Bakan Karaismailoğlu Uzungöl'ü Dinledi

Bakan Karaismailoğlu Uzungöl

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ziyaret ettiği Uzungöl’de Uzungöl Platformu ile bir araya gelerek Uzungöl’ün çözüm bekleyen sorunları ile ilgili bilgi aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ziyaret ettiği Uzungöl’de Uzungöl Platformu ile bir araya gelerek Uzungöl’ün çözüm bekleyen sorunları ile ilgili bilgi aldı.

Trabzon İlinde seçim çalışmalarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ü ziyaret etti.

Bakan Karaismailoğlu ziyaret esnasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  ile birlikte  Uzungöl Muhtarlık binasında Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ile Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan ile bir araya gelerek Uzungöl’ün çözüm bekleyen sorunlarını masaya yatırdı. 

Toplantıda Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl Halkının uygulanmak istenen İmar Planı ile ilgili talepleri Bakan Karaismailoğlu’na iletildi ve Bölge gerçeklerine uyum içinde hazırlanacak olan uygulanabilir bir İmar Planı talebi yenilendi.

Çaykara ve Uzungöl Halkının Doğalgaz talebi dile getirildi ve her sene yerli ve yabancı yaklaşık 5 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ün doğalgazı fazlası ile hak ettiği dile getirildi.

Toplantıda Uzungöl Platformu tarafından Uzungöl’de uygulanmak istenen HES Projesine hem Muhtarlık,hem STK’lar,hem vatandaşların karşı olduğu,HES Projesinin turizme çok büyük bir zarar vereceği bu bakımdan HES Projesinin bölgede uygulanmaması gerektiği ifade edildi.

Uzungöl’de gerçekleştirilmek istenen Millet Bahçesi ile ilgili Uzungöl Halkının talepleri Bakan Karaismailoğlu’na iletildi.

Uzungöl Bayburt Turizm Grup yolunun altyap çalışmaları,Sanat Yapıları ve asfaltlama çalışmalarının yapılması talep edildi.

Ayrıca Karaçam Bayburt yolunun bir an önce tamamlanması ve bu tünelden Karaçam Mahallesinden bir bağlantı tünelinin Uzungöl’e kazandırılması talebi dile getirildi.

Uzungöl Platformunun taleplerini dinleyen Bakan Karaismailoğlu,imkanlar ölçüsünde bu taleplerin yerine getirilmesi için gayret göstereceğini,taleplerin son derece doğru ve uygulanabilir talepler olduğunu ancak 15 KM uzunluğunda gerçekleştirilmesi talep edilen  Karaçam Uzungöl  bağlantı tünelinin maliyetinin çok yüksek olduğunu yine de bu konunun takipçisi olacağını ve talepler konusunda imkanlar ölçüsünde yardımcı olacağını ifade etti.

KAYNAK:AA



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Bakan Karaismailoğlu' Dinledi

İlginizi Çekebilir