Bakan Kurum Uzungöl'ü Koruyacağız

Bakan Kurum Uzungöl

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çeşitli incelemeler için gittiği Uzungöl’de Basın Açıklamasında bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çeşitli incelemeler için  gittiği Uzungöl’de  Basın  Açıklamasında bulundu.Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ü koruyacaklarını ifade eden Bakan Kurum Uzungöl’de1000 araçlık  yeraltı otoparkı yapacaklarını göl çevresinde bulunan binaların ise yıkımlarını gerçekleştireceklerini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Uzungöl’de gerçekleştirdiği açıklamaların bazıları şu şekilde;

Her sene milyonlarca yerli ve yabancı Turist Uzungöl’ü ziyaret ediyor.Hükümet olarak Uzungöl ile ilgili olarak çok önemli doğa ve çevreyi koruma projesi yürütüyoruz.

Aynen Ayder Yaylasında olduğu gibi Uzungöl’de de doğal güzelliği koruyacağız. Buradaki sosyal yapıları koruyacağız ve gelecek nesillere doğal bir Uzungöl bırakacağız.

Uzungöl ile ilgili projemizi 5 aşamada gerçekleştireceğiz.

1-Göl kenarında bulunan yapılar kaldırılacak.Yol ile göl arasında hiçbir bina bulunmayacak.Göl çevresinde derme çatma yerleşim yerlerine asla müsaade etmeyeceğiz.Uzungöl’de Çevre Düzenlemesini gerçekleştireceğiz ve insanlar Uzungöl'e geldiklerinde Doğa ile baş başa tatil yapacaklar.

Yıkılacak binaların bir bölümünü geçtiğimiz sene yıktık.20021 Yılı sonbaharında da göl kenarında bulunan binaların yıkım işlemlerini gerçekleştireceğiz.

Uzungöl'de yapılan binalarda fazla eklenen çıkma katlar ile eklentilere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

Uzungöl’de altyapı ve kanalizasyon ile ilgili  olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar devam ediyor.

Gölün kenarında buluna yıkımlar ile ilgili süreci Çaykara Belediyesi yürütecek.Bizler Bakanlık olarak gereken desteği vereceğiz.Gölün çevresinde binaları yıkılan vatandaşlar mağdur edilmeyecekler.Uygun yerlerden kendilerine yer tahsisi gerçekleştirilecek.İller Bankası Genel Müdürlüğü Çaykara Belediyesi ile birlikte bu süreci yürütecek.

Göl çevresinde yürüyüş yolları olacak,bisiklet yolları olacak.Uzungöl doğal güzelliği ile tüm dünyaya hizmet verecek.

Uzungöl’de de Ayder’de olduğu gibi Uzungöl’de de doğayı koruyarak ve doğaya hiçbir zarar vermeden yaklaşık 1000 araçlık bir otopark çalışmasının startını veriyoruz.2021 Yılı sonuna kadar bu  konuda 150 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak İmar Planı ile ilgili olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık.Uzungöl’de İmara uygun olmayan binalarda düzenlemeye gidilecek ve İmara aykırılıkları giderilecek.

PARMA YAYLASINI KORUYACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Parma Yaylası ile ilgli çok önemli bir doğa ve çevre koruma çalışması yürütüyoruz.

Bu yaylamzda turbalıklar var.Turbalıklar bitkilerin onlarca sene toprak altında kalması sonucunda oluşuyorlar.Parma yaylası 1800 rakımlı bir yaylamız.Bu yaylamızda vatandaşların turbalıkları ziyaret edebilecekleri Parma  Yaylası 4 Mevsim Koruma Projesini hayata geçiriyoruz.Parma yaylasındaki projemiz yaklaşık 5 milyon TL’lik bir proje.Bu projeyi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz.

Hedefimiz Trabzon

Trabzon bu günden daha güzel,

Trabzon bu  günden daha yeşil hedefi ile yola çıktık.

Uzungöl’de hedef 2023…2023 Yılında Uzungöl yemyeşil çevresi,altyapısı,yeşilalanları,otoparkı ve yürüyüş yolları ile Dünya Turizminde dev bir marka olmaya devam edecek



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Bakan Kurum' Koruyacağız

İlginizi Çekebilir