Bakan Soylu, ´Yaylalar için 2 Yıl Daha Sabredin´

Bakan Soylu, ´Yaylalar için 2 Yıl Daha Sabredin´

Bakan Soylu´nun katıldığı turizm değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Uzungöl´ün sorunları ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, turizm değerlendirme toplantısında ?Yayla evleri ile ilgili sabredin dedik. Birbiriyle bağlantılı projeler gerçekleştireceğiz. İki yıl sabredin, iki yıl sonra kaçak köçek olmayan binalar yapacağız? dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu´nun katılımıyla, Uzungöl´de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı. /resimler/2016-4/3/2222417826859.jpgTrabzon Valiliği ve Kültür Turizm İl Müdürlüğünün organize ettiği turizm değerlendirme toplantısına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri,  Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta,  Adnan Günnar, Salih Cora, KTÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel,Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Karayolları Bölge Müdürü Selahaddin Bayramçavuşoğlu,SGK İl Müdürü Orhan Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamit İnan,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek, Uzungöl Mahallesi Muhtarı Mustafa Tahan, Mahalle Muhtarları, Uzungöl Turizm derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl A.Ş yünetim kurulu Başkanı İdris Akyüz,  Uzungöl Esnaf ve Hediyelik eşya Derneği başkanı Mehmet Öztürk ile Uzungöl´de faaliyet gösteren turizm işletme sahipleri katıldı.  /resimler/2016-4/3/2223198921164.jpg"TRABZON TURİZMİ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ" 

Açış Konuşmasını Yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,?Trabzon´da özellikle son yıllarda turizmin yükselen bir değer haline geldiğini ifade eden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, ?Turizm meclisimizin ve il koordinasyon kurulumuzun toplantısını bir dünya harikası olan turizmin merkezlerinden biri olan Uzungöl´de yapıyoruz. Stratejik hedeflerimizi gerçekleştirdik ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üç temel hedefimiz vardı. Turizm altyapısının geliştirilmesi, turizm tanıtım ve işbirliğine ilişkin çalışmalar ve bir de nitelikli iş gücü temini yönündeki çalışmalardır. Turizm sezonuna yönelik temel ilkelerimizi belirleyeceğimiz ve sezona hazırlık yönünde önemli adımlar atacağımız bir toplantı olacak. Tonya ve Kalınçam´ı da önümüzdeki sezon turizme açarak Trabzon´da turizmi daha geniş mekana ve zamana yaymak için hep birlikte çalışıyoruz? dedi. 

Trabzon Valisi Öz´ün konuşmasının ardından ilgili Kurum Müdürleri turizm alanlarında yaptıkları ve yapacakları yatırımlar konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler. /resimler/2016-4/3/2224068765791.jpg"BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYELİM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, "Belediye olarak turizm alanında önemli çalışmalar yapıyoruz.  Turizmi etkileyen faktörleri dikkate alarak çalışıyoruz. Yabancı dil konusunda çok hassas davranıyoruz. Kamu kurumlarımız bu alanda çok güzel çalışmalar yürütüyor. Şehrimizin geleceği turizmdedir. Onun için hep birlikte çalışacağız. Turistin memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bütün esnafımız özellikle fiyat tarifesi konusunda Trabzon halkına hangi fiyatı uyguluyorsa turistlere de aynısını uygulamalıdır. Hizmet kalitesi ve güler yüze de dikkat etmeliyiz. Yoksa bindiğimiz dalı kesebiliriz" şeklinde konuştu.  

Toplantıda, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sunum yapılırken, ilgili kurum müdürleri de kendi alanlarında ve turizm alanında yapılan çalışmalar hakkında brifing verdiler.    /resimler/2016-4/3/2227532520213.jpg"YAYLALAR İÇİN HERKES 2 YIL BEKLESİN"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, turizm değerlendirme toplantısında ilgili kurum müdürlerini dinledikten sonra yaptığı konuşmada  ?Turizm sezonu öncesi yapılan son toplantıdayız. Ekim ayı başında ise ne yaptığımızı, neyi çözdüğümüzü ve neyi çözemediğimizi konuşacağız. Trabzon ve ilçelerimiz hakikaten doğa, tarih ve medeniyet olarak iç ve dış turizmin ilgisini çekebilecek düzeyde. Bu cazibeyi devam ettirebilecek çalışmayı ortaya koymamız gerekiyor. İlk başta konuştuklarımız biraz yanlış anlaşıldı ama düzeltmek adına müdahalede bulunmadım. Çünkü zamanı gelince sözümüzü söyleyeceğiz. Yayla evlerinden, atalarımızdan, dedelerimizden miras kalan her şeye sahip çıkan bir anlayış ortaya koymamız gerekir herkes 2 sene beklesin yöreye ve yaylalara uygun projeler verilmek suretiyle herkes evini yapabilecek gerek gördüğünde buraları turistlere kiraya verebilecektir? diye konuştu.  

"ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMEYELİM"

Turizm önemli diyen Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Turizm fırsat dilimlerini iyi değerlendirmek gerekiyor. Trabzon bir destinasyon merkezidir. Yayla evleri ile ilgili sabredin dedik. Birbiriyle bağlantılı projeler gerçekleştireceğiz. İki yıl sabredin, iki yıl sonra kaçak köçek olmayan binalar yapacağız. Bunu hazırlamakla mükellef olan biziz. İster kendiniz kalırsınız, ister pansiyon yaparsınız. Otantik mimarimize uygun binalar yapalım. Altın yumurtlayan tavuğu kendimiz kesmeyelim. Meseleleri takip edeceğim.? 

"UZUNGÖL´ÜN GECESİNE DE HAYRAN KALINSIN"

Soylu Uzungöl ile açıklamalarda bulunarak, ?Uzungöl´de bu sezon mümtaz bir sezon geçirelim. Elektrik kesintileri için kesin bir çözüm üretilecektir. Uzungöl´ü öyle estetik aydınlatalım ki sadece gündüzüne değil gecesine de hayran kalınsın. Proje yapılsın finansını da ben sağlayacağım. Çünkü bizim yedi tane Uzungöl yapma arzumuz var. Bu kadar muhteşem güzellikleri on binlerce insan görmeli.  Bu turizm sezonunun iyi geçmesi Trabzon´a katma değer sağlayacaktır. Bir seferberlik içinde iyi bir sezon geçirelim ve önümüzdeki sezona daha gönüllü olalım. Uzungöl Trabzon´un incisidir. Burası dünyanın en güzel turizm merkezlerinden biri olmaya adaydır. Buradaki sıkıntıları biliyoruz artık nasıl çözebileceğimizi konuşma vakti gelmiştir ve adımlarımızı atacağız? şeklinde sözlerini tamamladı.   



Halim Erbaş
4.04.2016 13:17:07
2009 yılından sonra yapılan binaların sayısı 427 değil en az 1000 tane var. bu yıkım gerçekleştirilemez. vatandaşlar dişinden tırnağından arttırdığını meskene dönüştürmüş. öyle insanlar tanırım ki her şeyinden vazgeçer ancak köydeki kulübesinden asla vazgeçmez.ayrıca vatandaşın uzungöl e yakın köylere sahip çıkması gayet stratejik ve vazgeçilmez bir köy sevdasıdır. bu kararın tekrar gözden geçirilerek düzeltilmesi, yeni binaların eski mimariye uygun hale getirilmeye çalışılması gerekmektedir. Sakın denemeyin.

İlginizi Çekebilir