatik bir olayın seneler sonra beyaz perdeye aktarılmış hali Ayla...

Anne babalarımızın,öğretmenlerimizin.öğrencilerimizin Her yaştan herkesin mutlaka izlemesi gereken ve de çok şeyler öğrenmesi gereken Dram ve Romantik bir film Ayla.

2017 Yapımı.Senaryosunu Yiğit Güralp yaptı.Yapımcılığını Mustafa Ulu üstlendi.Çetin Tekindal,İsmail Hacıoğlu,Lee Kyung Jin,Ali Atay ve Taner Birol Başrollerde oynamış Ayla Filminde.

KORE´DE YAŞANMIŞ GERÇEK BİR HİKAYE

Kore Savaşına katılmış olan Astsubay Süleyman Dilbirliği´nin 15 ay boyunca Kore´de yaşadığı öykünün Beyaz Perdeye aktarılmış şekli Ayla.

FİLMİ TANIYALIM

Astsubay Süleyman ve arkadaşları 1950 Yılında Kore Harbi için birlikleri tarafından görevlendirilirler.Sevdiklerini bırakarak bilmedikleri topraklara doğru yol alır birliğimiz.

Kore´deki ilk günlerinde cephede savaşırken 5 yaşındaki Kore´li bir kız çıkar karşılarına.Kızımızın anne ve babası gözleri önünde öldürülmüşlerdir.O yüzden hiç konuşmaz kızımız.

Süleyman Astsubayımız ve Ekibimiz kızı yanlarına alır.Tüm karşı çıkmalara ve de baskılara rağmen asla kimseye vermezler Ayla´yı adeta bir çanta gibi yanlarında taşırlar.

Kızın ne ismini ne de kim olduğunu bilmektedirler.Kendi aralarında küçük kızımıza Ayla ismini koyar ekibimiz.Ayla bir süre sonra üzerindeki korkuyu atar.Ve de Türkçe konuşmaya başlar.

Kısa bir süre sonra Ayla sayesinde Türk insanının çocuk sevgisi her tarafa yayılır.Ayla bir saniye bile olsun Süleyman Astsubayımızın yanından ayrılmaz.

Süleyman Astsubayın görev süresi dolar ve de artık Türkiye´ye Dönme zamanı gelmiştir.Ayla yüzünden defalarca Türkiye´ye dönmeyi erteler Süleyman Astsubay.Ayla´yı Türkiye´ye getirmek ister.Ama buna Kore Kanunları asla müsaade etmez.

Sonra Kore´li Kıza onu tekrar almaya geleceğine söz vererek göz yaşları içerisinde Kore´ye Veda eder Süleyman Astsubay?

Aradan 45 sene geçer.Ve de 45 sene sonra Süleyman Astsubay ile Ayla nihayet buluşurlar.Kore´li Ayla Kızımızın Süleyman Astsubayımıza söylediği ilk cümle tıpkı 45 sene öncesinde ayrılırken söylediği cümledir.Baba?

Anne babalar izlemeli bu filmi.Çocuklarına daha çok sarılmak ve de onlara daha fazla değer vermek için.

Öğretmen Arkadaşlarım izlemeli bu filmi.Yaptıkların görevin ne kadar kutsal olduğunu anlamaları için.

Ve de çocuklarımız izlemeli Ayla´yı.Anne ve babalarının kıymetini daha iyi anlamaları için

O halde şehirde yaşayanlar.Sinema izleme imkanı olanlar.Gelin kendinize de çocuklarınıza da bir güzellik yapın. Hazır vizyondayken.Ayla filmini hem siz izleyin hem de çocuklarınıza izletin.İnanın pişman olmayacaksınız.

Bu arada merak edenler için söyleyeyim.Hilmi Hoca ağladı mı filmi izlerken.Son ana kadar ağlamamaya gayret ettim.Çünkü Şükrü Hoca Film boyunca gözlerimin içine bakıyordu.Ama filmin final sahnesinde gözlerimin nemlendiğini de itiraf etmeden geçemeyeceğim.



Anahtar Kelimeler: Ayla

İlginizi Çekebilir